Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja dzis pospalismy z Kacperkiem do 12 i dzis udalo mi sie umyc i wysuszyc wlosy
Pati_zuzia tez jak zobaczylam takie malenstwa bez czapki w Anglii to bylam w szoku ale dzieci tam niue choruja tak jak w Pl a wiadomo co za duzo to tez nie dobrze 
Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki za szybki porod do jutra macie czas zeby urodzic w grudniu
Marta sliczna z was rodzinka
Justyna ty to jestes wielka skarbnica wiedzy a twoje rady sa nieocenione
Acikk super ze Antos juz nie cierpi a na jakie mleko zmieniliscie my teraz z Bebilona pronutra zmieniamy na Bebiko i zobaczymy
Wievie co juz nie mam sily do tej babki
Jak ubieracie swoje dzieci w domku przy 21 stopniach bo ja przez ta babke mam wrazenie ze mojemu dziecku jest zimno
Noi ponawiam pytanie o szczepienia skojarzone co myslicie bo ja mam metlik w glowie bo kazdy mnie straszy ze sa niebezpieczne a w necie niechce csytac o tym
nick nieaktualny, nick nieaktualny, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:Julka, a kiedy mają Ci wywoływać w razie czego?
01.01 do szpitala. Wiem, że cewnik będą próbować zakładać, a co dalej
Wolałabym żeby samo się zaczęło. W dodatku na ostatnią chwilę mi się przypomniało o KTG. No i jest ok.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarta piekna rodzinka.

U nas w domu jest 19-20 I jest w body z krotkim rekawem I pajacu,a raczki czy nozki sa chlodne bo znajduja sie,ze tak powiem na koncach I krew jeszcze nie doplywa tak dobrze do nich dlatego nie sa wyznacznikiem czy cieplo czy zimno
Nad Anglia snowu jakies huragany I wieje,tu jeden przejdzie zaraz drugi sie przypaleta,nie wiem co sie dzieje w tym roku. Dzis nie wyszlismy na spacer bo by nas zwialo chyba
-
nick nieaktualnyMy robiliśmy na sienkiewicza jak mały miał 4 tyg i lekarz mówił ze tak lepiej bo mniej tłuszczykuannielica wrote:Wy już po bioderkach? Można tak szybko? Nam mówili, że najwcześniej po skończonym 6 tygodniu się je robi.
wszystko jest ok wiec kontrol za 2 mace
Ooo to w moje urodzinyMama-julka wrote:01.01 do szpitala. Wiem, że cewnik będą próbować zakładać, a co dalej
Wolałabym żeby samo się zaczęło. W dodatku na ostatnią chwilę mi się przypomniało o KTG. No i jest ok.
wypije kielicha za szybki poród 
3mam kciuki za mamusie w szpitalu!!
My małego w domu ubieramy w body z kr rekawem i pajaca. Czapeczke tylko po kapieli i to nie na dlugo bo maly zaraz wiszczy jak ma cos na glowie.
Dziewczyny wczoraj bylismy na pobraniu krwi z małym, taka mial traume ze od 1 w nocy do 13.30 przespał tylko 1.5h a ja razem z nim
teraz wkoncu padl ale coraz sie wzdryga.
No i niestety mimo brania zelaza ma niedokrwistosc i niedobor wit D. Jutro idziemy do lekarza. Siostra umowi nas do hematologa zeby sprawdzic dokladnie co jest. Do tego robia mu sie suche miejsca przy nosku i na uszach i byc moze to azs.
A najgorsze co uslyszalam to ze ma zastoj plynu mozgowo rdzeniowego i nie wiadomo jak nedzie dalej
-
nick nieaktualny
-
Misia dzięki za miłe słowo

Ja pisałam już, że ile osób tyle opinii o szczepieniach. My Polę , tak jak i Olka szczepimy 6w1, na rota i pneumo. Olek najgorzej zniósł 6w1 z tych trzech a raczej dwóch bo rota jest doustne, bo 6w1 jest po prostu bolesną szczepionką i warto po szczepieniu podać coś przeciwbólowego.
Jaka jest różnica miedzy skojarzonymi a refundowanymi szczepieniami? dla mnie tylko taka, że przy refundowanych dziecko jest na jednej wizycie kłóte kilka razy a przy zintegrowanej tylko raz.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Ooo to w moje urodziny
wypije kielicha za szybki poród 
3mam kciuki za mamusie w szpitalu!!
My małego w domu ubieramy w body z kr rekawem i pajaca. Czapeczke tylko po kapieli i to nie na dlugo bo maly zaraz wiszczy jak ma cos na glowie.
Dziewczyny wczoraj bylismy na pobraniu krwi z małym, taka mial traume ze od 1 w nocy do 13.30 przespał tylko 1.5h a ja razem z nim
teraz wkoncu padl ale coraz sie wzdryga.
No i niestety mimo brania zelaza ma niedokrwistosc i niedobor wit D. Jutro idziemy do lekarza. Siostra umowi nas do hematologa zeby sprawdzic dokladnie co jest. Do tego robia mu sie suche miejsca przy nosku i na uszach i byc moze to azs.
A najgorsze co uslyszalam to ze ma zastoj plynu mozgowo rdzeniowego i nie wiadomo jak nedzie dalej
Moja Sarka też nienawidzi czapeczki i od razu za nią szarpie..
A co może oznaczać taki zastój? to coś poważnego? -
alicja_ wrote:Moja Sarka też nienawidzi czapeczki i od razu za nią szarpie..

A co może oznaczać taki zastój? to coś poważnego?
Skad takie podejrzenie? pobierali płyn mózgowo-rdzeniowy? jakie parametry?
coś niepokoi neonatologów np. duz głowka etc? -
megi atopowe zapalenie skóry ustępuje samo do maks 3 roku życia, Olek ma na rękach, kiepsko wygląda ale to nic poważnego. Latem prawie tego nie ma, najgorzej zimą.
Co do tego zastoju to powiedzieli coś więcej?
7w3d 💔