X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie z innej beczki :D jak bylam u gina to doktorka kazała mi ćwiczyć mięśnie kegla.
    I gdzieś kiedyś czytałam że na to są dobre kulki gejszy :D
    Czy któras kiedyś używała, macie jakieś opinię na ten temat :) ??
    Czekam na odpowiedzi, pozatym podobno fajne doznania są podczas noszenia tych kulek :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte zazwyczaj spokojnie je chyba ze w trakcie kupsko idzie to wtedy jest szal, u nas jak juz bardzo steka i sie kreci to mu wkladam termometr,ale ak narazie dwa razy tylko zastosowalam i pomoglo. On zazwyczaj steka tak podczas snu i on sobie spi a mama nie. Poprzednia noc prawie nie spalam i w koncu zapakowalam mu ten termometr i jakby dziecka nie bylo,zadnych dzwiekow nie wydawal. to byl wlasnie ten drugi raz,oby wiecej juz tak nie mial :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Kurde to mój Kuba niezły głodomor jak zjada 120...i to co 3h...
    Nie tylko Kubuś jest takim głodomorem. Mój Adaś ma tak samo, 120 ml co 3 godziny i niczym go nie oszukasz! czasami mam wrażenie że nawet zjadłby więcej, w ogóle wszyscy mi mówią że szybko rośnie. No ale jak ma nie rosnąć jak tyle je :) kiedyś panikowałam że nie je tyle ile jest na puszce ale kilka osób (w tym pediatra) uświadomiło mnie że każde dziecko ma inne potrzeby, więc mu nie bronię i nie głodzę ;)

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:08

Acikk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nadulka zakupie napewno i przetestuje :D

Aliss moj antek też już zjada więcej niż na puszce i co mam zrobic, dac mu wyć z głodu bo na puszce napisali ze ma zjeść tyle :D ? Mój antek to wogole chyba jakis wielkolud będzie juz jest taki dlugi ze szok, gdzie moj dzidziuś ze szpitala !?

Nadulka, Pchelkaa lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • gosia mmr Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    powiem Wam że już trochę zluzowałam jeśli chodzi o kp już się tak nie zadręczam ale cholernie to przykre że brałam tabletki na pobudzenie laktacji, piłam femaltiker, bawarki, karmi i nic się nie rozkręciło :(

Ja też mam problem z kp. W zasadzie od samego początku karmię mieszanie i nie wychodzi minimalizacja mm. Na początku przez cesarkę, potem przez żółtaczkę i to, że Kacper nie przybierał na wadze musiałam podawać mm. Obecnie jest tak, że mały chętnie ssie, ale nie najada się zupełnie, nawet jak jest 1,5 h przy piersi, to potem zaśnie na 0,5h i znowu płacz, że głodny. I jak podam butelkę o czasem wciągnie jeszcze 120 ml. Oczywiście przez te 1,5h nie jest to cały czas efektywne ssanie, bo mały trochę podsypia, ala góra na 5-10 min. Jestem strasznie zniechęcona do tego karmienia piersią dlatego, że tyle to trwa, ale nie chcę rezygnować... Dodatkowo moja rodzina, łącznie z mężem mają pretensję, że daję Małemu mm, bo to tzw. "trucizna". Chociaż mąż jak się przekonał, jak to wygląda to zluzował...
    Czy tabletki na laktacje pomagają?
    Co do śmierdzących kupek po mm, to my wypróbowaliśmy 2 mleka modyfikowane, po hippie był koszmarny zapach, a po enfamilu tylko słychać bączki i kupę, ale prawie nie czuć. Wydaje mi się, że to kwestia tych dodatkowych probiotyków itp.

tb73hdge49irrilb.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:10

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj już od jakiegoś tygodnia je 150 ml i to do ostatniej kropelki, raz zdarzyło mu sie zostawić 30 ml bo usunął w trakcie Jedzenia a i tak po 2,5 Godzinie jest wrzask że głodny, na początku martwilam się żeby go nie przekarmić ale stwierdziłam że widocznie tyle potrzebuje. A ważył 2 tygodnie temu 5100, teraz napewno jest już 5500 a może i więcej.

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to daj znać ile mała bedzie jutro wazyc ;-) bo mój pewnie też będzie miał podobnie :-) ja będę Wiedziała dopiero za miesiąc na szczepieniu

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja nie karmie już miesiac a dalej jakies kropelki mleka się zdarzają :D także ja bym Ci radziła to przeczekać po co się truc... Te tabletki mają strasznie dużo hormonów a da się bez tabletek tylko trzeba się chwile pomeczyc :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja odbijam na śpiocha, biorę na pionowo i przytulam do siebie, zazwyczaj odbija przytula się i usypia :)

Tez bym tak chciała :-) owszem też odbijam na spiocha tzn. "próbuje" ale kazda proba to kleska :-(
    ja mam wrażenie ze moje dziecko ma jakis czujnik, bo ilekroć daje ją do pionu do odbicia to sie budzi i dalej ze spaniem kicha ...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:08

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana ją jak karmilam małego z cyca to nie odbijalam wogole. Teraz tez się wybudza przy odbiciu ale nie ma co się dziwić - taki hep umarłego by obudził :D ale po chepie szybko go otulam i jakos to idzie :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka a tak z ciekawości ile masz lat bo na tych zdj z wózkiem strasznie młodziutką się wydajdsz :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:09

KASIAG24, genoweffa, Matleena, Moniusia89 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jakies kropelki mleka jeszcze sa ale juz znikome ilosci a tydzien temu jak nacisnelam to jeszcze strzelalo takze Inso samo powinno zaniknac :)

Acikk w dzien tez tak Antka otulasz jak idzie spac ??

Dziewczyny ktore uzywaja debridat po jakim czasie zauwazylyscie pprawe w ulewaniu ??

Moje dziecko zasnelo a mama ma chwile dla siebie :) Pogoda z aoknem paskudna plucha wieje pada :/

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:09

Acikk lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka ahha no to widzisz fajnie :D

Misia różnie bo w dzień Antek przeważnie śpi po spacerze albo po podróży autem ale dziś np się wzbudził po spacerze (albo nie usnal, who knows?) to go szybko otulilam dalam smoka i jeszcze odlecial :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2406 2407 2408 2409 2410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ