Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
puli27 wrote:Hej jutro mamy szczepienie i chcialabym wiedziec jakie jest wasze zdanie na temat szczepionek. Ktorymi wy szczepilyscie? Skojarzone czu refundowane?
No my jestesmy po szczepieniu było wczoraj...szczepiłam 5w1 + wzw+pneumoki....
rano o 6 goraczka 39, udało sie po 30 minutach zbic do 37...dzisiaj stan podgoraczkowy ale nie jest zle...
Antek nie jest ani marudny ani zbolaly....
a jak inne dziewczyny...jakie doswiadczenia?
-
nick nieaktualnyJa dawalam sporadycznie hak brzuszek bolal ale max 30ml. Trzeba tylko uwazac bo niby rumianek moze uczulac.Aneczka86 wrote:Pytam o ten rumianek, bomoja gardzi koperkiem, wodą..a dziś dalam rumianek i wypila od razu 80ml..tyle byli w butelce a pewnie wypilaby wiecej i nie wiem ile powinna tego pic.
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:to ja, właśnie podaje 10 kropelek przed każdym karmieniem i u nas od momentu wprowadzenia espumisanu nie ma problemów z brzuszkiem. Czasem się popręży przy kupie ale nie ma już płaczu codziennie od 17 do 20 i masaże też nie są potrzebne a ja coraz bardziej rozszerzam diete, już nawet dwa razy smażone jadłam i nic

Justyna a Ty tylko karmisz piersią czy dokarmiasz? -
nick nieaktualny
-
Daje herbatkę rumiankowa z hippa. Tam jest napisane od 1 tygodnia a my dzis wyprobowalismy.ZieloneOliwki wrote:lilianna, ja według ulotki podawałam.
Aneczka, szukałam herbatki rumiankowej -znalazłaś taką poniżej pół roku czy dajesz zwykły rumianek? Nie można podobno za dużo, bo rumianek jest uczulający. A jeśli już parzysz zwykły to dosłownie na kilka sekund i wyjmij torebkę.
Któraś z Was pisała że dziecko łapczywie pije wodę- moje też i też się boję że się zakrztusi...

-

Hej ciotki
antek pozdrawia
Aneczka86, Mi$ia26, akira, justyna14, lilianna, MeGi2986, Madzisek, revvelka, Suerte, rewelka, Flakonik, pati_zuzia, aannkkaa, Nadulka, kwiatakacji, moniek90, Moniusia89, Dżulia, Ola_45, Matleena, Kate4, emilka24, Pchelkaa, m@rzenie, alicja_, genoweffa, lawendowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi$ia26 wrote:Aneczka a jak kropelki pomogly ?? Martwi mnie troche to ze maly niechce przekrecac glowki a boki

Kochane a jak zabawiacie wasze dzieciaczki jak sie wyglupiacie bo ja ie potrafie chyba tego robic cos tam pogadam do malego ale jakos mi nie wychodzi doradzcie cos
Ja gadam byle co, zauwazylam ze nim bardziej sie wyglupiam tym wiejsza radosc corce sprawiam
wymyslam tez sama piosenki jakies glupoty
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Ech coś dzisiaj marudy mam. Nic nie pasuje. Może to przez tą pogodę?
oby jutro było lepiej
Ja miałam przez pół dnia aniołka, ale niestety tylko do 15
nie wiem czy nam się kolki nie zaczynają
czasem kupa idzie gładko a czasem nie....
-
nick nieaktualnyJa też mam popołudniową marudę. Żadna pozycja nie pasuje. Mąż poszedł na boks a ja walczę z marudą. Jutro mąż wraca do pracy, dokładnie po 8 tygodniach. Pierwszy raz zostaniemy same na cały dzień. Czuję, że będzie ciężko, nie pod względem opieki, ale monotonii.
-
nick nieaktualnyKate4 wrote:Dziecko nie powinno leżeć na brzuchu dłużej niż 15 min! Sama o tym do niedawna nie wiedziałam i kladlam na dłużej a potem położna powiedziała że absolutnie dłużej nie trzymać! Na plecach powinno spać na brzuchu bawić się

to dziwne, bo lekarka od bioderek mówiła, żeby jak najwięcej był na brzuchu
Ale co położna to inna teoria... już zauważyłam, że co innego mi lekarze mówią a co innego położna i to na różne tematyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:44
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mały jak pije to po chwili zaczyna okropnie płakać i tak co chwilę.. kilka łyków i płacz... to kolka??
Co na kolkę? wiem, że temat już był, ale nie mieliśmy do tej pory problemu z tym...
Dziwne, bo zasnął... bez jedzenia..i tak już drugi dzień z rzędu... nie wiem o chodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 19:54