X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia bioderka wroca nic się nie martw tylko to trochę trwa bo przy skurczach pogodowych te kości sie "rozjezdzaja" ale to się schodzi tak ze się nie martw ale może trwać nawet do pol roku :)

mówisz?? kurczę, chcę w to wierzyć! WIERZĘ! bo mam kilka ulubionych par spodni, z którymi nie chciałabym się rozstać w taki sposób :P

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik, Twój Antek to już poważnie wygląda, tak dojrzale :P mój nie dość, że pyrtek to jeszcze łysy :P

Acikk, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Pola_27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss871 wrote:
    Kochana gdzie kupujesz tą maść? czytałam że to niemiecki specyfik. Ja też próbowałam już wszystkiego. Tzn myślałam że wszystkiego do momentu kiedy przeczytałam Twojego posta :) chętnie bym jeszcze wypróbowała tę metodę bo na Adasia nic jak na razie nie działa... :( a ja wymiękam psychicznie :(

Mieszkam w Niemczech, chcesz to napisz mi swoj adres, wysle Ci te masc. U nas jest juz spokoj, a tez bylo tak, że moj prysznic trwal 3 minuty z myciem wlosow... :/

201512015364.png
    860ij44jecdtvcks.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik, jak Twój Antek lubi takie utulanie to na pewno spodobałoby mu się woombie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:09

Dżulia, ZieloneOliwki, pati_zuzia, Moniusia89, kwiatakacji, Matleena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie owijanko nie przeszloby :-P probowalam i od razu nerwy i placz

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia jaki ładny cukiereczek :D tak jak mowie u nas też są nerwy jak owijam i próbuje się szarpać trochę ale po chwili jest git :)

Noo dokładnie madzia taki duży już mój Antek gdzie to moje zawiniatko co mi w szpitalu przywieźli ,:(

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A my walczymy z goraczka u Antka po szczepieniu... jest tak zmierzły, że chyba zaraz wariuje...

Nam Antek tez goraczkował po szczepieniu...Pedicetamol i spadla z 39 na 37,2

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk to kocyk jest taki ładniutki?? Musze tez cos takiego kupuc bo mam tylko polarowe i ona rozgrzewaja szybko.

My dzis bylismy u lekarza, Franek wazy 5kg i mierzy 58cm ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Nam Antek tez goraczkował po szczepieniu...Pedicetamol i spadla z 39 na 37,2

Ja dałam paracetamol w czopku i też mu na razie spadła...zobaczymy wieczorem. Ale zmierzły jest strasznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia jaki ładny cukiereczek :D tak jak mowie u nas też są nerwy jak owijam i próbuje się szarpać trochę ale po chwili jest git :)

Noo dokładnie madzia taki duży już mój Antek gdzie to moje zawiniatko co mi w szpitalu przywieźli ,:(

z dnia na dzień dochodzę do wniosku, że trzeba się jak najwięcej cieszyć tym maluszkiem, każdym uśmiechem, odgłosem jakie wydaje i uwieczniać to na zdjęciach i filmikach, bo za chwilę będzie duży i będę żałować, że tego nie robiłam... bo pamięć jest krótka i już za chwilę nie będę pamiętać jak wyglądał

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Acikk to kocyk jest taki ładniutki?? Musze tez cos takiego kupuc bo mam tylko polarowe i ona rozgrzewaja szybko.

My dzis bylismy u lekarza, Franek wazy 5kg i mierzy 58cm ;)

Tak kocyk zakupiony w smyku :)
    U mnie był ten sam problem owijalam kocem i za chwilę był mokry :/ a to jest super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 14:56

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde moj Kacper ma taka czerwona sucha skore miedzy pomiedzy brwiami i nad jedna to nachodzi niewiem co to moze byc ??

Madzia ale slodziak z Antka :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_27 wrote:
    Mieszkam w Niemczech, chcesz to napisz mi swoj adres, wysle Ci te masc. U nas jest juz spokoj, a tez bylo tak, że moj prysznic trwal 3 minuty z myciem wlosow... :/

Dziękuję Ci bardzo kochana :* moja siostra jest w Niemczech i jutro wraca więc już jej złożyłam zamówienie :) mam nadzieje że u mnie zadziała bo moje prysznice trwają mniej niż 3 minuty ;-) ahhh te kolki, jakie macierzyństwo byłoby piękne, gdyby ich nie było...

Pola_27 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po mierzeniach i szczepieniu :) Polusia waży (mniej niż sądziłam) 5060g i mierzy 61,5 cm :) a waga urodzeniowa to 4040g i dł 57 cm :) także ładnie na cycusiach rośnie :) po szczepieniach oczywiście płacz ale w domu na razie ok, spokojnie śpi już 2 godzine, pewnie zaraz na jedzonko wstanie :)

Acikk, MeGi2986, genoweffa, Matleena lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna czyli zgrabna laseczka z Poli :)

Aliss czemu 3 min prysznic? Ja sie zawsze kapie jak maz jest w domu, min pol godz dziennie :) jak antek robi cyrki to tez, w koncu nasze dziecko ma dwoje rodziców !!

Pchelkaa, ZieloneOliwki, Moniusia89, justyna14, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slabo widac albo i wcale ale moze wiecie co to moze byc jest czerwone miedzy brwiami szorstkie i nachodzi nad lewa brew :(

11hdy6b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 15:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik ja tak samo normalnie funkcjonuje, tzn wykapie sie, makijaz, paznokcie umaluje, Tatus tez umie sie zajac dzieckiem ;-)

U Nas dzis jakis kryzys- od 8:40 spala tylko niecale 1,5 godz i to w chuscie. W wozku placz w lozeczku tak samo tylko w chuscie spokoj i drzemie. Nie wiem co jej jest, szkoda mi jej bo jak placze to z takim piskiem ze az uszy bola i serce peka :-(

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9f01f542889.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/042158b2a12b.jpg

Accik moja preferuje ten styl zasypiania , ale sie wiercila i trzymalam jej kocyk zeby nie machala reka no powiem Ci, ze cos tam dziala :D

a powyzej moje dwie wspaniale dziewczynyy!:-)

Nadulka, pati_zuzia, Madzisek, MeGi2986, Pchelkaa, revvelka, Moniusia89, kwiatakacji, justyna14, genoweffa, Matleena, m@rzenie lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Acik ja tak samo normalnie funkcjonuje, tzn wykapie sie, makijaz, paznokcie umaluje, Tatus tez umie sie zajac dzieckiem ;-)

Mój to wręcz uwielbia się małym zajmować, u nas to ja bym mogła się czuć odsunieta na drugi plan haha :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Mój to wręcz uwielbia się małym zajmować, u nas to ja bym mogła się czuć odsunieta na drugi plan haha :D

moj wychodzi rano o 7 do pracy ja po 6 jade ze starsza do szkoly, wiec maz musi sie ubrac i nakarmic w miedzy czasie mala wraca roznie czasami 18 (wtedy mi pomaga nawet wychodze z domu na zakupy lub jak mam cos zalatwic) a czasami wraca pozno np 22 to juz dupa z pomagania, no i wtedy jeste rozdrazniona i zla na wszystko:P podobnie jak Accik kapie sie minimum pol godziny :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ