SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa ja tez dzisiaj dostałam decyzje i terminach wypłat za cały macierzyński :)

kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Nie obsuwa się. Do 3 roku życia ma się zostawić siusiaka tak jak jest - tak mi w szpitalu powiedzieli i zaznaczali to kilka razy.
    A mi znowu powiedzieli by obsuwac tylko tyle ile się da żeby umyć bo tak bakterie się zbierają. Więc ja delikatnie naciagam Ale obsuwaniem bym tego nie nazwala po prostu taka dziurką większą się się robi :P i patyczkiem zbieram to co tam wychodzi :) zawsze jakas biała kropeczka wyjdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 22:56

stars2345 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk moj tez sie nie usmiecha czasem mu sie zdarzy wogole mam wrazenie ze mam jakies zmutne dziecie tylko marudzk caly dsien przez brzuszek i juz niewiem czy to przez to bebiko czy co innego caly dzien steka prezy sie okolo 18 zrobi mega kupke troche sie uspokoi i znow stekaa o sie spina placze juz niewoem jak mu pomoc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka moj Maksio tez charczy ale to przez wiotkosc krtani podobno,Gabrys tez chraczal,ale jak sie przejmujesz idz do lekarza,zeby wykluczyl inne dolegliwosci. Maksio tez ise usmiecha wiem,ze nieswiadomie,ale jak do niego gadam to ma sie wrazenie,ze do mnie :) albo tak jak Acik pisze na odlocie albojak sie spakuje w papmpersa i mu ulzy haha...

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to moze przez ten niedojrzaly uklad pokarmowy, jesli robi normalne kupki to musisz przeczekac ten czas, bo na to raczej sie nic nie poradzi. Maksio tez mi steka,ale widze,ze troche mniej i jak prze a nie steka to kupke zrobi,a jak steka to sie nasteka i tyle. Takie uroki tego czasu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Sarka też charczy troszkę. Narazie czekam aż samo ustąpi. Jak nie ustąpi to będę reagować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropne bo on steka prezy sie i placze a najgorzej wieczorem steka i jak patrzy na mnie taki zaplakany to mam ochote plakac razem z nim oj oby ten czas zzybko zlecial :(

To ja juz niewiem jak robic z tym siusiakiem bo jedni mowia zeby nie naciagac a inni zeby naciagac hmmmm.....

• ania14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik przykro mi :(

nie nadrobie Was... czuwam bo jesteśmy po szczepieniach :( 1 w raczke i w obydwie nóżki... nie doczytam czy już któraś z Was szczepiła?? płakała po każdym ukłuciu a później zasnęła, kąpaliśmy o 19 i znów zasnęła. jak się obudziła to płakała w głos :( nie dałabym rady patrzeć jak się męczy dałam jej pół czopka paracetamolu i chyba zaczął działać ... długo marudziła a od godziny śpi w łóżeczku. boje się że czopek przestanie działaś i znów obudzi się z tym strasznym płaczem :(

Lips my właśnie ważyliśmy dzisiaj małą i w domu miała 5200g ale zrobiła dużą kupke i u lekarza ważyła ja bez bluzy i tam wyszło 5kg
    Lekarka powtarza mi za każdym razem na wizycie że karmić na żądanie
    jak pierś ograniczać jak nigdy nie wiadomo ile wypije ;/
    Marysia od początku herbatki nie dostawała i teraz nie chce ;/

u nas nie ma śladu po szczepionce na gruźlice ;/
    w markecie byliśmy 1 raz jak chyba 3 tyg miała
    my nie spacerujemy jak jest mniej niż -4

co do kupek to Marysia jest tylko na cycu i jak nie robiła po 4 dni to się denerwowaliśmy :( raz po 3 dniach daliśmy czopek ale wiem że to źle, później postanowiliśmy poczekać i po 4 dniach była kupka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 00:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też charczy, lekarka powiedziała, że to normalne u takiego maluszka, bo jeszcze nozdrza nie są do końca wykształcone :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez straszne charczenie ja dzis prawie nie spie tylko nasluchuje, ale zauwazylam ze jak je na lezaco to charczy bardzo a jak karmie ja na siedzaco i w takoe pozycji pol lezacej to nie charczy wiec ja podnioslam, zjadla polezy jeszcze troche i zaraz poloze- zobacze czy to pokoze na dluzsza mete. A no i pokasluje :-( ale nie wiem czy to przez ten cofajacy pokarm czy co :-( jak rano bedzie kaslala to idziemy do lekarza, bo jutro piatek a w weekend u Nas w przychodni nie przyjmuja wiec zostaje pogotowie gdyby cos, a tam takie maluszki na oddzial kieruja od razu wiec ja dziekuje bardzo, wole dmuchac na zimne.

Czy Wasz pediatra tez przyjmuje prywatnie? Ja od siostry mojej dowiedzialam sie wczoraj ze niektorzy lekarze maja swoje prywatne gabinety i czasamo zdarza sie ze sa zapisy na kilka dni :-o normalnie jak do jakiegos specjalisty kardiologa czy ginekologa a przeciez to lekarz pierwszego kontaktu, zawizyte kasuja od 100-150zl :-o

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zle zrozumialam wypowiedz :) Czy ktos ma jeszcze problemy ze snem ja to normalnie do 2spac nie moge i w dzien tez mi ciezko usnac nawet jak dopada zmeczenie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogl spac i spac, szczegolnie povdzisiejszej nocy... Mloda tak kaslala i charczala ze spac nie mogla na plasko, od polnocy spala u mni na klatce piersiowej, ja oczywiscie w pol lezaco drzemalam troszke. Zapisalam Nas do pediatry dzis na 14:15 zobaczyny co powie

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:51

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja na nocki puki co nie narzekam, Pola je ok 20-21 potem różnie ale zazwyczaj koło 1, później koło 3-4 i 6-7. Dzis ide z dwójka na spacer bo pogoda sie poprawiła u nas i tylko minus 3 było rano :)

ciekawe kiedy ja dostane kase z zusu.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś też harczy, nie wiem dlaczego ale od początku tak miał to w szpitalu jeszcze mówwili że to od wód płodowych. U nas noc trochę lepsza, uspokoił się jak zaczęłam delikatnym strumieniem ciepła suszarki grzać brzuszek, niestety później zasnął z nami w łóżku i tak już do rana, ale nie miałam sumienia już go do łóżeczka przekładać.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Kubuś też harczy, nie wiem dlaczego ale od początku tak miał to w szpitalu jeszcze mówwili że to od wód płodowych. U nas noc trochę lepsza, uspokoił się jak zaczęłam delikatnym strumieniem ciepła suszarki grzać brzuszek, niestety później zasnął z nami w łóżku i tak już do rana, ale nie miałam sumienia już go do łóżeczka przekładać.
    Pola często ze mną sypia, bo nie chce mi się wstawać w nocy i ją przenosić do karmienia.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki antek też często ze mna śpi niestety właśnie z mojego lenistwa bo czasem troche marudzi i musze mu podac smoczek z 5 razy i trochę pogłaskać to jakbym miala wstać na każde podanie smoczka to bym padla na pysk :)
    A ze meza i tak w nocy nie ma to ma dużo miejsca w łóżku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 10:29

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Sarka też spała ze mną w łóżku na początku (wtedy gdy jeszcze jadła w nocy). Od czasu kiedy przesypia noce to śpi już u siebie w łóżeczku całą noc.

Dziś pojechałam na uczelnie i siedzę tu cały dzień. Chyba się zatęsknie na śmierć.

‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ