Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylips wrote:A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.
A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.
Ja karmię mm. Wiem, że laktatory NUK są dobre ale najlepiej doradzą mamy karmiące piersią. -
nick nieaktualnyPchelkaa wrote:Dziewczyny pomozcie! Co na odparzenia na szyjce??

Edit. Sorki ze zdjecie obrocone.
Ona jest taka grubiutka ze ma 2 brody i ciezko sie tak dostac, dopiero na spiocha jak ja odchyle. Przy kapieli tez odchylam i myje oczywiscie i wycieram do sucha, po kqpieli natluszczam oliwka.
Pchelkaa, mąka ziemniaczana. -
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:06
Marta0912, aannkkaa, Suerte, Moniusia89, rewelka, Nadulka, Mama-julka, pati_zuzia, MeGi2986, Madzisek, Flakonik, kwiatakacji, Matleena, Dżulia, m@rzenie, genoweffa, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPchełka śliczna ta Wasza córeczka :*
U mojej małej wyskoczyły krostki na udach. Pediatra poleciła póki co kąpiele z nadmanganianem potasu. Już dwie kąpiele się odbyły, ale jak na razie ni widzę efektu. Mam jeszcze smarować bepanthenem.
Może to jakieś uczulenie od chusteczek albo od pieluszek. Nie widać aby ja to swędziało czy coś w tym stylu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam elektryczny medeli ale ten dwufazowy czyli swing. Jest super. Gdyby nie on raczej bym juz piersia nie karmiła. Na sali w szpitalu dziewczyna miała elektryczny medeli ale ten zwykły minielectric to strasznie głośny jest. Dziewczyna zazdrościła mi, że mam taki cichy laktator.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkąd jesteś? Polecam dr Chrapuste z Krakowa najlepszy specjalista w Polsce;) i cudowną kobieta;)Mama_Mai wrote:Ja bardzo chce miec jeszcze 1, moze 2 dzieci. Teraz znow marzy mi sie corcia
jedna juz urodzilam, ale jej przy sobie nie mam
w sumie to plec mi obojetna, byle kolejne dziecko bylo zdrowe!!!
Bardzo sie boje, ze znow bedziemy miec problrmy z genetyka, a u nas ewidentnie cos w tym temacie jest nie tak
cora miala zespol Downa, syn ma podwojny kciuk. Wczoraj bylismy z nim u chirurga, ale okazalo sie, ze to polaczenie paluszkow jest tak skomplikowane, ze musimy szukac specjalisty chirurgii reki az w Poznaniu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypuli27 wrote:Hej martwie sie ze moja oliwka za malo je. Jeszcze tydzien temu pila 120 mla teraz max 80 ml napiszcie prosze jak jest u was. Malutka ma 6 tygodni
Puli ja nie pomogę bo karmię piersią
czasami jak odciągnę 120 i ide np na miasto to córcia to wcina, ale myśle ze tym nie ma co się sugerować, bo nie wiadomo ile zjadła wczesniej z cycka 
a Oliwka przybiera na wadze? -
nick nieaktualnyMy mamy i jak dla mnie super sprawa, teraz służy nam jako kołyska w której mały śpi przy łóżkuMarta0912 wrote:Ma któraś z Was leżaczek bujaczek tiny love 3w1 bo chciałam kupić, ale potrzebuję jeszcze jakiś opinii

melodie fajne są normalne i kołysanki, jest wibracja która jest przyjemna ( w sensie nie za mocna) ogólnie warta ceny
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolecam elektroniczny medela rewelacjąlips wrote:A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.
A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
o Pchełka dziś mi przyszedl ten sam leżaczek i powiedz mi Twój tez jako oparcie masam materiał? czy ma jakies usztywnienie? moja bardzo sie zapada w nim, chociaz oparcie jest na leżąco, a u siostry lezaław leżaczku fisher price tylko w tym z lwemi było całkiem inaczej. Zastanawiam sie nad zwrotem,

zastanawiam się nad nią ale nie wiem jaką wybrać i gdzie najlepiej kupić