X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dzis pospalismy z Kacperkiem do 12 i dzis udalo mi sie umyc i wysuszyc wlosy :) Pati_zuzia tez jak zobaczylam takie malenstwa bez czapki w Anglii to bylam w szoku ale dzieci tam niue choruja tak jak w Pl a wiadomo co za duzo to tez nie dobrze :)

Dziewczyny w szpitalach trzymam kciuki za szybki porod do jutra macie czas zeby urodzic w grudniu :)

Marta sliczna z was rodzinka :)

Justyna ty to jestes wielka skarbnica wiedzy a twoje rady sa nieocenione :)

Acikk super ze Antos juz nie cierpi a na jakie mleko zmieniliscie my teraz z Bebilona pronutra zmieniamy na Bebiko i zobaczymy :)

Wievie co juz nie mam sily do tej babki :/

Jak ubieracie swoje dzieci w domku przy 21 stopniach bo ja przez ta babke mam wrazenie ze mojemu dziecku jest zimno :/ Noi ponawiam pytanie o szczepienia skojarzone co myslicie bo ja mam metlik w glowie bo kazdy mnie straszy ze sa niebezpieczne a w necie niechce csytac o tym :(

pati_zuzia, Marta0912, justyna14 lubią tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Julka, a kiedy mają Ci wywoływać w razie czego?

01.01 do szpitala. Wiem, że cewnik będą próbować zakładać, a co dalej :-/ Wolałabym żeby samo się zaczęło. W dodatku na ostatnią chwilę mi się przypomniało o KTG. No i jest ok.

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:17

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez zauwazylam ze moj ma zimne raczki ale karczek cieply i on jest bez czapeczki i tez wlasnie zakladam body z krotkim i na to pajacyk ale wloalam was zapytac o zdanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już po bioderkach? Można tak szybko? Nam mówili, że najwcześniej po skończonym 6 tygodniu się je robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jutro umawiac termin na bioderka jesli nie bedzie na nfz to prywatnie choc na to pierwsze nie licze :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Wy już po bioderkach? Można tak szybko? Nam mówili, że najwcześniej po skończonym 6 tygodniu się je robi.

my mamy w wypisie do 6 tyg...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:12

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta piekna rodzinka. :)

U nas w domu jest 19-20 I jest w body z krotkim rekawem I pajacu,a raczki czy nozki sa chlodne bo znajduja sie,ze tak powiem na koncach I krew jeszcze nie doplywa tak dobrze do nich dlatego nie sa wyznacznikiem czy cieplo czy zimno :)
    Nad Anglia snowu jakies huragany I wieje,tu jeden przejdzie zaraz drugi sie przypaleta,nie wiem co sie dzieje w tym roku. Dzis nie wyszlismy na spacer bo by nas zwialo chyba ;)

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    My robiliśmy na sienkiewicza jak mały miał 4 tyg i lekarz mówił ze tak lepiej bo mniej tłuszczyku ;) wszystko jest ok wiec kontrol za 2 mace
    Mama-julka wrote:
    01.01 do szpitala. Wiem, że cewnik będą próbować zakładać, a co dalej :-/ Wolałabym żeby samo się zaczęło. W dodatku na ostatnią chwilę mi się przypomniało o KTG. No i jest ok.
    Ooo to w moje urodziny ;) wypije kielicha za szybki poród ;)

3mam kciuki za mamusie w szpitalu!!

My małego w domu ubieramy w body z kr rekawem i pajaca. Czapeczke tylko po kapieli i to nie na dlugo bo maly zaraz wiszczy jak ma cos na glowie.

Dziewczyny wczoraj bylismy na pobraniu krwi z małym, taka mial traume ze od 1 w nocy do 13.30 przespał tylko 1.5h a ja razem z nim :( teraz wkoncu padl ale coraz sie wzdryga.
    No i niestety mimo brania zelaza ma niedokrwistosc i niedobor wit D. Jutro idziemy do lekarza. Siostra umowi nas do hematologa zeby sprawdzic dokladnie co jest. Do tego robia mu sie suche miejsca przy nosku i na uszach i byc moze to azs.
    A najgorsze co uslyszalam to ze ma zastoj plynu mozgowo rdzeniowego i nie wiadomo jak nedzie dalej :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia my właśnie z bebiko zmieniliśmy na hipp bio combiotik i chyba małemu pasuje a cena u nas też nawet spoko :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ubieram w body i na to pajacyk.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dzięki za miłe słowo :)

Ja pisałam już, że ile osób tyle opinii o szczepieniach. My Polę , tak jak i Olka szczepimy 6w1, na rota i pneumo. Olek najgorzej zniósł 6w1 z tych trzech a raczej dwóch bo rota jest doustne, bo 6w1 jest po prostu bolesną szczepionką i warto po szczepieniu podać coś przeciwbólowego.

Jaka jest różnica miedzy skojarzonymi a refundowanymi szczepieniami? dla mnie tylko taka, że przy refundowanych dziecko jest na jednej wizycie kłóte kilka razy a przy zintegrowanej tylko raz.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do koperku to radze uważać i obserwować dziecko po podaniu bo np u nas u Olka koperek tylko nasilił gazy tzn dziecko marudziło jeszcze bardziej.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    my mamy w wypisie do 6 tyg...

Ja mam między 4 a 6 tygodniem. Byliśmy w 4 tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ooo to w moje urodziny ;) wypije kielicha za szybki poród ;)

3mam kciuki za mamusie w szpitalu!!

My małego w domu ubieramy w body z kr rekawem i pajaca. Czapeczke tylko po kapieli i to nie na dlugo bo maly zaraz wiszczy jak ma cos na glowie.

Dziewczyny wczoraj bylismy na pobraniu krwi z małym, taka mial traume ze od 1 w nocy do 13.30 przespał tylko 1.5h a ja razem z nim :( teraz wkoncu padl ale coraz sie wzdryga.
    No i niestety mimo brania zelaza ma niedokrwistosc i niedobor wit D. Jutro idziemy do lekarza. Siostra umowi nas do hematologa zeby sprawdzic dokladnie co jest. Do tego robia mu sie suche miejsca przy nosku i na uszach i byc moze to azs.
    A najgorsze co uslyszalam to ze ma zastoj plynu mozgowo rdzeniowego i nie wiadomo jak nedzie dalej :(

Moja Sarka też nienawidzi czapeczki i od razu za nią szarpie.. :)
    A co może oznaczać taki zastój? to coś poważnego?

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Moja Sarka też nienawidzi czapeczki i od razu za nią szarpie.. :)
    A co może oznaczać taki zastój? to coś poważnego?

Skad takie podejrzenie? pobierali płyn mózgowo-rdzeniowy? jakie parametry?
    coś niepokoi neonatologów np. duz głowka etc?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi atopowe zapalenie skóry ustępuje samo do maks 3 roku życia, Olek ma na rękach, kiepsko wygląda ale to nic poważnego. Latem prawie tego nie ma, najgorzej zimą.
    Co do tego zastoju to powiedzieli coś więcej?

MeGi2986 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:17

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ