SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka tak, Wojtus ma przy lewej raczce 6 paluszkow ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ala u Nas to samo :-( a podajesz jakies kropelki? My po odciagnieciu glutkow dawalismy nasivin dla dzieci przez 5 dni, poprawe widzialam ale tylko po uzuciu ok 5-6 godz. Spac nie mogla mloda na poczatku bo wszystko jej splywalo do gardelka i kaslala.

Podaje nasivin i sól morska, a do mleka 4 kropelki wit. C Narazie nie ma poprawy :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a po psiukaniu solą i nasivinem kładziesz na brzuszku? bo przy katarku u niemowlaków, to najlepiej popsikać i na brzuszek, żeby samo z noska wypłynęło a ew później jeśli będzie coś jeszcze to odciągnąć. To zalecenia od naszej pediatry. możesz też spróbować inhalacji, nebulizator to wydatek ale przyda się na przyszłość a już nawet takie maleństwa można inhalować.

Też nie uważam, żebyśmy miały z Acikk jakiś spór. Sama też mam gorsze dni, jak wczoraj i może za ostro pisałam.
    Nasz Olek wczoraj po prawie całym dniu bez drzemki padł o 19 a nie o 20 jak zawsze więc dziś wstał o 5 a nie o 6 :/ jak dobrze że to już piątek i mąż będzie dwa dni ze mną w domu, bo moje baterie się rozładowały. Za to Poli espumisan 100 wyraźnie pomógł, bo wieczorem nie było płaczu, noc ładanie, kupki i bąki bez płaczu. Podaje przed każdym jedzeniem 10 kropelek, w nocy nie daje i na razie ok.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz kawusia - dzieciaki śpią :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chetnie bym sie napila kawki ale z takim towarzyszem nie bardzo dam rade:

29w3fis.jpg

I tak od 7 :-P

Acikk, rewelka, pati_zuzia, Mama-julka, justyna14, Moniusia89, alicja_, Matleena, Madzisek, Marta0912, Suerte, Nadulka, ania14, kwiatakacji, Dżulia, moniek90, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorami po jedzeniu Irenka bardzo sie prezy steka, marudzi ale nie placze (chociaz we wtorek dala koncert) i syrasznie przelewa sie w btzuszku, co zasnie to sie budzi i pruta. Nad ranem to samo codziennie ok 4-6 budzi sie pierdzi steka prezy podluka nozki, jeczy poplakuje pomasuje brzuszek i zasypia- tylko dzis nie zasnela. I tak mysle czy to moga byc wzdecia, wiem ze lyka powietrze przy jedzeniu bo to az slychac ale nie wiem co z tym zrobic, na poczatku je bardzo lapczywie chociaz karmie na zadanie- co ok 2 godz w dzien. A jak robie jej przerwy w jedzeniu czyli np je 2-3 min i przerwa i znowu je itd to jest jeszcze gorzej. Chwyta piers ladnie z cala otoczka ale od jakiegos czasu ma chyba silniejszy odruch ssania, bo jak dopadnie do cycka to az strzela. Tak samo z jednym smoczkiem ktorego zlapala niby ale tak mocno ssie ze az wyskakuje jej z buzi a ona sie zlosci

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie może któraś ma jakis pomysł albo ma podobnie.
    Mój antek ma ewidentnie jakis problem ze spaniem, tzn z usnieciem. Chodzi mi o wieczór antek już przyjął regularna pore zasypiania i zasypia nie wcześniej niż o 23 a zawsze między 23 a polnoca (oczywiście jak mu nic nie dolega) no i nigdy nie zasypia po jedzeniu, musi od jedzenia minąć ok 2 godz zeby usnal. Czyli je ostatnia flache o 21 lub 22 zależy jak mam wypada i potem zasypia 23-24 oczywiście musze mu bardzo pomagać w tym zasnieciu - głaskać, otulac podawać smoka No i to codziennie trwa i trwa. Odlatuje i się wzbudza i tak w kolko. Jak już w koncu usnie tak ze widzę ze śpi No to raczej pewne ze pospi min. 3 godziny ale wprowadzic gocw ten stan bardzo bardzo ciezko. No i dzisiaj zjadł dopiero o 5 a wczoraj o 21 czyli 8 godz przerwy w jedzeniu a spania w tym ze 4 godziny bo usnal przed polnoca i w sumie po 3 już zaczął się rozbudzac i cos tam wołaŁ ale nie płakał wiec go nie ruszalam i tak przespalam do tej 5. Ale namieszalam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a te 2 godz miedzy jedzeniem a zasnieciem płacze? co wtedy sie dzieje?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik wieczorami u Nas to samo , od karmienia wieczorowego musi minac ok 2 godz tyle ze w tym czasie strasznie prezy sie nozki podkula jeczy. Probowalam juz zmienic ta pore zasypiania i nie usypiac jej po 16-17 ale to nic nie daje a ona jedynie bardziej sie meczy :-( za tydzien mamy wizyte u pediatry wiec pogadam z nim o tym prezeniu stekaniu. Moja nawet jak spi to tak stekka i sapie i jeczy :-S teraz juz sie przyzwyczailam ale na poczatku to spac nie moglam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:12

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka mój też strzela przy jedzeniu i się zastanawiam dlaczego, kupy robi non stop i się zastanawiam czy dobre są bo niby tak jak trzeba tylko że sluzem, tak powinno być? (KP)

Acikk a może jest przejedzony?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka moja teraz jak brala lekarstwa to miala ze sluzem kupy ale dawalam jej dicoflor i bylo ok.

Dzulia a jak Twoja waga? Przypomnialo mi sie ze w marcu bierzesz slub i chcialas zrzucic kg. Jak wogole przygotowania? :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk a te 2 godz miedzy jedzeniem a zasnieciem płacze? co wtedy sie dzieje?

No przez jakas godzinę poplakuje potem się uspokaja i tak aż usnie.

Pchelkaa no moj to samo niby śpi a jeczy i steka. :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka no nie wiem może jest przejedzony ale po czym to poznać :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na ciemieniuche? Niby duza nie jest i to dopiero poczatki ale z racji ze corka ma dligie czarne wloski to chcialabym szybko tego sie pozbyc. Wczoraj na godz przed kapaniem nasmarowalam glowke maslem i zalozylam czapeczke, nie wiele pomoglo. A wloski malej smierdza maslem pomimo ze wczoraj 2 razy szorowalam :-S

• lips Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
    Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też :-)

Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
    Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.

A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.

A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja a po psiukaniu solą i nasivinem kładziesz na brzuszku? bo przy katarku u niemowlaków, to najlepiej popsikać i na brzuszek, żeby samo z noska wypłynęło a ew później jeśli będzie coś jeszcze to odciągnąć. To zalecenia od naszej pediatry. możesz też spróbować inhalacji, nebulizator to wydatek ale przyda się na przyszłość a już nawet takie maleństwa można inhalować.

Też nie uważam, żebyśmy miały z Acikk jakiś spór. Sama też mam gorsze dni, jak wczoraj i może za ostro pisałam.
    Nasz Olek wczoraj po prawie całym dniu bez drzemki padł o 19 a nie o 20 jak zawsze więc dziś wstał o 5 a nie o 6 :/ jak dobrze że to już piątek i mąż będzie dwa dni ze mną w domu, bo moje baterie się rozładowały. Za to Poli espumisan 100 wyraźnie pomógł, bo wieczorem nie było płaczu, noc ładanie, kupki i bąki bez płaczu. Podaje przed każdym jedzeniem 10 kropelek, w nocy nie daje i na razie ok.

a wczesniej podawałas zwykły espumisan? bo ja daje ten zwykły i jakos dużej poprawy po nim nie ma.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:28

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena u nas juz po 2h od pierwszej dawki maly popuszczal baki i zrobil kupe a przy regularnym stosowaniu juz nastepnego dnia nie bylo ataku kolki ;)

Pchełkaa my tez walczymy z ciemieniucha, maly tak samo ma dlugie wloski i oliwka nie pomogla. Teraz uzywam szamponu na ciemieniuszke z ziaji i minimalne efekty widze a u nas na glowce to momentalnie wysypało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve 84 niby ten sab simplex nie zapobiega calkowicie kolkom ale chyba najlepiej je minimalizuje. U nas tez sie zdarzy ze kolka bedzie okropna, ale to jest chwilowe a nie tak jak wczesniej ze trwa pare godzin.

‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ