Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy starania zaczynamy w maju jak dziewczyny będą miały 6msc

Na razie chce dojść całkiem do siebie, trochę podróży mamy w planach, no i skupić się maksymalnie na moich skarbach:)
Mam nadzieję że któraś też dołączy do mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:44
Nadulka, MeGi2986, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Matleena, Dżulia, Pchelkaa, Suerte, Piegus, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySudocrem nic nie pomógł. Smarowałam na czerwoną pupę, ale chyba nam się już zrobiło to odparzenie czy zapalenie pieluszkowe...
Delicol jest na kolki spowodowane nietolerancją laktozy, więc jeśli jest z innego powodu to może nie pomóc, u mnie póki co działa.
Mama julka, spróbuj Infacol jeśli Espumisan nie pomoże. Espumisan to najsłabszy lek na kolki jaki może być.
Flakonik, jak ja zazdroszczę!! Ja bym chciała tak raz ciągiem choć 4 godzinki przespać w nocy..
U mnie pobudka co trzy godziny jak zegarynka. 15 minut robienie mleka i karmienie, później 20 minut odbijanie- czasem do 40 bo nie zawsze chce odbić, później usypianie kolejne 10 i tym sposobem z trzech godzin spania robi się półtorej
A o spaniu w łożeczku nie ma mowy bo nie spałabym chyba w ogóle w nocy.
Mama-julka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:53
MeGi2986, pati_zuzia, Matleena, kwiatakacji, Mama-julka, Dżulia, Nadulka, genoweffa, lilianna, Moniusia89, rewelka, m@rzenie, Madzisek, Pchelkaa, Suerte, Aneczka86, Piegus, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielone Oliwki nam zeszły czerwone plamy na tyłrczku po bepanthenie i mące ziemniaczanej.
Pati Zuzia jakie chłopaki mają cudne usta. Super sesja, tak jak i chichibi.
Lips, moja mała chce jeść w dzień co 2 godziny, czasem 3. Za to w nocy przesypia 5-6h ciągiem i potem jeszcze 4, więc w dzień nadrabia.
Suerte nasza mała też stęka nad ranem, ale i tak już trochę ciszej i krócej niż na początku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:59
Dżulia, Nadulka, pati_zuzia, genoweffa, Matleena, MeGi2986, Mama-julka, m@rzenie, Suerte, Piegus, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Ja w szpitalu też byłam na Happy i bardzo sobie je chwalę. Nie było problemów z dupką, żadnych zaczerwienień, pod pępkiem elegancko się zapinały. Teraz na zmianę używam dady i pampersów zależy co akurat wpadnie mi w ręce i z obu jestem zadowolona. Cenowo nie różnią się w ogóle bo dady kupowałam w takiej samej cenie jak pampersy. No i dalej jestem na 1.
Dupkę smarujemy linomagiem. Zaczerwienienie zniknęło, nie pojawia się nic nowego, lepiej się wchłania niż sudocrem. -
No to i ja się pochwalę córą.
Zdjęcia robiłam sama.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a808ffa64303.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62dffd61ae31.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5621739c4dce.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:41
Nadulka, pati_zuzia, genoweffa, lilianna, Matleena, MeGi2986, Mama-julka, Dżulia, rewelka, m@rzenie, Madzisek, kwiatakacji, Pchelkaa, Suerte, Piegus, Flakonik lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:01
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
Został 1 ❄️

-
nick nieaktualnyPati_zuzia, ale masz słodziaki
Normalnie do schrupania
Ekstra z was rodzinka 
ZieloneOliwki, na odparzenia u nas najlepszy jest bepanthen.
Lips, u nas kp na żądanie. Średnio wychodzi co 3,5 godz. Ale mała też ma problemy brzuszkowe, więc może coś w tym jest, że powinno się karmić częściej.
Chichibi, córeczka jak słodki cukierek :*
Asiowa, śliczna królewna
pati_zuzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas trochę się poprawiło jeśli idzie o brzuszek. Póki co espumisan daje radę. Co ciekawe moje dziecko potrafi przespać 6 godzin, ale w dzień. W nocy budzi się co 2-3 godziny, nie tylko z głodu, ale też przez brzuszek.
Dodatkowo pojawiła się jej na główce, twarzy i szyi wysypka (krostki). Myślałam że to potówki, bo w tym miejscu miała prawo się przegrzać, ale teraz nie jestem pewna, bo skóra zrobiła się sucha i boję się że to może być skaza białkowa. W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie, to zobaczymy co powie pediatra. Póki spróbuję wyeliminować białko z diety. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ratunkuuu, nie mam już sił... mój kochany synek (ma miesiąc) śpi sam nie dłużej jak 15 minut a tak poza tym to ciągle pręży się, stęka i jest purpurowy na twarzy, do tego okropny jego krzyk i deprecha u matki murowana! Niby kolki, no dobra ale czy skoro zjeździłam już wielu lekarzy i każdy każe przeczekać to ja przez dwa kolejne miesiące musze patrzeć na takie cierpienie syna? Ja chyba na prawdę dostanę depresji... jestem zbyt słaba psychicznie na taki płacz mojego syna, on ma taką smutną i cierpiąca minę że nie wierzę że kiedykolwiek się uśmiechnie.. jeszcze żebym miała pewność że te kolki miną jak dziecko będzie miało trzy miesiące... słyszałam że nieraz trwają nawet do roku
jak piszecie że Wasze dziecko przespało ciągle 2-3 godziny to mi się płakać chce...
Podaje mu sab simplex i bebilon pepti od dwóch tygodni ale na razie nic nie pomaga.
P.S. Macie jakieś namiary na sklep internetowy gdzie można kupić sab simplex? Bo do stacjonarnego sklepu to ja nieprędko wyjdę