Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchelka a jak to ogarneliscie? Glupie pytanie ale kapiecie sie nago?
My kapiemy w pokoju i pielegnacja odbywa sie na przewijaku, kapiac sie razem musialabym ja przeniesc do pokoju na przewijak. Balsbym sie ze w wannie mi sie wysliznie. No ale moze sprobujemya jutro na szczepienie.
Usypiam mloda 4 raz. Acik nie wiem jak Ty wytrzymalas gdy Antos nie spal caly dzien. Otulilam ja przytulilam troche protestowala sle 3 min i odplynela, tyle ze spala tak 15 min i obudzila sie z krzykiemstrasznie strzela jej w brzuszku moze to od espumisanu? Od wczoraj bierzemy a dzis takie cyrki
-
nick nieaktualnyHej mamuśki:) czy któras z Was planuje w najbliższym czasie chrzest? Mam do sprzedania 2 kombinezony nowiusienkie założone tylko na godzinke do chrztu. Kupiłam je 2 tyg temu a chrzest miałam 24.01.2016 wiec są świeżutkie:) Płaciłam za nie po 120 zł, sprzedam za połowe ceny, są naprawde nowe i szkoda żeby siedziały w szafie. Rozmiar 62 ale jak dla mnie dla większego dziecka też moga byc bo moje nosza już rozmiar 68 a kombinezon był dobry:)
http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-3
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA u nas drugi dzień kryzysu laktacyjnego. Masakra. Mogę wyjść z łóżka dopiero o 13. Daję radę jeść w łóżku śniadanie, nic innego nie zrobię. Potem i tak wciąż karmie. On przysypia, odkładam, budzi się po paru minutach i tak na okrągło. Kiedy mu to przejdzie
bo mam już dość...
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Ha! Właśnie się wykąpałyśmy. To była moja pierwsza wspólna kąpiel z córeczką
Cudowne przeżycie. Dla mnie i wydaje mi się, że dla niej też
Była taka zrelaksowana, machała sobie pod wodą nóżkami, uśmiechała się...
Polecam Wam bo to coś wspaniałego
ja też polecam! polecałam ostatnio już, ale nie spotkało to się z aprobatą tutaj
prawda, że super przeżycie? -
nick nieaktualnyKapiemy sie nago
ja wchodze do wanny pierwsza a maz mi malego podaje
pozniej mi go odbiera i opatulonego zanosi do sypialni i tam go ubiera
kapiemy sie w tym plynie do kapieli Antka
Troche lezy mi na piersiach a wiekszosc czasu trzymam go na powierzchni wody i sobie wierzga nozkami i raczkami i sie cieszy -
nick nieaktualnyAcikk wrote:Pchelkaa a czemu bierzecie espumisan bo chyba cos przegapilam
Bo strasznie sie prezy przy jedzeniu i wlasnie w brzuszku sie przelewa i konsultowalam to z pediatra telefonicznie ze to moga byc wzdecia i zeby espumisan kupic i przed kazdym karmieniem 7 kropel. -
nick nieaktualnyannielica wrote:Kiedyś jedna z mamuś pisała o śluzowych kupkach. Jak to się skończyło? Podejrzewam u małej nietolerancję laktozy a karmię piersią...
U Nas byly sluzowe kupki 3 tyg temu jak mala miala katar i brala krople, lek przepisala tez dicoflor i po tych kroplach przeszlo. Dzis pytalam na co te krople bo myslalam ze moze na kupke pomoga -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za odpowiedzi na temat trądziku, już jest trochę lepiej. W piątek będziemy u lekarza to zobaczymy co na to powie. Wczoraj skończyliśmy 2 mce
Gościmy u siebie siostrę z 2.5 latkiem i 13 latką i podziwiam mamy,które mają dwójkę maluchów w domu.Ja po 2 dniach jestem wykończonaNie ułatwia fakt,że okazało się,że coś ciekło nam w łazience i zalała się szafa w sypialni i sufit u sąsiadów. Mam nadzieję, że unikniemy skuwania łazienki.
Nasza mała już 2 dni z rzędu przespała 7.5 h ciągiem.
W piątek mamy szczepienie, a dzisiaj ostatnia kupa zielona ze śluzem i nie wiem czy nie ma katarku. Eh. -
nick nieaktualnyTak, kąpiemy się nago. Ja przed kąpielą z córką biorę prysznic, bo wiecie jak jest, dorosły ma różne bakterie na sobie-mimo, że czysty
Na pralce rozkładam przewijak i kładę malutką, rozbieram się, wchodzę do wanny, biorę córcię i kładziemy się w wannie
Potem wstajemy, wychodzimy, małą kładę i zawijam w ręcznik, szybko się wycieram i ubieram koszulę a córunię zabieram zawiniętą i się ubieramy w piżamkę
Jeju jaka wspaniała bliskość. No przecież podczas porodu też maluszki się kładzie na gołe ciało matki.
Dziewczyny, można tez w stroju się z dzieckiem wykąpać
Madzia, od dawna się razem kąpiecie?justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie podejrzewam nietolerancję laktozy. Karmię małą piersią i wcześniej rzadko robiła kupki bo raz na 4-5 dni. Odkad zaczelam jesc wafle ryzowe robi praktycznie codziennie. Mega sie prezy i steka i trzeba jej pomagac masujac brzuszek i robi taką strzelającą półpłynną/płynną kupkę. Dziś zrobiła 2 śluzowe kupki. I gazów też ma dużo. Daje jej sab simplex ale i tak bóle brzuszka sie zdarzają. W dodatku troche zje i rzuca sie przy piersi, odbijam ja i daje druga ale te potrafi wypuscic i zaczac plakac. 2 tygodnie temu wazona w przychodni wazyla 4500 a wczoraj w przychodni w szpitalu(kontrole po szpitalu mielismy) 4530gram. Podobno wina wagi bo w naszej przychodni mogla byc inna waga. No ok ale roznica miedzy różnymi wagami pół kilogramowa? Bo powinna juz ok 5kg wazyc biorac pod uwage wage sprzed 2 tygodni. No i moja mama ma nietolerancje laktozy.. Nie wiem czy to nie genetyczne ;(
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Tak, kąpiemy się nago. Ja przed kąpielą z córką biorę prysznic, bo wiecie jak jest, dorosły ma różne bakterie na sobie-mimo, że czysty
Na pralce rozkładam przewijak i kładę malutką, rozbieram się, wchodzę do wanny, biorę córcię i kładziemy się w wannie
Potem wstajemy, wychodzimy, małą kładę i zawijam w ręcznik, szybko się wycieram i ubieram koszulę a córunię zabieram zawiniętą i się ubieramy w piżamkę
Jeju jaka wspaniała bliskość. No przecież podczas porodu też maluszki się kładzie na gołe ciało matki.
Dziewczyny, można tez w stroju się z dzieckiem wykąpać
Madzia, od dawna się razem kąpiecie?
niezaczęliśmy z tydzień temu
3 razy się razem kąpaliśmy
Antoś okropnie płacze jak go kąpiemy a jak kąpie się ze mną to jest spokojny
Pchełka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moniusia coz moge powiedzieć banał nad banały ale... Pogadaj z nim, w koncu decyzję i dziecku podjeliscie chyba wspólnie? Mój maz też narzeka bo czasem nie może w dzień spac bo mały płacze no i to słychać nawet jak ma zamknięte drzwi. Albo go budzę wcześniej zeby wstał i małym się zajął. Ale nigdy nie okazał zniechęcenia, przede wszystkim ciągle do małego mówi ze go bardzo kocha, że jest jego skarbem i nie traktuje opieki jako przykry obowiązek który trzeba odwalic. No i robi wszystko żebym ja też mogła odpocząć, nawet jak ma jedna nocke wolna to wstaje żebym ja mogła ta jedna nocke przespać. Albo nie idzie spac po pracy tylko czeka aż pospie jak mamy gorsza nocke z Antkiem.
Porozmawiaj z nim przecież to Wasze dziecko. A czym Twój maz się zajmuje jeśli można wiedziec ??