X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Hej dziewczyny odebralam dzis wynik HCG 5325,99 :-)
    Ktory dzien dpo mialas jak robilas bete?:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No właśnie dziewczyny możemy zrobić piękny prezent na Mikołajki :) Mój ŚP dziadek urodzony był 6 grudnia i na imię miał Mikołaj.
    Kochana Mikolajki u Nas jak Mikolajki ale ja jestem urodzona 30.11 a imieniny mam 1.12 ;D takze nie obraze sie jak bedzie w ktoryms terminie. Mojego Meza Tata sp. tez mial na imie Mikolaj i bralismy to imie nawet pod uwage dla syna ale Marcel chyba jednak;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 a skad jestes? :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso o cholera ale możesz mieć fajnie :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica przyznam,ze jezeli nie urodze do 30.11 to tego dnia bede siedziala jak na szpilkach;D Bede sie smiala jak goscie przyjda i w trakcie imprezy bedzie alarm;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no może tak być:D i obchodziłybyście z dzidzią urodziny tego samego dnia fajnie:D pomagałabyś świeczki zdmuchiwać:P rozumiem, ze rodzić będziesz naturalnie? Ja chyba i tak będę musiała mieć cesarkę bo choruję od dziecka na serce. Zastanawiam się w razie czego nad porodem w Poliklinice Arciszewscy, muszę się zorientować o ile rośnie u nich koszt porodu jeśli ich lekarz nie prowadzi ciąży i sobie to przeczyć co bardziej się opłaca.

• halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tp wychodzi na albo 1 lub 6 grudnia (w zależności jak długi założę cykl - ostatnio różna długość)..
    ale moja córka w ogóle z wyjściem się nie spieszyła i miałam poród wywoływany, więc podejrzewam, że z rodzeństwem będzie podobna historia, więc raczej się szykuje bliżej połowy grudnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:46

Flakonik lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nikicia wow jaka beta ladna :) ktory to dzien ciazy?

34 :-) 4tydz 6 dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kochana Mikolajki u Nas jak Mikolajki ale ja jestem urodzona 30.11 a imieniny mam 1.12 ;D takze nie obraze sie jak bedzie w ktoryms terminie. Mojego Meza Tata sp. tez mial na imie Mikolaj i bralismy to imie nawet pod uwage dla syna ale Marcel chyba jednak;)

Czyżbys misla na imię Natalia ?
    Ja urodziny 30.11 a imieniny 1.12 i na imie mam Natalia a tetmin porodu na 1.12 czyli bede miala prezent :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya Witaj i gratulacje :) hmm. nie wiem z jakim terminem wpisac cie na.liste? Mamy ten sam dzien ciazy . Ja mam na 1.12 no ale to zalezy od dlugosci cykli tak jak piszesz :)

Blair lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - ja podejrzewam, że bardziej wiarygodna data będzie 06.12
    Podejrzewam, że owulacja była 15.03 a cykl wtedy 33 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:12

Flakonik lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu przychodzi wieczor a mnie zaczyna bolec brzuch ktorys dzien tak mam cale dzien nie boli a wieczorem ciagnie jakos kuje pobolewa moze przez to ze caly dzien w pracy jestem niby sie nie narobie ale siedziec trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana caly czas mdli. to nie powinno sie nazywac poranne mdlosci tylko calodniowe.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a wymiotujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica. No niestety. Teraz udalo mi sie gpdzine temu zjesc jakies owoce i niezwymiotowac wirc jest dobrze.bo wszystko co dzisiaj na sniadanie i obiad chociaz w malych ilosciach dlugo nie posiedzialo w zoladku.
    Ale przynajmniej czuje ze jestem w ciazy :D

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mdli Tak do obiadu potem juz tylko raz na jakis czas ale nawey i w nocy i wieczorem z moja cora wymiotowalam jak kot ale mowia ze czesto przy drugiej ciazy te objawy sa duzo slabsze sie okarze :)

• halwaya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie delikatnie mdli też - aż się zdziwiłam, że tak wcześnie coś się dzieje, bo innych objawów absolutnie nie mam

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zero mdłości. Oby tak zostało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya no szybko sie zaczelo ja tez myslalam ze pozniej . widocznie Hcg jest juz takie wysokie ...

a ty robilas jakas bete czy same testy?

Blair lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko testy, bo mieszkam w UK, wiec nie mam jak nawet bety zrobic - lekarz musialby zlecic - a tego tu sie nie praktykuje. Do 8 tc w ogole nie mam co sie zglaszac do lekarza.

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ