Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Mnk, Julka jak tam u Was?
Myślałam, że razem urodzimy
Jedne co łączy nasze dzieci to drugie imię - to jest dla mojej mamy
Bo gdyby komuś podobał się Tymon to już wogóle podobieństwo na 102 
Cytrynówka, Marik, Lilianna trzymam za Was kciuki. Ale Wam zazdroszczę!!!
W życiu bym się nie spodziewała, że przenoszę aż tyle dni. Moje dziecko chce być pewnie z początku roku, a nie z końca jak brat. Nie pomógł wczorajszy numerek, gorąca kąpiel i masaż brodawek
Jestem nie do ruszenia, a raczej mój syn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 10:58
-
No jak dziecko zadowolone to i jajustyna14 wrote:no to super:) widzę w końcu uśmiechnięte bużki w wiadomości, tzn mamusia też psychicznie już lepiej
miłego spacerku 
tylko ze ten moj chłopczyk strasznie dużo je ! Boje się ze jakiegoś klocka wyhoduje
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:No jak dziecko zadowolone to i ja
tylko ze ten moj chłopczyk strasznie dużo je ! Boje się ze jakiegoś klocka wyhoduje 
Jeszcze trochę i koniec z ciągłym jedzeniem i spaniem. Zrobi się ruchliwe to też będzie inaczej
pati_zuzia, Acikk lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:lips a kp czy mm? ja kp i u mnie pomogło zrezygnowanie z nabiału w diecie. Nie całkowicie bo masełko na kanapkę czy mleczka do kawy używam ale nic po za tym i Polka od wczoraj znów jest grzeczna. Pręży się jszcze czasem ale to już nie to samo marudzenie jest. Teraz już 2 godzinę mi śpi po tym jak skupciła się po łopatki

Karmie piersia. Ale nie podejrzewam ze to wina jedzenia bo w dzien i pod wieczor maly nie ma w ogole problemow z brzuszkiem. Tylko w nocy od 0:00 do 7:00. A u was byly podobne problemy ? Te w okreslonych godzinach czy przez caly dzien ? -
u nas nocki raczej ok tylko w dzień marudziła, a teraz już i w dzień jest ok i grzecznie śpi jak zaśnielips wrote:Karmie piersia. Ale nie podejrzewam ze to wina jedzenia bo w dzien i pod wieczor maly nie ma w ogole problemow z brzuszkiem. Tylko w nocy od 0:00 do 7:00. A u was byly podobne problemy ? Te w okreslonych godzinach czy przez caly dzien ?
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyStars ja jem wszystko raczej, nie gotuje sobie oddzielnie czy cos. Maly nie ma problemow, czasem mu ciezej kupke zrobic, ale pomeczy sie najdluzej z 30 min i w koncu otworzy zawor
tylko to tez zalezy od dziecka, bo jedne sa bardziej wrazliwe na to co mama je a inne mniej.
stars2345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStars ja jem wszystko praktycznie. U mnie mała nie ma wysypki ani problemów z brzuszkiem. Bączki wali, z kupką gorzej bo raz na 3 dni ale wg lekarza wszystko w normie. Musisz obserwować i sama zobaczyć jak maleństwo reaguje na pewne produkty
stars2345, pati_zuzia lubią tę wiadomość
-
stars2345 wrote:Hejki, gratuluje nowo rozpakowanym Mamusiom

U nas dobrze, dzis pierwszy raz sie wyspalam od momentu narodzin Czarka, cudowne uczucie
Mamusie karmiace piersia, macie jakas wiarygodna stronke lub cokolwiek innego co mozna jesc przy karmieniu piersia? Bo byl polozna u nas i wyszlona to, ze nic nie moge jesc, a na dluzsza mete to raczej slabo zebym dala rade jesc tak ubogo jak teraz. Co Wy jecie? :d
Ja na wypisie mam dietę lekkostrawną, i w SR też tak mówiła, ale to właśnie na czas połogu, dużo mleka (jogurty kefiry) ryby przynajmniej raz w tygodniu (pieczone lub gotowane) dużo warzyw pod różnymi postaciami (sałatki, surówki, surowe, gotowane)
Gratulacje dla nowych mamuś
Acikk mój ma 6 dni i też non stop by jadł i tylko przegania, je i kupa, je i kupa, ale może jeszcze trochę walczy z żółtaczką, i już przed wczoraj wrócił do swojej wagi urodzeniowej
wcale bym się nie zdziwiła jakby już był ponad
(i to tylko na cycu)
-
nick nieaktualnykwiatakacji wrote:Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Aneczka ja zamawiałam z sposobnakolke.pl.
Patizuzia Maksiu jest cudny
Inso mi pediatra powiedział, że jeżeli daję mm do 400 ml na dobę i przeważa kp to mam dawać D i K, a jeżeli ponad 400 ml na dobę lub przeważa mm to tylko witaminę D.
Z jaką wodą rozrabiacie mm - przegotowaną z kranu, przegotowaną mineralną ?
Ja daje przegotowaną źródlaną dla dzieci. Ponoc źle jest dawać przegotowaną mineralną. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
stars2345 wrote:Hejki, gratuluje nowo rozpakowanym Mamusiom

U nas dobrze, dzis pierwszy raz sie wyspalam od momentu narodzin Czarka, cudowne uczucie
Mamusie karmiace piersia, macie jakas wiarygodna stronke lub cokolwiek innego co mozna jesc przy karmieniu piersia? Bo byl polozna u nas i wyszlona to, ze nic nie moge jesc, a na dluzsza mete to raczej slabo zebym dala rade jesc tak ubogo jak teraz. Co Wy jecie? :d
ja co prawda karmię mieszanie, ale mi mówili, że ogólnie jesz wszystko, a tylko jak widzisz złą reakcje u dziecka to eliminujesz. Jednak inna położna mówiła mi, żeby jeść ogólnie lekkostrawne rzeczy, unikać smażonego, cytrusów, kapusty, grzybów,maku, mleka w proszku ( uwaga na czytanie etykiet, ryzyko przebiałczenia). Podobno warto zachować ostrożność przy papryce, żółtym serze i wędzonych rybach.
Ja widzę, że zaszkodziła Kacprowi pomarańcz, a mandarynki i cytryny już nie.
W każdym razie znalazłam taką stronę i zamierzam ją poczytać;
http://www.hafija.pl/odzywianie-mamy-karmiacej-uzywki-podstawowe-informacje
polecała ją http://strawberriesfrompoland.blogspot.com

-
nick nieaktualnylips wrote:Ktoś używa kropelek espumisanu ? Nie wiem jak je dawkować, tym bardziej że w ulotce jest zalecenie od 1 miesiąca a nasz synek ma niecałe 2 tygodnie. Można dać je tak małemu dziecku ?
Nasz mały ma 2 tygodnie i 3 dni i położna właśnie dzisiaj nam zalecila ta dzienna najmniejsza dawkę ok 25 kropel rozdzielić na cały dzień w razie problemow brzuszkowych. My się karmimy co ok 3, 4h i przed każdym karmieniem wychodzi ok 4,5 kropelek -

Mój syn i jego ulubione zajęcie
Suerte, Madzisek, Marta0912, pati_zuzia, Moniusia89, alicja_, aannkkaa, Nadulka, emilka24, MeGi2986, Dżulia, bella88, Matleena, Mama-julka, kwiatakacji, genoweffa, moniek90, m@rzenie, Flakonik, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość