X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie laktator czasem nie zdaje wgzaminu. Ja wczoraj probowalam sciagac wlektrycznym gdzie cycki napompowane az cieklo a sciagnelam tylko 70 ml z obu, jak wczesniej czasem po 120ml z jednej. Wiec nie mierzcie ilosci pokarmu w cycach laktatorem bo to nie dziala tak, sama sie przekonalam:D

I w koncu z Marcelem znalezlismy idealne rozwiazanie karmienia. Na lezaco. Zawsze :D i mlody sie najada i ja sie nie musze wyginac pod niego:D

genoweffa lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A karmisz piersią czy mm ? Bo sie zastanawiam czy ci lekarz kazał przejśc na diete bezmleczna czy nie?
    Ja karmie mm i poki co nie kazala pani dr nic.zmieniac bo jej nic po hippie nie jest ale jesli te masci nie pomoga to wtedy zmienimy na bebilon komfort. chociaz wydaje mi sie ze jest juz lepiej, ale glowke ma straszna... normalnie moge ja skrobac... dalej na ciele nie ma zadnych krostek. A jak jest u Ciebie? Bylas juz u lekarza?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A karmisz piersią czy mm ? Bo sie zastanawiam czy ci lekarz kazał przejśc na diete bezmleczna czy nie?
    Ja karmie mm i poki co nie kazala pani dr nic.zmieniac bo jej nic po hippie nie jest ale jesli te masci nie pomoga to wtedy zmienimy na bebilon komfort. chociaz wydaje mi sie ze jest juz lepiej, ale glowke ma straszna... normalnie moge ja skrobac... dalej na ciele nie ma zadnych krostek. A jak jest u Ciebie? Bylas juz u lekarza?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:29

l22ntv73ogvn473k.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas tylko piersią ;-) i chciałabym rok karmić :-)

justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja tez kp.

Nadulka tak jak pisala Acik po jakums czasie mleko zaczyna sie produkowac na biezaco znaczy kiedy dziecko zaczyna ssac. Ja osobiscie karmilam Gabrysia pod koniec tylko raz dziennie i mleko mialam,a wlasciwie mi nie zaniklo tylko zaczelo sie zmieniac w siare wiec nie musisz sie martwic,ze Ci zniknie :)

Nadulka, Pchelkaa, justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:08

pati_zuzia, Pchelkaa lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkcja wow bylo co nadrabiac :) My pospalismy do 9:30 i maly usypia mi na rwkach i dzis znow chlusnal po odbiciu :/ I u nas sprawdzilam sposob z otulaniem tylko ze na spiocha zeby sie tak w nocy nie rzucal i pomoglo dzis przynajmniej bo spal spokojnie do pory jedzenia :)

• lilianna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na USG bioderek. Na szczęście wszystko ok :-)

Mam do was jeszcze pytanko, bo moja mała zazwyczaj zasypia przy piersi i jak ją daje do odbicia to zawsze się rozbudza i staje się mardna i w efekcie nie chce zasnąć... Leży i tak czas mija aż w końcu przychodzi czas następnego karmienia i tak w kółko... A ją już czasem wysiadam że zmęczenia...
    Jak to jest z waszymi maluchami i odbijane po jedzeniu. Jak sobie z tym radzicie?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Byliśmy dziś na USG bioderek. Na szczęście wszystko ok :-)

Mam do was jeszcze pytanko, bo moja mała zazwyczaj zasypia przy piersi i jak ją daje do odbicia to zawsze się rozbudza i staje się mardna i w efekcie nie chce zasnąć... Leży i tak czas mija aż w końcu przychodzi czas następnego karmienia i tak w kółko... A ją już czasem wysiadam że zmęczenia...
    Jak to jest z waszymi maluchami i odbijane po jedzeniu. Jak sobie z tym radzicie?

Ja odbijam na śpiocha, biorę na pionowo i przytulam do siebie, zazwyczaj odbija przytula się i usypia :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:08

Matleena lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia mmr wrote:
    alisss871

My od soboty też bierzemy augmumentin, ale na uszko.
    A powiedz mi kochana czy Twoje dzieciątko też miało rozwolnienie po tym antybiotyku? ja wczoraj podalam dwie dawki a dzisiaj rano mały strzela samą woda :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Acikk Madzia chce gadac a ja mam oczy jak kot ze shreka i mysle sobie "usnij jeszcze skarbie" nir wiem czy pomoglo ale usnela, sama bo staram sie jej nie lulac:)

Dziewczyny ja tam moge prawie nic nie jesc a do zrzucenia jeszcze mi z 5 kg zostalo... dzisiaj mialam miec wizyte u gina ale okresu dostalam i dupa... swoja droga szybko przyszedl...

Pospalysmy do 8, czas sie ogarnac:)

A tego czasem nie zastosowałaś?;)
    Ja próbuję ale jak na razie moja córa nie jest zainteresowana ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4a6b95272e1.jpg

Mama-julka, Acikk, rewelka, Nadulka, KASIAG24, ZieloneOliwki, genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, mała kiedyś będzie tego żałować :D

Nadulka a ten olejek to jakoś specjalny? Dajesz kropelka na wacik i wacik do łóżeczka czy jak :) bo ja osobiscie próbuje chyba wszystkiego co polecacie hihi :)

Misia super ze otulanie pomogło :) u nas też się sprawdza dziś w nocy antek pojadl beknal otulilam go dałam smoka i odpadł po 5 min :)

Marta0912 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Hey jak chcecie pampersy to ja mam 1 pampers premium care 1, dada 2 mogę je sprzedać za bezcen ;) a i szumisia też za połowę mogę sprzedać bo u nas się nie sprawdza ;)
    To może ja się skuszę. Dodam Cię do przyjaciółek ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas antek pojechał na spacer z dziadkiem a ja wietrze chatę :D Bo przed spacerem było kupsko z przebieraniem całej odzieży dobrze ze włosów nie trza było myć :D

A ja miałam prasowac a zamiast tego siedzę z kawka :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:

My byliśmy u lekarza jak mały miał jeszcze te pryszczyki na buzi (bez suchości). Zasugerował ze to moze być od produktów mlecznych więc kazał odstawić i obserwować (karmie tylko piersią). Teraz mija 4-5 dzień diety i nic się nie zmienia. U lekarza będziemy w przyszłym tygodniu. Zobaczymy czy ta dieta do tego czasu pomoże. Smaruję linomagiem w maści. Do kąpania zalecił nadmanganian potasu. Narazie obserwujemy i czekamy.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta tego nie próbowałam, ale może warto :)

Właśnie robię zakupy na gemini i olejek lawendowy już w koszyku :)

Wasze dzieci codziennie tak samo śpią czy mają różne dni? Mi np. mały już 1,5 h śpi co rano mu się bardzo rzadko zdarza :)

Mojemu też się krostki pojawiły, ale myślę że to trądzik, bo czasami jak pryszcz wygląda :) bardzo szybko znikają i pojawiają się nowe :\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:43

Nadulka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:36

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta za 10 lat jakbym corce powiedziala ze co noc chcialam ja stowami przekupic to by pewnie zalowala hehe :p

Lips u nas nie wyglada to na skaze bialkowa, chociaz obydwie sa podobne tylko u malej glowka straszna mozna zrywac skore platami

m3sxdqk392yfxb7n.png
‹‹ 2405 2406 2407 2408 2409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ