X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pchełka, ile masz jeszcze do wagi sprze4d ciąży? Ja jem mało ale ze względu na brak czasu a jak już mam chwilę to się zajmuję czym innym i odechciewa mi się jeść. Jak dojdę do siebie to wykupuję karnet i idę na jakieś zajęcia a swoją drogą też liczę na większą aktywność jak się ciepło zrobi :)

Ło Matko! Nie pytaj...około 20 kg :-( To znaczy dokładnie sprzed ciąży ok. 15 , ale chcę schudnąć 20 kg ;-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o tej wadze, że mnie zmotywowałyście i stanęłam na niej.
    dzisiaj równy miesiąc od porodu i - 15 kg !:D
    jeszcze tylko 3 kg z ciąży i 7 kg z rzucenia palenia :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:49

d69c20mmk9myteud.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci podczas robienia kupy też robia takie larmo? Moja wyje, wygina się, jest purpurowa pomimo ze kupa i pierdy ida gladko...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Czy wasze dzieci podczas robienia kupy też robia takie larmo? Moja wyje, wygina się, jest purpurowa pomimo ze kupa i pierdy ida gladko...

Mój się pręży i jest czerwony, widać kiedy kupa będzie szła :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Za tydzień jadę do Polski a on do mnie czy mogę zostać tydzień dłużej bo on musi odpocząć :(
    Eh brak mi sił na niego
    brak słów.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia u nas wychodzą w miarę stale te pory bo antek sie budzi o 7 lub 8 i potem je co 3 godz więc wychodzi +/- jedna godzina.

Karola na mojego otulam tak ze wygląda jak roladka a jak go odkładam to on i tak się układa jak chce czyli też z rękami w górze zawsze :) tylko odkładam go w fazie Kiedy się już nie wybudza :)

wlasnie mialam pytac czym otulasz tak Antosia? ja ogolnie nie usypiam malej na rekach chyba ze nic innego nie dziala, juz wole ze zasypia przy dzwieku suszarki z youtube :D a wlasnie 10:45 zjadla odlozylam ja i poszla sobie spac.. rany jakby tak bylo zawsze bylabym najszczesliwsza na swiecie a jeszcze gdyby tak spala w swoim lozeczku to wogole bylo by czadowo :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie wagi sprzed ciazy to.mi zostalo jakies 5 kg i 5 moglabym dodatkowo zrzucic ale jakos marnie mi to wychodzi... niby malo jem a wagi stoi w miejscu jak zaczarowana :p wlasnie wszamalam dwie kanapki z nutella a teraz pije herbatke wspimagajaca odchudzanie haha
    U nas pierwszy raz po porodzie byl po 5 tygodniach od porodu i nie czulam zadnego dyskomfortu normalnie jakbym nieuzywana byla :p

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to ja do wagi sprzed ciąży mam 13 kilo, a do wymarzonej 24 :D

a może zamiast pajaca założyć cienką bluzkę z długim rękawem i skarpety?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stosuje się coś na potówki u maluszka?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki- to jaka to waga wymarzona? i ile teraz jest ?:D

Mama-julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    A mieliscie problemy z kupka ? Mój cały czas robi kilka razy dziennie, i też często się ciska przy jedzeniu.

Tak problem z kupka byl i jest nadal:-S cisnie sie ze 20 mon i dopiero kupka i kilka baczkow :-S najgorzej ze rano po karmieniu robi kupke czyli ok 5 i cienie az wyjdzie czasami 30 min i to przez sem :-S czasami mowie do corci: odpusc ta kupe predzej czy pozniej i tak wyjdzie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my walczymy z goraczka u Antka po szczepieniu... jest tak zmierzły, że chyba zaraz wariuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, nam położna nie kazała nic stosować tylko mówiła żeby nie przegrzewać dziecka że lepiej żeby było mu chłodniej niż za gorąco i zauważyłam że wyskakują też od tłustych kremów. Tylko że nie ma dużo.
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79-80:P
    Jak pieseł zareagował na maleństwo? siusia jeszcze po kątach? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:08

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dżulia, nam położna nie kazała nic stosować tylko mówiła żeby nie przegrzewać dziecka że lepiej żeby było mu chłodniej niż za gorąco i zauważyłam że wyskakują też od tłustych kremów. Tylko że nie ma dużo.
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79:P
    Jak pieseł zareagował na maleństwo? siusia jeszcze po kątach? ;)
    no właśnie ubieram ją delikatnie. czasami mi jest zimno, a ona gorąca. i potówki tylko na buzi.

jeśli chodzi o psa, to problem z sikaniem trwał jeszcze kilka dni.
    teraz walczymy z czymś innym. Nie da nikomu obcemu wejść do domu. Zawsze była łagodna, a teraz nie da nikomu obcemu dojść do Julki. Ostatnio rzuciła się na ... Księdza :D
    Ty chyba też miałaś psiaka? Owczarka? dobrze pamiętam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wstawiał schemat ubioru maluszka. Nie mogę znaleźć :( Czy mogę prosić o wstawienie jeszcze raz? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dżulia, dlatego pytam :D Bo moja jaka głupia była taka jest:P Walczymy z sierścią bo już zmienia na wiosnę i kilka razy dziennie latam albo z odkurzaczem albo ze szczotką. DObrze dobrze, broni Julki :) :D Moja ogólnie normalnie zareagowała ale jak ktoś przychodzi to myśli że do niej i się wtula, skacze, chce się bawić i być głaskana. Ale jeśli o reakcję na Kubę chodzi to jak trzymam go na rękach na siedząco to podchodzi i pyrga go nosem po nóżkach a jak leży na przewijaku jak zrobi kupę to chętnie by go tam umyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:15

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79-80:P

Też mi się tyle marzy :)

Dzulia niezły pies :) na pewno ksiądz chciał zrobić coś niedobrego maluszkowi :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • bella88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a dlaczego doktorka chce odejść od pepti skoro pomaga? Nie można go dłużej stosować?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

ja ubieram wg tej zasady:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a97b3e9a44f.png

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ