Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA jak podajesz sab simplex i co ile karmisz?alisss871 wrote:Dziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku
jak piszecie że Wasze dziecko przespało ciągle 2-3 godziny to mi się płakać chce...
Podaje mu sab simplex i bebilon pepti od dwóch tygodni ale na razie nic nie pomaga.
P.S. Macie jakieś namiary na sklep internetowy gdzie można kupić sab simplex? Bo do stacjonarnego sklepu to ja nieprędko wyjdę
-
Też miałam o to pytać. My mieliśmy szczepienie 19 i moja Asia też cały czas tak się zachowywała, ale dziś wieczorem wróciło już wszystko do normy i znowu nie chce spaćMi$ia26 wrote:U nas po szczepieniu maly jest senny spi caly budzi sie na jedzenie i zasypia dalej czy to normalne ??Bo trocbe sie martwie i jest taki smutny jakis nieobecny
A jak sie obudzi i chce go odlozyc na chwile to placze teraz znow usnal 
-
My na szczepienie dopiero jak bedzie mial 6 tygodni. I byla pielegniarka dzis i ja do niej ze boje sie ze nie mam pokarmu bo maly sie nie najada a ona ze mam az za duzo haha. A jak spytalam czy ten prawie kg w dwa tygodnie to nie za duzo to powiedziala ze przy kp na zadanie to jest dobrze. Jak by byl na mm to pewnie byloby za duzo juz
ale po nim w ogole nie widac ze klocek jest ;/ dzisiaj za sity od 7 ciagal;/
-
alisss871 wrote:Dziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku
jak piszecie że Wasze dziecko przespało ciągle 2-3 godziny to mi się płakać chce...
Podaje mu sab simplex i bebilon pepti od dwóch tygodni ale na razie nic nie pomaga.
P.S. Macie jakieś namiary na sklep internetowy gdzie można kupić sab simplex? Bo do stacjonarnego sklepu to ja nieprędko wyjdę
wyprobuj czopki viburcol tez sa na kolke my mamy ale nie testowalam jeszcze pisza ze sa skuteczne lekarz nam polecil -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFlakonik wrote:My starania zaczynamy w maju jak dziewczyny będą miały 6msc

Na razie chce dojść całkiem do siebie, trochę podróży mamy w planach, no i skupić się maksymalnie na moich skarbach:)
Mam nadzieję że któraś też dołączy do mnie
My zaczynamy w sierpniu
Suerte, Nadulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym karmieniem to też na głowę dostaję... pod koniec pierwszego miesiąca karmiłam tak jak na puszce, 90 ml co około trzy godziny. Teraz mały zaczął drugi miesiąc więc chciałam przejść na 120 ml co 4 godziny (6 karmiń wg puszki) ale nie ma mowy! mały by mi się chyba zapłakał na śmierć bo butelka to jedyne jego ukojenie i jak miał czekać 4 godziny to wrzeszczał jak szalony już po około trzech. Poza tym po 120 ml dużo ulewał. Ja już sama nie wiem-jedni mówią że on tak płacze bo głodny, inni twierdzą że przejedzony... i bądź tu mądra. Dzisiaj to już na prawdę nie wiem jak karmić.MeGi2986 wrote:A jak podajesz sab simplex i co ile karmisz?
Sab simplex daje 15 kropli do każdego karmienia. Mały robi ładną kupkę raz lub dwa razy dziennie ale czesto puszcza bąki i przy tym strasznie wrzeszczy, całe noce stęka bordowy na twarzy, do tego ten jego wrzask... a mi serce pęka
aha, i jeszcze jedno-jak go karmię to strasznie głośnie przelewania w brzuchu u niego słychać... może on jest niedojedzony? ja chyba oszaleję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:46
-
nick nieaktualnyMatleena wrote:No i przyszła mi dziś chusta, ale jeszcze nie udało mi się młodego zamotać. Było już całkiem dobrze, został mi tylko supeł do zrobienia, ale coś go chyba brzuszek bolał i darł się w niebogłosy tak, że odpuściłam. I powiem Wam, ze te 5,2m to kawał materiału jest...
Nie poddawaj się z tą chustą, nawet jak mały płacze
mój nie lubi jak dociągam i też płacze, ale jak już skończę to zasypia i jest zadowolony
może to nie brzuszek a po prostu nie podoba mu się to ubieranie w chustę
-
nick nieaktualnyalisss871 wrote:Dziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku
próbowałaś te rurki co się do dupki wsadza? -
ja poradzę Ci tak: kup espumisan 100 i podawaj 15 kropli przed każdą butelką. Nie sugeruj się co jest na opkaowaniu mleka bo to statystyka, każde dziecko ma swoje potrzeby , to nie maszyny, że wciskasz guzik i dziś zjada 90 ml a jutro wciskasz inny i już zjada 120 ml. Zjada ile mu potrzeba. Rób 120 ml i zje ile chce. Dziecko częściej jak co 2,5 godziny nie powinno jeść z butli, ale że 4 godziny nie wytrzymuje to się nie dziw. Jak po 2,5 godzinach widzisz że marudne to daj jeść i nie patrz na zegarek czy ml. Po każdym jedzeniu musi beknąć.alisss871 wrote:Z tym karmieniem to też na głowę dostaję... pod koniec pierwszego miesiąca karmiłam tak jak na puszce, 90 ml co około trzy godziny. Teraz mały zaczął drugi miesiąc więc chciałam przejść na 120 ml co 4 godziny (6 karmiń wg puszki) ale nie ma mowy! mały by mi się chyba zapłakał na śmierć bo butelka to jedyne jego ukojenie i jak miał czekać 4 godziny to wrzeszczał jak szalony już po około trzech. Poza tym po 120 ml dużo ulewał. Ja już sama nie wiem-jedni mówią że on tak płacze bo głodny, inni twierdzą że przejedzony... i bądź tu mądra. Dzisiaj to już na prawdę nie wiem jak karmić.
Sab simplex daje 15 kropli do każdego karmienia. Mały robi ładną kupkę raz lub dwa razy dziennie ale czesto puszcza bąki i przy tym strasznie wrzeszczy, całe noce stęka bordowy na twarzy, do tego ten jego wrzask... a mi serce pęka
aha, i jeszcze jedno-jak go karmię to strasznie głośnie przelewania w brzuchu u niego słychać... może on jest niedojedzony? ja chyba oszaleję...
edit: jak dziecko jest najedzone to języczkiem wypycha butelkę albo nie chce jej zassać, to wtedy wiesz, że jeszcze nie pora na jedzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:05
alisss871 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
my byliśmy dziś u dermatologa z Olkiem. Kolejne leki na atopowe zapalenie skóry. Dermatolog zapewniła nas że po tym co przepisała powinno mu wszystko łądnie zejść, zobaczymy. Dajemu mu 3 tyg a jak nie bedzie wyraźnej poprawy to znowu
aż do skutku.
genoweffa mi się wydaje że Twoje maleństwo ma zamienione pory- noc z dniem dlatego w dzień ładnie śpi a w nocy gorzej. Spróbuj to zamienić.7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziękuję za radę, spróbuję... a te krople espumisanu nie podawać razem z mlekiem? mam podawać przed karmieniem łyżeczką czy jak?justyna14 wrote:ja poradzę Ci tak: kup espumisan 100 i podawaj 15 kropli przed każdą butelką. Nie sugeruj się co jest na opkaowaniu mleka bo to statystyka, każde dziecko ma swoje potrzeby , to nie maszyny, że wciskasz guzik i dziś zjada 90 ml a jutro wciskasz inny i już zjada 120 ml. Zjada ile mu potrzeba. Rób 120 ml i zje ile chce. Dziecko częściej jak co 2,5 godziny nie powinno jeść z butli, ale że 4 godziny nie wytrzymuje to się nie dziw. Jak po 2,5 godzinach widzisz że marudne to daj jeść i nie patrz na zegarek czy ml. Po każdym jedzeniu musi beknąć.
edit: jak dziecko jest najedzone to języczkiem wypycha butelkę albo nie chce jej zassać, to wtedy wiesz, że jeszcze nie pora na jedzenie. -
Alias, to ze ma być 6 karmien na dobe to nie znaczy ze jak wyjdzie 5 albo 7 to bedzie zle. Dziecko ma być najedzone i przybierać . tak samo to ze ma być 6 karmien nie znaczy ze musi jeść co 4 godziny.
Antek w dzień je co 2,5-3 godziny za to po ostatnim karmieniu czasem robi sobie 5 lub 6 godzin przerwy. O(oczywiście nie oznacza to ze w tym czasie spi
)
Robię mu zawsze 120 ml a jak robi taka długa przerwę to potem mu robię 150. Zjada zawsze tyle ile chce - czasem wciągnie 150 a czasem ledwo 90
dziecko nie maszyna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny