Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Elektryczny z Canpol polecamlips wrote:A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.
A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.
-
Lips też kupiłam laktator (wzięłam najtańszy akuku,a ma bardzo dobre opinie, nie chcę małego często zostawiać więc mam nadzieję, że wystarczy), ale dopiero dziś mi wyślą, żebym mogła gdzieś wyjść, chociażby do sklepu, chociaż Zumba też korci, wczoraj w serialu leciała piosenka przy której ćwiczyliśmy i tak mi się zachciało...
U nas na charczenie pomógł nawilżacz, Tobi miał problem z noskiem na początku, aż doszłam do wniosku że spróbuje z nawilżaczem, codziennie włączam na trochę i jest całkowicie inaczej (tzn kozy w nosie też ma ale jest o niebo lepiej), ogólnie przez sen wydaje różniaste dźwięki.
Pchełka mojemu też tak się najlepiej śpi
-
lips wrote:
A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.
ten reczny Medeli: http://allegro.pl/medela-laktator-harmony-gratisy-wwa-24h-i5732930165.html
wyprobowalam tez reczny aventu i bez porownania, na korzysc medeli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:56

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFranuś ma już 2 mace i 3 dni,ale korygowany wiek to 3 tyg
wazy 4600kg
tutaj nabzdyczony śpi że w swoim łóżeczku bo całą noc przespał na klacie tatusia, ale tylko dlatego ze wczoraj pobierali mi krew z główki i potrzebował wiecej bliskości.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2a50c1698fb.jpg
akira, rewelka, Mama-julka, pati_zuzia, aannkkaa, Moniusia89, Matleena, Madzisek, Kika428, Marta0912, Nadulka, kwiatakacji, Dżulia, moniek90, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylips wrote:A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.
Mam pożyczony ręczny Avent. Przy nawale musiałam użyć i byłam porażona jego nieskutecznością! Wyciagnał suty jak wentyle, a mleka tyle co nic. 10 łat temu miałam pożyczony ręczny Medela i był napewno lepszy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam reczny canpola i chwale sobie, chociaz uzywam tylko gdy czuje ze cycki mam pelne, wtedy mleczko w pojemniku do lodowki i jest na czarna godzine;-) kurcze z tym basenem to jest super pomysl. Maz z corka by zostawal a ja na basen z siostra bym chodzila- jej maz tez z dziecmi by siedzial
-
Dziewczyny, kupowałyście może torbę do wózka i możecie coś konkretnego polecic? Bo ta od wózka jest beznadziejna (nie daje sie nosic jako normalna torba, siega mi do kolan hihi), a chciałabym miec coś ladnego, praktycznego; zeby nosic i na ramie, i przypiac do wozka.

-
nick nieaktualnyDziewczyny pomozcie! Co na odparzenia na szyjce??

Edit. Sorki ze zdjecie obrocone.
Ona jest taka grubiutka ze ma 2 brody i ciezko sie tak dostac, dopiero na spiocha jak ja odchyle. Przy kapieli tez odchylam i myje oczywiscie i wycieram do sucha, po kqpieli natluszczam oliwka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:25
-
nick nieaktualnyDo kolan? Haha ja nie pomoge bo mam z wozka - taka co siega do biodraakira wrote:Dziewczyny, kupowałyście może torbę do wózka i możecie coś konkretnego polecic? Bo ta od wózka jest beznadziejna (nie daje sie nosic jako normalna torba, siega mi do kolan hihi), a chciałabym miec coś ladnego, praktycznego; zeby nosic i na ramie, i przypiac do wozka.

Ale jak bedziesz szukala zwroc uwage zeby byla na suwak- siostra ma na rzepe i juz jest tak ta rzepa wyrobioba ze sie rozpina
akira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pół godziny przed kąpielą nałóż oliwkę na głowe i czapeczkę, po pół godziny kąpiel a potem wyczesać jak coś zostało do wyczesania po kąpieli.Pchelkaa wrote:Dziewczyny co na ciemieniuche? Niby duza nie jest i to dopiero poczatki ale z racji ze corka ma dligie czarne wloski to chcialabym szybko tego sie pozbyc. Wczoraj na godz przed kapaniem nasmarowalam glowke maslem i zalozylam czapeczke, nie wiele pomoglo. A wloski malej smierdza maslem pomimo ze wczoraj 2 razy szorowalam
7w3d 💔 -
Jaki słodziak widzę twoj tez sie taki okraglinek zrobił juz jak mojMeGi2986 wrote:Franuś ma już 2 mace i 3 dni,ale korygowany wiek to 3 tyg
wazy 4600kg
tutaj nabzdyczony śpi że w swoim łóżeczku bo całą noc przespał na klacie tatusia, ale tylko dlatego ze wczoraj pobierali mi krew z główki i potrzebował wiecej bliskości.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2a50c1698fb.jpg
nie wiem ile moj wazy ale mysle ze tez mniej wiecej tyle co Franek
zaczal sie juz do ciebie uśmiechać albo gugac? Główkę unosi ładnie czy jeszcze nie?
MeGi2986 lubi tę wiadomość
Maksymilian