X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej jutro mamy szczepienie i chcialabym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat szczepionek. Ktorymi wy szczepilyscie? Skojarzone czu refundowane?

No my jestesmy po szczepieniu było wczoraj...szczepiłam 5w1 + wzw+pneumoki....
    rano o 6 goraczka 39, udało sie po 30 minutach zbic do 37...dzisiaj stan podgoraczkowy ale nie jest zle...
    Antek nie jest ani marudny ani zbolaly....

a jak inne dziewczyny...jakie doswiadczenia?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Pytam o ten rumianek, bomoja gardzi koperkiem, wodą..a dziś dalam rumianek i wypila od razu 80ml..tyle byli w butelce a pewnie wypilaby wiecej i nie wiem ile powinna tego pic.
    Ja dawalam sporadycznie hak brzuszek bolal ale max 30ml. Trzeba tylko uwazac bo niby rumianek moze uczulac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    to ja, Moj wszystko lapczywie pije...
    A moze mu za szybko leci i temu tak?? Moze mu kupic smoczek z mniejszym pezeplywem?

• lilianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to ja, właśnie podaje 10 kropelek przed każdym karmieniem i u nas od momentu wprowadzenia espumisanu nie ma problemów z brzuszkiem. Czasem się popręży przy kupie ale nie ma już płaczu codziennie od 17 do 20 i masaże też nie są potrzebne a ja coraz bardziej rozszerzam diete, już nawet dwa razy smażone jadłam i nic :)

Justyna a Ty tylko karmisz piersią czy dokarmiasz?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte – jaki długi ten Twój chłopak!:)
    Co do włosów to nie ściełam, ale z przodu mam krótsze niż z tyłu :D

Lips - http://naforum.zapodaj.net

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    lilianna, ja według ulotki podawałam.

Aneczka, szukałam herbatki rumiankowej -znalazłaś taką poniżej pół roku czy dajesz zwykły rumianek? Nie można podobno za dużo, bo rumianek jest uczulający. A jeśli już parzysz zwykły to dosłownie na kilka sekund i wyjmij torebkę.

Któraś z Was pisała że dziecko łapczywie pije wodę- moje też i też się boję że się zakrztusi...
    Daje herbatkę rumiankowa z hippa. Tam jest napisane od 1 tygodnia a my dzis wyprobowalismy.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki wiedziałam ze się zalejesz. Znam Twój adres, czekaj na MOPS :D

Mi$ia26, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qzq1ih.jpg

Hej ciotki :D antek pozdrawia :D

Aneczka86, Mi$ia26, akira, justyna14, lilianna, MeGi2986, Madzisek, revvelka, Suerte, rewelka, Flakonik, pati_zuzia, aannkkaa, Nadulka, kwiatakacji, moniek90, Moniusia89, Dżulia, Ola_45, Matleena, Kate4, emilka24, Pchelkaa, m@rzenie, alicja_, genoweffa, lawendowa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Justyna a Ty tylko karmisz piersią czy dokarmiasz?
    tylko kp

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk jak patrze na twojego Antka to widze podobienstwo z moim Kacprem :D

• lilianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tylko kp

I to podajesz po 10 kropelek do buzi przed każdym karmieniem tylko w dzień? A w nocy podajesz?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Aneczka a jak kropelki pomogly ?? Martwi mnie troche to ze maly niechce przekrecac glowki a boki :(

Kochane a jak zabawiacie wasze dzieciaczki jak sie wyglupiacie bo ja ie potrafie chyba tego robic cos tam pogadam do malego ale jakos mi nie wychodzi doradzcie cos :(

Ja gadam byle co, zauwazylam ze nim bardziej sie wyglupiam tym wiejsza radosc corce sprawiam :-) wymyslam tez sama piosenki jakies glupoty :-D

genoweffa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech coś dzisiaj marudy mam. Nic nie pasuje. Może to przez tą pogodę? :D oby jutro było lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to spi caly dzien a jak nie spi to marudzi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:23

• rewelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ech coś dzisiaj marudy mam. Nic nie pasuje. Może to przez tą pogodę? :D oby jutro było lepiej

Ja miałam przez pół dnia aniołka, ale niestety tylko do 15 :\ nie wiem czy nam się kolki nie zaczynają :\ czasem kupa idzie gładko a czasem nie....

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam popołudniową marudę. Żadna pozycja nie pasuje. Mąż poszedł na boks a ja walczę z marudą. Jutro mąż wraca do pracy, dokładnie po 8 tygodniach. Pierwszy raz zostaniemy same na cały dzień. Czuję, że będzie ciężko, nie pod względem opieki, ale monotonii.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też dziś marudny, twaraz jeszcze raz musialam govkapac bo się obsrał po Szyję, zjadł i mam Nadzieję że zaraz Pójdzie spać

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Dziecko nie powinno leżeć na brzuchu dłużej niż 15 min! Sama o tym do niedawna nie wiedziałam i kladlam na dłużej a potem położna powiedziała że absolutnie dłużej nie trzymać! Na plecach powinno spać na brzuchu bawić się;)

to dziwne, bo lekarka od bioderek mówiła, żeby jak najwięcej był na brzuchu

Ale co położna to inna teoria... już zauważyłam, że co innego mi lekarze mówią a co innego położna i to na różne tematy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mały jak pije to po chwili zaczyna okropnie płakać i tak co chwilę.. kilka łyków i płacz... to kolka??

Co na kolkę? wiem, że temat już był, ale nie mieliśmy do tej pory problemu z tym...

Dziwne, bo zasnął... bez jedzenia..i tak już drugi dzień z rzędu... nie wiem o chodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:54

• Matleena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:39

Pchelkaa lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ