X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Dziewczyny która oprócz Flakonik już zaliczyła swój drugi pierwszy raz :D?
    My nie wytrzymalismy do konca połogu. :P założyłam kiecke, mąż dopadł to nie protestowałam :D

gosia mmr, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    My nie wytrzymalismy do konca połogu. :P założyłam kiecke, mąż dopadł to nie protestowałam :D
    I jak było :D bo ja Też już mam smaki :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:18

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte probowalas mu przutrzymywac smoka az go zassie?
    Na mojemu zawsze musze przytrzymac trochę w buzi

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:18

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    daj spokoj wrzask bo nic nie leci... o.O
    A woda ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez chetnie bym wskoczyla na mojego ale przez ta opuchlizne moge tylko pomarzyc a M chodzi tylko i mowi co by ze mna zrobil :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moj to samo misia :D nie wiem skąd te plotki ze facetowi może obrzydnac seks przez obecność przy porodzie ale ja mojemu ewidentnie nie obrzydlam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu tez nie wrecz chodzi i mowi jaka jestem sexowna jako mamuska a myslalam ze bycie przy porodzie cos zepsuje miedzy nami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I jak było :D bo ja Też już mam smaki :P
    Było rewelacyjnie!!! :D mieliśmy przerwę ok 3 m-ce i teraz było jak za pierwszym razem, jakbyśmy się poznali na nowo ;) mąż nawet nie wspomina o porodzie, a tylko ciągle okazuje jak mu się podobam :P

Acikk lubi tę wiadomość

• gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!
    Wracam po długiej przerwie, związanej z brakiem dostępu do internetu i trochę mnogością przeżyć zdrowotno-porodowych.
    Z całego serca Wszystkim Mamusiom gratuluję i życzę wiele wiele zdrówka dla Was i dzieciaczków!
    10.12. przyszedł na świat mój synek - Kacper, ważył 3020 g, dostał 10 punktów. Niestety trzeba było zrobić cc, było podejrzenie niewydolności łożyska, więc nie poznałam skurczów porodowych. Wieczorem trafiłam na patologię ciąży, na następny dzień rano była już decyzja o cc, niestety czekałam na nią cały dzień. Ogólnie było koszmarnie, krwawiłam im za dużo, 2 dni z drenażem przechodziłam i dostałam anemii po zabiegu. Jednak najważniejsze, że Maluszek przyszedł na świat zdrowy. Kacper niestety złapał żółtaczkę, miał naświetlania, trochę pomogło i na skutek zwalniania miejsc w szpitalu wypisali nas za szybko. Walczyliśmy z tą żółtaczką praktycznie do wczoraj, co tydzień trzeba mu było sprawdzać poziom bilirubiny we krwi, niestety pobierali ją z głowy, od wczoraj poziom wreszcie spadł na 10,5. Kacper nie chciał też dość długo przybierać na wadze, trzeba było w niego wmuszać jedzenie. Jednak powoli u nas wszystko się normuje, dlatego udało mi się coś napisać do Was. Nie oszukuję się, że wszystko nadrobię, ale postaram się być w miarę na bieżąco.

iNso87, genoweffa, Madzisek, Pchelkaa, kwiatakacji, Matleena, Moniusia89, Flakonik lubią tę wiadomość

tb73hdge49irrilb.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko śpi od 16!!

Mi$ia26, MeGi2986, pati_zuzia, alicja_, genoweffa, Ola_45, Madzisek, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko obudzilo sie z placzem niewiem czemu :/

• Piegus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips, dałaś mi do myślenia z tą witaminą K. Mój mały jest raczej spokojny, ale od kilku dni mamy wieczorem przeboje, spina się i pręży, kupki zrobić nie może, męczymy się z mężem z 3 godziny żeby mu jakoś ulżyć. :/ Też dawaliśmy witaminy wieczorem, ale jakoś tego nie powiązałam... Nie wiem czy to faktycznie od tego, może spróbujemy dzisiaj odpuścić i zobaczymy czy będzie tak samo? Ale co wtedy potem? Przecież witaminy dawać trzeba :/

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny bo zapomniałam spytac pani dr jak już przeszlismy na mm to dawać jakieś witaminy ??? Bo nie dajemy i nie wiem czy to dobrze :/

Gosia85 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ja daje sama witamine D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Ja mojego nie muszę wzbudzać sam się upomina co 2,5- 3 godziny martwie się że będzie za gruby a lekarka mi powiedziała że mam mu dawać tyle ile potrzebuje :P

Dziewczyny która oprócz Flakonik już zaliczyła swój drugi pierwszy raz :D?

Ja nie bo sie boje o wpadkę :D
    Czekam aż gin mnie jakoś zabezpieczy :D

• lips Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Lips, dałaś mi do myślenia z tą witaminą K. Mój mały jest raczej spokojny, ale od kilku dni mamy wieczorem przeboje, spina się i pręży, kupki zrobić nie może, męczymy się z mężem z 3 godziny żeby mu jakoś ulżyć. :/ Też dawaliśmy witaminy wieczorem, ale jakoś tego nie powiązałam... Nie wiem czy to faktycznie od tego, może spróbujemy dzisiaj odpuścić i zobaczymy czy będzie tak samo? Ale co wtedy potem? Przecież witaminy dawać trzeba :/

My tez dzis odpuszczamy te witaminy. Dzwonilam do poloznej i mowila ze czasem rodzice zglaszaja ze ich dzieci zle reaguja na witaminy. Jak sie okaze ze to przez ta wit k to pewnie zmienimy firme. Ale najpierw testy :)

Piegus lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Właśnie dziewczyny bo zapomniałam spytac pani dr jak już przeszlismy na mm to dawać jakieś witaminy ??? Bo nie dajemy i nie wiem czy to dobrze :/
    My dajemy tylko D, ale dzisiaj robiłam poziom tej wit w krwi i jak odbiore wynik to będe wiedziała czy dawka jest odpowiednia.

alicja_ lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja tez daje sama witaminę D. Jak mala byla karmiona mieszanie to podawałam tez K ale odkąd jest na samym mm to odstawilam. A nie masz na wypisie małego ze szpitala zaleceń odnośnie witamin? Ja miałam napisane jakie witaminy i dawki

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ