Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka tak, Wojtus ma przy lewej raczce 6 paluszkow ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ala u Nas to samo :-( a podajesz jakies kropelki? My po odciagnieciu glutkow dawalismy nasivin dla dzieci przez 5 dni, poprawe widzialam ale tylko po uzuciu ok 5-6 godz. Spac nie mogla mloda na poczatku bo wszystko jej splywalo do gardelka i kaslala.

Podaje nasivin i sól morska, a do mleka 4 kropelki wit. C Narazie nie ma poprawy :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a po psiukaniu solą i nasivinem kładziesz na brzuszku? bo przy katarku u niemowlaków, to najlepiej popsikać i na brzuszek, żeby samo z noska wypłynęło a ew później jeśli będzie coś jeszcze to odciągnąć. To zalecenia od naszej pediatry. możesz też spróbować inhalacji, nebulizator to wydatek ale przyda się na przyszłość a już nawet takie maleństwa można inhalować.

Też nie uważam, żebyśmy miały z Acikk jakiś spór. Sama też mam gorsze dni, jak wczoraj i może za ostro pisałam.
    Nasz Olek wczoraj po prawie całym dniu bez drzemki padł o 19 a nie o 20 jak zawsze więc dziś wstał o 5 a nie o 6 :/ jak dobrze że to już piątek i mąż będzie dwa dni ze mną w domu, bo moje baterie się rozładowały. Za to Poli espumisan 100 wyraźnie pomógł, bo wieczorem nie było płaczu, noc ładanie, kupki i bąki bez płaczu. Podaje przed każdym jedzeniem 10 kropelek, w nocy nie daje i na razie ok.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz kawusia - dzieciaki śpią :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chetnie bym sie napila kawki ale z takim towarzyszem nie bardzo dam rade:

29w3fis.jpg

I tak od 7 :-P

Acikk, rewelka, pati_zuzia, Mama-julka, justyna14, Moniusia89, alicja_, Matleena, Madzisek, Marta0912, Suerte, Nadulka, ania14, kwiatakacji, Dżulia, moniek90, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorami po jedzeniu Irenka bardzo sie prezy steka, marudzi ale nie placze (chociaz we wtorek dala koncert) i syrasznie przelewa sie w btzuszku, co zasnie to sie budzi i pruta. Nad ranem to samo codziennie ok 4-6 budzi sie pierdzi steka prezy podluka nozki, jeczy poplakuje pomasuje brzuszek i zasypia- tylko dzis nie zasnela. I tak mysle czy to moga byc wzdecia, wiem ze lyka powietrze przy jedzeniu bo to az slychac ale nie wiem co z tym zrobic, na poczatku je bardzo lapczywie chociaz karmie na zadanie- co ok 2 godz w dzien. A jak robie jej przerwy w jedzeniu czyli np je 2-3 min i przerwa i znowu je itd to jest jeszcze gorzej. Chwyta piers ladnie z cala otoczka ale od jakiegos czasu ma chyba silniejszy odruch ssania, bo jak dopadnie do cycka to az strzela. Tak samo z jednym smoczkiem ktorego zlapala niby ale tak mocno ssie ze az wyskakuje jej z buzi a ona sie zlosci

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie może któraś ma jakis pomysł albo ma podobnie.
    Mój antek ma ewidentnie jakis problem ze spaniem, tzn z usnieciem. Chodzi mi o wieczór antek już przyjął regularna pore zasypiania i zasypia nie wcześniej niż o 23 a zawsze między 23 a polnoca (oczywiście jak mu nic nie dolega) no i nigdy nie zasypia po jedzeniu, musi od jedzenia minąć ok 2 godz zeby usnal. Czyli je ostatnia flache o 21 lub 22 zależy jak mam wypada i potem zasypia 23-24 oczywiście musze mu bardzo pomagać w tym zasnieciu - głaskać, otulac podawać smoka No i to codziennie trwa i trwa. Odlatuje i się wzbudza i tak w kolko. Jak już w koncu usnie tak ze widzę ze śpi No to raczej pewne ze pospi min. 3 godziny ale wprowadzic gocw ten stan bardzo bardzo ciezko. No i dzisiaj zjadł dopiero o 5 a wczoraj o 21 czyli 8 godz przerwy w jedzeniu a spania w tym ze 4 godziny bo usnal przed polnoca i w sumie po 3 już zaczął się rozbudzac i cos tam wołaŁ ale nie płakał wiec go nie ruszalam i tak przespalam do tej 5. Ale namieszalam :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a te 2 godz miedzy jedzeniem a zasnieciem płacze? co wtedy sie dzieje?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik wieczorami u Nas to samo , od karmienia wieczorowego musi minac ok 2 godz tyle ze w tym czasie strasznie prezy sie nozki podkula jeczy. Probowalam juz zmienic ta pore zasypiania i nie usypiac jej po 16-17 ale to nic nie daje a ona jedynie bardziej sie meczy :-( za tydzien mamy wizyte u pediatry wiec pogadam z nim o tym prezeniu stekaniu. Moja nawet jak spi to tak stekka i sapie i jeczy :-S teraz juz sie przyzwyczailam ale na poczatku to spac nie moglam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:12

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka mój też strzela przy jedzeniu i się zastanawiam dlaczego, kupy robi non stop i się zastanawiam czy dobre są bo niby tak jak trzeba tylko że sluzem, tak powinno być? (KP)

Acikk a może jest przejedzony?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka moja teraz jak brala lekarstwa to miala ze sluzem kupy ale dawalam jej dicoflor i bylo ok.

Dzulia a jak Twoja waga? Przypomnialo mi sie ze w marcu bierzesz slub i chcialas zrzucic kg. Jak wogole przygotowania? :-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Acikk a te 2 godz miedzy jedzeniem a zasnieciem płacze? co wtedy sie dzieje?

No przez jakas godzinę poplakuje potem się uspokaja i tak aż usnie.

Pchelkaa no moj to samo niby śpi a jeczy i steka. :(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka no nie wiem może jest przejedzony ale po czym to poznać :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co na ciemieniuche? Niby duza nie jest i to dopiero poczatki ale z racji ze corka ma dligie czarne wloski to chcialabym szybko tego sie pozbyc. Wczoraj na godz przed kapaniem nasmarowalam glowke maslem i zalozylam czapeczke, nie wiele pomoglo. A wloski malej smierdza maslem pomimo ze wczoraj 2 razy szorowalam :-S

• lips Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Lips, ja od tygodnia chodzę właśnie na basen 3 razy w tygodniu. Jestem poza domem w sumie 3-4 godziny. Nie dość, że jest to czas tylko dla mnie to jeszcze może zrzucę trochę kilogramów bo u mnie dół z tego powodu jest.
    Z Paulinką siedzi wtedy tatuś, który wręcz mnie na ten basen wygania bo mówi, że jak mama będzie szczęśliwa, to dzieci też :-)

Godzina intensywnego pływania a potem 1/2 godziny masażu wodnego. Wracam do domu z naładowanymi bateriami.
    Dzisiaj byłam na zebraniu u syna. Nawet chciało mi się ładnie ubrać i umalować.

A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.

A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Alicja a po psiukaniu solą i nasivinem kładziesz na brzuszku? bo przy katarku u niemowlaków, to najlepiej popsikać i na brzuszek, żeby samo z noska wypłynęło a ew później jeśli będzie coś jeszcze to odciągnąć. To zalecenia od naszej pediatry. możesz też spróbować inhalacji, nebulizator to wydatek ale przyda się na przyszłość a już nawet takie maleństwa można inhalować.

Też nie uważam, żebyśmy miały z Acikk jakiś spór. Sama też mam gorsze dni, jak wczoraj i może za ostro pisałam.
    Nasz Olek wczoraj po prawie całym dniu bez drzemki padł o 19 a nie o 20 jak zawsze więc dziś wstał o 5 a nie o 6 :/ jak dobrze że to już piątek i mąż będzie dwa dni ze mną w domu, bo moje baterie się rozładowały. Za to Poli espumisan 100 wyraźnie pomógł, bo wieczorem nie było płaczu, noc ładanie, kupki i bąki bez płaczu. Podaje przed każdym jedzeniem 10 kropelek, w nocy nie daje i na razie ok.

a wczesniej podawałas zwykły espumisan? bo ja daje ten zwykły i jakos dużej poprawy po nim nie ma.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:30

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:28

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena u nas juz po 2h od pierwszej dawki maly popuszczal baki i zrobil kupe a przy regularnym stosowaniu juz nastepnego dnia nie bylo ataku kolki ;)

Pchełkaa my tez walczymy z ciemieniucha, maly tak samo ma dlugie wloski i oliwka nie pomogla. Teraz uzywam szamponu na ciemieniuszke z ziaji i minimalne efekty widze a u nas na glowce to momentalnie wysypało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve 84 niby ten sab simplex nie zapobiega calkowicie kolkom ale chyba najlepiej je minimalizuje. U nas tez sie zdarzy ze kolka bedzie okropna, ale to jest chwilowe a nie tak jak wczesniej ze trwa pare godzin.

‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ