Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej jutro mamy szczepienie i chcialabym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat szczepionek. Ktorymi wy szczepilyscie? Skojarzone czu refundowane?

No my jestesmy po szczepieniu było wczoraj...szczepiłam 5w1 + wzw+pneumoki....
    rano o 6 goraczka 39, udało sie po 30 minutach zbic do 37...dzisiaj stan podgoraczkowy ale nie jest zle...
    Antek nie jest ani marudny ani zbolaly....

a jak inne dziewczyny...jakie doswiadczenia?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Pytam o ten rumianek, bomoja gardzi koperkiem, wodą..a dziś dalam rumianek i wypila od razu 80ml..tyle byli w butelce a pewnie wypilaby wiecej i nie wiem ile powinna tego pic.
    Ja dawalam sporadycznie hak brzuszek bolal ale max 30ml. Trzeba tylko uwazac bo niby rumianek moze uczulac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    to ja, Moj wszystko lapczywie pije...
    A moze mu za szybko leci i temu tak?? Moze mu kupic smoczek z mniejszym pezeplywem?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to ja, właśnie podaje 10 kropelek przed każdym karmieniem i u nas od momentu wprowadzenia espumisanu nie ma problemów z brzuszkiem. Czasem się popręży przy kupie ale nie ma już płaczu codziennie od 17 do 20 i masaże też nie są potrzebne a ja coraz bardziej rozszerzam diete, już nawet dwa razy smażone jadłam i nic :)

Justyna a Ty tylko karmisz piersią czy dokarmiasz?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte – jaki długi ten Twój chłopak!:)
    Co do włosów to nie ściełam, ale z przodu mam krótsze niż z tyłu :D

Lips - http://naforum.zapodaj.net

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lilianna, ja według ulotki podawałam.

Aneczka, szukałam herbatki rumiankowej -znalazłaś taką poniżej pół roku czy dajesz zwykły rumianek? Nie można podobno za dużo, bo rumianek jest uczulający. A jeśli już parzysz zwykły to dosłownie na kilka sekund i wyjmij torebkę.

Któraś z Was pisała że dziecko łapczywie pije wodę- moje też i też się boję że się zakrztusi...
    Daje herbatkę rumiankowa z hippa. Tam jest napisane od 1 tygodnia a my dzis wyprobowalismy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wiedziałam ze się zalejesz. Znam Twój adres, czekaj na MOPS :D

Mi$ia26, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qzq1ih.jpg

Hej ciotki :D antek pozdrawia :D

Aneczka86, Mi$ia26, akira, justyna14, lilianna, MeGi2986, Madzisek, revvelka, Suerte, rewelka, Flakonik, pati_zuzia, aannkkaa, Nadulka, kwiatakacji, moniek90, Moniusia89, Dżulia, Ola_45, Matleena, Kate4, emilka24, Pchelkaa, m@rzenie, alicja_, genoweffa, lawendowa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Justyna a Ty tylko karmisz piersią czy dokarmiasz?
    tylko kp

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jak patrze na twojego Antka to widze podobienstwo z moim Kacprem :D

• lilianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tylko kp

I to podajesz po 10 kropelek do buzi przed każdym karmieniem tylko w dzień? A w nocy podajesz?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Aneczka a jak kropelki pomogly ?? Martwi mnie troche to ze maly niechce przekrecac glowki a boki :(

Kochane a jak zabawiacie wasze dzieciaczki jak sie wyglupiacie bo ja ie potrafie chyba tego robic cos tam pogadam do malego ale jakos mi nie wychodzi doradzcie cos :(

Ja gadam byle co, zauwazylam ze nim bardziej sie wyglupiam tym wiejsza radosc corce sprawiam :-) wymyslam tez sama piosenki jakies glupoty :-D

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech coś dzisiaj marudy mam. Nic nie pasuje. Może to przez tą pogodę? :D oby jutro było lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to spi caly dzien a jak nie spi to marudzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:23

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ech coś dzisiaj marudy mam. Nic nie pasuje. Może to przez tą pogodę? :D oby jutro było lepiej

Ja miałam przez pół dnia aniołka, ale niestety tylko do 15 :\ nie wiem czy nam się kolki nie zaczynają :\ czasem kupa idzie gładko a czasem nie....

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam popołudniową marudę. Żadna pozycja nie pasuje. Mąż poszedł na boks a ja walczę z marudą. Jutro mąż wraca do pracy, dokładnie po 8 tygodniach. Pierwszy raz zostaniemy same na cały dzień. Czuję, że będzie ciężko, nie pod względem opieki, ale monotonii.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też dziś marudny, twaraz jeszcze raz musialam govkapac bo się obsrał po Szyję, zjadł i mam Nadzieję że zaraz Pójdzie spać

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Dziecko nie powinno leżeć na brzuchu dłużej niż 15 min! Sama o tym do niedawna nie wiedziałam i kladlam na dłużej a potem położna powiedziała że absolutnie dłużej nie trzymać! Na plecach powinno spać na brzuchu bawić się;)

to dziwne, bo lekarka od bioderek mówiła, żeby jak najwięcej był na brzuchu

Ale co położna to inna teoria... już zauważyłam, że co innego mi lekarze mówią a co innego położna i to na różne tematy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mały jak pije to po chwili zaczyna okropnie płakać i tak co chwilę.. kilka łyków i płacz... to kolka??

Co na kolkę? wiem, że temat już był, ale nie mieliśmy do tej pory problemu z tym...

Dziwne, bo zasnął... bez jedzenia..i tak już drugi dzień z rzędu... nie wiem o chodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:54

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:39

Pchelkaa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ