Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Hej dziewczyny odebralam dzis wynik HCG 5325,99 :-)
    Ktory dzien dpo mialas jak robilas bete?:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No właśnie dziewczyny możemy zrobić piękny prezent na Mikołajki :) Mój ŚP dziadek urodzony był 6 grudnia i na imię miał Mikołaj.
    Kochana Mikolajki u Nas jak Mikolajki ale ja jestem urodzona 30.11 a imieniny mam 1.12 ;D takze nie obraze sie jak bedzie w ktoryms terminie. Mojego Meza Tata sp. tez mial na imie Mikolaj i bralismy to imie nawet pod uwage dla syna ale Marcel chyba jednak;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania14 a skad jestes? :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso o cholera ale możesz mieć fajnie :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica przyznam,ze jezeli nie urodze do 30.11 to tego dnia bede siedziala jak na szpilkach;D Bede sie smiala jak goscie przyjda i w trakcie imprezy bedzie alarm;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no może tak być:D i obchodziłybyście z dzidzią urodziny tego samego dnia fajnie:D pomagałabyś świeczki zdmuchiwać:P rozumiem, ze rodzić będziesz naturalnie? Ja chyba i tak będę musiała mieć cesarkę bo choruję od dziecka na serce. Zastanawiam się w razie czego nad porodem w Poliklinice Arciszewscy, muszę się zorientować o ile rośnie u nich koszt porodu jeśli ich lekarz nie prowadzi ciąży i sobie to przeczyć co bardziej się opłaca.

• halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tp wychodzi na albo 1 lub 6 grudnia (w zależności jak długi założę cykl - ostatnio różna długość)..
    ale moja córka w ogóle z wyjściem się nie spieszyła i miałam poród wywoływany, więc podejrzewam, że z rodzeństwem będzie podobna historia, więc raczej się szykuje bliżej połowy grudnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:46

Flakonik lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Nikicia wow jaka beta ladna :) ktory to dzien ciazy?

34 :-) 4tydz 6 dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Kochana Mikolajki u Nas jak Mikolajki ale ja jestem urodzona 30.11 a imieniny mam 1.12 ;D takze nie obraze sie jak bedzie w ktoryms terminie. Mojego Meza Tata sp. tez mial na imie Mikolaj i bralismy to imie nawet pod uwage dla syna ale Marcel chyba jednak;)

Czyżbys misla na imię Natalia ?
    Ja urodziny 30.11 a imieniny 1.12 i na imie mam Natalia a tetmin porodu na 1.12 czyli bede miala prezent :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya Witaj i gratulacje :) hmm. nie wiem z jakim terminem wpisac cie na.liste? Mamy ten sam dzien ciazy . Ja mam na 1.12 no ale to zalezy od dlugosci cykli tak jak piszesz :)

Blair lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - ja podejrzewam, że bardziej wiarygodna data będzie 06.12
    Podejrzewam, że owulacja była 15.03 a cykl wtedy 33 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:12

Flakonik lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu przychodzi wieczor a mnie zaczyna bolec brzuch ktorys dzien tak mam cale dzien nie boli a wieczorem ciagnie jakos kuje pobolewa moze przez to ze caly dzien w pracy jestem niby sie nie narobie ale siedziec trzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana caly czas mdli. to nie powinno sie nazywac poranne mdlosci tylko calodniowe.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik a wymiotujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica. No niestety. Teraz udalo mi sie gpdzine temu zjesc jakies owoce i niezwymiotowac wirc jest dobrze.bo wszystko co dzisiaj na sniadanie i obiad chociaz w malych ilosciach dlugo nie posiedzialo w zoladku.
    Ale przynajmniej czuje ze jestem w ciazy :D

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez mdli Tak do obiadu potem juz tylko raz na jakis czas ale nawey i w nocy i wieczorem z moja cora wymiotowalam jak kot ale mowia ze czesto przy drugiej ciazy te objawy sa duzo slabsze sie okarze :)

• halwaya Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie delikatnie mdli też - aż się zdziwiłam, że tak wcześnie coś się dzieje, bo innych objawów absolutnie nie mam

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zero mdłości. Oby tak zostało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya no szybko sie zaczelo ja tez myslalam ze pozniej . widocznie Hcg jest juz takie wysokie ...

a ty robilas jakas bete czy same testy?

Blair lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko testy, bo mieszkam w UK, wiec nie mam jak nawet bety zrobic - lekarz musialby zlecic - a tego tu sie nie praktykuje. Do 8 tc w ogole nie mam co sie zglaszac do lekarza.

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ