Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny mój mały ma dopiero dwa tygodnie i już nas mega zaskakuje nieświadomie się uśmiecha, wybucha śmiechem przez sen, uśmiecha się jak do niego mówię, sam podnosi i trzyma glowke obraca się z pleckow na bok i odwrotnie. Wszyscy którzy nas odwiedzają są w szoku ze mały jest tak silny. Czasem jak mnie kopnie tymi swoimi dużymi stopkami to aż zajekne:p pierwsze co mój mąż usłyszał po urodzeniu to to ze mały ma duże stopy i cala obsada przy cc aż była w szoku a drugi szok to jego dlugosc:p niestety moja macica tak maleg o wymaltretowala podczas porodu sn ze mały miał chwilę po porodzie jeszcze kwadratowa poraniona głowę
pati_zuzia, Marta0912, Nadulka, genoweffa, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
hej, ja sama z dwójką i na razie nie jest źle
Olek grzeczny, Pola śpi i je i kupki robi
za jakieś dwie godzinki mąż będzie więc chyba jakoś przetrwam 
Ja dziś Polę zapisałam na usg bioderek i pierwszy wolny termin to dopiero 17 luty
pati_zuzia, MeGi2986, Eve_84, iNso87, Mama-julka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJa dziś byłam z małą w przychodni na drugiej wizycie. Waży 3100. Dostała dziś też szczepionkę przeciw żółtaczce. W poniedziałek byliśmy z nią we Wrocławiu u okulisty. Badanie traumatyczne, tzn dziecka nic nie boli, ale tak strasznie płacze,że dla rodziców nie jest to miłe. No ale wszystko ok. Jeszcze tylko neurolog pod koniec stycznia.
Ogólnie jest dobrze. Jedyny problem jest z kupką. Bo robi takie twarde bobki. Staram się jej podawać herbatkę z koperku, ale nie widzę poprawy. Nie wydaje mi się żeby miała kolki, ale bidula musi "wydusić", a to fajne dla niej nie jest. Mleko już trzeci raz zmieniliśmy. Teraz podaje jej Bebiolon 1 AR (bo ulewała).
Jutro koniec roku. Dziewczyny co jeszcze nie rozpakowane. Śpieszcie się, przecież Wy z forum grudniowego
MeGi2986, Mama-julka, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/efed9bbc93bb.jpg
Pozdrawiamy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6dd1f1038c7a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5509770bd174.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:15
pati_zuzia, Nadulka, MeGi2986, emilka24, gosia mmr, Matleena, Mama-julka, KASIAG24, kwiatakacji, genoweffa, moniek90, Moniusia89, Madzisek, m@rzenie, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Alicja mam pytanko robilas już malej USG bioderek? I jak tak to gdzie

Robiłam już. Za 3 miesiące musimy powtórzyć bo jest lekka asymetria od ułożenia w brzuchu. Ale to ponoć normalne.
Polecam na Granicznej 4 w Katowicach. Bardzo spoko lekarz
Można na NFZ, a można prywatnie (70zł).
Acikk lubi tę wiadomość
-
http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.htmlstars2345 wrote:Hejki, gratuluje nowo rozpakowanym Mamusiom

U nas dobrze, dzis pierwszy raz sie wyspalam od momentu narodzin Czarka, cudowne uczucie
Mamusie karmiace piersia, macie jakas wiarygodna stronke lub cokolwiek innego co mozna jesc przy karmieniu piersia? Bo byl polozna u nas i wyszlona to, ze nic nie moge jesc, a na dluzsza mete to raczej slabo zebym dala rade jesc tak ubogo jak teraz. Co Wy jecie? :d
stars2345 lubi tę wiadomość

23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -
- 6t6d -
nick nieaktualny
-
myszata92 wrote:Nasz mały ma 2 tygodnie i 3 dni i położna właśnie dzisiaj nam zalecila ta dzienna najmniejsza dawkę ok 25 kropel rozdzielić na cały dzień w razie problemow brzuszkowych. My się karmimy co ok 3, 4h i przed każdym karmieniem wychodzi ok 4,5 kropelek
Dzieki za odpowiedz. A bedziesz podawac zapobiegawczo czy dopiero jak sie zaczna problemy ? -
Jak to pani dr powiedziała do mojego męża "jakby PAN miał w brzuchu to co Antoś to też by PAN nie spał" także mega problem z gazami. Niestety nie jest to wina ani mleka ani niczego taka uroda Antka i powiedziała że jak mu pomogą te leki to do końca 3 mca powinno to samo ustąpić ponoć jedne dzieci maja większe problemy z tym a inne mniejsze nasz Antoś niestety strasznealicja_ wrote:Jaka była w końcu przyczyna braku snuu? Co w końcu pomogło? Kropelki?
ale widzę poprawę od wczoraj raz że dalismy leki a dwa zmienilismy mleko i moje dziecko w końcu jest normalne 
Podajemy ten debridat i jakieś bakterie "bio gaia" a po 28 dniu czyli od jutra mamy dołączyć jeszcze bobotic czy jakos tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:22
-
Marta jak elegancko wygladacie
a mała jaka malutka mój chyba wogole nie był taki maly 
Ja muszę się wybrać na jakieś zakupy bo wygladam jak jakis lump. Dżinsy mi spadają z dupy chyba je naciagnelam jak na początku ciąży chodziłam w nich, bluzki też rozciągnięte od brzuszka, sukienki sprzed ciąży nie dopinaja się w cycach
... Na święta nawet nie miałam w co się ubrać.
P.S. moje dziecko nadal śpi
alicja_, Mi$ia26, Moniusia89, Madzisek, genoweffa lubią tę wiadomość
-
Marta0912 wrote:Ja dziś byłam z małą w przychodni na drugiej wizycie. Waży 3100. Dostała dziś też szczepionkę przeciw żółtaczce. W poniedziałek byliśmy z nią we Wrocławiu u okulisty. Badanie traumatyczne, tzn dziecka nic nie boli, ale tak strasznie płacze,że dla rodziców nie jest to miłe. No ale wszystko ok. Jeszcze tylko neurolog pod koniec stycznia.
Ogólnie jest dobrze. Jedyny problem jest z kupką. Bo robi takie twarde bobki. Staram się jej podawać herbatkę z koperku, ale nie widzę poprawy. Nie wydaje mi się żeby miała kolki, ale bidula musi "wydusić", a to fajne dla niej nie jest. Mleko już trzeci raz zmieniliśmy. Teraz podaje jej Bebiolon 1 AR (bo ulewała).
Jutro koniec roku. Dziewczyny co jeszcze nie rozpakowane. Śpieszcie się, przecież Wy z forum grudniowego
A probowalas podac rumianek ? Mi polozna mowila ze rozrzedza kupki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
Przepraszam, że tak się wtrącam w dyskusję ale nie chcę zakładać nowego tematu. Stąd moje pytanie: Czy udało się którejś zajść w ciążę przy bardzo wysokich przeciwciałach tarczycowych (ATPO)?
Pozdrawiam i każdej przyszłej mamie szczerze gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:43