X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pchełka, ile masz jeszcze do wagi sprze4d ciąży? Ja jem mało ale ze względu na brak czasu a jak już mam chwilę to się zajmuję czym innym i odechciewa mi się jeść. Jak dojdę do siebie to wykupuję karnet i idę na jakieś zajęcia a swoją drogą też liczę na większą aktywność jak się ciepło zrobi :)

Ło Matko! Nie pytaj...około 20 kg :-( To znaczy dokładnie sprzed ciąży ok. 15 , ale chcę schudnąć 20 kg ;-)

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o tej wadze, że mnie zmotywowałyście i stanęłam na niej.
    dzisiaj równy miesiąc od porodu i - 15 kg !:D
    jeszcze tylko 3 kg z ciąży i 7 kg z rzucenia palenia :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:49

d69c20mmk9myteud.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci podczas robienia kupy też robia takie larmo? Moja wyje, wygina się, jest purpurowa pomimo ze kupa i pierdy ida gladko...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Czy wasze dzieci podczas robienia kupy też robia takie larmo? Moja wyje, wygina się, jest purpurowa pomimo ze kupa i pierdy ida gladko...

Mój się pręży i jest czerwony, widać kiedy kupa będzie szła :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Za tydzień jadę do Polski a on do mnie czy mogę zostać tydzień dłużej bo on musi odpocząć :(
    Eh brak mi sił na niego
    brak słów.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Misia u nas wychodzą w miarę stale te pory bo antek sie budzi o 7 lub 8 i potem je co 3 godz więc wychodzi +/- jedna godzina.

Karola na mojego otulam tak ze wygląda jak roladka a jak go odkładam to on i tak się układa jak chce czyli też z rękami w górze zawsze :) tylko odkładam go w fazie Kiedy się już nie wybudza :)

wlasnie mialam pytac czym otulasz tak Antosia? ja ogolnie nie usypiam malej na rekach chyba ze nic innego nie dziala, juz wole ze zasypia przy dzwieku suszarki z youtube :D a wlasnie 10:45 zjadla odlozylam ja i poszla sobie spac.. rany jakby tak bylo zawsze bylabym najszczesliwsza na swiecie a jeszcze gdyby tak spala w swoim lozeczku to wogole bylo by czadowo :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie wagi sprzed ciazy to.mi zostalo jakies 5 kg i 5 moglabym dodatkowo zrzucic ale jakos marnie mi to wychodzi... niby malo jem a wagi stoi w miejscu jak zaczarowana :p wlasnie wszamalam dwie kanapki z nutella a teraz pije herbatke wspimagajaca odchudzanie haha
    U nas pierwszy raz po porodzie byl po 5 tygodniach od porodu i nie czulam zadnego dyskomfortu normalnie jakbym nieuzywana byla :p

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to ja do wagi sprzed ciąży mam 13 kilo, a do wymarzonej 24 :D

a może zamiast pajaca założyć cienką bluzkę z długim rękawem i skarpety?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stosuje się coś na potówki u maluszka?

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki- to jaka to waga wymarzona? i ile teraz jest ?:D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    A mieliscie problemy z kupka ? Mój cały czas robi kilka razy dziennie, i też często się ciska przy jedzeniu.

Tak problem z kupka byl i jest nadal:-S cisnie sie ze 20 mon i dopiero kupka i kilka baczkow :-S najgorzej ze rano po karmieniu robi kupke czyli ok 5 i cienie az wyjdzie czasami 30 min i to przez sem :-S czasami mowie do corci: odpusc ta kupe predzej czy pozniej i tak wyjdzie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my walczymy z goraczka u Antka po szczepieniu... jest tak zmierzły, że chyba zaraz wariuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, nam położna nie kazała nic stosować tylko mówiła żeby nie przegrzewać dziecka że lepiej żeby było mu chłodniej niż za gorąco i zauważyłam że wyskakują też od tłustych kremów. Tylko że nie ma dużo.
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79-80:P
    Jak pieseł zareagował na maleństwo? siusia jeszcze po kątach? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:08

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dżulia, nam położna nie kazała nic stosować tylko mówiła żeby nie przegrzewać dziecka że lepiej żeby było mu chłodniej niż za gorąco i zauważyłam że wyskakują też od tłustych kremów. Tylko że nie ma dużo.
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79:P
    Jak pieseł zareagował na maleństwo? siusia jeszcze po kątach? ;)
    no właśnie ubieram ją delikatnie. czasami mi jest zimno, a ona gorąca. i potówki tylko na buzi.

jeśli chodzi o psa, to problem z sikaniem trwał jeszcze kilka dni.
    teraz walczymy z czymś innym. Nie da nikomu obcemu wejść do domu. Zawsze była łagodna, a teraz nie da nikomu obcemu dojść do Julki. Ostatnio rzuciła się na ... Księdza :D
    Ty chyba też miałaś psiaka? Owczarka? dobrze pamiętam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wstawiał schemat ubioru maluszka. Nie mogę znaleźć :( Czy mogę prosić o wstawienie jeszcze raz? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Dżulia, dlatego pytam :D Bo moja jaka głupia była taka jest:P Walczymy z sierścią bo już zmienia na wiosnę i kilka razy dziennie latam albo z odkurzaczem albo ze szczotką. DObrze dobrze, broni Julki :) :D Moja ogólnie normalnie zareagowała ale jak ktoś przychodzi to myśli że do niej i się wtula, skacze, chce się bawić i być głaskana. Ale jeśli o reakcję na Kubę chodzi to jak trzymam go na rękach na siedząco to podchodzi i pyrga go nosem po nóżkach a jak leży na przewijaku jak zrobi kupę to chętnie by go tam umyła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 12:15

• rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    A waga wymarzona to sprzed 6 lat- 56kg :D A teraz jest 79-80:P

Też mi się tyle marzy :)

Dzulia niezły pies :) na pewno ksiądz chciał zrobić coś niedobrego maluszkowi :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • bella88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk a dlaczego doktorka chce odejść od pepti skoro pomaga? Nie można go dłużej stosować?

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

ja ubieram wg tej zasady:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a97b3e9a44f.png

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ