X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Mnk, Julka jak tam u Was?

Myślałam, że razem urodzimy :-D Jedne co łączy nasze dzieci to drugie imię - to jest dla mojej mamy ;-) Bo gdyby komuś podobał się Tymon to już wogóle podobieństwo na 102 ;-)

Cytrynówka, Marik, Lilianna trzymam za Was kciuki. Ale Wam zazdroszczę!!!

W życiu bym się nie spodziewała, że przenoszę aż tyle dni. Moje dziecko chce być pewnie z początku roku, a nie z końca jak brat. Nie pomógł wczorajszy numerek, gorąca kąpiel i masaż brodawek :-/

Jestem nie do ruszenia, a raczej mój syn :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 10:58

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no to super:) widzę w końcu uśmiechnięte bużki w wiadomości, tzn mamusia też psychicznie już lepiej :) miłego spacerku :)
    No jak dziecko zadowolone to i ja :) tylko ze ten moj chłopczyk strasznie dużo je ! Boje się ze jakiegoś klocka wyhoduje :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    No jak dziecko zadowolone to i ja :) tylko ze ten moj chłopczyk strasznie dużo je ! Boje się ze jakiegoś klocka wyhoduje :(

Jeszcze trochę i koniec z ciągłym jedzeniem i spaniem. Zrobi się ruchliwe to też będzie inaczej ;-)

pati_zuzia, Acikk lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    lips a kp czy mm? ja kp i u mnie pomogło zrezygnowanie z nabiału w diecie. Nie całkowicie bo masełko na kanapkę czy mleczka do kawy używam ale nic po za tym i Polka od wczoraj znów jest grzeczna. Pręży się jszcze czasem ale to już nie to samo marudzenie jest. Teraz już 2 godzinę mi śpi po tym jak skupciła się po łopatki :)

Karmie piersia. Ale nie podejrzewam ze to wina jedzenia bo w dzien i pod wieczor maly nie ma w ogole problemow z brzuszkiem. Tylko w nocy od 0:00 do 7:00. A u was byly podobne problemy ? Te w okreslonych godzinach czy przez caly dzien ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Karmie piersia. Ale nie podejrzewam ze to wina jedzenia bo w dzien i pod wieczor maly nie ma w ogole problemow z brzuszkiem. Tylko w nocy od 0:00 do 7:00. A u was byly podobne problemy ? Te w okreslonych godzinach czy przez caly dzien ?
    u nas nocki raczej ok tylko w dzień marudziła, a teraz już i w dzień jest ok i grzecznie śpi jak zaśnie :)

7w3d 💔
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars ja jem wszystko raczej, nie gotuje sobie oddzielnie czy cos. Maly nie ma problemow, czasem mu ciezej kupke zrobic, ale pomeczy sie najdluzej z 30 min i w koncu otworzy zawor ;) tylko to tez zalezy od dziecka, bo jedne sa bardziej wrazliwe na to co mama je a inne mniej. :)

stars2345 lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:11

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stars ja jem wszystko praktycznie. U mnie mała nie ma wysypki ani problemów z brzuszkiem. Bączki wali, z kupką gorzej bo raz na 3 dni ale wg lekarza wszystko w normie. Musisz obserwować i sama zobaczyć jak maleństwo reaguje na pewne produkty ;)

stars2345, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:11

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hejki, gratuluje nowo rozpakowanym Mamusiom :)
    U nas dobrze, dzis pierwszy raz sie wyspalam od momentu narodzin Czarka, cudowne uczucie :)
    Mamusie karmiace piersia, macie jakas wiarygodna stronke lub cokolwiek innego co mozna jesc przy karmieniu piersia? Bo byl polozna u nas i wyszlona to, ze nic nie moge jesc, a na dluzsza mete to raczej slabo zebym dala rade jesc tak ubogo jak teraz. Co Wy jecie? :d

Ja na wypisie mam dietę lekkostrawną, i w SR też tak mówiła, ale to właśnie na czas połogu, dużo mleka (jogurty kefiry) ryby przynajmniej raz w tygodniu (pieczone lub gotowane) dużo warzyw pod różnymi postaciami (sałatki, surówki, surowe, gotowane)

Gratulacje dla nowych mamuś :)

Acikk mój ma 6 dni i też non stop by jadł i tylko przegania, je i kupa, je i kupa, ale może jeszcze trochę walczy z żółtaczką, i już przed wczoraj wrócił do swojej wagi urodzeniowej :) wcale bym się nie zdziwiła jakby już był ponad :) (i to tylko na cycu)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
    Aneczka ja zamawiałam z sposobnakolke.pl.
    Patizuzia Maksiu jest cudny
    Inso mi pediatra powiedział, że jeżeli daję mm do 400 ml na dobę i przeważa kp to mam dawać D i K, a jeżeli ponad 400 ml na dobę lub przeważa mm to tylko witaminę D.

Z jaką wodą rozrabiacie mm - przegotowaną z kranu, przegotowaną mineralną ?

Ja daje przegotowaną źródlaną dla dzieci. Ponoc źle jest dawać przegotowaną mineralną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam.ze zrodlana najlepsza dla maluszkow,bo mineralna ma za duzo mineralow,ktore sa ciezko przyswajalne dla dzieciaczkow,a moze sodu,nie jestem pewna a nie chce klamac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam żywiec zdrój bo ma atest Imidu ;) ale nie przegotowuję tylko podgrzewam.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie- narazie bez zmian. Skurcze są ale nieregularne, wody nadal sie sacza... Czekam na wizytę jakas bo póki co leżę i nikt nic ze mną nie robi :-\

Matleena lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś używa kropelek espumisanu ? Nie wiem jak je dawkować, tym bardziej że w ulotce jest zalecenie od 1 miesiąca a nasz synek ma niecałe 2 tygodnie. Można dać je tak małemu dziecku ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hejki, gratuluje nowo rozpakowanym Mamusiom :)
    U nas dobrze, dzis pierwszy raz sie wyspalam od momentu narodzin Czarka, cudowne uczucie :)
    Mamusie karmiace piersia, macie jakas wiarygodna stronke lub cokolwiek innego co mozna jesc przy karmieniu piersia? Bo byl polozna u nas i wyszlona to, ze nic nie moge jesc, a na dluzsza mete to raczej slabo zebym dala rade jesc tak ubogo jak teraz. Co Wy jecie? :d

ja co prawda karmię mieszanie, ale mi mówili, że ogólnie jesz wszystko, a tylko jak widzisz złą reakcje u dziecka to eliminujesz. Jednak inna położna mówiła mi, żeby jeść ogólnie lekkostrawne rzeczy, unikać smażonego, cytrusów, kapusty, grzybów,maku, mleka w proszku ( uwaga na czytanie etykiet, ryzyko przebiałczenia). Podobno warto zachować ostrożność przy papryce, żółtym serze i wędzonych rybach.
    Ja widzę, że zaszkodziła Kacprowi pomarańcz, a mandarynki i cytryny już nie.
    W każdym razie znalazłam taką stronę i zamierzam ją poczytać;

http://www.hafija.pl/odzywianie-mamy-karmiacej-uzywki-podstawowe-informacje

polecała ją http://strawberriesfrompoland.blogspot.com

tb73hdge49irrilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Ktoś używa kropelek espumisanu ? Nie wiem jak je dawkować, tym bardziej że w ulotce jest zalecenie od 1 miesiąca a nasz synek ma niecałe 2 tygodnie. Można dać je tak małemu dziecku ?

Nasz mały ma 2 tygodnie i 3 dni i położna właśnie dzisiaj nam zalecila ta dzienna najmniejsza dawkę ok 25 kropel rozdzielić na cały dzień w razie problemow brzuszkowych. My się karmimy co ok 3, 4h i przed każdym karmieniem wychodzi ok 4,5 kropelek

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2dbqpec.jpg
    Mój syn i jego ulubione zajęcie :D

Suerte, Madzisek, Marta0912, pati_zuzia, Moniusia89, alicja_, aannkkaa, Nadulka, emilka24, MeGi2986, Dżulia, bella88, Matleena, Mama-julka, kwiatakacji, genoweffa, moniek90, m@rzenie, Flakonik, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mam pytanko robilas już malej USG bioderek? I jak tak to gdzie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ