X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocna cisza na forum to bobasy pewnie grzecznie śpią :-)
    Ja już karmie po raz drugi, a o 7 zapewne bedzie u nas nastepna pobudka...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:33

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas na szczęście noce są super, jak mała zaśnie tak dwie pobudki maks na jedzenie w nocy i jedna nad ranem i tyle :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co do rehabilitacji, to powiem Wam jak było z Olkiem i na wrześniówkach 2014 - nagle okazało się, że większość dzieci ma wzmożone napięcie i wszystkie się rehabilitują - wtf?? my z Olkiem też oczywiście, zaczęliśmy od tej metody uciskowej - koszmar, zrezygnowaliśmy, potem już normalne ćwiczenia, ale na nfz więcej nam zajęć odwołali niż byliśmy, ćwiczyłam z Olkiem sama w domu co nieco, a na wypisie (wypisaliśmy się na moje żądanie) napisali nam jak to ich ćwiczenia Olkowi pomogły i że wszystko już jest super, co oczywiście jest g... prawda. Więc teraz jak usłysze, że Pola ma wzmożone napięcie to to delikatnie mówic oleje , poćwicze z nią w domu jak z Olkiem.

Oczywiście, są dzieci które wymagają rehabilitacji, ale na miłość Boską, nie 90% nowo narodzonych - moje zdanie. Takie mamy czasy, że rehabilitanci muszą też z czegoś żyć.

To samo z moja siostra i z blizniakami jej jeden rehabilitacje uwielbia i z radoscia chodzil 3 razy dziennie a drugi plakal cala rehabilitacje i po cwiczeniach w domu plakal wiec siostra powoedziala ze z jednyn bedzie chodzila a drugiego nie bedzie meczyla na co doktorka powiedziala ze moze synka wypisac ale na wlasne zadanie i to bedzie wpisane w karcie woec ustalily ze z tym jednym co plakal to bedzie chodzila 1 raz w tyg. W listipadzie i grudniu nie byla ani razu bo stwierdzila ze dziecka nie bedzie meczyla pod koniec grudnia na kontroli pani doktor mowi: no jak pieknie dziecko wyrehabilitowane- nie ma sladu po wzmozonym napieciu.

justyna14 lubi tę wiadomość

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ile razy dziennie mozna podawac dziecku rumianek czy koperek ?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    Hej dziewczyny :) ile razy dziennie mozna podawac dziecku rumianek czy koperek ?
    wydaje mi się, że nie ma ograniczenia, jedyne co, to żeby dziecko ładnie przybierało na wadze, czyli, żeby rumianek czy koperek nie zastąpił mleczka.

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte a może spróbuj na odległość zdiagnozować dzieciaczka, często są czaty z pediatrami, albo może ktoś z Twojej rodziny w Pl ma dobrego lekarza i mogłabyś się z nim skontaktować?

Acikk Ja z tabletem cały czas chodzę :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • emilka24 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wydaje mi się, że nie ma ograniczenia, jedyne co, to żeby dziecko ładnie przybierało na wadze, czyli, żeby rumianek czy koperek nie zastąpił mleczka.
    A nie rozleguluje to jelitek?

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka24 wrote:
    A nie rozleguluje to jelitek?

koperek moze rozleniwic jelita jak bedzie zbyt czesto podawany...dlatego woda i rumianek w ilosci jakiej chcecie...
    a ,,dzien koperkowy" co 3-4 dni.

f2wlanlibm0fi1og.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Au nas kurde chyba kryzys laktacyjny sie zaczyna. Wczoraj maly sie denerwowal przy cycku a one jak flaczki. Ja do laktatora a tam ledwo 40 ml z obu piersi. Sie podlamalam na poczatku bo znowj dziecko mam glodzic czy jak. Eh chcialabym zeby on w koncu sie najadal. Wiem ze maly, ze potrzebuje bliskosci. I bardzo dobrze tylko bylabym spokojniejsza gdyby sie najadal i wiedzialabym ze nie glodze dziecka. Dzisiaj jeszcze pielegniarka przychodzi za jakies 2 godziny wiec go bedzie wazyc, mam nadzieje ze jest ok. Bo chcialabym karmic jak najdluzej. W ogole moje sutki juz sie zrobily czerwone :(

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze ta pielegniarka przyjdzie i pojdzie bo maly mnie o 7 obudzil i juz sie nie polozylam zeby nie zaspac jak przyjdzie;D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte Maksio tez steka i tak samo mial Gabrys i to jest u nas dyschezja i niestety trzeba przeczekac, kropelki nie pomoga, sprawdzone na Gabrysiu :) widze po Maksiu,ze coraz latwiej idzie mu ta wspolpraca dupkowo kupkowa, mnej steka niz jeszcze 2 tyg temu i mam nadzieje,ze wkrotce mu przejdzie. u nas stekanie znaczy mama nie spi, bo tacie to nie przeszkadza nic :) chyba,ze mama :D a maly potrafi tak glosno stekac,ze czasem wybudzi brata, ktory jest w drugim pokoju :) ale to jest tak jak podczas porodu sie krzyczy to to parcie jest mniej efektywne, tak samo i w tym przypadku.

My dzisiaj bedziemy miec juz zdjeciaz sesji, a myslalmze ok 2 tyg bede musiala czekac, juz nie moge sie doczekac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:34

• Matleena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z koperkiem podobno nie wolno przesadzac bo to da odwrotny skutek:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy wszystkie ciocie i ich maleństwa :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c10f19c0caf6.jpg

rewelka, Mi$ia26, Mama-julka, pati_zuzia, Nadulka, Ola_45, Piegus, Acikk, mnk, Moniusia89, ZieloneOliwki, Matleena, lilianna, Flakonik, kwiatakacji, Chichibi, Dżulia, genoweffa, m@rzenie, Madzisek, Suerte, lawendowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koperek powoduje dużo gazów, więc najlepiej w ograniczonych ilościach. A rumianek jest uczulający więc też leipiej za dużo nie podawać.

Dziewczyny, co sprawdzonego na odparzenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane my juz po szczepieniu maly wazy 5200 i niezly z niego klocek 61cm dlugosci dzielnie zniosl szczepienie troszke poplakal a ja razem z nim szczepilismy 5w1 a nastepne szczepieniu juz z pneumo i rota bo beda tylko dwa wklocia po szczepieniu maly zasnal ladnie a teraz lezy i patrzy sobie taki stres mialam ze pol nocy nie spalam i w poniedzialek kontrola u gina mam przyjsc rano i wpusci mnie polozna bez kolejki :)

pati_zuzia, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pozdrawiamy wszystkie ciocie i ich maleństwa :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c10f19c0caf6.jpg
    Megi twoj franus to super chlopak i jaki zawsze usmiechniety :)

MeGi2986, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    tez tak macie, że glownie w nocy? niby spi, a ciśnie się, po czym rano robi ladna kupke...
    glupio to zabrzmi, ale ciesze się, że nie ja jedna mam ten problem bo juz myslalam, że tylko Mój Maly taki 'dziwny'...
    ja to czasem az się podrywam tak mnie Mały tym straszy... jakby mi ktoś z megafonem przy uchu krzyknal :/
    nom dokladnie glownie nad ranem, juzkedys o tym pisalam,nie masz co siemartwic, minie :) Maksiu jak jest zrelaksownay przy cycu np to idzie mu bez stekanaia,ale jak juz wspomnialam est juz lepiej niz wczesniej :)

Suerte lubi tę wiadomość

‹‹ 2370 2371 2372 2373 2374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ