Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taki jestem zły bo mama miała czelność przebrać mnie o 14 z piżamy w normalne ubrania :D
    najlepsze jest że przebrałam go on krzyczy i mówie to teraz zrobie Ci zdjecie i pokaże jak krzyczysz i przestał haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:25

Chichibi, MeGi2986, rewelka, pati_zuzia, Mama-julka, Suerte, justyna14, Marta0912, Moniusia89, Nadulka, Pchelkaa, Matleena, Flakonik, kwiatakacji, Dżulia, m@rzenie, genoweffa lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dopiero zauważyłam że nasze chłopaki w tym samym wieku są :) też tak ładnie umie płakać :)

alicja_ lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka ja też nie zauważyłam ze mamy w tym samym wieku chłopaków :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    No wlasnie od tygodnia borykamy sie z nieszczesnym katarem. Moze to tez ma wplyw na to ile wypija mleczka. Do tego tez bardzo ulewa, zageszczam jej nutritonem ale mimo to ulewa. W ciagu ostatnich 2 tygodni przybrala 340 g wiec chyba malo....
    No i moze przez ten katar faktycznie mniej jesc, bo prawdopodobnie bardziej sie tez meczy i nie ma ochoty na wiecej. A z tym ulewaniem to bylas u lekarza? 34pg to moim zdaniem nie jest malo, gdzies czytalam ze dzieci powinny przybierac conajmniej 20g na dobe wiec Twoja przybierala akurat. Moj Franek jak mielismy tydzien ze mielismy 2-3 wizyty u lekarzy to tak marnie jadl ze przybral raptem 120g w tydzien bo tak wszystko przezywa ale w kolejnym tyg wszystko wracalo do normy.

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Świadomie czasem się uśmiechnie tak szeroko, ale czesciej usmiecha sie tak delikatnie :) z główką to jest tak że jak biore go do odbicia na ramie to czesto ta glowka macha, podnosi, czasem dluzej potrzyma, ale na brzuch jak klade to rozklada sie jak zaba i udaje lenicwa doslownie :P

Stars ja byłam u okulisty prywatnie w Okolandii na tbsach bardzo sympatyczna babeczka.
    mojemu rzadko sie zdarza uśmiechnąć, co do główki to wczoraj mojego jak położyłam tak ładnie podniósł główkę i trzymał chwile ale nie zdążyłam zdjęcia zrobic a potem juz nie podnosiła tak, a jak go biorę do odbicia to tez tak kombinuje ze szok odchyla sie trzyma ładnie główkę i patrzy na mnie a potem szuka jakiegoś gołego kawałka mojej skory i sie kładzie w tym miejscu i czeka az mu sie odbije :)
    A najbardziej mnie śmieszy jak przez sen 'marudzi' Haha taka rozpacz nie raz a potem głosem sie śmieje :) słodkie hehe :) a dziewczyny macie tak ze wasze dzieci nie nawidza sie przebierać, rozbierac zmieniać pieluch? Bo nasz to tragedia za każdym razem taki płacz jakbym mu conajmniej całe części ciała wymieniała a nie pampersa czy ubranko. Wczoraj doszedł moj inhalator dla małego mieszkam w uk i chciałam w aptece kupic sól fizjologiczna i wyobraźcie sobie w jednej aptece wogole nie wiedzieli o co mi chodzi a w drugiej mieli ale spytali po co mi to i mi nie sprzedalo bo oni tego w Anglii nie rekomenduja :O normalnie ludzie sie na mnie patrzyli jakbym miała 10 lat i posła kondomy kupować a ja sama sie czułam jakbym chciała 100l wódki kupic dobrze ze o dowód mnie nie spytali... Tak samo było jak powiedziałam pediatrze ze jak mały miał gazy to mu wsadzilam rurkę do dupki zeby go odgazowac to mnie opieprzył i powiedział zeby tego nigdy nie robic ze co to wogole jest za metoda :D ostatnio Maksia męczyły gazy masowalam nie pomagało godz soe męczył zasnął i wybudzalo go chęć puszczenia baczka wiec wzielam rozebrałam wsadzilam rurkę gazy poszły az zadzwoniło i dziecka nie było do rana :)

MeGi2986, pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj marudzi jak go wybudzam a tak to nienajgorzej, najbardziej nie lubi czapki na glowie :P nas smieszy jak mały sie zali hehehe wydaje z siebie dzwieki jak kotek i robi taka smieszna łypke przy tym, nie placze ze cos mu tam nie pasuje ale jak np maz mu fluki wyciaga czego nie lubi i pozniej ja cos tam przy malym robie to tak jakby sie skarzył ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    jakie imiona? :)
    Dla dziewczynki niezmiennie Lili,adla chlopca Dawid :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:27

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espumisan 100 u nas działa na 100% bo Pola właśnie w wózeczku poprężyła się poprężyła, bez smoka w buzi 3 razy kupsko walnęła a do tego salwa bąków i chyba jeszcze coś ma w zanadrzu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:59

genoweffa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dopiero teraz moj brzdac spi 15 min i sie budzi i malo czasu mam :) My jestesmy na etapie usypiania na rekach wieczorem bo w dzien potrafi zasnac sam a wieczorem potrzebuje mamusi ciepla i jest taki szczesliczwy jak tak usypia ze nie mam sumienia go klasc do lozeczka ale czas najwyzzzy nauczyc go usypiaci samemu wieczoreem :) U nas maly je 120 ml ale zdarza sie tez ze zje i 80 :) I zaczal padac snieg od wczoraj i nie mamy jak wyjsc na spacer :/ i wogole u mnie chyba sie poprawia bo zaczelo mi sie cos chciec wogole robic i jakos lepiej mi na duszy a to zasluga seksow z M no zaczelam miec taka chcice ze az sie nie spodziewalam ze to pomoze :)

Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, Matleena a w jakiej cenie chcecie sprzedac te wasze laktatory bo ja jestm na kupnie więc chętnie rozważę :) Oczywiście potrzebny mi tylko jeden :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Acikk Bartek ma strasznie 'slaby' sen w dzień. ledwo patrzy na oczy, ale ciężko mu usnac, a potem co chwila się budzi...
    mi się wydaje, że winą są moje hormony... bo nie dość, że pediatra potwierdził, że przez to ma na razie takie duże cycuszki, to jeszcze ja mialam straszna wysypke na nogach, rekach i tylku po porodzie, drapalam sie do krwi, zaczelo schodzić dopiero teraz i tez bylo to dlatego, że organizm nie mógł poradzic sobie z taka dawka hormonow...
    i podobno jak moja mama mnie urodzila to tez mialam tak, że od hormonow az się cislam z pobudzenia...
    A polecili wam cos na te cycuszki ?? Polecam altacet na waciki przylozyc i zostawic i tak 3 razy dziennie u nas cycuszki zniknely po paru dniach stosowania bo tez mial xuzo tych moich hormonow :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Acikk, Matleena a w jakiej cenie chcecie sprzedac te wasze laktatory bo ja jestm na kupnie więc chętnie rozważę :) Oczywiście potrzebny mi tylko jeden :)
    Matlena była pierwsza więc nie bede się wychylac :D może i na moj znajdzie się amatorka ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ale to co trzeba czekac aż to minie czy jak ?

Misia i jak seksy nie boli nic? Bo u mnie na razie lipa :/

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly lubi sie przebierac kapac ale jak mu tylko wpuszcze sol i zaczynam sciagac glutki to jest taki krzyk ze az sie zanosi a pozniej zali sie auuu auuu jak mu bylo zle noi jak tylko zrobi siusiu czy kupke to odrazu trzeba zmienic bo zaczyna marudzic najpierw a pozniej placz :) Nareszcie dziecko usnelo i niewiem za co sie wziasc obiad pranie sprzatanie czy wogole siedzenie na kanapie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:28

• lips Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wysłałam ci zaproszenie.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, nie mam sily, moje dziecko nie potrafi ciagnac cyca :/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja nie wiem, nie mam sily, moje dziecko nie potrafi ciagnac cyca :/

Mój też się musiał tego uczyć, ale zajęło mu to dzień :-P I od drugiego dnia karmię z kapturkami. Polecam, od razu lepiej dziecko.chwyta pierś.

‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ