Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPati zuzia ja tez bym chciala jak najdluzej karmic az sama mala zrezygnuje z cycka no ale chcialabym tez po macierzynskim od razu drugie dziecko woec odstawoc od piersi bede musia wczesniej zeby ta prolaktyna sie unormowala u mnie.
Przyszla rano chusta! Bierzemy sie za mota sie
pati_zuzia, Madzia890722 lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:I rozwojowo i wiekowo
u Tobiego też skok się zbliża? Bo mam wrażenie, że u Tymka coś jest na rzeczy.
U Tobiego też taki marudny dwa dni jest, przez sen płacze, wczoraj koło 21 nam się obudził z takim krzykiem że szok...
A mi przyszły zabawki i laktator
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 12:36
-
A ja podziwiam mamusie karmiące
dla mnie to była niestety udręką, pomogła jeszcze mama i teściowa które w fazie Kiedy dopiero się poznawalusmy z Antkiem stały nademna jak karmilam gapily sie i komentowaly... Potem doszło to ze mały się nie najadal no i szybko zrezygnowałam tak jak mowie dla mnie to było okropne. Do tego wiecznie bolace cycki i przeciekniete staniki bo się wkładka obsunela...
Podziwiam Was i nawet trochę zazdroszczę determinacji
-
nick nieaktualnyAneczkaa u nas maly tez pluje tym infacolem ale tumacze ze to mu pomaga i nie raz wycieram bo wszystko wycieka z buzi
U nas chyba jest skok rozwojowy bo nie poznaje mojego dziecka marudny niechce spac jesc placze niewiem czemu i na rekach mu dobrze bisko mamy.
Oj ja tez z jednej strony zazdroszcze mamusiom karmiACYM u nas niestety juz od poczatku byly probemy z kp a to sutki wklesle a to maly ze lapal nakladki niechcial lapac i do tego tyle ludzi w kolo ze nawet jakbym chciala chodzic z golym cycem i przystawiac malego to nie dalo rady bo co chwile ktos wchodzil i tylko gadali jak nie mozesz to nie karm malego daj mu butle i po krzyku i poleglam juz na starcie
-
nick nieaktualny
-
Acikk ja ja urodzilam córkę 25 grudnia to normalnie caly grudzien mi odliczyło. Chyba że przepisy się zmieniły.Acikk wrote:Nie możemy odliczyć
odliczyc można tylko pełne miesiące wiec wszystkie dzieciaczki urodzone w grudniu odpadają a mamusie które urodziły w listopadzie mogą odliczyć jeden miesiąc czyli 100 zł 
justyna14 lubi tę wiadomość
-
no pisałam, że i w ubiegłym roku część września też odliczyło bo Olek w połowie się urodził, więc chyba teraz za część chociaż też powinno.Madzisek wrote:Acikk ja ja urodzilam córkę 25 grudnia to normalnie caly grudzien mi odliczyło. Chyba że przepisy się zmieniły.7w3d 💔
-
Tezet mlodego musial dzisiaj w nocy karmic mm bo wczoraj od 14 do polnocy bylo zero spania i caly czas na cycku az mnie bolaly tak okropnie od tego szania ze masakra. I od 5 dzisiaj to samo. Ja nje wjem ktos mi dziecko podmienil, oczy ma jak 5 zl i w dupie wszystko
-
mam kilka pytań:
1. czy jeszcze ktoś plami po porodzie? bo ja jeszcze tak i zastanawiam się, kiedy to się skończy. Po Olku plamiłam 5 tyg, a tu już 5 tyg minęło a plamienie dalej
2. Brzuch mnie boli jak na @, a kp,. Przy Olku po odstawieniu go od cycka minęły 2 msc zanim dostałam @, czy teraz jak kp mogę od razu dostać @ , skoro przerwy mam długie w kp, bo czasem 5-7 godzin w nocy?
3. Mamy więcej niż 1 dziecka: jak sobie radzicie? bo ja ostatnio z ledwością. Olek ma jakiś bunt i non stop chce mojej uwagi a wiadomo, że i czas Poli muszę poświęcić, nie mówić o sobie . Padam już na twarz.
MeGi2986 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcik u mnie bylo z kp o tyle lepiej,ze wiedzialam czym to smakuje i na pewno lepiej poszlo niz za pierwszym razem, wlasciwie bezproblemowo, za to przy Gabrysiu bliska bylam juz rezygnacji,ale jakos przetrwalam te najgorsze momenty i dalej poszlo samo.
Justyna ja sobie jako tako radze,duzo mi daje,ze Gabrys od 9.00 do 12.00 w przedszkolu, no ale on starszy. Tez czasem robi jazdy,ale jakos sobie z tym radze, raz lepiej raz gorzej
coz trzeba przetrwac wyjscia nie ma. Dobrze ze chlopaki maja drzemke razem przynajmniej narazie to i ja moge sie zdrzemnac
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Kupiłam dziś krople Delicol bo Mała ma straszne boleści brzuszka, niekiedy kolki i kupke robi jedna na dwa dni. I w ulotce praktycznie nic nie jest napisane.
Ile razy dziennie dajecie maluszkowi te kropelki?
No i jak długo można je stosować? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuerte wrote:położyłam dzisiaj Malego do lezaczka i mi 40 minut wytrzymał
coraz wieksze to moje dziecko 
i coraz częściej myślę, że pod koniec tego roku chcę znowu zacząć starania... pierwszy miesiac to była masakra, baby blues plus placz Małego. ale cudownie jest miec takie cudo do kochania...
Oj tak pierwszy miesiac jest ciezki ale teraz jak corcia wieksza to jest super
i dzien taki w miare ulozony