SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawdopodobnie w kwietniu, bo chcemy w Polsce. Narazie musimy wyslac wnisoek o paszport,ale najpierw moj maz musi dostac odpowiednie dokumenty,zeby mozna zlozyc ten wniosek.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a kiedy chrzest planujecie? my chyba na poczatku lutego bo potem dopiero po wielkanocy mozna a to dla mnie ciut pózno
    Witam sie z doskoku :) Maria spi dzisiaj 1 raz to i ja chwile leżę. Marysia ur się 11 listopada a 12 grudnia mielismy chrzciny :)
    A co do odwiedzin to od razu na drugi dzień byla u mnie przyjaciółka a później jeszcze moj tata brat bratowa bratanek i mojego babcia. Tata i bratowa to chyba nie raz ale ja tam byłam prawie tydzień :/

justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a najlepsze zalecenie pani dr : dopoki nie będziemy mieć wyników badań proszę kupić dużo paliwa i jeździć z antosiem skoro to to uspokaja :D No to jeździmy i oczywiście chłopczyk śpi :) cóż musze wziąść kredyt i codziennie na zakupy hehehe ;)

Matleena, Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:21

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte szkoda ze takie podejście mają :/ u nas przynajmniej cos robia i pani dr się przejęła losem Antosia... Może mleko mu nie pasuje ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja Ci mówie ze ma uczulenie i mysle ze to przez mleczko, moze warto spróbować mleko bez białkowe? nie zaszkodzi ( skoro lekarze tak łatwo je zalecają ) a może pomóc :-) U nas na hippie zaczeła spac po 2h w nocy budzic sie z płaczem a ze jest takim ssakiem to ciagle chciała jesc i tez ulewała czesto, dostalismy bez białkowe i przed wczoraj spała 6 godzin ciągiem w nocy a dziś 5 :O w dzień śpi po 2, 3 h , baja ! Jakbym dziecka nie miała w domu :D Nie wiem co ma na to wpływ czy faktycznie to mleko, stosujemy je od tygodnia..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy chrzciny na lato, nie spieszymy się.

Acikk, jak dajesz radę z płaczem Antosia? Bo jak Kubuś mi dał wczoraj taki koncert to plakałam razem z nim bo mi tak szkoda było że tak cierpi a ja nie potrafię mu pomóc...
    I Flakonik- wielki szacunek dla Ciebie! Ledwo ogarniam jedno dziecko, a co dopiero dwoje i jeszcze forum, jesteś wielka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:55

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk trzymam kciuki żeby antosiowi wkońcu się poprawiło a ty żebyś mogła wkońcu odpocząć.
    My chrzciny będziemy robić jakoś na początku kwietnia.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Suerte ja Ci mówie ze ma uczulenie i mysle ze to przez mleczko, moze warto spróbować mleko bez białkowe? nie zaszkodzi ( skoro lekarze tak łatwo je zalecają ) a może pomóc :-) U nas na hippie zaczeła spac po 2h w nocy budzic sie z płaczem a ze jest takim ssakiem to ciagle chciała jesc i tez ulewała czesto, dostalismy bez białkowe i przed wczoraj spała 6 godzin ciągiem w nocy a dziś 5 :O w dzień śpi po 2, 3 h , baja ! Jakbym dziecka nie miała w domu :D Nie wiem co ma na to wpływ czy faktycznie to mleko, stosujemy je od tygodnia..
    A jaki nutramigen podajesz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:24

• lips Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Miałam tak samo codziennie bolała mnie głowa, ale nawet jak juz nie karmiłam, więc mysle ze to zmęczenie i stres robi swoje, a jesz coś? bo ja mało jadłam i myśle ze to tez od tego, możesz brać apap ibuprom tez, moja położna mi kazała brać ibuprom przy kp jak gorączkowałam, sama mówiła że apap jest słabszy i nie zawsze pomaga

Jem dość dużo, może faktycznie zbyt mało piję... Paracetamol na mnie kiepsko działa niestety, wolałabym ibuprom ale nie wiem czy jest bezpieczny. A filiżankę melisy na noc mozna ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki nie daje rady... Głównie też płacze razem z nim także ostatnio bardzo dużo płacze ;) ale ostatnio udaje mi sie nie dopuszczać by się mocno rozkrzyczal jak to mocno przytylam do siebie i podaje mu smoczek to postekuje Ale przynajmniej nie płacze tak żałośnie :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to my planujemy chyba na Wielkanoc :) chociaż ostatnio maz powiedział ze może by przyspieszyć żeby szatana z niego wygonoic Ale już wiemy ze to nie szatan ;) choć kto wie co mu tam szkodzi w tym malym brzuszku ??

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    My 21 lutego chrzcimy :-)
    a to mozna w post?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Boże nie wiem co robić, Mały się męczy, ulewa na pół pokoju, raz zaparcia, za chwilę normalna kupka a i tak prężenie i płacz. a tak Mu głośno w brzuchu coś jeździ, że szok :( najgorsze, że w tym UK mieszkam i tu wszystko jest 'normalne' i 'trzeba przeczekać'
    no i maja racje niestety, to jest normalne. sa przypadki szczególne jak Acikk, ale generalnie kazdy niemowlak czasem ulewa, czasem ma problemy z brzuszkiem a czasem gorszy dzien po prostu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    dzisiaj już wrocilismy do Bebiko i kupki nie są takie twarde, normalnie zolciutkie i miekkie, ale dalej widać, że go boli i jeczy i placze czesto i bardzo duzo ulewa. naprawde ja nie zostawiam Go samego nawet jak siku idę, bo z niego az chlusta jak z fontanny... nie ciągle, ale czesto...
    ulewa mlekiem czy taka serwatka? bo jak mlekiem to proponuje dawac czesciej jesc a w mniejszych ilosciach bo moze to refluks.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a to mozna w post?

No pewnie :-)
    Chrzcić można calutki, okrąglutki rok :-D

Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a to mozna w post?

A czemu by nie :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Jem dość dużo, może faktycznie zbyt mało piję... Paracetamol na mnie kiepsko działa niestety, wolałabym ibuprom ale nie wiem czy jest bezpieczny. A filiżankę melisy na noc mozna ?
    No mówię, mi położna zaleciła ibuprom, ibuprofen tez mozna, więc gdyby nie był to by nie zalecała, a miałam położną doradce laktacyjnego to tymbardziej :P meliske chyba mozna tez :-) w herbacie spokojny brzuszek dla kobiet karmiących piersią baby mama med, jest wlasnie melisa :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie pije kubek melisy i kopru włoskiego, małemu nic się nie dzieje. W SR bardzo polecała melise w każdej ilości dla mam a i maluszki może spokojniejsze będą :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ