Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA moje dziecie zjadlo mi nie ma zamiaru spac
Ale naskrobalyscie ze szok a my padlismy po calym dniu niespania malego
Co do seksow to u nas sa codziennie prawie ale po troche boli i przestaje
Co do czopkow my uzylosmy raz jak juz Kacper nie mogl totalnie zrobic kupki i dalismy polowe a jaka ulga dla dziecka
Acikk Antos jest sliczny moj ulubieniec
-
nick nieaktualnyania14 wrote:Wiesz moze czy slusznie sie martwie czy to moze byc ze jest poprostu przegrzana?

Pytanie nie do mnie ale odpowiem
Aniu takie maluszki maja temp wlasnie ok 37,3-37,5
gdyby temp wzrosla domponad 38 st wtedy mozesz zaczac sie martwic. Dodatkowo jesli moerzylas temp w dupci to odejmujesz 5 kresek. Kresek nie stopni.
ania14 lubi tę wiadomość
-
ja chce karmic równy rokPchelkaa wrote:ciekawe czy jest jakas mama ktora ma zamiar kp dluzej niz pol roku, rok? Ja bym chciala 6 msc kp pozniej odstawic i zaraz starac sie o drugie dziecko.
Powodzenia w staraniach o rodzenstwo dla Irenki!
Dziewczyny, dzieki za info o soli fizjologicznej, bo ja nieswiadoma zostawialam na 2 dni otwartą i taką starą przymywalam oczka malej
Pchelkaa lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Po karmieniu trzymam do odbicia a później do łóżeczka. I cala procedura :p klade na boczek , wsadzam na sile smoczka bo do poki jest zimny to nim pluje, przy buzi musi byc pielucha jakas taka zmeczona od mleka i moich perfum no i oczywiście szumis. Pare razy zakolysze lozeczkiem i Marysi nie maMeGi2986 wrote:Dziewczyny jak jest z zasypianiem waszych maluszkow? Zasypiaja same w lozeczku? Po karmieniu dlugo trzymacie jeszcze?

Dziękuję za odp odnośnie goraczki.
Marysia właśnie obudzila sie na jedzenie i przy cycu zrobila mega kupe;)
Cala noc prawie nie spalam martwilam sie czy goraczka nie wzrośnie i przy każdym karmieniu mierzylam -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12
aannkkaa, dorciamw, rewelka, MeGi2986, Nadulka, justyna14, Matleena, pati_zuzia, Piegus, Pchelkaa, kwiatakacji, ZieloneOliwki, Suerte, revvelka, Dżulia, Madzisek, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
MeGi2986 wrote:Dziewczyny jak jest z zasypianiem waszych maluszkow? Zasypiaja same w lozeczku? Po karmieniu dlugo trzymacie jeszcze?
U Nas różnie w dzień potrafi sam w lozeczku, ale zazwyczaj po cycu przy odbiciu. W dzień raczej się nie zdarza żeby mały się obudził i od razu poszedł spać jest aktywny od 1-2 h.
Pchelkaa Ja jak na razie planuje do 4-6 miesiąca ale różnie może być
-
Pchelkaa Twoja szwagierka jest bardzo udana chyba po swojej mamie a Twojej fantastycznej teściowej
ale polozne mówiły ze jak kobieta się psychicznie zablokuje ze nie urodzi to skurczów nie będzie i muszą zrobic cc. U mnie tak było już przy partych pospinalam się że mały nie chce wyjść skurcze zmalaly i musieli oxy dawac 
My wczoraj byliśmy na bioderkach i Antoś ma super bioderka
a teraz maz jedzie z nim do pediatry na kontrol a ja idę spac
Matleena, Mi$ia26 lubią tę wiadomość
-
dzisiaj na 16:40 mamy wizyte u lekarza niech mi ten czlowiek powie co temu mojemu dziecku dolega, wczoraj znowu palkala po kapieli nie mogla zasnac a nie spala od 16:40
uspokoila sie dopiero jak w;aczylismy jej suszarke
poznej wzielam ja do siebie do lozka i jakos zasnela przed 23 i wstala dopiero 4:30 na jedzenie, ale co mi z tego jak znowu jest marudna i placzliwa ehhh
-
Matleena wrote:Procto-Glyvenol, u mnie zdziałał cuda, ale hemoroidy były ogromne i zeszły mi dwa opakowania. Aplikujesz dwa razy dziennie. Koszt to 25zł/op
Mój syn uraczył mnie uśmiechem dziś. A raczej taką próbą uśmiechu, ale to już było to
ja mam procto hemolaan ii troche tez mi pomogl
cena podobna.
moja Zula tez sie usmiechnela raz do mnie
Matlenna moze kiedys sie umowimy na jakis spacerek ?
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:Alicja budzisz Sarke w dzień na jedzenie?
Zazwyczaj budzi sie juz sama o tych wyznaczonych godzinach, a jak nie to ja budzę (ale to sie zdarza juz rzadko).
Ostatnio tez ma bardziej aktywne dni wiec nie śpi juz pomiędzy wszystkimi karmieniami. -
nick nieaktualnyPchelka ja mam zamiar karmic jak najdluzej,tak jak z Gabrysiem,ktory sam sie odstawil. Jak Maksio bedzie mial ok roku ogranicze pewnie cyca tyljo do sniadanka I kolacji,no chyba ze wczesniej sam zrezygnuje z cyckania mnie,ale patrzac na niego to raczej nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:11
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
Ja pewnie karmić będę jakoś pół roku, choć może i krócej. Jakoś nie umiem znaleźć w tym przyjemności, a nawet nie lubię karmić... Czuję się jak wyrodna matka, ale nie potrafię tego zmienić.
Karmię głównie dlatego, że jest to najlepsze co mogę mojemu dziecku dać.
-
No ja moja juz kilka razy nie budzilam ale to sporadyczne przypadki. Dzis tez..przedluzylam jej o godzine. Nakarmilam i juz na ramieniu zasnela. Zasnela wczoraj po 22 i tak spi..ale ja sie cieszealicja_ wrote:Zazwyczaj budzi sie juz sama o tych wyznaczonych godzinach, a jak nie to ja budzę (ale to sie zdarza juz rzadko).
Ostatnio tez ma bardziej aktywne dni wiec nie śpi juz pomiędzy wszystkimi karmieniami.
Mi$ia26, alicja_ lubią tę wiadomość