SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dziewczyny po CC- kiedy moczyłyście się w wannie po raz pierwszy?[/QU

Mi lekarz kazał już po kilku dniach mocno moczyć ranę i osuszać do sucha. Początkowo się bałam, ale u mnie to chyba goi się jak na psie. Jak czytałam o CC to u mnie z tych mocno negatywnych rzeczy to praktycznie nic sie nie potwierdziło. Jak niektóre kobiety są stworzone do porodów SN tak ja stworzona chyba do CC ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:43

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, chodzi mi o kąpiel w wannie taką dłuższą bo w necie wyczytałam że po dwóch tygodniach można i to w letniej wodzie. A ja bym chciała poleżeć godzinę w ciepłej wodzie :P Bo samo moczenie to mi kazali już na pionizacji dobrze umyć mydłem i suszyć ale mnie szczypało więc teraz ranę myję samą wodą :)
    miałaś szwy zdejmowane czy rozpuszczalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, daj wieczorem znać jak będziesz miała chwilkę jak się czujesz :*

Aneczka1983, Mama-julka co z Wami? Skrobnijcie coś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a! może komuś się przyda- położna powiedziała że przy mm powinno dawać się obie witaminy- K i D, D od początku a K od ósmej doby życia. K przestaje się podawać jak dziecko zacznie wypijać litr mieszanki dziennie.

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:15

ZieloneOliwki, Marta0912, alicja_, alisss871, Suerte lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:15

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    U mnie położona była wczoraj i mówiła odwrotnie i na wypisie ze szpitala też tak mam...
    ale odwrotnie że D od ósmej doby czy że przestać podawać?

MAtleena, jak w szpitalu powiedziałam że chcę butelkę bo piersią i tak karmić nie będę to usłyszałam "a wie pani jaką krzywdę dziecku pani robi?!!"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:58

• Piegus Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi, też mam kryzys związany z kp. Ale u mnie z zupełnie innego powodu, pokarmu mam dosyć, żeby wykarmić małego, ale piersi mnie bolą praktycznie non stop. Zwłaszcza po karmieniu, czuję jakbym miała w cyckach pełno igieł, aż łzy lecą. Doszłam do wniosku, że to chyba zbierający się pokarm. Ciągle mam nadzieję, że z czasem się to unormuje, ale przez to w ogóle nie umiem się cieszyć macierzyństwem :( Gdybym karmiła mm to w ogóle nie byłoby tematu, bo to jedyna rzecz, która mnie dobija. Ale tak jak u Ciebie, wszyscy wokół tylko pytają czy karmię piersią i że to najlepsze co może być i w ogóle. :/

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam za to trochę inny dylemat. Mam tyle pokarmu ze mogłabym wykarmić z trójkę dzieci. Tylko ze nie mogę poradzić sobie ze swedzeniem... Lekarz poradził mi nie męczyc się i przestać karmić piersią wtedy świąd minie, a ja nie chce. Lubię karmić i jest to dla mnie świetna sprawa. Z drugiej strony prawie nie sypiam w nocy, bo swędzi albo małą trzeba się zająć. A moje ciało wygląda strasznie...

• Matleena Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 11:16

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziala ze przy mm podaje sie sama witamine D bez K.

Ja tez przezywaam na poczatku kp i myslalam ze jestem gorsza mama ale kiedy meczylismy sie oboje to wolalam podac mu butle i miec spokojne dziecko a zdanie innych w tym temacie mnie nie interesuje kazdy mial swoje dziecko i wychowywa po swojemu i tego niech sie trzymaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki ja miałam szwy zdejmowane

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    A ja karmię nanem i jestem szczęśliwa. I moje dziecko jest i mam w dupie co inni powiedzą. Jeszcze mam coś w cycach ale czuję, że niedługo zaniknie. I życie, nie będę płakać z tego powodu, bo moje dziecko glodne nie jest.

wiesz, podniosłaś mnie na duchu ! chyba też przestawię się na takie myślenie :)

Matleena lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kp to powiem Wam, że teraz z drugim dzieckiem jest mi zdecydowanie łatwiej, bo jestem spokojniejsza, wiem już co i jak. Z Olkiem nie dość że kolka i ciągły płacz to jeszcze moje nerwy i szybko odpuściłam, potem żałowałam , też czułam się gorsza, mąż mi tłumaczył, że to przecież lepiej dla dziecka ale jednak mi w środku było ciężko. Teraz już na luzie do tego podchodzę, będzie pokarm to będę karmić, nie będzie to przejdziemy na mm, a i tak jakoś mega długo nie chce karmić maks 4 msc. Także olejcie otoczenie i róbcie co najlepsze dla Was i dzieci i nie zapominajcie w tym całym pędzie macierzyństwa, że to Wy jesteście na pierwszym miejscu nie dziecko, bo jak Wam będzie źle, to dziecko nigdy szczęśliwe nie będzie.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie taka sytuacja: Pola śpi, Olek śpi :)

jupi !!!!

Matleena, ZieloneOliwki, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi u mnie po 3 tyg też zaczęły się problemy z karmieniem.
    Mały się zloscil był ciągle głodny drapal mnie i ciągnął za cycki a ja płakałam i miałam depreche bo lazilam z mokrymi i bolacymi cycami plus wielka podpaska i wcale nie czułam się dobrze.
    Teraz jesteśmy na mm w cyckach juz prawie nic nie ma a ja nie czuje się przez to gorsza :) to tak jakby ktoś powiedział ze dziecko urodzone przez cc to matka mu krzywdę zrobiła bo to niezgodne z natura przecież !! Także wiesz... Myśląc tym tropem dzieci matek które mają problem z kp powinny umrzeć z głodu a te które nie mogą urodzic sn powinny umierać przy porodzie razem ze swoimi dziećmi.
    Na szczęście tak nie jest :) Ja nie karmie i jestem zadowolona ;)

Chichibi lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chichibi u mnie po 3 tyg też zaczęły się problemy z karmieniem.
    Mały się zloscil był ciągle głodny drapal mnie i ciągnął za cycki a ja płakałam i miałam depreche bo lazilam z mokrymi i bolacymi cycami plus wielka podpaska i wcale nie czułam się dobrze.
    Teraz jesteśmy na mm w cyckach juz prawie nic nie ma a ja nie czuje się przez to gorsza :) to tak jakby ktoś powiedział ze dziecko urodzone przez cc to matka mu krzywdę zrobiła bo to niezgodne z natura przecież !! Także wiesz... Myśląc tym tropem dzieci matek które mają problem z kp powinny umrzeć z głodu a te które nie mogą urodzic sn powinny umierać przy porodzie razem ze swoimi dziećmi.
    Na szczęście tak nie jest :) Ja nie karmie i jestem zadowolona ;)

Ja też nie karmię piersią, bo tak wyszło, ale gorsza sie nie czuję bo niby dlaczego?
    Nawet widzę plusy :-) Mąż też karmi w nocy a teraz czekam na koleżanki w salonie na dole a mąż na górze z całą czwóreczką :-D
    Swoją drogą życzę mu powodzenia :-D

ZieloneOliwki, pati_zuzia, Matleena, Pchelkaa, Moniusia89, Suerte, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, prawda to i tym tokiem myślenia nie powinno być cesarek bo to też niegodne z naturą :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, mloda ma katarek wodnisty ktory splywa do gardelka dlatego odkasluje. Dostalismy kropelki do noska, wit c. W poniedzialek do kontroli, oczywiscie musimy ja obserwowac bo z takiego katatku u maluszka moze wyjsc zapalenie ucha czy jakas inna wieksza chorobsko.

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o slodkie wino, które tu kiedyś jedna z Was polecala :)

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
‹‹ 2289 2290 2291 2292 2293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ