X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, chyba chodzi o to żeby układ pokarmowy nie przyzwyczaił się do delikatnego mleka, bo to nawet nie mleko tylko "produkt mlekopodobny" czy jakoś tak jest napisane. Później może nie tolerować nic cięższego. Mi co prawda lekarka nic takiego nie mówiła, ale powoli odchodzę od kropel na kolki i za jakiś czas zamierzam robić mleko pół na pół- Bebilon Pepti i Bebilon zwykły. Jak będzie ok, to wrócimy do zwykłego.

Dżulia, dzięki! :)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja psina na szczęście ma krótką sierść, ale jest wszędzie.
    też latam z miotłą codziennie.
    ZieloneOliwki wrote:
    i pyrga go nosem po nóżkach a jak leży na przewijaku jak zrobi kupę to chętnie by go tam umyła :D

dlatego ja się zaopatrzyłam w niby "pachnące" woreczki na pieluchy.
    Nie chodzi nawet o zapach, tylko każdą kupę pakuje w niego w razie co. Już zdarzyło się kilka razy, że na dworze wytarzała się w obcej kupie :/, więc wolę być ostrożna.

no i tak mój pieseł pilnuje mego dziecka :)
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45

ZieloneOliwki, Suerte, Madzisek, pati_zuzia, Matleena, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    no właśnie ubieram ją delikatnie. czasami mi jest zimno, a ona gorąca. i potówki tylko na buzi.

jeśli chodzi o psa, to problem z sikaniem trwał jeszcze kilka dni.
    teraz walczymy z czymś innym. Nie da nikomu obcemu wejść do domu. Zawsze była łagodna, a teraz nie da nikomu obcemu dojść do Julki. Ostatnio rzuciła się na ... Księdza :D
    Ty chyba też miałaś psiaka? Owczarka? dobrze pamiętam?

moj pies ktory zostal z moimi rodzicami jak sie wyprowadzalam tez nie pozwala nikomu wejsc do domu... i tez nigdy tak nie robil. Do tego jak maly tylko zakwili, zaplacze to szczeka i jest od razu przy nim... no i zazdrosny jest, bo jak ktos wezmie malego na rece to przylatuje z pilka i szczeka zeby sie z nim bawic

Dżulia lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy starszej corce jak bylysmy na nutramigenie to bylysmy kilka miesiecy dopiero jak uklad byl na tyle dojrzaly zeby tolerowac inne mleko zmienialismy

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79-80:P
    Jak pieseł zareagował na maleństwo? siusia jeszcze po kątach? ;)[/QUOTE]

To u mnie jest 83 a do wagi wymarzonej chcialabym dojsc chociaz do 60kg a narazie to tyje choc jem 3 razy dziennie masakra :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:36

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella co do pepti to tak jak oliwki napisała nie bede się powtarzać :)

Kasia g ja otulam antka kocykiem bawelnianym tzn nie nazwala bym tego kciukiem bo tj taki materiał jak np dres po prostu dwie warstwy bawełny i tym go owijam. Ja go nie noszę ani nic po prostu siedzę z nim takim owinietym aż widzę ze jest w fazie odlotu wtedy odkładam i mały zasypia po prostu wyciszam go w ten sposób i daje sygnał że czas spac :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha antek waży 5400 i że swoją waga jest elegancko w srodeczku siatki centylowej natomiast na długość jest na 97 centylu także ten... o.O
    W przyszłym roku mnie przerosnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:05

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko skończyło dziś dwa miesiące :) jak ten. Czas leci :)
    Ja juz nie wiem co mam z moim malym robić , tydzien gemu zaczęłam mu dawać 150 ml mleka bo szybko był głodny a dzisiaj zjada 150 do dna i za dwie godziny płacz :(

Mama-julka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a wiesz że żeby schudnąć trzeba jeść min 5 razy dziennie ? Bo 3 to za mało i organizm magazynu je bo nie się kiedy znów dostanie

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck mojemu chyba pomału zaczynają iść zęby :/ marudny jest, katarek lekki dostał, zaczął się ślinić i często dziąsełkami zagryza smoczek, dzisiaj wsadziłam mu palec do buzi i to samo z moim palcem robił. Wika też szybko pierwszego zeba miała bo w piątym Miesiącu. Musze żel na zabkowanie zamówić.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na co jest ten dicoflor??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Aha antek waży 5400 i że swoją waga jest elegancko w srodeczku siatki centylowej natomiast na długość jest na 97 centylu także ten... o.O
    W przyszłym roku mnie przerosnie :D

Ile ma??? o kurczę! mój Antek ma 54cm i waży 4300 ;) al będziesz miała faceta w domu :P nie wykarmisz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia a wiesz że żeby schudnąć trzeba jeść min 5 razy dziennie ? Bo 3 to za mało i organizm magazynu je bo nie się kiedy znów dostanie
    Kurde a ja nie mam ochoty na jedzenie za bardzo przez ostatnie dni a dupa mi rosnie niby powinnam wiedziec takie rzeczy bo pracowalam przed ciaza w tej branzy ale wogole sie nie stosuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:20

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Ile ma??? o kurczę! mój Antek ma 54cm i waży 4300 ;) al będziesz miała faceta w domu :P nie wykarmisz :P
    63 cm :D wiesz nie ma po kim być mały ale pani dr powiedziała ze zanosi się na baaaaardzo wysokiego o.O

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kurde a ja nie mam ochoty na jedzenie za bardzo przez ostatnie dni a dupa mi rosnie niby powinnam wiedziec takie rzeczy bo pracowalam przed ciaza w tej branzy ale wogole sie nie stosuje :/
    No tak... Szewc bez butow... :O

Mi waga magicznie stanęła odkąd wróciła do stanu sprzed ciąży :D chyba jest zdupiona :D i po prostu nie umie mniej pokazać :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wagi w domu a jak sie gdzies waze to one wszystkie klamia :D No coz trzeba spiac posladki i cos z tym zrobic bo wstyd sie swiatu pokazac takim dupskiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teras sprawdzalam wykresy z tymi centylami bo u mnie sie o tym nie mowi i moje dziecko jest poza skala wzrostem i miedzy 75 a 95 centylem z waga czyli jednym slowem wysoki pulpecik :)

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bo nasze chłopaki to już takie byki :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia bo nasze chłopaki to już takie byki :D
    Jak to moj M mowi beda rzadzic na miescie :D

‹‹ 2417 2418 2419 2420 2421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ