X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam karmiących mm. Jak często Wasze dzieci robią kupki? Moja to robi raz po 3 na dzień a czasem jedna dziennie. Teraz nie robila kupy ponad dobę i sie martwię. Czekam na ta kupę jak na zbawienie.

A ja dzisiaj pierwszy raz gotuje obiad od porodu kiedy jestem sama z dzieckiem :D mimo ze siedzę w domu to zrobiłam makijaż, wyprostowałam włosy i pomalowalam paznokcie :D brawo ja :D

Acikk, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:09

moniek90 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Byliśmy dziś na USG bioderek. Na szczęście wszystko ok :-)

Mam do was jeszcze pytanko, bo moja mała zazwyczaj zasypia przy piersi i jak ją daje do odbicia to zawsze się rozbudza i staje się mardna i w efekcie nie chce zasnąć... Leży i tak czas mija aż w końcu przychodzi czas następnego karmienia i tak w kółko... A ją już czasem wysiadam że zmęczenia...
    Jak to jest z waszymi maluchami i odbijane po jedzeniu. Jak sobie z tym radzicie?
    Ja Pole odbijam i odkładam, jak jeczy to daje smoczka, pocisiam, pogłaskam i odchodze. i tak w kółko. zasypia czasem na amen a czasem w takim półsnie od jedzenia do jedzenia.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest jedna na dobe za to meeegaaa :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    moja od jakiegoś czasu robi tylko raz na dobę..wcześniej też po 3-4

nasz Antek od poczatku na mm...1 dziennie kupa przy mm to wsyatrczajaco (wg mojego pediatry)...czasami zdarzaja sie 2 ale to rzadko....w momencie jak przez ok 30h nie mamy kupy dajemy debridat 1,5 ml (Antek wazy 5kg)....

Nadulka lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro wazenie mierzenie i szczepienie, ale mój klocek juz pewnie około 6 kg wazy :) kawał kobietki :) rosnie w oczach :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie w dzien jakies stale pory snu u maluszkow ??bo u nas jest w dzien calkowity haos :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek brawo Ty :D
    Mój też jedno kupsko dziennie ale takie z przebieraniem a czasem nawet myciem włosów hehe :D od czasu do czasu zdarza się też dzień bez kupy :P

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    U mnie tez jakies kropelki mleka jeszcze sa ale juz znikome ilosci a tydzien temu jak nacisnelam to jeszcze strzelalo takze Inso samo powinno zaniknac :)

Acikk w dzien tez tak Antka otulasz jak idzie spac ??

Dziewczyny ktore uzywaja debridat po jakim czasie zauwazylyscie pprawe w ulewaniu ??

Moje dziecko zasnelo a mama ma chwile dla siebie :) Pogoda z aoknem paskudna plucha wieje pada :/

my mamy debridad ale mala ulewa dslej tylko w mniejszych ilosciach no i co ktorys dzien wymiotuje kilka razy w ciagu dnia

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ze Wam tak długo dzieciaczki śpią. Ja karmie tylko piersią i w nocy co 3 godziny pobudka. Nic dłużej nie chce pospać ta moja córcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy od wczoraj ale dalej albo ulewa albo wymiotuje nie umiem tego rozpoznac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka u nas podobnie z tymi krostkami. Jedne znikają to kolejne się pojawiają. Wydaje ni się ze to ten trądzik. Dopiero w czwartek będę u lekarza to popytam.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko moje dziecko je po 90ml co 3 godziny?:P

u nas kupki sa codziennie po 1 i na poczatku robi strasznie twarda meczy sie a pozniej wyciska normalna i czesto sie zlosci po zrobieniu i nie wiemy dlaczego... a debridad stosujemy od ponad 2 tygodni

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Rewelka u nas podobnie z tymi krostkami. Jedne znikają to kolejne się pojawiają. Wydaje ni się ze to ten trądzik. Dopiero w czwartek będę u lekarza to popytam.

u nas jest to samo z tymi krostkami.

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    My uzywamy od wczoraj ale dalej albo ulewa albo wymiotuje nie umiem tego rozpoznac :(

Misia jak ulewa to leci dziecku a wlasciwie cieknie w roznych ilosciach a wymioty to pod cisnieniem ( chlusta ) zazwyczaj w wieszych ilosciach, nasza jak wymituje to w melku jestem ja lozku lub podloga ona i inne akcesoria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:14

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmie tylko piersią.

genoweffa lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Zazdroszczę ze Wam tak długo dzieciaczki śpią. Ja karmie tylko piersią i w nocy co 3 godziny pobudka. Nic dłużej nie chce pospać ta moja córcia.

Wow... 3 godziny to cos... Ja mam pobudke w nocy co 1,5... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) a duzo jest jeszcze Mam karmiących tylko piersią?

U nas karmienie cyculkowe ma się dobrze :) W dzień mała je mniej więcej co 2,5 godz., ale w nocy ma 1 długą przerwę i przesypia 5-6 godz, więc nie narzekam :)

Nadulka, justyna14 lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja Pole odbijam i odkładam, jak jeczy to daje smoczka, pocisiam, pogłaskam i odchodze. i tak w kółko. zasypia czasem na amen a czasem w takim półsnie od jedzenia do jedzenia.
    Justyna musze wypróbować twoja taktykę. Moze podziala :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ