X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dzieczyny - czy któryś z waszych maluszków ma za niski poziom żelaza i go suplementujecie czymś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    witajcie dzieczyny - czy któryś z waszych maluszków ma za niski poziom żelaza i go suplementujecie czymś?
    U mnie Franek ma, daje mu actiferol start i zwykły actiferol z polecenia hematologa, łącznie 22mg codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale grudniowe dzieci pięknie rosną.
    Franus jak zwykle pięknie uśmiechnięty <3
    Pati piękna sesja

MeGi2986, pati_zuzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My starania zaczynamy w maju jak dziewczyny będą miały 6msc ;)
    Na razie chce dojść całkiem do siebie, trochę podróży mamy w planach, no i skupić się maksymalnie na moich skarbach:)

Mam nadzieję że któraś też dołączy do mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:44

Nadulka, MeGi2986, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Matleena, Dżulia, Pchelkaa, Suerte, Piegus, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny się obudzily w nocy i chciały jeść. Więc nim dałam. Widocznie jeszcze potrzebują. Spały nam ładnie chyba z tydzień nockę ale widocznie potrzebują jeszcze w nocy jedzonko. I tak jedna pobudka to naprawdę dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sudocrem nic nie pomógł. Smarowałam na czerwoną pupę, ale chyba nam się już zrobiło to odparzenie czy zapalenie pieluszkowe...

Delicol jest na kolki spowodowane nietolerancją laktozy, więc jeśli jest z innego powodu to może nie pomóc, u mnie póki co działa.

Mama julka, spróbuj Infacol jeśli Espumisan nie pomoże. Espumisan to najsłabszy lek na kolki jaki może być.

Flakonik, jak ja zazdroszczę!! Ja bym chciała tak raz ciągiem choć 4 godzinki przespać w nocy.. :P
    U mnie pobudka co trzy godziny jak zegarynka. 15 minut robienie mleka i karmienie, później 20 minut odbijanie- czasem do 40 bo nie zawsze chce odbić, później usypianie kolejne 10 i tym sposobem z trzech godzin spania robi się półtorej :P A o spaniu w łożeczku nie ma mowy bo nie spałabym chyba w ogóle w nocy.

Mama-julka lubi tę wiadomość

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:53

MeGi2986, pati_zuzia, Matleena, kwiatakacji, Mama-julka, Dżulia, Nadulka, genoweffa, lilianna, Moniusia89, rewelka, m@rzenie, Madzisek, Pchelkaa, Suerte, Aneczka86, Piegus, Flakonik lubią tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:40

pati_zuzia lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow matleena niezly klocuszek z tymka no ale maly sie nie urodzil :) Moj wazy o 200 gram za duzo ale nasz lekqrz jakis taki malo rozmowny :/

Matleena lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    CZyli tak jak ja do tej pory. A lekarz zalecił częsciej.
    A ile juz ma twoje maleństwo ? Bo nie masz suwaczka.

Mała ma 22 dni i od porodu przybrała już 700gram.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone Oliwki nam zeszły czerwone plamy na tyłrczku po bepanthenie i mące ziemniaczanej.
    Pati Zuzia jakie chłopaki mają cudne usta. Super sesja, tak jak i chichibi.
    Lips, moja mała chce jeść w dzień co 2 godziny, czasem 3. Za to w nocy przesypia 5-6h ciągiem i potem jeszcze 4, więc w dzień nadrabia.
    Suerte nasza mała też stęka nad ranem, ale i tak już trochę ciszej i krócej niż na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:59

Dżulia, Nadulka, pati_zuzia, genoweffa, Matleena, MeGi2986, Mama-julka, m@rzenie, Suerte, Piegus, Flakonik lubią tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu też byłam na Happy i bardzo sobie je chwalę. Nie było problemów z dupką, żadnych zaczerwienień, pod pępkiem elegancko się zapinały. Teraz na zmianę używam dady i pampersów zależy co akurat wpadnie mi w ręce i z obu jestem zadowolona. Cenowo nie różnią się w ogóle bo dady kupowałam w takiej samej cenie jak pampersy. No i dalej jestem na 1.

Dupkę smarujemy linomagiem. Zaczerwienienie zniknęło, nie pojawia się nic nowego, lepiej się wchłania niż sudocrem.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę córą.
    Zdjęcia robiłam sama.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a808ffa64303.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62dffd61ae31.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5621739c4dce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:41

Nadulka, pati_zuzia, genoweffa, lilianna, Matleena, MeGi2986, Mama-julka, Dżulia, rewelka, m@rzenie, Madzisek, kwiatakacji, Pchelkaa, Suerte, Piegus, Flakonik lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:01

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻

Został 1 ❄️

preg.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:40

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_zuzia, ale masz słodziaki :) Normalnie do schrupania :) Ekstra z was rodzinka :)

ZieloneOliwki, na odparzenia u nas najlepszy jest bepanthen.

Lips, u nas kp na żądanie. Średnio wychodzi co 3,5 godz. Ale mała też ma problemy brzuszkowe, więc może coś w tym jest, że powinno się karmić częściej.

Chichibi, córeczka jak słodki cukierek :*

Asiowa, śliczna królewna :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trochę się poprawiło jeśli idzie o brzuszek. Póki co espumisan daje radę. Co ciekawe moje dziecko potrafi przespać 6 godzin, ale w dzień. W nocy budzi się co 2-3 godziny, nie tylko z głodu, ale też przez brzuszek.
    Dodatkowo pojawiła się jej na główce, twarzy i szyi wysypka (krostki). Myślałam że to potówki, bo w tym miejscu miała prawo się przegrzać, ale teraz nie jestem pewna, bo skóra zrobiła się sucha i boję się że to może być skaza białkowa. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, to zobaczymy co powie pediatra. Póki spróbuję wyeliminować białko z diety.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu maly jest senny spi caly budzi sie na jedzenie i zasypia dalej czy to normalne ??Bo trocbe sie martwie i jest taki smutny jakis nieobecny :/ A jak sie obudzi i chce go odlozyc na chwile to placze teraz znow usnal :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku :( jak piszecie że Wasze dziecko przespało ciągle 2-3 godziny to mi się płakać chce...

Podaje mu sab simplex i bebilon pepti od dwóch tygodni ale na razie nic nie pomaga.
    P.S. Macie jakieś namiary na sklep internetowy gdzie można kupić sab simplex? Bo do stacjonarnego sklepu to ja nieprędko wyjdę :(

‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ