X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam karmiących mm. Jak często Wasze dzieci robią kupki? Moja to robi raz po 3 na dzień a czasem jedna dziennie. Teraz nie robila kupy ponad dobę i sie martwię. Czekam na ta kupę jak na zbawienie.

A ja dzisiaj pierwszy raz gotuje obiad od porodu kiedy jestem sama z dzieckiem :D mimo ze siedzę w domu to zrobiłam makijaż, wyprostowałam włosy i pomalowalam paznokcie :D brawo ja :D

Acikk, Matleena, Pchelkaa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:24

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:09

moniek90 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Byliśmy dziś na USG bioderek. Na szczęście wszystko ok :-)

Mam do was jeszcze pytanko, bo moja mała zazwyczaj zasypia przy piersi i jak ją daje do odbicia to zawsze się rozbudza i staje się mardna i w efekcie nie chce zasnąć... Leży i tak czas mija aż w końcu przychodzi czas następnego karmienia i tak w kółko... A ją już czasem wysiadam że zmęczenia...
    Jak to jest z waszymi maluchami i odbijane po jedzeniu. Jak sobie z tym radzicie?
    Ja Pole odbijam i odkładam, jak jeczy to daje smoczka, pocisiam, pogłaskam i odchodze. i tak w kółko. zasypia czasem na amen a czasem w takim półsnie od jedzenia do jedzenia.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest jedna na dobe za to meeegaaa :)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    moja od jakiegoś czasu robi tylko raz na dobę..wcześniej też po 3-4

nasz Antek od poczatku na mm...1 dziennie kupa przy mm to wsyatrczajaco (wg mojego pediatry)...czasami zdarzaja sie 2 ale to rzadko....w momencie jak przez ok 30h nie mamy kupy dajemy debridat 1,5 ml (Antek wazy 5kg)....

Nadulka lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro wazenie mierzenie i szczepienie, ale mój klocek juz pewnie około 6 kg wazy :) kawał kobietki :) rosnie w oczach :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie w dzien jakies stale pory snu u maluszkow ??bo u nas jest w dzien calkowity haos :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek brawo Ty :D
    Mój też jedno kupsko dziennie ale takie z przebieraniem a czasem nawet myciem włosów hehe :D od czasu do czasu zdarza się też dzień bez kupy :P

moniek90 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    U mnie tez jakies kropelki mleka jeszcze sa ale juz znikome ilosci a tydzien temu jak nacisnelam to jeszcze strzelalo takze Inso samo powinno zaniknac :)

Acikk w dzien tez tak Antka otulasz jak idzie spac ??

Dziewczyny ktore uzywaja debridat po jakim czasie zauwazylyscie pprawe w ulewaniu ??

Moje dziecko zasnelo a mama ma chwile dla siebie :) Pogoda z aoknem paskudna plucha wieje pada :/

my mamy debridad ale mala ulewa dslej tylko w mniejszych ilosciach no i co ktorys dzien wymiotuje kilka razy w ciagu dnia

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ze Wam tak długo dzieciaczki śpią. Ja karmie tylko piersią i w nocy co 3 godziny pobudka. Nic dłużej nie chce pospać ta moja córcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy od wczoraj ale dalej albo ulewa albo wymiotuje nie umiem tego rozpoznac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka u nas podobnie z tymi krostkami. Jedne znikają to kolejne się pojawiają. Wydaje ni się ze to ten trądzik. Dopiero w czwartek będę u lekarza to popytam.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko moje dziecko je po 90ml co 3 godziny?:P

u nas kupki sa codziennie po 1 i na poczatku robi strasznie twarda meczy sie a pozniej wyciska normalna i czesto sie zlosci po zrobieniu i nie wiemy dlaczego... a debridad stosujemy od ponad 2 tygodni

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Rewelka u nas podobnie z tymi krostkami. Jedne znikają to kolejne się pojawiają. Wydaje ni się ze to ten trądzik. Dopiero w czwartek będę u lekarza to popytam.

u nas jest to samo z tymi krostkami.

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    My uzywamy od wczoraj ale dalej albo ulewa albo wymiotuje nie umiem tego rozpoznac :(

Misia jak ulewa to leci dziecku a wlasciwie cieknie w roznych ilosciach a wymioty to pod cisnieniem ( chlusta ) zazwyczaj w wieszych ilosciach, nasza jak wymituje to w melku jestem ja lozku lub podloga ona i inne akcesoria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:14

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też karmie tylko piersią.

genoweffa lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    revvelka wrote:
    Zazdroszczę ze Wam tak długo dzieciaczki śpią. Ja karmie tylko piersią i w nocy co 3 godziny pobudka. Nic dłużej nie chce pospać ta moja córcia.

Wow... 3 godziny to cos... Ja mam pobudke w nocy co 1,5... :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) a duzo jest jeszcze Mam karmiących tylko piersią?

U nas karmienie cyculkowe ma się dobrze :) W dzień mała je mniej więcej co 2,5 godz., ale w nocy ma 1 długą przerwę i przesypia 5-6 godz, więc nie narzekam :)

Nadulka, justyna14 lubią tę wiadomość

• lilianna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja Pole odbijam i odkładam, jak jeczy to daje smoczka, pocisiam, pogłaskam i odchodze. i tak w kółko. zasypia czasem na amen a czasem w takim półsnie od jedzenia do jedzenia.
    Justyna musze wypróbować twoja taktykę. Moze podziala :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ