Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku przylozylam ucho do brzuszka mlodej a tam strzela jakby ktos petarde wlozyl :-( nie dziwie sie ze nie spi tyle czasu i placze i piszczy jakby ze skory obdzierali :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Madzisek to do pracy wrocilas?

Czy Wasze maluchy tez pchaja raczki do buzi? Moja glodna nie jest bo cycka wypluwa a na raczji juz swoje patrzy i do buzki wpycha :-)

No właśnie moja też tak robi. Do tego sporo śliny i wytyka język. To chyba nie zęby... :O

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Inso i jak po szczepionce? Justyna a jak u Was? Ja boje sie temperatury i jakis powiklan- jutro idziemy na pierwsza dawke 5w1.
    u nas w miarę, dziś było 5w1, żółtaczka i rota. Płacz był przy kłuciu, potem spokojnie spała 3 godziny i znów płacz, dałam czopka z paracetamolem ok 15.00 i do tej pory już spokojna jest. Zero tempki czy innych objawów. Śpi teraz smacznie obok mnie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Mój mąż pracuje w kebabie fakt że 12 godzin dziennie ale nie jest tak że cały czas jest praca bo widzę często siedzą z telefonem jak przechodzę. I nie jest tak że oczekuje od niego żeby cały dzień się małym zajmował Ale jakby raz w tygodniu ta godzinkę bądź dwie dał mi odpocząć albo raz wstał w nocy jak ma wolne i nakarmil małego to bym miała okazję pospac więcej niż 3 razy po 2 godzinki i to jest max. No a rozmawiać próbowałam to mówi że się czepiam itd i zawsze wielce obrażony. No ale teraz pojadę do rodziców to mi trochę pomogą.
    ja , gdyby mój tak "zlewał" opiekę nad dzieckiem to bym go opitoliła z góry do dołu! Sory, dziecko jest wspólne,opieka też! on pracuje 12 godzin - ty też. pozostały wolny czas powinniście po połowie poświęcać dziecku i na sen. a nie, że Ty się zacharowujesz, a książe musi się wyspać.

Mój mąż od początku przwijał, karmił z butli , został sam, kąpał , spacerował, robił wszystko przy Olku, czasem nawet pewniej niż ja sama, teraz przy Poli mniej pomaga, ale w tym czasie zajmuje się Olkiem. Zawsze jak gdzieś jedzie, to Olka zabiera ze sobą, żeby mnie odciążyć. Dziś od 16 do 19 był z dwójką sam a ja na zakupach i dał rade, więc Twój z jednym też by sobie poradził tylko trzeba chcieć, a wygląda na to, żże chłop Ci się rozleniwił mega.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas konflikt zażegnany. Mąż twierdzi ze nie mamy kiedy się kochać. Głupio mu tez w jednym pokoju ze śpiącym dzieckiem to robić. Dzisiaj byla dosc ostra wymiana zdań w samochodzie ale pogodziliśmy się ostatecznie na usg bioderek :D bioderka mala ma zdrowe. Kontrola za 3 miesiące. Dzisiaj przeszla sama siebie. Przed snem wypila 170ml mm. Zrobiłam jej 120 ale okazało sie ze Malo to dorobilam 30ml a ona dalej w płacz i cmoka jak szalona :D dopiero po kolejnej dokladce padla :D ciekawe jak długo będzie spać :D

justyna14, nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jejku przylozylam ucho do brzuszka mlodej a tam strzela jakby ktos petarde wlozyl :-( nie dziwie sie ze nie spi tyle czasu i placze i piszczy jakby ze skory obdzierali :-(
    moja przed kąpielą puściła dosłownie 2 minutowego pierda jednym ciągiem, a jaka była przy tym zaskoczona :) miałam ubaw po pachy

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Matleena, Moniusia89, Ola_45, Nadulka, Dżulia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda dziś protestuje i nie śpi. Zawsze o 20 po karmieniu kimonko do kolejnego karmienia, a dziś nic. Wierci się i ssie piąstkę. Nawet bujanie w objęciach mamy nie pomaga.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A u nas konflikt zażegnany. Mąż twierdzi ze nie mamy kiedy się kochać. Głupio mu tez w jednym pokoju ze śpiącym dzieckiem to robić. Dzisiaj byla dosc ostra wymiana zdań w samochodzie ale pogodziliśmy się ostatecznie na usg bioderek :D bioderka mala ma zdrowe. Kontrola za 3 miesiące. Dzisiaj przeszla sama siebie. Przed snem wypila 170ml mm. Zrobiłam jej 120 ale okazało sie ze Malo to dorobilam 30ml a ona dalej w płacz i cmoka jak szalona :D dopiero po kolejnej dokladce padla :D ciekawe jak długo będzie spać :D
    to pożarła :)

u nas dziś pierwszy raz po porodzie i bałam się jak diabli a tu miłe zaskoczenie bo nic nie bolało i było bardzooo przyjemnie :)

a u Was jakie postanowienia?

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia dokładnie, a skoro kazał Ci zostać dłużej u rodziców bo "on musi odpoczac" to dlaczego uważa ze Ty lezysz i pachniesz, to od czego tu odpoczywac? A poza tym sory, super ze rodzice Ci pomogą i nas też pomagają jak moga ale tj Wasze dziecko a nie Twoich rodziców.
    Ja mojemu jeszcze jak w ciĄży byłam powiedziałam ze jeśli po porodzie sie okaże ze mam dwójkę dzieci do opieki to sory ale nara, łatwiej mi będzie z jednym.
    Zwłaszcza ze cala moja ciążę patrzylismy właśnie na takich znajomych. Ona słuzka a on książę pan. Nie daj Boże by dwa dni pod rząd był ten sam obiad!! Oczywiście podany cieplutki do stołu.
    Na szczęście wiedziałam ze u nas tak nie będzie. Ale to niestety trochę wina kobiet ze na to pozwalają...

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Moja gwiazda dziś protestuje i nie śpi. Zawsze o 20 po karmieniu kimonko do kolejnego karmienia, a dziś nic. Wierci się i ssie piąstkę. Nawet bujanie w objęciach mamy nie pomaga.
    jak dziecko ssie piąstkę to jeszcze chyba głodne jest. tak mi się wydaje. Spróbuj dokarmić jeszcze

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia gon chlopa do roboty! Nie możesz wiecznie Ty wszystkiego robic. Chyba mu się cos pomylilo. Czasy kiedy facet wychodzil na polowanie a kobieta zostawała z dziećmi w jaskini dawno minęły :-) pokaz mu miejsce w szeregu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek a wiesz ze jak kiedyś się zabieralismy za pieszczoty a mały spał w kolysce to maz go wyniósł z pokoju :D

justyna14, nick nieaktualny, Matleena, Dżulia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jak dziecko ssie piąstkę to jeszcze chyba głodne jest. tak mi się wydaje. Spróbuj dokarmić jeszcze
    Już 2 razy dokarmiałam, ale spróbuje i 3 raz :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie mamy żadnych postanowień ale mysle ze pójdzie ku dobremu :-)
    Super ze nie bolalo :-)jakos napawa mnie to optymizmem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:20

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Już 2 razy dokarmiałam, ale spróbuje i 3 raz :)
    ha ha ha żarłoczek mały, nie ma co :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh jak mnie oburzają tacy faceci :/ przecież każdy jest człowiekiem i kazdy jest kuwa zmęczony. Mało tego mi już przeszło przez głowę ze chętnie bym poszła do pracy odpoczac :) jakby jeden z drugim zostali sami z dzieckiem na jedna dobe to by wiedzieli o co cho. Że dziecka nie da się odłożyć na później .

Ale jak to podsumował jeden nasz znajomy jak przyszli antka oglądać - fajny fajny Ale on jednak woli play station bo jak cię wkurwi to mozna wyłączyć..

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:25

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj dzień zarlokow :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ha ha ha żarłoczek mały, nie ma co :)
    Tym razem tylko trochę potitała i w końcu zasnęła :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek moj maz jak poczytam i kulkach jak mu mówiłam ze zamówiłam żeby się ćwiczyć po porodzie poczytal jakies forum ze laska orgazmu dostala na spacerze i juz caly posiadany chodzi i pyta kiedy kulki przyjdą i czy przyjdą do weekendu i bede go gwalcic jak je wloze :D

moniek90, nick nieaktualny, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ