X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady. A ten espumisan to jak podawalyscie? Tak jak w ulotce?
    Ktoras tutaj pisala ze podaje przed karmieniem tylko w dzien po 10 kropelek. Ja dawalam jak w ulotce ale u nas nie pomogl.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja byle co mowie do małego byle mówić. Że jem kanapkę albo ze śnieg pada albo ze podłoga brudna no cokolwiek :D byle mówić bo on się po prostu cieszy jak slyszy głos :) pokazuje mu zabawki uśmiecham się do niego. No nic specjalnego ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ją często seriale nadrabiam jak Tobi nie śpi, i mu je opowiadam... Ew. Książkę czytam na głos nie dla dzieci, tylko tyle żeby głos słyszał :)

Pchelkaa lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A wy jaka metoda sie rehabilitowaliscie?
    Tez bobathy, potem troche vojty. ndt zaczelismy w 3 miesiecu zycia, a skonczylismy jak mala miala 1,5 roku. nauczyla sie ladnie czworakowac, samodzielnie chodzila w wieku 13 miesiecy. Ale wciaz mamy problemy, m. in. koslawosc kolan wynikajaca z obnizonego napiecia miesniowego, wiec rehabilitacja nadal trwa i nie wiadomo jak dlugo jeszcze...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ehh a my jakby było tego mało zauważyliśmy że stawy dla ma£ego strzelają, w raczkach jak sie go podnosi, czy w nozkach jak krecimy gdy brzuszek boli :(
    a usg stawow biodrowych wyszlo ok?

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:33

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ktoras tutaj pisala ze podaje przed karmieniem tylko w dzien po 10 kropelek. Ja dawalam jak w ulotce ale u nas nie pomogl.
    to ja, właśnie podaje 10 kropelek przed każdym karmieniem i u nas od momentu wprowadzenia espumisanu nie ma problemów z brzuszkiem. Czasem się popręży przy kupie ale nie ma już płaczu codziennie od 17 do 20 i masaże też nie są potrzebne a ja coraz bardziej rozszerzam diete, już nawet dwa razy smażone jadłam i nic :)

7w3d 💔
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras z mam daje dziecku herbatkę rumiankowa?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do rehabilitacji, to powiem Wam jak było z Olkiem i na wrześniówkach 2014 - nagle okazało się, że większość dzieci ma wzmożone napięcie i wszystkie się rehabilitują - wtf?? my z Olkiem też oczywiście, zaczęliśmy od tej metody uciskowej - koszmar, zrezygnowaliśmy, potem już normalne ćwiczenia, ale na nfz więcej nam zajęć odwołali niż byliśmy, ćwiczyłam z Olkiem sama w domu co nieco, a na wypisie (wypisaliśmy się na moje żądanie) napisali nam jak to ich ćwiczenia Olkowi pomogły i że wszystko już jest super, co oczywiście jest g... prawda. Więc teraz jak usłysze, że Pola ma wzmożone napięcie to to delikatnie mówic oleje , poćwicze z nią w domu jak z Olkiem.

Oczywiście, są dzieci które wymagają rehabilitacji, ale na miłość Boską, nie 90% nowo narodzonych - moje zdanie. Takie mamy czasy, że rehabilitanci muszą też z czegoś żyć.

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem podaję małej koper włoski z rumiankiem.

Lila śpi w sama w swoim pokoju od pierwszego dnia w domu. Gdy budzi się w nocy i daaje o sobie znać Mąż wstaje, przebiera, a później ja ją karmie w jej pokoju i znowu idzie spać. Od paru dni zabieram ją do łóżka po ostatnim porannym karmieniu tak koło 6-7 i leżymy sobie razem, czasem mała zasypia i udaje mi się zdrzemnąć.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o ten rumianek, bomoja gardzi koperkiem, wodą..a dziś dalam rumianek i wypila od razu 80ml..tyle byli w butelce a pewnie wypilaby wiecej i nie wiem ile powinna tego pic.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów odświeże temat usypiania dzieci.
    Mój zasypia na rękach przy karmieniu po czym odkłądam do łóżeczka i po chwili oczy szeroko otwarte. Zaśnie na kolanach, na rękach, w leżaczku tylko zawsze jak go przekładam do łóżeczka to się rozbudza. JAk to zrobić zeby zasypiał od razu w łózeczku? Jest na to jakiś sposób?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Tez bobathy, potem troche vojty. ndt zaczelismy w 3 miesiecu zycia, a skonczylismy jak mala miala 1,5 roku. nauczyla sie ladnie czworakowac, samodzielnie chodzila w wieku 13 miesiecy. Ale wciaz mamy problemy, m. in. koslawosc kolan wynikajaca z obnizonego napiecia miesniowego, wiec rehabilitacja nadal trwa i nie wiadomo jak dlugo jeszcze...
    A jak ma£a znosiła zajecia z ndt? Bioderka robilismy w 4 tyg i wyszly super. W lutym idziemy na kontrol. To 3mam kciuki za wasza malutka:*

akira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co do rehabilitacji, to powiem Wam jak było z Olkiem i na wrześniówkach 2014 - nagle okazało się, że większość dzieci ma wzmożone napięcie i wszystkie się rehabilitują - wtf?? my z Olkiem też oczywiście, zaczęliśmy od tej metody uciskowej - koszmar, zrezygnowaliśmy, potem już normalne ćwiczenia, ale na nfz więcej nam zajęć odwołali niż byliśmy, ćwiczyłam z Olkiem sama w domu co nieco, a na wypisie (wypisaliśmy się na moje żądanie) napisali nam jak to ich ćwiczenia Olkowi pomogły i że wszystko już jest super, co oczywiście jest g... prawda. Więc teraz jak usłysze, że Pola ma wzmożone napięcie to to delikatnie mówic oleje , poćwicze z nią w domu jak z Olkiem.

Oczywiście, są dzieci które wymagają rehabilitacji, ale na miłość Boską, nie 90% nowo narodzonych - moje zdanie. Takie mamy czasy, że rehabilitanci muszą też z czegoś żyć.
    No u nas rehabilitacja ze wzgledu na wczesniactwo i rzekomo wiotkosc choc fizjoterapeutka stwierdzila ze nic takiego nie mamiejsca. Aczkolwiek neurolog jest ciut innego zdania. Zobaczymy jak beda wygladaly zajecia i czy beda efekty. A jakie to sa cwiczenia?

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jutro mamy szczepienie i chcialabym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat szczepionek. Ktorymi wy szczepilyscie? Skojarzone czu refundowane?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna, ja według ulotki podawałam.

Aneczka, szukałam herbatki rumiankowej -znalazłaś taką poniżej pół roku czy dajesz zwykły rumianek? Nie można podobno za dużo, bo rumianek jest uczulający. A jeśli już parzysz zwykły to dosłownie na kilka sekund i wyjmij torebkę.

Któraś z Was pisała że dziecko łapczywie pije wodę- moje też i też się boję że się zakrztusi...

• akira Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A jak ma£a znosiła zajecia z ndt?
    bardzo dobrze. ja zabawialam dziecko zabawkami, a rehabilitantka cwiczyla. Chodzilysmy 2 razy w tygodniu.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Mój uwielbia leżeć na brzuchu ;) śpi tak caly czas, na plecach się ciągle przebudza ;) podnosi głowę już od dwóch tygodni i dłuższy czas potrafi utrzymać, przekręca głowę bok na bok ;)
    Dziecko nie powinno leżeć na brzuchu dłużej niż 15 min! Sama o tym do niedawna nie wiedziałam i kladlam na dłużej a potem położna powiedziała że absolutnie dłużej nie trzymać! Na plecach powinno spać na brzuchu bawić się;)

‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ