Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylips wrote:My byliśmy u lekarza jak mały miał jeszcze te pryszczyki na buzi (bez suchości). Zasugerował ze to moze być od produktów mlecznych więc kazał odstawić i obserwować (karmie tylko piersią). Teraz mija 4-5 dzień diety i nic się nie zmienia. U lekarza będziemy w przyszłym tygodniu. Zobaczymy czy ta dieta do tego czasu pomoże. Smaruję linomagiem w maści. Do kąpania zalecił nadmanganian potasu. Narazie obserwujemy i czekamy.
No u nas też taka wysypka. SMaruję to linomagiem i balsamem z emolientem, a do tego kąpiel też z dodatkiem emolientu i jest dużo lep[iej. Zaczerwienienie znikło i tylko trochę czuć te krostki jak dotykam, ale już dużo mniej tego. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czesc Dziewczyny!!! Wrocilam do zycia, bylo mega ciezko. Mala miala takie kolki, ze malo nie wyladowalam w psychiatryku. Do tego tesciowa byla dwa tyodnie, przez te cholerne kolki Mala ciagle byla na rekach bujana i sie nauczyla. Wszyscy sobie pojechali, a ja zostalam z rozwrzeszczanym bobasem i nic nie moglam zrobic. Postanowilam wiec, ze kupimy bujak na baterie z fisher price, maz nie chcial go kupowac, bo jak powiedzial przy jego synku sie nie sprawdzilo... Jednak mu powiedziaam, ze ma natychmiast jechac po ta hustawke, bo ja szalu dostane... Bujak kupiony, dziecko spokojne hehe, a ja moge w domu normalnie funkcjonowac. Nie znaczy to, ze Malutka ciagle w nim siedzi, ale jak musze posprzatac czy ugotowac, to wkladam Ja tam i jest spokojna. Polecam! Fisher Price Papasan. Wracajac do kolek kupilismy oczywiscie Sab Simplex... w buty mozna go sobie wlozyc, nie pomagal. Dopiero Wind Salbe (masc kmninkowa do masazu brzuszka ) I czopki kminkowe pomogly. Jezeli Ktoras z Was chcialaby te masc, moge wyslac nie ma problemu. Poza tym karmie Malutka piersia i mlekiem modyfikowanym dokarmiam, bo czasami nie dojada. Mala fajnie przybiera, 7 stycznia wazyla nie cale 5 kilo. Od kilku dni juz cos probuje dyskutowac i zaciesza sobie
Mega atrakcja dla Niej jest gapienie sie w zyrandol. Patrzy jak zaczarowana i sie do niego smieje
Uwielbia byc na dworze, jak jest pogoda do bani i nie mozemy wyjsc, wieczorem jest marudna. Generalnie u nas duza poprawa i mysle ( mam adzieje ), ze bedzie juz tylko lepiej. Wieczorami robimy profilaktycznie masaz brzuszka z ta mascia kminkowa i Malutka przesypia cale noce spokojnie. Karmie ja cycem w nocy dwa razy.
Tyle u nas.
Serdecznie gratuluje nowym mamusiom pociech i zycze Wam Kochane wszystkiego dobrego i jak najmniej nieprzespanych nocy :*
A tu zdjecie z naszego pulpitu - maz przerobil haha
ZieloneOliwki, KASIAG24, Nadulka, genoweffa, Marta0912, Mama-julka, pati_zuzia, Flakonik, Matleena, Moniusia89, kwiatakacji, Aneczka86 lubią tę wiadomość
-
Nadulka ok, juz pamiętam tyle tu tego się pisze ze czasem ciężko spamietac kto i co. My też jeszcze w sumie bez seksu w ten weekend były już chęci ale po tej wizycie i gina jak mi powiedziała i pecherzyku w jajniku to miałam taka blokadę psychiczną ze mogłabym zajs w ciążę ze i tak nic by z tego nie było
-
nick nieaktualnyNadulka wrote:Acikk, naturalny olejek lawendowy dokładnie ten
http://www.aptekagemini.pl/olejek-lawendowy-10ml.html
i daję kropelkę na wacik i kładę w łóżeczku przy główce
chciałam dziś kupić go w aptece to farmaceutka powiedziała,że nie powinno się go stosować u takich maluszków, bo źle działa na płuca a chciałam go do nawilzacza... więc zrezygnowałam -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:my jutro wazenie mierzenie i szczepienie, ale mój klocek juz pewnie około 6 kg wazy
kawał kobietki
rosnie w oczach
My też mieliśmy jutro pójść na szczepienie, ale dziś zadzwoniła pielęgniarka, że odwołują wszystkie szczepienia, bo za dużo jest chorych.
Także nie dopytam o krostki u małej i nie będzie ważenia. Na mojej domowej wadze, wychodzi że ma 6 kg i mam wrażenie, że za mało przybrała biorąc pod uwagę, że urodziła się z wagą prawie 5 kg. -
Ja mam trochę obawy bo już raz próbowaliśmy i bolało mnie jakbym miala siniaki w środku
ale to było jakies 5 tyg po porodzie a teraz juz minęło ponad 7 ale chyba już poczekam aż bede mieć wkładkę
naprawdę bym nie chciała teraz zajść w ciążę
może kiedyś ale to dopiero jak bede pewna na milion procent ze chce druga dzidzie
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzia890722 wrote:chciałam dziś kupić go w aptece to farmaceutka powiedziała,że nie powinno się go stosować u takich maluszków, bo źle działa na płuca a chciałam go do nawilzacza... więc zrezygnowałam