X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mały ma dopiero dwa tygodnie i już nas mega zaskakuje nieświadomie się uśmiecha, wybucha śmiechem przez sen, uśmiecha się jak do niego mówię, sam podnosi i trzyma glowke obraca się z pleckow na bok i odwrotnie. Wszyscy którzy nas odwiedzają są w szoku ze mały jest tak silny. Czasem jak mnie kopnie tymi swoimi dużymi stopkami to aż zajekne:p pierwsze co mój mąż usłyszał po urodzeniu to to ze mały ma duże stopy i cala obsada przy cc aż była w szoku a drugi szok to jego dlugosc:p niestety moja macica tak maleg o wymaltretowala podczas porodu sn ze mały miał chwilę po porodzie jeszcze kwadratowa poraniona głowę:(

pati_zuzia, Marta0912, Nadulka, genoweffa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:17

pati_zuzia, Moniusia89, Marta0912, Nadulka, MeGi2986, Matleena, Mama-julka, kwiatakacji, moniek90, Madzisek, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja sama z dwójką i na razie nie jest źle :) Olek grzeczny, Pola śpi i je i kupki robi :) za jakieś dwie godzinki mąż będzie więc chyba jakoś przetrwam :)

Ja dziś Polę zapisałam na usg bioderek i pierwszy wolny termin to dopiero 17 luty :)

pati_zuzia, MeGi2986, Eve_84, iNso87, Mama-julka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek śpi już 3 godziny boziuu jak dobrze że w końcu nie cierpi :)

Marta0912, pati_zuzia, alicja_, Mi$ia26, Nadulka, justyna14, MeGi2986, iNso87, Mama-julka, genoweffa, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z małą w przychodni na drugiej wizycie. Waży 3100. Dostała dziś też szczepionkę przeciw żółtaczce. W poniedziałek byliśmy z nią we Wrocławiu u okulisty. Badanie traumatyczne, tzn dziecka nic nie boli, ale tak strasznie płacze,że dla rodziców nie jest to miłe. No ale wszystko ok. Jeszcze tylko neurolog pod koniec stycznia.
    Ogólnie jest dobrze. Jedyny problem jest z kupką. Bo robi takie twarde bobki. Staram się jej podawać herbatkę z koperku, ale nie widzę poprawy. Nie wydaje mi się żeby miała kolki, ale bidula musi "wydusić", a to fajne dla niej nie jest. Mleko już trzeci raz zmieniliśmy. Teraz podaje jej Bebiolon 1 AR (bo ulewała).

Jutro koniec roku. Dziewczyny co jeszcze nie rozpakowane. Śpieszcie się, przecież Wy z forum grudniowego ;)

MeGi2986, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co apropos tych herbatek mi pediatra je odradzila bo mowi ze zawsze są trochę dosladzane i moga więcej szkody niż pożytku narobić, lepiej podawać przygotowana wodę :)
    Mowie tylko co pani dr mi powiedziała ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/efed9bbc93bb.jpg

Pozdrawiamy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dd1f1038c7a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5509770bd174.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:15

pati_zuzia, Nadulka, MeGi2986, emilka24, gosia mmr, Matleena, Mama-julka, KASIAG24, kwiatakacji, genoweffa, moniek90, Moniusia89, Madzisek, m@rzenie, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja mam pytanko robilas już malej USG bioderek? I jak tak to gdzie :)

Robiłam już. Za 3 miesiące musimy powtórzyć bo jest lekka asymetria od ułożenia w brzuchu. Ale to ponoć normalne.
    Polecam na Granicznej 4 w Katowicach. Bardzo spoko lekarz :) Można na NFZ, a można prywatnie (70zł).

Acikk lubi tę wiadomość

• muamua Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Hejki, gratuluje nowo rozpakowanym Mamusiom :)
    U nas dobrze, dzis pierwszy raz sie wyspalam od momentu narodzin Czarka, cudowne uczucie :)
    Mamusie karmiace piersia, macie jakas wiarygodna stronke lub cokolwiek innego co mozna jesc przy karmieniu piersia? Bo byl polozna u nas i wyszlona to, ze nic nie moge jesc, a na dluzsza mete to raczej slabo zebym dala rade jesc tak ubogo jak teraz. Co Wy jecie? :d
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

stars2345 lubi tę wiadomość

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój synek śpi już 3 godziny boziuu jak dobrze że w końcu nie cierpi :)

Jaka była w końcu przyczyna braku snuu? Co w końcu pomogło? Kropelki?

• lips Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Nasz mały ma 2 tygodnie i 3 dni i położna właśnie dzisiaj nam zalecila ta dzienna najmniejsza dawkę ok 25 kropel rozdzielić na cały dzień w razie problemow brzuszkowych. My się karmimy co ok 3, 4h i przed każdym karmieniem wychodzi ok 4,5 kropelek

Dzieki za odpowiedz. A bedziesz podawac zapobiegawczo czy dopiero jak sie zaczna problemy ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Jaka była w końcu przyczyna braku snuu? Co w końcu pomogło? Kropelki?
    Jak to pani dr powiedziała do mojego męża "jakby PAN miał w brzuchu to co Antoś to też by PAN nie spał" także mega problem z gazami. Niestety nie jest to wina ani mleka ani niczego taka uroda Antka i powiedziała że jak mu pomogą te leki to do końca 3 mca powinno to samo ustąpić ponoć jedne dzieci maja większe problemy z tym a inne mniejsze nasz Antoś niestety straszne :( ale widzę poprawę od wczoraj raz że dalismy leki a dwa zmienilismy mleko i moje dziecko w końcu jest normalne :)
    Podajemy ten debridat i jakieś bakterie "bio gaia" a po 28 dniu czyli od jutra mamy dołączyć jeszcze bobotic czy jakos tak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:22

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dzieciaczki śpią , a przynajmniej Olek, więc znów chwila relaksu :)

Acikk lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak elegancko wygladacie :) a mała jaka malutka mój chyba wogole nie był taki maly :P
    Ja muszę się wybrać na jakieś zakupy bo wygladam jak jakis lump. Dżinsy mi spadają z dupy chyba je naciagnelam jak na początku ciąży chodziłam w nich, bluzki też rozciągnięte od brzuszka, sukienki sprzed ciąży nie dopinaja się w cycach :P... Na święta nawet nie miałam w co się ubrać.

P.S. moje dziecko nadal śpi :D

alicja_, Mi$ia26, Moniusia89, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja dziś byłam z małą w przychodni na drugiej wizycie. Waży 3100. Dostała dziś też szczepionkę przeciw żółtaczce. W poniedziałek byliśmy z nią we Wrocławiu u okulisty. Badanie traumatyczne, tzn dziecka nic nie boli, ale tak strasznie płacze,że dla rodziców nie jest to miłe. No ale wszystko ok. Jeszcze tylko neurolog pod koniec stycznia.
    Ogólnie jest dobrze. Jedyny problem jest z kupką. Bo robi takie twarde bobki. Staram się jej podawać herbatkę z koperku, ale nie widzę poprawy. Nie wydaje mi się żeby miała kolki, ale bidula musi "wydusić", a to fajne dla niej nie jest. Mleko już trzeci raz zmieniliśmy. Teraz podaje jej Bebiolon 1 AR (bo ulewała).

Jutro koniec roku. Dziewczyny co jeszcze nie rozpakowane. Śpieszcie się, przecież Wy z forum grudniowego ;)

A probowalas podac rumianek ? Mi polozna mowila ze rozrzedza kupki.

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk Dziękujemy :) No Twój Antek to duży, śliczny chłop :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka właśnie dziś położna mówiła mi o rumianku. Byłam w jednym rosmmanie żeby kupić z hippa, ale nie było. Zaraz pojadę do drugiego. Mam nadzieję, że pomoże :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    emilka właśnie dziś położna mówiła mi o rumianku. Byłam w jednym rosmmanie żeby kupić z hippa, ale nie było. Zaraz pojadę do drugiego. Mam nadzieję, że pomoże :(
    W biedronce widziałam rumianek z hipp jakby co :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Przepraszam, że tak się wtrącam w dyskusję ale nie chcę zakładać nowego tematu. Stąd moje pytanie: Czy udało się którejś zajść w ciążę przy bardzo wysokich przeciwciałach tarczycowych (ATPO)?
    Pozdrawiam i każdej przyszłej mamie szczerze gratuluję :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:43

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:

Moze w aptece zapytaj :)

bl9ce6yd14rf3b60.png
‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ