Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie musze dzisiaj sie wybrac do apteki zobaczyc bo juz mnie szlak trafia. Potrafi 3 godziny ssac i sie nie najesc bo ja potrafie po tych 3 godzinach z jednego cycka jeszcze z 90 ml odciagnac...

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ma straszna chrypke nie wiem od czego, bo prawie w ogole nie placze. Bylismy w poniedzialek na bilansie moze przez to ze wysiadal i wsiadal chyba ze dwa razy ale powinno mu juz chyba przejsc :(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.

A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.

Ja karmię mm. Wiem, że laktatory NUK są dobre ale najlepiej doradzą mamy karmiące piersią.

• mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny medeli i srednio on mi pasuje zreszta ja wlasnie czekam na elektryczny bo tym nad recznym moglabym do usranej smierci stac a potrzebuje odciagac pokarm bo moje genialne dziecko sie nie najada bo ma w dupce :P

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny pomozcie! Co na odparzenia na szyjce??

1675e0w.jpg

Edit. Sorki ze zdjecie obrocone.
    Ona jest taka grubiutka ze ma 2 brody i ciezko sie tak dostac, dopiero na spiocha jak ja odchyle. Przy kapieli tez odchylam i myje oczywiscie i wycieram do sucha, po kqpieli natluszczam oliwka.

Pchelkaa, mąka ziemniaczana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    77dd3b34c9ee5f7amed.jpg
    :-)

Nie wiem czemu mi się tak dziwnie zdjęcie wstawia :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:06

Marta0912, aannkkaa, Suerte, Moniusia89, rewelka, Nadulka, Mama-julka, pati_zuzia, MeGi2986, Madzisek, Flakonik, kwiatakacji, Matleena, Dżulia, m@rzenie, genoweffa, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka śliczna ta Wasza córeczka :*

U mojej małej wyskoczyły krostki na udach. Pediatra poleciła póki co kąpiele z nadmanganianem potasu. Już dwie kąpiele się odbyły, ale jak na razie ni widzę efektu. Mam jeszcze smarować bepanthenem.
    Może to jakieś uczulenie od chusteczek albo od pieluszek. Nie widać aby ja to swędziało czy coś w tym stylu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny medeli ale ten dwufazowy czyli swing. Jest super. Gdyby nie on raczej bym juz piersia nie karmiła. Na sali w szpitalu dziewczyna miała elektryczny medeli ale ten zwykły minielectric to strasznie głośny jest. Dziewczyna zazdrościła mi, że mam taki cichy laktator.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ja zamierzam kupić chustę. Na szkole rodzenia była pediatra i pokazywała chustę, w której nosiła swoje dziecko. Gdyby było złe dla kręgosłupa to myślę, że by nie polecała

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was leżaczek bujaczek tiny love 3w1 bo chciałam kupić, ale potrzebuję jeszcze jakiś opinii :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiam nad chusta jak bedziecie mialy jakies stronki z nimi to prosze podeslac linka :) Moje dziecie spi a mama obiad ugotowala i teraz odpoczywa bo mam jakies zakwasy na nogach i niewiem od czego :/

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dołączam się do info o chuście :D zastanawiam się nad nią ale nie wiem jaką wybrać i gdzie najlepiej kupić

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ja bardzo chce miec jeszcze 1, moze 2 dzieci. Teraz znow marzy mi sie corcia :) jedna juz urodzilam, ale jej przy sobie nie mam :( w sumie to plec mi obojetna, byle kolejne dziecko bylo zdrowe!!!
    Bardzo sie boje, ze znow bedziemy miec problrmy z genetyka, a u nas ewidentnie cos w tym temacie jest nie tak :/ cora miala zespol Downa, syn ma podwojny kciuk. Wczoraj bylismy z nim u chirurga, ale okazalo sie, ze to polaczenie paluszkow jest tak skomplikowane, ze musimy szukac specjalisty chirurgii reki az w Poznaniu...
    Skąd jesteś? Polecam dr Chrapuste z Krakowa najlepszy specjalista w Polsce;) i cudowną kobieta;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chusty ogólnie są piekielnie drogie. Ja myślę na używaną. Do mojego wzrostu 1.60cm i rozmiaru 36 to chyba taka około 4 metrowa długość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej martwie sie ze moja oliwka za malo je. Jeszcze tydzien temu pila 120 mla teraz max 80 ml napiszcie prosze jak jest u was. Malutka ma 6 tygodni

Puli ja nie pomogę bo karmię piersią:( czasami jak odciągnę 120 i ide np na miasto to córcia to wcina, ale myśle ze tym nie ma co się sugerować, bo nie wiadomo ile zjadła wczesniej z cycka :P

a Oliwka przybiera na wadze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ma któraś z Was leżaczek bujaczek tiny love 3w1 bo chciałam kupić, ale potrzebuję jeszcze jakiś opinii :)
    My mamy i jak dla mnie super sprawa, teraz służy nam jako kołyska w której mały śpi przy łóżku :) melodie fajne są normalne i kołysanki, jest wibracja która jest przyjemna ( w sensie nie za mocna) ogólnie warta ceny

Marta0912 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A ty karmisz piersią czy mm? Bo ja piersia i cieżko mi odciagnąć pokarm moim laktatorem. Dziś mam dentyste i przez pół nocy wachlowałam tym laktatorem (ręczny z Aventu) żeby 100 ml odciagnąc. Ciekawe czy wogóel bedzie chciał jeśc z butli bo odkąd wyszliśmy ze szpitala to nie dostawał mleka z butelki. Pewnie będzie ciężko zanim sie nauczy.

A polecacie moze jakiś laktator który sprawnie odciąga mleczko? Moze być elektroniczny albo ręczny byle by dobrze ciągnął.
    Polecam elektroniczny medela rewelacją;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia i jak seksy nie boli nic? Bo u mnie na razie lipa :/

dobrze ze poużywałaś pod koniec ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    77dd3b34c9ee5f7amed.jpg
    :-)

Nie wiem czemu mi się tak dziwnie zdjęcie wstawia :-/

o Pchełka dziś mi przyszedl ten sam leżaczek i powiedz mi Twój tez jako oparcie masam materiał? czy ma jakies usztywnienie? moja bardzo sie zapada w nim, chociaz oparcie jest na leżąco, a u siostry lezaław leżaczku fisher price tylko w tym z lwemi było całkiem inaczej. Zastanawiam sie nad zwrotem,

‹‹ 2337 2338 2339 2340 2341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ