X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku przylozylam ucho do brzuszka mlodej a tam strzela jakby ktos petarde wlozyl :-( nie dziwie sie ze nie spi tyle czasu i placze i piszczy jakby ze skory obdzierali :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Madzisek to do pracy wrocilas?

Czy Wasze maluchy tez pchaja raczki do buzi? Moja glodna nie jest bo cycka wypluwa a na raczji juz swoje patrzy i do buzki wpycha :-)

No właśnie moja też tak robi. Do tego sporo śliny i wytyka język. To chyba nie zęby... :O

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Inso i jak po szczepionce? Justyna a jak u Was? Ja boje sie temperatury i jakis powiklan- jutro idziemy na pierwsza dawke 5w1.
    u nas w miarę, dziś było 5w1, żółtaczka i rota. Płacz był przy kłuciu, potem spokojnie spała 3 godziny i znów płacz, dałam czopka z paracetamolem ok 15.00 i do tej pory już spokojna jest. Zero tempki czy innych objawów. Śpi teraz smacznie obok mnie :)

genoweffa, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Mój mąż pracuje w kebabie fakt że 12 godzin dziennie ale nie jest tak że cały czas jest praca bo widzę często siedzą z telefonem jak przechodzę. I nie jest tak że oczekuje od niego żeby cały dzień się małym zajmował Ale jakby raz w tygodniu ta godzinkę bądź dwie dał mi odpocząć albo raz wstał w nocy jak ma wolne i nakarmil małego to bym miała okazję pospac więcej niż 3 razy po 2 godzinki i to jest max. No a rozmawiać próbowałam to mówi że się czepiam itd i zawsze wielce obrażony. No ale teraz pojadę do rodziców to mi trochę pomogą.
    ja , gdyby mój tak "zlewał" opiekę nad dzieckiem to bym go opitoliła z góry do dołu! Sory, dziecko jest wspólne,opieka też! on pracuje 12 godzin - ty też. pozostały wolny czas powinniście po połowie poświęcać dziecku i na sen. a nie, że Ty się zacharowujesz, a książe musi się wyspać.

Mój mąż od początku przwijał, karmił z butli , został sam, kąpał , spacerował, robił wszystko przy Olku, czasem nawet pewniej niż ja sama, teraz przy Poli mniej pomaga, ale w tym czasie zajmuje się Olkiem. Zawsze jak gdzieś jedzie, to Olka zabiera ze sobą, żeby mnie odciążyć. Dziś od 16 do 19 był z dwójką sam a ja na zakupach i dał rade, więc Twój z jednym też by sobie poradził tylko trzeba chcieć, a wygląda na to, żże chłop Ci się rozleniwił mega.

genoweffa, Pchelkaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas konflikt zażegnany. Mąż twierdzi ze nie mamy kiedy się kochać. Głupio mu tez w jednym pokoju ze śpiącym dzieckiem to robić. Dzisiaj byla dosc ostra wymiana zdań w samochodzie ale pogodziliśmy się ostatecznie na usg bioderek :D bioderka mala ma zdrowe. Kontrola za 3 miesiące. Dzisiaj przeszla sama siebie. Przed snem wypila 170ml mm. Zrobiłam jej 120 ale okazało sie ze Malo to dorobilam 30ml a ona dalej w płacz i cmoka jak szalona :D dopiero po kolejnej dokladce padla :D ciekawe jak długo będzie spać :D

justyna14, kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Jejku przylozylam ucho do brzuszka mlodej a tam strzela jakby ktos petarde wlozyl :-( nie dziwie sie ze nie spi tyle czasu i placze i piszczy jakby ze skory obdzierali :-(
    moja przed kąpielą puściła dosłownie 2 minutowego pierda jednym ciągiem, a jaka była przy tym zaskoczona :) miałam ubaw po pachy

genoweffa, Mama-julka, Matleena, Moniusia89, Ola_45, Nadulka, Dżulia lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda dziś protestuje i nie śpi. Zawsze o 20 po karmieniu kimonko do kolejnego karmienia, a dziś nic. Wierci się i ssie piąstkę. Nawet bujanie w objęciach mamy nie pomaga.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A u nas konflikt zażegnany. Mąż twierdzi ze nie mamy kiedy się kochać. Głupio mu tez w jednym pokoju ze śpiącym dzieckiem to robić. Dzisiaj byla dosc ostra wymiana zdań w samochodzie ale pogodziliśmy się ostatecznie na usg bioderek :D bioderka mala ma zdrowe. Kontrola za 3 miesiące. Dzisiaj przeszla sama siebie. Przed snem wypila 170ml mm. Zrobiłam jej 120 ale okazało sie ze Malo to dorobilam 30ml a ona dalej w płacz i cmoka jak szalona :D dopiero po kolejnej dokladce padla :D ciekawe jak długo będzie spać :D
    to pożarła :)

u nas dziś pierwszy raz po porodzie i bałam się jak diabli a tu miłe zaskoczenie bo nic nie bolało i było bardzooo przyjemnie :)

a u Was jakie postanowienia?

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia dokładnie, a skoro kazał Ci zostać dłużej u rodziców bo "on musi odpoczac" to dlaczego uważa ze Ty lezysz i pachniesz, to od czego tu odpoczywac? A poza tym sory, super ze rodzice Ci pomogą i nas też pomagają jak moga ale tj Wasze dziecko a nie Twoich rodziców.
    Ja mojemu jeszcze jak w ciĄży byłam powiedziałam ze jeśli po porodzie sie okaże ze mam dwójkę dzieci do opieki to sory ale nara, łatwiej mi będzie z jednym.
    Zwłaszcza ze cala moja ciążę patrzylismy właśnie na takich znajomych. Ona słuzka a on książę pan. Nie daj Boże by dwa dni pod rząd był ten sam obiad!! Oczywiście podany cieplutki do stołu.
    Na szczęście wiedziałam ze u nas tak nie będzie. Ale to niestety trochę wina kobiet ze na to pozwalają...

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Moja gwiazda dziś protestuje i nie śpi. Zawsze o 20 po karmieniu kimonko do kolejnego karmienia, a dziś nic. Wierci się i ssie piąstkę. Nawet bujanie w objęciach mamy nie pomaga.
    jak dziecko ssie piąstkę to jeszcze chyba głodne jest. tak mi się wydaje. Spróbuj dokarmić jeszcze

7w3d 💔
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia gon chlopa do roboty! Nie możesz wiecznie Ty wszystkiego robic. Chyba mu się cos pomylilo. Czasy kiedy facet wychodzil na polowanie a kobieta zostawała z dziećmi w jaskini dawno minęły :-) pokaz mu miejsce w szeregu.

Mama-julka lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek a wiesz ze jak kiedyś się zabieralismy za pieszczoty a mały spał w kolysce to maz go wyniósł z pokoju :D

justyna14, Pchelkaa, Matleena, Dżulia lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jak dziecko ssie piąstkę to jeszcze chyba głodne jest. tak mi się wydaje. Spróbuj dokarmić jeszcze
    Już 2 razy dokarmiałam, ale spróbuje i 3 raz :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna nie mamy żadnych postanowień ale mysle ze pójdzie ku dobremu :-)
    Super ze nie bolalo :-)jakos napawa mnie to optymizmem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 22:20

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Już 2 razy dokarmiałam, ale spróbuje i 3 raz :)
    ha ha ha żarłoczek mały, nie ma co :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh jak mnie oburzają tacy faceci :/ przecież każdy jest człowiekiem i kazdy jest kuwa zmęczony. Mało tego mi już przeszło przez głowę ze chętnie bym poszła do pracy odpoczac :) jakby jeden z drugim zostali sami z dzieckiem na jedna dobe to by wiedzieli o co cho. Że dziecka nie da się odłożyć na później .

Ale jak to podsumował jeden nasz znajomy jak przyszli antka oglądać - fajny fajny Ale on jednak woli play station bo jak cię wkurwi to mozna wyłączyć..

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:25

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • moniek90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj dzień zarlokow :D

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ha ha ha żarłoczek mały, nie ma co :)
    Tym razem tylko trochę potitała i w końcu zasnęła :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek moj maz jak poczytam i kulkach jak mu mówiłam ze zamówiłam żeby się ćwiczyć po porodzie poczytal jakies forum ze laska orgazmu dostala na spacerze i juz caly posiadany chodzi i pyta kiedy kulki przyjdą i czy przyjdą do weekendu i bede go gwalcic jak je wloze :D

moniek90, alicja_, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ