Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    A ja po wizycie i gina. Pani dr robi usg i mówi oo mamy pecherzyk w lewym jajniku jakby pani chciała to mamy właśnie dni płodne haha a ja na to omg kobieto zalej mnie betonem a nie wyskakuj mi tu z dniami plodnymi :D

I zdecydowałam bede zakładać wkładkę :) czekamy na pierwszy okres i potem zakładamy :)

pati_zuzia, ZieloneOliwki, MeGi2986, Nadulka, Matleena, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz wazy 5150! Przez 16 dni prawie kilogram. To sie nazywa klocek :p

pati_zuzia, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:07

rewelka, justyna14, Moniusia89, ZieloneOliwki, Mama-julka, mnk, dorciamw, MeGi2986, Piegus, lilianna, Nadulka, Flakonik, Chichibi, Kate4, Dżulia, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Madzisek, Suerte, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ile będziesz płaciła? i jakbyś mogła jeszcze napisać swoje za i przeciw :)

Ale dziś cisza wszystkie się dziećmi zajmują, czy śpią?:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zginie moje zapytanie :P

Co na odparzenia na pupce?
    Kubuś chyba się przegrzał i ma czerwoną plamę z krostkami... :(

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Sudocrem

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia super się na Was patrzy a Ty wyglądasz ślicznie !!! :) Gabryś cala mama :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:46

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Acikk ile będziesz płaciła? i jakbyś mogła jeszcze napisać swoje za i przeciw :)

Ale dziś cisza wszystkie się dziećmi zajmują, czy śpią?:)

1000 zł już z zalozeniem.
    Moje ZA: koszty - wkładka jest na 5 lat wiec sumarycznie wychodzi taniej niż tabletki,
    Ma większą skuteczność i mniej skutków ubocznych niż tabsy bo wydziela hormony tam gdzie trzeba a nie "przez żołądek do serca"
    Nie trzeba pamiętać o braniu czegokolwiek, nie gryzie się z żadnymi lekami antybiotykani, jej działanie nie osłabia się przez infekcje wymioty itp.
    I podobno nie ma się okresu albo tylko niewielkie plamienie bo nie dochodzi do pogrubienie śluzówki macicy więc nie ma się co zluszczac.

Przeciw: Brak... ? :D

Podobno zakładanie troszkę może boleć ale hello urodziłam dziecko bez znieczulenie więc o czym my rozmawiamy :D

rewelka, mnk, Ola_45, genoweffa, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jedyny minus jest taki że jakby mi się za rok za chciało kolejnego dziecka to trzeba to wyciągnąć i wtedy szkoda kasy :P

Matko antkowi się coś pomylilo o 2:30 był zadowolony i uśmiechnięty a teraz śpi od 11 i nic go nie ruszyło ani ubieranie w podróż do gina, ani przenoszenie rozbieranie przekładanie do lozeczka... A ja zamiast spać to musialam po ginach jeździć jak mój syn śpi raz na tydzień ehh :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki, gdybym zaraz dała odp. na Twoje pytanie, czy małemu coś dolega w dzień to bym mówiła, że nie. Dziś jest odwrotnie. We wtorek i wczoraj na wieczór Dałam espumisan bo delicol przestał działać. A dzis już parę razy po karmieniu też musiałam dać. Nie myślałam że będę Tak faszerować.
    Na Odparzenia smaruję też sudocremem.

Też Mialam plany dziś sprzątać, ale póki co nastawiłam pranie i umowilam małego na usg bioderek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek byliśmy na pierwszej wizycie. Mały wazy 3900, przytyl 480 g w dwa tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:51

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki sudocrem albo maczka ziemniaczana tez podobno pomaga na odparzenia :)

Ja w poniedzialek bede rozmawiac o antykoncepcji bo przez 2 lata chcialabym nie miec niespodzianki :)

Pati_zuzia super wygladacie piekne zdjecia :)

Ja tez zaluje ze malemu sesji nie zrobilam ale co sie odwlecze to zrobie w najblizszym czasie :)

Moje dziecko spi i narazie jest wszystko ok po szczepieniu uff jak ja sie ciesze ze mamy to juz za soba a na dodatek mamy dzis ksiedza i pewnie sie nasluchamy jak to zyjemy w grzechu bez slubu i jeszcze dziecko :/

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia my sesje robilismy w poniedzialek wiec wiesz. Mysle,ze za jakies pol roku znowu zrobimy a jak nie wtedy to tak czy siak na roczek i 3 latka chlopaki beda miec :) ja uwielbam zdjecia,najlepiej w albumie :) zawsze to fajna pamiatka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiekne sa takie zdjecia tez musze malemu zorganizowac sesje bo pozniej bede zalowac ze nie mamy takich pamiatek :) I wogole macie pudeleczka na pamiatki dla maluszkow??

• lips Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte u nas też były takie prężenia i stękania ale już jest zdecydowanie lepiej. Podeje małemu espumisan codziennie (5x8kropelek), poza tym od jutra wracam do Delicolu bo wydaje mi się ze Dawid był spokojniejszy jak go dostawał. W ulotce piszę że jest obojętny dla organizmu więc jak mogę mu choć trochę ulżyc to czemu nie. POza tym masaże brzuszka, ciepłe okłady leżenie na brzuszku.

Dziś byłam u pediatry i stwierdził ze powinnam częściej karmić małego bo te problemy z brzuszkiem mogą właśnie wynikać z tego że karmiąc co 2,5-3 godziny on jest tak głodny ze później zbyt łapczywie je i połyka powietrze.

Pytanie do mam kp: co ile mniej więcej karmicie swoje malństwa?

Na wysypke na twarzy, głowie i ciele mam po prostu rzadziej kąpać, że mu zmywam ta naturalna warstwę ochronną. I że mam tylko raz w tygodniu myć jakimś żelem a tak to tylko czysta woda + nadmanganian potasu.
    A smarować czysta parafiną... (jakos w to nie wierze ale ok-spróbuje)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja karmie co 2-3 godziny. Nocą robię przerwy 4h.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Mąka ziemniaczana :-) zasypywalam po kazdej zmianie pieluszki i na drugi dzien juz po odparzeniu śladu nie bylo. Tylko pupa musi byc dobrze wysuszona :-) u nas najprostszy sposob zadzialal. Ani po alantanie ani bepanthenie efektu nie bylo.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Lips ja karmie co 2-3 godziny. Nocą robię przerwy 4h.

CZyli tak jak ja do tej pory. A lekarz zalecił częsciej.
    A ile juz ma twoje maleństwo ? Bo nie masz suwaczka.

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ