X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    A ja po wizycie i gina. Pani dr robi usg i mówi oo mamy pecherzyk w lewym jajniku jakby pani chciała to mamy właśnie dni płodne haha a ja na to omg kobieto zalej mnie betonem a nie wyskakuj mi tu z dniami plodnymi :D

I zdecydowałam bede zakładać wkładkę :) czekamy na pierwszy okres i potem zakładamy :)

pati_zuzia, ZieloneOliwki, MeGi2986, Nadulka, Matleena, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj juz wazy 5150! Przez 16 dni prawie kilogram. To sie nazywa klocek :p

pati_zuzia, Mama-julka, Matleena lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:07

rewelka, justyna14, Moniusia89, ZieloneOliwki, Mama-julka, mnk, dorciamw, MeGi2986, Piegus, lilianna, Nadulka, Flakonik, Chichibi, Kate4, Dżulia, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Madzisek, Suerte, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk ile będziesz płaciła? i jakbyś mogła jeszcze napisać swoje za i przeciw :)

Ale dziś cisza wszystkie się dziećmi zajmują, czy śpią?:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu zginie moje zapytanie :P

Co na odparzenia na pupce?
    Kubuś chyba się przegrzał i ma czerwoną plamę z krostkami... :(

• rewelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Sudocrem

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zuzia super się na Was patrzy a Ty wyglądasz ślicznie !!! :) Gabryś cala mama :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:46

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Acikk ile będziesz płaciła? i jakbyś mogła jeszcze napisać swoje za i przeciw :)

Ale dziś cisza wszystkie się dziećmi zajmują, czy śpią?:)

1000 zł już z zalozeniem.
    Moje ZA: koszty - wkładka jest na 5 lat wiec sumarycznie wychodzi taniej niż tabletki,
    Ma większą skuteczność i mniej skutków ubocznych niż tabsy bo wydziela hormony tam gdzie trzeba a nie "przez żołądek do serca"
    Nie trzeba pamiętać o braniu czegokolwiek, nie gryzie się z żadnymi lekami antybiotykani, jej działanie nie osłabia się przez infekcje wymioty itp.
    I podobno nie ma się okresu albo tylko niewielkie plamienie bo nie dochodzi do pogrubienie śluzówki macicy więc nie ma się co zluszczac.

Przeciw: Brak... ? :D

Podobno zakładanie troszkę może boleć ale hello urodziłam dziecko bez znieczulenie więc o czym my rozmawiamy :D

rewelka, mnk, Ola_45, genoweffa, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jedyny minus jest taki że jakby mi się za rok za chciało kolejnego dziecka to trzeba to wyciągnąć i wtedy szkoda kasy :P

Matko antkowi się coś pomylilo o 2:30 był zadowolony i uśmiechnięty a teraz śpi od 11 i nic go nie ruszyło ani ubieranie w podróż do gina, ani przenoszenie rozbieranie przekładanie do lozeczka... A ja zamiast spać to musialam po ginach jeździć jak mój syn śpi raz na tydzień ehh :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloneoliwki, gdybym zaraz dała odp. na Twoje pytanie, czy małemu coś dolega w dzień to bym mówiła, że nie. Dziś jest odwrotnie. We wtorek i wczoraj na wieczór Dałam espumisan bo delicol przestał działać. A dzis już parę razy po karmieniu też musiałam dać. Nie myślałam że będę Tak faszerować.
    Na Odparzenia smaruję też sudocremem.

Też Mialam plany dziś sprzątać, ale póki co nastawiłam pranie i umowilam małego na usg bioderek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek byliśmy na pierwszej wizycie. Mały wazy 3900, przytyl 480 g w dwa tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:51

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki sudocrem albo maczka ziemniaczana tez podobno pomaga na odparzenia :)

Ja w poniedzialek bede rozmawiac o antykoncepcji bo przez 2 lata chcialabym nie miec niespodzianki :)

Pati_zuzia super wygladacie piekne zdjecia :)

Ja tez zaluje ze malemu sesji nie zrobilam ale co sie odwlecze to zrobie w najblizszym czasie :)

Moje dziecko spi i narazie jest wszystko ok po szczepieniu uff jak ja sie ciesze ze mamy to juz za soba a na dodatek mamy dzis ksiedza i pewnie sie nasluchamy jak to zyjemy w grzechu bez slubu i jeszcze dziecko :/

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia my sesje robilismy w poniedzialek wiec wiesz. Mysle,ze za jakies pol roku znowu zrobimy a jak nie wtedy to tak czy siak na roczek i 3 latka chlopaki beda miec :) ja uwielbam zdjecia,najlepiej w albumie :) zawsze to fajna pamiatka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiekne sa takie zdjecia tez musze malemu zorganizowac sesje bo pozniej bede zalowac ze nie mamy takich pamiatek :) I wogole macie pudeleczka na pamiatki dla maluszkow??

• lips Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte u nas też były takie prężenia i stękania ale już jest zdecydowanie lepiej. Podeje małemu espumisan codziennie (5x8kropelek), poza tym od jutra wracam do Delicolu bo wydaje mi się ze Dawid był spokojniejszy jak go dostawał. W ulotce piszę że jest obojętny dla organizmu więc jak mogę mu choć trochę ulżyc to czemu nie. POza tym masaże brzuszka, ciepłe okłady leżenie na brzuszku.

Dziś byłam u pediatry i stwierdził ze powinnam częściej karmić małego bo te problemy z brzuszkiem mogą właśnie wynikać z tego że karmiąc co 2,5-3 godziny on jest tak głodny ze później zbyt łapczywie je i połyka powietrze.

Pytanie do mam kp: co ile mniej więcej karmicie swoje malństwa?

Na wysypke na twarzy, głowie i ciele mam po prostu rzadziej kąpać, że mu zmywam ta naturalna warstwę ochronną. I że mam tylko raz w tygodniu myć jakimś żelem a tak to tylko czysta woda + nadmanganian potasu.
    A smarować czysta parafiną... (jakos w to nie wierze ale ok-spróbuje)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips ja karmie co 2-3 godziny. Nocą robię przerwy 4h.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:

Mąka ziemniaczana :-) zasypywalam po kazdej zmianie pieluszki i na drugi dzien juz po odparzeniu śladu nie bylo. Tylko pupa musi byc dobrze wysuszona :-) u nas najprostszy sposob zadzialal. Ani po alantanie ani bepanthenie efektu nie bylo.

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Lips ja karmie co 2-3 godziny. Nocą robię przerwy 4h.

CZyli tak jak ja do tej pory. A lekarz zalecił częsciej.
    A ile juz ma twoje maleństwo ? Bo nie masz suwaczka.

atdc3e5eao0yqv5p.png
‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ