X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku :( jak piszecie że Wasze dziecko przespało ciągle 2-3 godziny to mi się płakać chce...

Podaje mu sab simplex i bebilon pepti od dwóch tygodni ale na razie nic nie pomaga.
    P.S. Macie jakieś namiary na sklep internetowy gdzie można kupić sab simplex? Bo do stacjonarnego sklepu to ja nieprędko wyjdę :(
    A jak podajesz sab simplex i co ile karmisz?

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    U nas po szczepieniu maly jest senny spi caly budzi sie na jedzenie i zasypia dalej czy to normalne ??Bo trocbe sie martwie i jest taki smutny jakis nieobecny :/ A jak sie obudzi i chce go odlozyc na chwile to placze teraz znow usnal :(
    Też miałam o to pytać. My mieliśmy szczepienie 19 i moja Asia też cały czas tak się zachowywała, ale dziś wieczorem wróciło już wszystko do normy i znowu nie chce spać :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczepienie dopiero jak bedzie mial 6 tygodni. I byla pielegniarka dzis i ja do niej ze boje sie ze nie mam pokarmu bo maly sie nie najada a ona ze mam az za duzo haha. A jak spytalam czy ten prawie kg w dwa tygodnie to nie za duzo to powiedziala ze przy kp na zadanie to jest dobrze. Jak by byl na mm to pewnie byloby za duzo juz :P ale po nim w ogole nie widac ze klocek jest ;/ dzisiaj za sity od 7 ciagal;/

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:47

d69c20mmk9myteud.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Dziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku :( jak piszecie że Wasze dziecko przespało ciągle 2-3 godziny to mi się płakać chce...

Podaje mu sab simplex i bebilon pepti od dwóch tygodni ale na razie nic nie pomaga.
    P.S. Macie jakieś namiary na sklep internetowy gdzie można kupić sab simplex? Bo do stacjonarnego sklepu to ja nieprędko wyjdę :(

wyprobuj czopki viburcol tez sa na kolke my mamy ale nie testowalam jeszcze pisza ze sa skuteczne lekarz nam polecil

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss ja zamawiałam z sposoby-na-kolke.pl, ale u nas sabsimplex nie pomagał. Pomaga esputicon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    My starania zaczynamy w maju jak dziewczyny będą miały 6msc ;)
    Na razie chce dojść całkiem do siebie, trochę podróży mamy w planach, no i skupić się maksymalnie na moich skarbach:)

Mam nadzieję że któraś też dołączy do mnie :)

My zaczynamy w sierpniu ;-)

Suerte, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A jak podajesz sab simplex i co ile karmisz?
    Z tym karmieniem to też na głowę dostaję... pod koniec pierwszego miesiąca karmiłam tak jak na puszce, 90 ml co około trzy godziny. Teraz mały zaczął drugi miesiąc więc chciałam przejść na 120 ml co 4 godziny (6 karmiń wg puszki) ale nie ma mowy! mały by mi się chyba zapłakał na śmierć bo butelka to jedyne jego ukojenie i jak miał czekać 4 godziny to wrzeszczał jak szalony już po około trzech. Poza tym po 120 ml dużo ulewał. Ja już sama nie wiem-jedni mówią że on tak płacze bo głodny, inni twierdzą że przejedzony... i bądź tu mądra. Dzisiaj to już na prawdę nie wiem jak karmić.
    Sab simplex daje 15 kropli do każdego karmienia. Mały robi ładną kupkę raz lub dwa razy dziennie ale czesto puszcza bąki i przy tym strasznie wrzeszczy, całe noce stęka bordowy na twarzy, do tego ten jego wrzask... a mi serce pęka :( aha, i jeszcze jedno-jak go karmię to strasznie głośnie przelewania w brzuchu u niego słychać... może on jest niedojedzony? ja chyba oszaleję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena wrote:
    No i przyszła mi dziś chusta, ale jeszcze nie udało mi się młodego zamotać. Było już całkiem dobrze, został mi tylko supeł do zrobienia, ale coś go chyba brzuszek bolał i darł się w niebogłosy tak, że odpuściłam. I powiem Wam, ze te 5,2m to kawał materiału jest...

Nie poddawaj się z tą chustą, nawet jak mały płacze ;) mój nie lubi jak dociągam i też płacze, ale jak już skończę to zasypia i jest zadowolony ;) może to nie brzuszek a po prostu nie podoba mu się to ubieranie w chustę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:

próbowałaś te rurki co się do dupki wsadza?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Z tym karmieniem to też na głowę dostaję... pod koniec pierwszego miesiąca karmiłam tak jak na puszce, 90 ml co około trzy godziny. Teraz mały zaczął drugi miesiąc więc chciałam przejść na 120 ml co 4 godziny (6 karmiń wg puszki) ale nie ma mowy! mały by mi się chyba zapłakał na śmierć bo butelka to jedyne jego ukojenie i jak miał czekać 4 godziny to wrzeszczał jak szalony już po około trzech. Poza tym po 120 ml dużo ulewał. Ja już sama nie wiem-jedni mówią że on tak płacze bo głodny, inni twierdzą że przejedzony... i bądź tu mądra. Dzisiaj to już na prawdę nie wiem jak karmić.
    Sab simplex daje 15 kropli do każdego karmienia. Mały robi ładną kupkę raz lub dwa razy dziennie ale czesto puszcza bąki i przy tym strasznie wrzeszczy, całe noce stęka bordowy na twarzy, do tego ten jego wrzask... a mi serce pęka :( aha, i jeszcze jedno-jak go karmię to strasznie głośnie przelewania w brzuchu u niego słychać... może on jest niedojedzony? ja chyba oszaleję...
    ja poradzę Ci tak: kup espumisan 100 i podawaj 15 kropli przed każdą butelką. Nie sugeruj się co jest na opkaowaniu mleka bo to statystyka, każde dziecko ma swoje potrzeby , to nie maszyny, że wciskasz guzik i dziś zjada 90 ml a jutro wciskasz inny i już zjada 120 ml. Zjada ile mu potrzeba. Rób 120 ml i zje ile chce. Dziecko częściej jak co 2,5 godziny nie powinno jeść z butli, ale że 4 godziny nie wytrzymuje to się nie dziw. Jak po 2,5 godzinach widzisz że marudne to daj jeść i nie patrz na zegarek czy ml. Po każdym jedzeniu musi beknąć.

edit: jak dziecko jest najedzone to języczkiem wypycha butelkę albo nie chce jej zassać, to wtedy wiesz, że jeszcze nie pora na jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:05

alisss871 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie rozumiem tego szału na zagraniczny sab simplex - jest dużo specyfików na rynku polskim które są równie dobre a zarazem dostępne.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy dziś u dermatologa z Olkiem. Kolejne leki na atopowe zapalenie skóry. Dermatolog zapewniła nas że po tym co przepisała powinno mu wszystko łądnie zejść, zobaczymy. Dajemu mu 3 tyg a jak nie bedzie wyraźnej poprawy to znowu :/ aż do skutku.

genoweffa mi się wydaje że Twoje maleństwo ma zamienione pory- noc z dniem dlatego w dzień ładnie śpi a w nocy gorzej. Spróbuj to zamienić.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Dady i nie zdarzyło się żeby przeciekły.

Acikk- ile ml i co ile karmisz Bebilonem Pepti Antka? Bo mam wrażenie że Kuba się ostatnio nie najada, nie wiem czy nie jest za rzadkie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja poradzę Ci tak: kup espumisan 100 i podawaj 15 kropli przed każdą butelką. Nie sugeruj się co jest na opkaowaniu mleka bo to statystyka, każde dziecko ma swoje potrzeby , to nie maszyny, że wciskasz guzik i dziś zjada 90 ml a jutro wciskasz inny i już zjada 120 ml. Zjada ile mu potrzeba. Rób 120 ml i zje ile chce. Dziecko częściej jak co 2,5 godziny nie powinno jeść z butli, ale że 4 godziny nie wytrzymuje to się nie dziw. Jak po 2,5 godzinach widzisz że marudne to daj jeść i nie patrz na zegarek czy ml. Po każdym jedzeniu musi beknąć.

edit: jak dziecko jest najedzone to języczkiem wypycha butelkę albo nie chce jej zassać, to wtedy wiesz, że jeszcze nie pora na jedzenie.
    Dziękuję za radę, spróbuję... a te krople espumisanu nie podawać razem z mlekiem? mam podawać przed karmieniem łyżeczką czy jak?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias, to ze ma być 6 karmien na dobe to nie znaczy ze jak wyjdzie 5 albo 7 to bedzie zle. Dziecko ma być najedzone i przybierać . tak samo to ze ma być 6 karmien nie znaczy ze musi jeść co 4 godziny.
    Antek w dzień je co 2,5-3 godziny za to po ostatnim karmieniu czasem robi sobie 5 lub 6 godzin przerwy. O(oczywiście nie oznacza to ze w tym czasie spi :P)
    Robię mu zawsze 120 ml a jak robi taka długa przerwę to potem mu robię 150. Zjada zawsze tyle ile chce - czasem wciągnie 150 a czasem ledwo 90 :) dziecko nie maszyna ;)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Ja robię 100 i zazwyczaj wsuwa do końca. Zacznę robić więcej i zobaczę ile będzie zjadał albo czy dłużej pośpi :)

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ