X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle ta beta rosnie w niezlym tepie a czemu robisz ja 4 raz nie robi sie 2 razy hm....?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona pierwsza byla robiona w dniu @ zebym mogla w razie co pojsc do lekarza,potem po 48h chcialam sprawdzic czy dobrze przyrasta. Dzis robilam bo na ostatniej wizycie lekarz powiedzial mi zebym zrobila i przyniosla na czwartkowa wizyte a w srode poprostu chce zrobic bo znowu chce zobaczyc czy jest ok przyrost:) Nikt nikomu nie mowi,ze ma zrobic tylko 2 razy,mozna robic jeszcze do 12 tyg bo pozniej juz stezenie spada podczas ciazy i to jest prawidlowe. Robienie bety jest indywidualna kwestia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ładny przyrost :) Jak się jutro lepiej poczuję to może też skoczę na betę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem poprostu wiem ze jak sie idzie do lekarza to kieruje Cie na bet ktora sie powtarza po 48 godzinach tez prywatnie robilam bete botesty mi wychodzily z prawie nie widoczna kreska beta byla podwyzszona ale na drugi dzien dostalam mocny okres najprawdopodobniej byla to ciaza biochemiczna :(beta u mnie 39 zl kosztuje tak na marginesie to sporo

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia przykro mi :( ale tym razem będzie wszystko ok :) U mnie beta 22 zł to nie tak szkoda, ale tak 39zł to serio dużo:/ Jak bym miała tyle płacić to też bym sobie darowała, bo przecież to nic nie zmieni.

Myślałam, żeby kupić detektor tętna płodu, widziałam używane za parę groszy :) mogłabym czasem jak już dzidzia będzie większa skontrolować czy wszystko ok:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby...tym razem krecha jest wyrazna mam symptomy ciazy slabo sie czuje pozatym spoznia mi sie okres juz tydzien zaraz ale jakos sie po ciuchu martwie po tej ostatniej ciazy biochemicznej dlatego mowie ja zaczne sie cieszyc dopiero jak zobacze moja dzidzie i.uslysze serduszko nawet nie wiedzialam ze jest takie cos jak detektor plodu moze faktycznie warto by bylo takie cos nabyc :) a powiedzcie wolaly byscie chlopca czy dziewczynke ? :)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:47

Flakonik lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też codziennie testuję i na razie wszystko ok :) Jak jest serduszko to najważniejsze :)
    A detektor jest ale używać możesz dopiero jak jest serduszko czyli za jakiś czas dopiero :P
    Dla mnie obojętne, byle zdrowe. Kiedyś byłam za chłopcem. Teraz maż mówi, że czuje, ze to dziewczynka więc i ja zaczęłam się skłaniać ku dziewczynce. Przy pierwszej ciąży to aż takiego znaczenia nie wg mnie. A jeśli pękły 2 pęcherzyki to kto wie, może i parka będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo maz nastawiony hest na syna nawet jak cos mowi o naszej fasolce to mowi juniorek a mi sie cos wydaje ze bedzie dziewczynka znowu chociasz chciala bym chlopca ale tylko z tego wzgledu ze dziewczynke mam...ale z cala pewnoscia To az takiego znaczenia nie ma najwazniejsze zeby bylo zdrowiutkie i ciaza przebiegla w spokoju i bez problemow :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja od rana walcze z mdlosciami. Jak ja mam sie zdrowo odzywian jak nic mi w zoladku nie zostaje dluzej niz pol godziny :/

Gratulacje pieknych przyrostu bety. :) Ja mialam isc dzisiaj na 4 bete ale.tak sie zle czuje ze nie poszlam a pozatym nie mam watplisosci ze jestem w ciazy bo sa coraz wieksze te mdlosci.

Co do plci. To na poczatku staran marzylam
    o dziewczynce ale po takim dlugim okresie oczekiwania plec jest naprawde obojetna. Wazne zeby bylo zdrowe.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny odebralam dzis wynik HCG 5325,99 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia wow jaka beta ladna :) ktory to dzien ciazy?

Blair lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    mam nadzieje że u mnie będzie wszystko dobrze i będę mogła z Wami być tu na wątku ;)
    czekam na drugi wynik bety... w piątek był już o 16 a dzisiaj jeszcze nie ma

Flakonik ja jestem z 1 grudnia

Flakonik, Patus_777 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ania i gratulacje ! :*
    O to juz nas trojeczka na 1 grudnia :)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania to musowo daj znac jak beta...trzymam kciuki :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam znać, siedze cała w stresie :(

Flakonik termin miałabym na 8
    ja urodzona 1 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus a ty kiedy bedziesz miala wyniki bety? ;)

Ania To moze bedziesz miala prezent urodzinowy ;)

Blair lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Patus a ty kiedy bedziesz miala wyniki bety? ;)

Ania To moze bedziesz miala prezent urodzinowy ;)

nie mam nic przeciwko, mogłby być też 6 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny możemy zrobić piękny prezent na Mikołajki :) Mój ŚP dziadek urodzony był 6 grudnia i na imię miał Mikołaj.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Odebralam bete i progesteron :)
    Beta za pierwszym razem wynisila 98,54 ( w sobote) a teraz po 48h 271.4!! a progesteron 31 :)
    Jak myslicie progesteron jest dobry prawda?
    Super,wszystko jest ok i jedno i drugie:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ