Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.

A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.
    Elektryczny z Canpol polecam :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips też kupiłam laktator (wzięłam najtańszy akuku,a ma bardzo dobre opinie, nie chcę małego często zostawiać więc mam nadzieję, że wystarczy), ale dopiero dziś mi wyślą, żebym mogła gdzieś wyjść, chociażby do sklepu, chociaż Zumba też korci, wczoraj w serialu leciała piosenka przy której ćwiczyliśmy i tak mi się zachciało...

U nas na charczenie pomógł nawilżacz, Tobi miał problem z noskiem na początku, aż doszłam do wniosku że spróbuje z nawilżaczem, codziennie włączam na trochę i jest całkowicie inaczej (tzn kozy w nosie też ma ale jest o niebo lepiej), ogólnie przez sen wydaje różniaste dźwięki.

Pchełka mojemu też tak się najlepiej śpi :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:

A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.

ten reczny Medeli: http://allegro.pl/medela-laktator-harmony-gratisy-wwa-24h-i5732930165.html
    wyprobowalam tez reczny aventu i bez porownania, na korzysc medeli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 10:56

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa rewelka na to strzelanie to u Nas pomogly nakladki silikonowe. Ale tak nie wygodnie z tego sie karmi, jak Mala puszcza cycka to nakladka spada :-S no i wyparzac by sie przydalo co karmienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franuś ma już 2 mace i 3 dni,ale korygowany wiek to 3 tyg ;) wazy 4600kg :) tutaj nabzdyczony śpi że w swoim łóżeczku bo całą noc przespał na klacie tatusia, ale tylko dlatego ze wczoraj pobierali mi krew z główki i potrzebował wiecej bliskości.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2a50c1698fb.jpg

akira, rewelka, Mama-julka, pati_zuzia, aannkkaa, Moniusia89, Matleena, Madzisek, Kika428, Marta0912, Nadulka, kwiatakacji, Dżulia, moniek90, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.

Mam pożyczony ręczny Avent. Przy nawale musiałam użyć i byłam porażona jego nieskutecznością! Wyciagnał suty jak wentyle, a mleka tyle co nic. 10 łat temu miałam pożyczony ręczny Medela i był napewno lepszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to chyba pierwsze zdjecie bez usmiechu ;-)

Nam wreszcie przyszedl lezaczek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa no Franek hehe potrafi czasem focha strzelic ;) ale dalej to radosny bąbel ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny canpola i chwale sobie, chociaz uzywam tylko gdy czuje ze cycki mam pelne, wtedy mleczko w pojemniku do lodowki i jest na czarna godzine;-) kurcze z tym basenem to jest super pomysl. Maz z corka by zostawal a ja na basen z siostra bym chodzila- jej maz tez z dziecmi by siedzial :-)

• akira Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowałyście może torbę do wózka i możecie coś konkretnego polecic? Bo ta od wózka jest beznadziejna (nie daje sie nosic jako normalna torba, siega mi do kolan hihi), a chciałabym miec coś ladnego, praktycznego; zeby nosic i na ramie, i przypiac do wozka.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozcie! Co na odparzenia na szyjce??

1675e0w.jpg

Edit. Sorki ze zdjecie obrocone.
    Ona jest taka grubiutka ze ma 2 brody i ciezko sie tak dostac, dopiero na spiocha jak ja odchyle. Przy kapieli tez odchylam i myje oczywiscie i wycieram do sucha, po kqpieli natluszczam oliwka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Dziewczyny, kupowałyście może torbę do wózka i możecie coś konkretnego polecic? Bo ta od wózka jest beznadziejna (nie daje sie nosic jako normalna torba, siega mi do kolan hihi), a chciałabym miec coś ladnego, praktycznego; zeby nosic i na ramie, i przypiac do wozka.
    Do kolan? Haha ja nie pomoge bo mam z wozka - taka co siega do biodra ;-)

Ale jak bedziesz szukala zwroc uwage zeby byla na suwak- siostra ma na rzepe i juz jest tak ta rzepa wyrobioba ze sie rozpina :-S

akira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pytała o wkładki laktacyjne. Z tych co wypróbowałam to najlepsze są z canpola żelujące.

akira lubi tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej martwie sie ze moja oliwka za malo je. Jeszcze tydzien temu pila 120 mla teraz max 80 ml napiszcie prosze jak jest u was. Malutka ma 6 tygodni

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:

AQ laktator canpola mam do sprzedania, elektryczny easystart ;) jakbyście słyszały, że ktoś chce kupić to dajcie znać.

Ja mam ten sam do sprzedania :D

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:30

Acikk lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny co na ciemieniuche? Niby duza nie jest i to dopiero poczatki ale z racji ze corka ma dligie czarne wloski to chcialabym szybko tego sie pozbyc. Wczoraj na godz przed kapaniem nasmarowalam glowke maslem i zalozylam czapeczke, nie wiele pomoglo. A wloski malej smierdza maslem pomimo ze wczoraj 2 razy szorowalam :-S
    pół godziny przed kąpielą nałóż oliwkę na głowe i czapeczkę, po pół godziny kąpiel a potem wyczesać jak coś zostało do wyczesania po kąpieli.

7w3d 💔
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Franuś ma już 2 mace i 3 dni,ale korygowany wiek to 3 tyg ;) wazy 4600kg :) tutaj nabzdyczony śpi że w swoim łóżeczku bo całą noc przespał na klacie tatusia, ale tylko dlatego ze wczoraj pobierali mi krew z główki i potrzebował wiecej bliskości.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2a50c1698fb.jpg
    Jaki słodziak widzę twoj tez sie taki okraglinek zrobił juz jak moj :) nie wiem ile moj wazy ale mysle ze tez mniej wiecej tyle co Franek :) zaczal sie juz do ciebie uśmiechać albo gugac? Główkę unosi ładnie czy jeszcze nie?

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Maksymilian
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    Narobiły się te nasze laktatory, nie ma co hahaha
    No moj się nie narobił za dużo ha ha a Ty matlenko już też wogole nie karmisz piersią ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ