Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawdopodobnie w kwietniu, bo chcemy w Polsce. Narazie musimy wyslac wnisoek o paszport,ale najpierw moj maz musi dostac odpowiednie dokumenty,zeby mozna zlozyc ten wniosek.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a kiedy chrzest planujecie? my chyba na poczatku lutego bo potem dopiero po wielkanocy mozna a to dla mnie ciut pózno
    Witam sie z doskoku :) Maria spi dzisiaj 1 raz to i ja chwile leżę. Marysia ur się 11 listopada a 12 grudnia mielismy chrzciny :)
    A co do odwiedzin to od razu na drugi dzień byla u mnie przyjaciółka a później jeszcze moj tata brat bratowa bratanek i mojego babcia. Tata i bratowa to chyba nie raz ale ja tam byłam prawie tydzień :/

justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a najlepsze zalecenie pani dr : dopoki nie będziemy mieć wyników badań proszę kupić dużo paliwa i jeździć z antosiem skoro to to uspokaja :D No to jeździmy i oczywiście chłopczyk śpi :) cóż musze wziąść kredyt i codziennie na zakupy hehehe ;)

Matleena, Ola_45, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:21

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte szkoda ze takie podejście mają :/ u nas przynajmniej cos robia i pani dr się przejęła losem Antosia... Może mleko mu nie pasuje ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja Ci mówie ze ma uczulenie i mysle ze to przez mleczko, moze warto spróbować mleko bez białkowe? nie zaszkodzi ( skoro lekarze tak łatwo je zalecają ) a może pomóc :-) U nas na hippie zaczeła spac po 2h w nocy budzic sie z płaczem a ze jest takim ssakiem to ciagle chciała jesc i tez ulewała czesto, dostalismy bez białkowe i przed wczoraj spała 6 godzin ciągiem w nocy a dziś 5 :O w dzień śpi po 2, 3 h , baja ! Jakbym dziecka nie miała w domu :D Nie wiem co ma na to wpływ czy faktycznie to mleko, stosujemy je od tygodnia..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy chrzciny na lato, nie spieszymy się.

Acikk, jak dajesz radę z płaczem Antosia? Bo jak Kubuś mi dał wczoraj taki koncert to plakałam razem z nim bo mi tak szkoda było że tak cierpi a ja nie potrafię mu pomóc...
    I Flakonik- wielki szacunek dla Ciebie! Ledwo ogarniam jedno dziecko, a co dopiero dwoje i jeszcze forum, jesteś wielka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:55

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk trzymam kciuki żeby antosiowi wkońcu się poprawiło a ty żebyś mogła wkońcu odpocząć.
    My chrzciny będziemy robić jakoś na początku kwietnia.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Suerte ja Ci mówie ze ma uczulenie i mysle ze to przez mleczko, moze warto spróbować mleko bez białkowe? nie zaszkodzi ( skoro lekarze tak łatwo je zalecają ) a może pomóc :-) U nas na hippie zaczeła spac po 2h w nocy budzic sie z płaczem a ze jest takim ssakiem to ciagle chciała jesc i tez ulewała czesto, dostalismy bez białkowe i przed wczoraj spała 6 godzin ciągiem w nocy a dziś 5 :O w dzień śpi po 2, 3 h , baja ! Jakbym dziecka nie miała w domu :D Nie wiem co ma na to wpływ czy faktycznie to mleko, stosujemy je od tygodnia..
    A jaki nutramigen podajesz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 13:24

• lips Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Miałam tak samo codziennie bolała mnie głowa, ale nawet jak juz nie karmiłam, więc mysle ze to zmęczenie i stres robi swoje, a jesz coś? bo ja mało jadłam i myśle ze to tez od tego, możesz brać apap ibuprom tez, moja położna mi kazała brać ibuprom przy kp jak gorączkowałam, sama mówiła że apap jest słabszy i nie zawsze pomaga

Jem dość dużo, może faktycznie zbyt mało piję... Paracetamol na mnie kiepsko działa niestety, wolałabym ibuprom ale nie wiem czy jest bezpieczny. A filiżankę melisy na noc mozna ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki nie daje rady... Głównie też płacze razem z nim także ostatnio bardzo dużo płacze ;) ale ostatnio udaje mi sie nie dopuszczać by się mocno rozkrzyczal jak to mocno przytylam do siebie i podaje mu smoczek to postekuje Ale przynajmniej nie płacze tak żałośnie :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to my planujemy chyba na Wielkanoc :) chociaż ostatnio maz powiedział ze może by przyspieszyć żeby szatana z niego wygonoic Ale już wiemy ze to nie szatan ;) choć kto wie co mu tam szkodzi w tym malym brzuszku ??

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    My 21 lutego chrzcimy :-)
    a to mozna w post?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Boże nie wiem co robić, Mały się męczy, ulewa na pół pokoju, raz zaparcia, za chwilę normalna kupka a i tak prężenie i płacz. a tak Mu głośno w brzuchu coś jeździ, że szok :( najgorsze, że w tym UK mieszkam i tu wszystko jest 'normalne' i 'trzeba przeczekać'
    no i maja racje niestety, to jest normalne. sa przypadki szczególne jak Acikk, ale generalnie kazdy niemowlak czasem ulewa, czasem ma problemy z brzuszkiem a czasem gorszy dzien po prostu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    dzisiaj już wrocilismy do Bebiko i kupki nie są takie twarde, normalnie zolciutkie i miekkie, ale dalej widać, że go boli i jeczy i placze czesto i bardzo duzo ulewa. naprawde ja nie zostawiam Go samego nawet jak siku idę, bo z niego az chlusta jak z fontanny... nie ciągle, ale czesto...
    ulewa mlekiem czy taka serwatka? bo jak mlekiem to proponuje dawac czesciej jesc a w mniejszych ilosciach bo moze to refluks.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a to mozna w post?

No pewnie :-)
    Chrzcić można calutki, okrąglutki rok :-D

Matleena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a to mozna w post?

A czemu by nie :)?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Jem dość dużo, może faktycznie zbyt mało piję... Paracetamol na mnie kiepsko działa niestety, wolałabym ibuprom ale nie wiem czy jest bezpieczny. A filiżankę melisy na noc mozna ?
    No mówię, mi położna zaleciła ibuprom, ibuprofen tez mozna, więc gdyby nie był to by nie zalecała, a miałam położną doradce laktacyjnego to tymbardziej :P meliske chyba mozna tez :-) w herbacie spokojny brzuszek dla kobiet karmiących piersią baby mama med, jest wlasnie melisa :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie pije kubek melisy i kopru włoskiego, małemu nic się nie dzieje. W SR bardzo polecała melise w każdej ilości dla mam a i maluszki może spokojniejsze będą :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ