Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej

A ja po wizycie i gina. Pani dr robi usg i mówi oo mamy pecherzyk w lewym jajniku jakby pani chciała to mamy właśnie dni płodne haha a ja na to omg kobieto zalej mnie betonem a nie wyskakuj mi tu z dniami plodnymi
I zdecydowałam bede zakładać wkładkę
czekamy na pierwszy okres i potem zakładamy
pati_zuzia, ZieloneOliwki, MeGi2986, Nadulka, Matleena, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:07
rewelka, justyna14, Moniusia89, ZieloneOliwki, Mama-julka, mnk, dorciamw, MeGi2986, Piegus, lilianna, Nadulka, Flakonik, Chichibi, Kate4, Dżulia, Matleena, genoweffa, m@rzenie, Madzisek, Suerte, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rewelka wrote:Acikk ile będziesz płaciła? i jakbyś mogła jeszcze napisać swoje za i przeciw

Ale dziś cisza wszystkie się dziećmi zajmują, czy śpią?
1000 zł już z zalozeniem.
Moje ZA: koszty - wkładka jest na 5 lat wiec sumarycznie wychodzi taniej niż tabletki,
Ma większą skuteczność i mniej skutków ubocznych niż tabsy bo wydziela hormony tam gdzie trzeba a nie "przez żołądek do serca"
Nie trzeba pamiętać o braniu czegokolwiek, nie gryzie się z żadnymi lekami antybiotykani, jej działanie nie osłabia się przez infekcje wymioty itp.
I podobno nie ma się okresu albo tylko niewielkie plamienie bo nie dochodzi do pogrubienie śluzówki macicy więc nie ma się co zluszczac.
Przeciw: Brak... ?
Podobno zakładanie troszkę może boleć ale hello urodziłam dziecko bez znieczulenie więc o czym my rozmawiamy
rewelka, mnk, Ola_45, genoweffa, Pchelkaa, Evka lubią tę wiadomość
-
Chyba jedyny minus jest taki że jakby mi się za rok za chciało kolejnego dziecka to trzeba to wyciągnąć i wtedy szkoda kasy

Matko antkowi się coś pomylilo o 2:30 był zadowolony i uśmiechnięty a teraz śpi od 11 i nic go nie ruszyło ani ubieranie w podróż do gina, ani przenoszenie rozbieranie przekładanie do lozeczka... A ja zamiast spać to musialam po ginach jeździć jak mój syn śpi raz na tydzień ehh
-
nick nieaktualnyZieloneoliwki, gdybym zaraz dała odp. na Twoje pytanie, czy małemu coś dolega w dzień to bym mówiła, że nie. Dziś jest odwrotnie. We wtorek i wczoraj na wieczór Dałam espumisan bo delicol przestał działać. A dzis już parę razy po karmieniu też musiałam dać. Nie myślałam że będę Tak faszerować.
Na Odparzenia smaruję też sudocremem.
Też Mialam plany dziś sprzątać, ale póki co nastawiłam pranie i umowilam małego na usg bioderek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZieloneOliwki sudocrem albo maczka ziemniaczana tez podobno pomaga na odparzenia

Ja w poniedzialek bede rozmawiac o antykoncepcji bo przez 2 lata chcialabym nie miec niespodzianki
Pati_zuzia super wygladacie piekne zdjecia
Ja tez zaluje ze malemu sesji nie zrobilam ale co sie odwlecze to zrobie w najblizszym czasie
Moje dziecko spi i narazie jest wszystko ok po szczepieniu uff jak ja sie ciesze ze mamy to juz za soba a na dodatek mamy dzis ksiedza i pewnie sie nasluchamy jak to zyjemy w grzechu bez slubu i jeszcze dziecko
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suerte u nas też były takie prężenia i stękania ale już jest zdecydowanie lepiej. Podeje małemu espumisan codziennie (5x8kropelek), poza tym od jutra wracam do Delicolu bo wydaje mi się ze Dawid był spokojniejszy jak go dostawał. W ulotce piszę że jest obojętny dla organizmu więc jak mogę mu choć trochę ulżyc to czemu nie. POza tym masaże brzuszka, ciepłe okłady leżenie na brzuszku.
Dziś byłam u pediatry i stwierdził ze powinnam częściej karmić małego bo te problemy z brzuszkiem mogą właśnie wynikać z tego że karmiąc co 2,5-3 godziny on jest tak głodny ze później zbyt łapczywie je i połyka powietrze.
Pytanie do mam kp: co ile mniej więcej karmicie swoje malństwa?
Na wysypke na twarzy, głowie i ciele mam po prostu rzadziej kąpać, że mu zmywam ta naturalna warstwę ochronną. I że mam tylko raz w tygodniu myć jakimś żelem a tak to tylko czysta woda + nadmanganian potasu.
A smarować czysta parafiną... (jakos w to nie wierze ale ok-spróbuje)
-
ZieloneOliwki wrote:Znowu zginie moje zapytanie

Co na odparzenia na pupce?
Kubuś chyba się przegrzał i ma czerwoną plamę z krostkami...
Mąka ziemniaczana
zasypywalam po kazdej zmianie pieluszki i na drugi dzien juz po odparzeniu śladu nie bylo. Tylko pupa musi byc dobrze wysuszona
u nas najprostszy sposob zadzialal. Ani po alantanie ani bepanthenie efektu nie bylo.