Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj po szczepienia mam nadzieję że będzie spokojna noc;) ostatnio coś moij synus się buntuje ciężko mu zasnąć a szczególnie w godz 22-3 i się meczymy na rękach dobrze że mąż ma drugie ręce dla corci;) ogólnie narazie jest ok tylko z jedzeniem mamy problem bo co 3h się domagaja i nie pospia nic wiecej więc zanim zasna to już się wzbudzają na jedzenie kolejne;) hehe uroki macierzyństwa;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam chuste, uzywalam z Gabrysiem i teraz z Maksiem. Jest duzo zalet uzywania chusty bo dziecko czuje sie jak w brzuszku i mozna uzywac od pierwszych dni, dziecko przyjmuje pozycje zabki co jest bardzo dobre wlasnie dla kregoslupa, uspokaja dziecko bo czuje zapach mamy i bicie serca, jest dobre na kolki bo masuje brzuszek i odrazu ma tez cieply kompres na brzuszku z Twojego ciala :)a mama ma wolne rece wiec moze robic wiekszosc rzeczy bezproblemu, ja odkurzam, sprzatam,robie obiad, bawie sie z Gabrysiem
Ja mam elastyczna jest latwiejsza w motaniu i uzytkowaniu,ale przy starszym dziecku juz nie jest tak wygodna w uzytkowaniu,dlatego kupilam sobie takana i dzis wlasnie przyszla. Ealstyczna najpierw sie mota a pozniej wklada dziecko a tkana motasz na dziecku jakby, jedna reka trzymasz dziecko druga motasz, ale wszystkiego da sie nauczyc i tylko na poczatku wydaje sie trudne,ale jak nabierze sie wprawy to okazuje sie bezproblemowe.
plusem tkanej jest tez,ze ma wiecej pozycji,rodzajow motania. Musiecie wiedziec,ze dzieci czasme placza przy wkladnaiu w taka chuste,ale to kwetsia chwili i zaraz sie uspokajaja, przynajmniej u nas tak jest. Njalepiej znajdzcie jakies artykuly opinie a necie, jest tez duzo filmikow jak motac. Ja jestem zadowolona i polecam,aleto juz sprawa indywidualna kadzej mamy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy jutro robimy ostatni dzień werandowania, w niedzielę idziemy w trójkę ze starszym synem na pierwszy spacer. We wtorek czeka nas wizyta petrenażowa.
Suerte, piszesz o swedzeniu skóry
Mnie swedzi całe ciało, masakra. Po paru dniach meczarni poczytałam w necie i okazało się, że mam uczulenie na penicylinę. Miałam dodatni gbs, to w szpitalu dali trzy dawki ampicyliny. pierwsze wypryski pojawiły się już w szpitalu, z dnia na dzień coraz więcej ich było. Wydrapanie calego ciała zajmuje godzinę, a skóra wygląda już paskudnie. Mam masc, ale tak se pomaga. Liczę na to, że pediatra mnie poratuje bo sama że sobą to nie wiadomo kiedy będę mogła iść do lekarza.
Też muszę zmienić smoczek bo tiny love dynamiczny muszę przytrzywać. Skorzystam z rady i kupię nuk
Matleena lubi tę wiadomość
-
pati_zuzia wrote:Ja mam chuste, uzywalam z Gabrysiem i teraz z Maksiem. Jest duzo zalet uzywania chusty bo dziecko czuje sie jak w brzuszku i mozna uzywac od pierwszych dni, dziecko przyjmuje pozycje zabki co jest bardzo dobre wlasnie dla kregoslupa, uspokaja dziecko bo czuje zapach mamy i bicie serca, jest dobre na kolki bo masuje brzuszek i odrazu ma tez cieply kompres na brzuszku z Twojego ciala :)a mama ma wolne rece wiec moze robic wiekszosc rzeczy bezproblemu, ja odkurzam, sprzatam,robie obiad, bawie sie z Gabrysiem
Ja mam elastyczna jest latwiejsza w motaniu i uzytkowaniu,ale przy starszym dziecku juz nie jest tak wygodna w uzytkowaniu,dlatego kupilam sobie takana i dzis wlasnie przyszla. Ealstyczna najpierw sie mota a pozniej wklada dziecko a tkana motasz na dziecku jakby, jedna reka trzymasz dziecko druga motasz, ale wszystkiego da sie nauczyc i tylko na poczatku wydaje sie trudne,ale jak nabierze sie wprawy to okazuje sie bezproblemowe.
plusem tkanej jest tez,ze ma wiecej pozycji,rodzajow motania. Musiecie wiedziec,ze dzieci czasme placza przy wkladnaiu w taka chuste,ale to kwetsia chwili i zaraz sie uspokajaja, przynajmniej u nas tak jest. Njalepiej znajdzcie jakies artykuly opinie a necie, jest tez duzo filmikow jak motac. Ja jestem zadowolona i polecam,aleto juz sprawa indywidualna kadzej mamy 
A gdzie kupowałaś ?
bo na allegro w zasadzie są jakieś ale sama nie wiem czy są dobre. bo są takie też za 60 zł i nie wiem czy dobre.. np z tej aukcji
http://allegro.pl/bawelna-chusty-chusta-tkana-do-noszenia-nosidelko-i5049319340.html
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mamMarta0912 wrote:Ma któraś z Was leżaczek bujaczek tiny love 3w1 bo chciałam kupić, ale potrzebuję jeszcze jakiś opinii

Kupiłam uzywany na olx. Widzac cenę na allegro nowego moja opinia to ze nie jest wart takiej kasy. Ogólnie fajny .funkcja bujania - manualna czyli reka
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z Zakopanego. Pojechaliśmy na weekend.
myślę że taki wyjazd dobrze mi zrobi na psyche.
Rany jak ja się boję lotu. Lecimy 25. 01 z W-wy do Monachium. A potem dopiero do LA. Zostajemy tam prawie miesiąc.
alicja_, kwiatakacji, Matleena, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marta0912 wrote:Pchełka śliczna ta Wasza córeczka :*
U mojej małej wyskoczyły krostki na udach. Pediatra poleciła póki co kąpiele z nadmanganianem potasu. Już dwie kąpiele się odbyły, ale jak na razie ni widzę efektu. Mam jeszcze smarować bepanthenem.
Może to jakieś uczulenie od chusteczek albo od pieluszek. Nie widać aby ja to swędziało czy coś w tym stylu.
Marysia miala jakies liszaje nad i pod oczami a teraz.ma ciemieniuche na brwiach i glowie. Kupilam wszystko z Emolium (lekarka tak poradzila) . Zel na ciemieniuche oliwke balsam i to do kapieli. Dzisiaj widzialam ze ma krostki troszke na brzuchu.
A tak ogólnie z czego jestescie zadowolone? Co byście szczerze komus polecily?
U nas sparawdza sie miś szumis. Cóż to jest za wynalazek
jak sie w nocy naje, odbije to odkladam do lozeczka wl szumisia i ode spac
bez szumisia nie dalo by rady - sprawdzalam :p i łóżeczko z płozami które jest jak kolyska 
A z takich odkrytych przeze mnie patentów. .. :p teraz juz kapiemy w lazience wsadzam jej wanienke do duzej wanny... ale wcześniej nagrzewam lazienke suszarka do wlosow i nie wyl tej suszarki az do samego konca jak jest ubrana. W ogóle mi wtedy nie placze i ustawiam kawalek przed suszarka oliwke zeby pozniej smarowac ciepłą. Od zimnego balsamu placze a go nie idzie tak rozgrzac nawet w dłoniach -
Ja mam emolium. Smaruje.pol godziny przed kapiela. Marysia tez ma dlugie wloski i nie idzie tego nawet porządnie w skórę głowy wetrzec ale chyba zchodziPchelkaa wrote:Dziewczyny co na ciemieniuche? Niby duza nie jest i to dopiero poczatki ale z racji ze corka ma dligie czarne wloski to chcialabym szybko tego sie pozbyc. Wczoraj na godz przed kapaniem nasmarowalam glowke maslem i zalozylam czapeczke, nie wiele pomoglo. A wloski malej smierdza maslem pomimo ze wczoraj 2 razy szorowalam

-
Lips jesli chodzi o laktator to ja polecam canpol elektryczny ten co jest na allegro za ok 150zl. Dla mnie rewelacja. 3 opcje sciagania i 3 poziomy siły . Jak mam pelne piersi albo gdzieś wyjezdzam chwila i sciagniete.
Mnk ja pochłaniam juz wszystko słodkie. M&M czekolade z orzechami , kinder kanapki... Tylko że Twoj synuś młodszy od Marysi
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH