Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam sie z doskokujustyna14 wrote:a kiedy chrzest planujecie? my chyba na poczatku lutego bo potem dopiero po wielkanocy mozna a to dla mnie ciut pózno
Maria spi dzisiaj 1 raz to i ja chwile leżę. Marysia ur się 11 listopada a 12 grudnia mielismy chrzciny 
A co do odwiedzin to od razu na drugi dzień byla u mnie przyjaciółka a później jeszcze moj tata brat bratowa bratanek i mojego babcia. Tata i bratowa to chyba nie raz ale ja tam byłam prawie tydzień
justyna14, Matleena lubią tę wiadomość
-
No a najlepsze zalecenie pani dr : dopoki nie będziemy mieć wyników badań proszę kupić dużo paliwa i jeździć z antosiem skoro to to uspokaja
No to jeździmy i oczywiście chłopczyk śpi
cóż musze wziąść kredyt i codziennie na zakupy hehehe
Matleena, Ola_45, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suerte ja Ci mówie ze ma uczulenie i mysle ze to przez mleczko, moze warto spróbować mleko bez białkowe? nie zaszkodzi ( skoro lekarze tak łatwo je zalecają ) a może pomóc
U nas na hippie zaczeła spac po 2h w nocy budzic sie z płaczem a ze jest takim ssakiem to ciagle chciała jesc i tez ulewała czesto, dostalismy bez białkowe i przed wczoraj spała 6 godzin ciągiem w nocy a dziś 5
w dzień śpi po 2, 3 h , baja ! Jakbym dziecka nie miała w domu
Nie wiem co ma na to wpływ czy faktycznie to mleko, stosujemy je od tygodnia..
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
nick nieaktualnyMy planujemy chrzciny na lato, nie spieszymy się.
Acikk, jak dajesz radę z płaczem Antosia? Bo jak Kubuś mi dał wczoraj taki koncert to plakałam razem z nim bo mi tak szkoda było że tak cierpi a ja nie potrafię mu pomóc...
I Flakonik- wielki szacunek dla Ciebie! Ledwo ogarniam jedno dziecko, a co dopiero dwoje i jeszcze forum, jesteś wielka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:55
-
nick nieaktualnyA jaki nutramigen podajesz??Poz!omka. wrote:Suerte ja Ci mówie ze ma uczulenie i mysle ze to przez mleczko, moze warto spróbować mleko bez białkowe? nie zaszkodzi ( skoro lekarze tak łatwo je zalecają ) a może pomóc
U nas na hippie zaczeła spac po 2h w nocy budzic sie z płaczem a ze jest takim ssakiem to ciagle chciała jesc i tez ulewała czesto, dostalismy bez białkowe i przed wczoraj spała 6 godzin ciągiem w nocy a dziś 5
w dzień śpi po 2, 3 h , baja ! Jakbym dziecka nie miała w domu
Nie wiem co ma na to wpływ czy faktycznie to mleko, stosujemy je od tygodnia.. -
nick nieaktualny
-
Poz!omka. wrote:Miałam tak samo codziennie bolała mnie głowa, ale nawet jak juz nie karmiłam, więc mysle ze to zmęczenie i stres robi swoje, a jesz coś? bo ja mało jadłam i myśle ze to tez od tego, możesz brać apap ibuprom tez, moja położna mi kazała brać ibuprom przy kp jak gorączkowałam, sama mówiła że apap jest słabszy i nie zawsze pomaga
Jem dość dużo, może faktycznie zbyt mało piję... Paracetamol na mnie kiepsko działa niestety, wolałabym ibuprom ale nie wiem czy jest bezpieczny. A filiżankę melisy na noc mozna ? -
Oliwki nie daje rady... Głównie też płacze razem z nim także ostatnio bardzo dużo płacze
ale ostatnio udaje mi sie nie dopuszczać by się mocno rozkrzyczal jak to mocno przytylam do siebie i podaje mu smoczek to postekuje Ale przynajmniej nie płacze tak żałośnie
-
Co do chrzcin to my planujemy chyba na Wielkanoc
chociaż ostatnio maz powiedział ze może by przyspieszyć żeby szatana z niego wygonoic Ale już wiemy ze to nie szatan
choć kto wie co mu tam szkodzi w tym malym brzuszku ??
ZieloneOliwki lubi tę wiadomość
-
no i maja racje niestety, to jest normalne. sa przypadki szczególne jak Acikk, ale generalnie kazdy niemowlak czasem ulewa, czasem ma problemy z brzuszkiem a czasem gorszy dzien po prostu.Suerte wrote:Boże nie wiem co robić, Mały się męczy, ulewa na pół pokoju, raz zaparcia, za chwilę normalna kupka a i tak prężenie i płacz. a tak Mu głośno w brzuchu coś jeździ, że szok
najgorsze, że w tym UK mieszkam i tu wszystko jest 'normalne' i 'trzeba przeczekać'7w3d 💔 -
ulewa mlekiem czy taka serwatka? bo jak mlekiem to proponuje dawac czesciej jesc a w mniejszych ilosciach bo moze to refluks.Suerte wrote:dzisiaj już wrocilismy do Bebiko i kupki nie są takie twarde, normalnie zolciutkie i miekkie, ale dalej widać, że go boli i jeczy i placze czesto i bardzo duzo ulewa. naprawde ja nie zostawiam Go samego nawet jak siku idę, bo z niego az chlusta jak z fontanny... nie ciągle, ale czesto...7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
No mówię, mi położna zaleciła ibuprom, ibuprofen tez mozna, więc gdyby nie był to by nie zalecała, a miałam położną doradce laktacyjnego to tymbardziejlips wrote:Jem dość dużo, może faktycznie zbyt mało piję... Paracetamol na mnie kiepsko działa niestety, wolałabym ibuprom ale nie wiem czy jest bezpieczny. A filiżankę melisy na noc mozna ?
meliske chyba mozna tez
w herbacie spokojny brzuszek dla kobiet karmiących piersią baby mama med, jest wlasnie melisa
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH