X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Noworodka nie można przyzwyczaić do noszenia, bo to by było jak wyłowić z morza rybę i przyzwyczajać ją do wody.
    Noworodek jedyne co zna, to noszenie, kołysanie i spanie z mamą. On już jest do tego przyzwyczajony, bo nigdy nie miał inaczej.” <3

m@rzenie, MeGi2986, Pchelkaa, kwiatakacji, Ola_45 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez wole tkana ta co mam teraz :) elastyczna lezy narazie w szafie :) moze kiedys sie przyda jak sie skusze nosic dwoch naraz :)
    Marzenie jesli chodzi Ci chodzi o te Azimi to sa tkane ale w wiekszosci wypadkow splotem prostym, choc niby maja i skosno krzyzowym,ale pewnie dlatego sa tanie bo to splot prosty.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Dziewczyny macie jakiej pomysly na walentynki? Nie mam pojecira co mogę kupić mężowi.
    Może test ciazowy? Ale by było zaskoczenie. Taki żarcik.

Marzenie jakimi szczepilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:05

Acikk, genoweffa lubią tę wiadomość

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    no ja tez wole tkana ta co mam teraz :) elastyczna lezy narazie w szafie :) moze kiedys sie przyda jak sie skusze nosic dwoch naraz :)
    Marzenie jesli chodzi Ci chodzi o te Azimi to sa tkane ale w wiekszosci wypadkow splotem prostym, choc niby maja i skosno krzyzowym,ale pewnie dlatego sa tanie bo to splot prosty.
    No właśnie o te mi chodziło ;-) Doczytałam już na innej aukcji, że to splot prosty... chciałabym spróbować, ale boję się, że wydam kupę kasy a Asia będzie miała gdzieś to chustowanie ;-)
    Mama julka ja szczepiłam 5 w 1- pentaxim, Prevenarem na pneumokoki, rotateg na rotawirusa no i euvax na żółtaczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:06

3i499vvjv3ex36x6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    No właśnie o te mi chodziło ;-) Doczytałam już na innej aukcji, że to splot prosty... chciałabym spróbować, ale boję się, że wydam kupę kasy a Asia będzie miała gdzieś to chustowanie ;-)
    Mama julka ja szczepiłam 5 w 1- pentaxim, Prevenarem na pneumokoki, rotateg na rotawirusa no i euvax na żółtaczkę.

Zazwyczaj dzieci lubią ;) nawet jeśli denerwują się na początku ;) mój np zazwyczaj placze jak go wiąże, ale jak już jest opatulony to się uspokaja ;)

Podobno Little Frog mają chusty miękkie od nowości :) a te z outletu wcale nie są gorsze, podobno nie da się nawet zauważyć żadnych zaciągnięć itp ;)

m@rzenie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie to u nas są te same. póki co szczepimy darmowymi plus te rota itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Marzenie to u nas są te same. póki co szczepimy darmowymi plus te rota itd.

My też szczepiliśmy darmowymi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia moj wazyl tydzie temu 5200 i 61 cm mial :)A jak ubieracie dzieciaczki na zakupy o nie moge tego opanowac i wydaje mi ske ze mu za goraco ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia my jak idziemy do zamknietego centrum to ubietam go w krotkie body I pajaca lub jakies wdzianko. Kombinezon zawsze mam w torbie na wszelki w. Do samochodu tez mu nic wiecej nie zakladam jak go mamy przeniesc to kocykiem grubszym go nakrywam I zdejmuje juz w srodku,bo nagrzany wczesniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Madzia moj wazyl tydzie temu 5200 i 61 cm mial :)A jak ubieracie dzieciaczki na zakupy o nie moge tego opanowac i wydaje mi ske ze mu za goraco ??

no to mój przedwczoraj 4300 i 54cm

• Matleena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 08:42

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlena a coz to za zawirowania były :) ?

A moj antek też chyba ma znowu ten skok bo dziś taki marudny nic mu nie pasilo caly dzień nawet w kąpieli płakał chyba pierwszy raz po kapieli nagle odleciał ledwo go z łazienki wynioslam, zjadł na spiocha i nagle zaczął znowu płakać :|
    Teraz mamusia leży w wannie a mezyk siedzi z rolada z nadzieniem antosiowym ale słyszę ze nadzienie caly czas miauczy :P

Madzia890722, Pchelkaa, Ola_45 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:50

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to po jedzeniu przykleil sie do mnie jak leniwiec do barierki ,zlapal za koszule i spi w najlepsze sluchajac mego serduszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chodzimy na ta rehabilitacje i tak mi serce sciska bo tam cwiczy tyle maluszkow z zespolem downa, czy rozszczepem kregosłupa, autyzmem :(....one tak strasznie tam krzycza, placza a Franek sie denerwuje, zaciska raczki....ale dzielnie cwiczy, robi postepy, a ja codziennie dziekuje ze jest praktycznie zdrowiutki

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk hahah roladka zawinieta z nadzieniem Antkowym powalilas mnie tym tekstem :P Moja roladka tez juz zawinieta i spi choc przy jedzeniue marudny byl jak niewie. :/

Megi dzielny twoj Franus jest pokazuje jaki z niego silny chlopczyk :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 tak jak kazda z nas jestem wrecz zafascynowana moim maluchem, który tak szybko sie rozwija, codziennie czyms zaskakuje, ten czas tak leci a ja nie nadazam sie tym wszystkim cieszyc ;)

Mi$ia26 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi oj tak jest się z czego cieszyć :) Twój Franio to cudny chłopak i napewno niedługo nie będzie sladu ze urodził się za wcześnie :) jeszcze przegoni inne "terminowe" dzieciaczki :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie czas ucieka przez palce gdzie te nasze male kruszynki co sie dopiero urodzily na samo wspomnienie porodu i pierwszych chwil spojrzen przytulenia lza sie w oku kreci :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja jak mysle o porodzie to mam wrażenie ze mi się to przysnilo a jak patrzę na zdjęcia Antka co maz zrobił jak go wazyli i mierzyli to szok !!!
    A jak mi go przywieźli w tym wozeczku powiązanego tym sznurkiem i był takim malutkim rolmopsikuem a teraz już taka duża rolada z niego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:11

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ