Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny!
Flakonik no o dziwo szybko się udało, ale wiesz, jeszcze wszystko przede mną. Miejmy nadzieje, że zdrowie nam dopisze i obejdzie się bez komplikacji a kilka dni po 1 grudnia pochwalimy się Maluchami Byłaś już u lekarza?Flakonik lubi tę wiadomość
-
annielica wrote:Haha no może tak być i obchodziłybyście z dzidzią urodziny tego samego dnia fajnie:D pomagałabyś świeczki zdmuchiwać rozumiem, ze rodzić będziesz naturalnie? Ja chyba i tak będę musiała mieć cesarkę bo choruję od dziecka na serce. Zastanawiam się w razie czego nad porodem w Poliklinice Arciszewscy, muszę się zorientować o ile rośnie u nich koszt porodu jeśli ich lekarz nie prowadzi ciąży i sobie to przeczyć co bardziej się opłaca.
-
nikicia86 wrote:Czyżbys misla na imię Natalia ?
Ja urodziny 30.11 a imieniny 1.12 i na imie mam Natalia a tetmin porodu na 1.12 czyli bede miala prezentnikicia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvka wrote:Dzięki dziewczyny!
Flakonik no o dziwo szybko się udało, ale wiesz, jeszcze wszystko przede mną. Miejmy nadzieje, że zdrowie nam dopisze i obejdzie się bez komplikacji a kilka dni po 1 grudnia pochwalimy się Maluchami Byłaś już u lekarza?
W ciazy jeszcze nie bylam u gina. mam wizyte 15kwietnia dopieroBlair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:No cos Ty,watpie zebym naturalnie rodzila,pierwsza mialam cesarke bo rozwarcia brak.. a jesli chodzi o prywatne kliniki to ja nie zamierzam,bo jak cos bedzie sie dzialo przy porodzie (tak jak moje komplikacje podczas pierwszego) to i tak Ciebie wioza do szpitala.. takze ja podziekuje:)
A ja z kolei jak posłuchałam opowiadań moje koleżanki, która niedawno rodziła to postanowiłam za jej radą, że Państwowy szpital to nie jest dobry wybór. Komplikacje najczęściej występuję przez lekarzy, którzy w szpitalach podchodzą do rodzących jak do krów rozpłodowych, byle tylko zrobić swoje i do przodu. Koleżanka miała rodzić cesarką bo dziecko było bardzo duże i miała przegrodę w macicy i arytmię, ale skąd kazali jej rodzić naturalnie. Lekarz bezwstydnie podszedł do jej męża i powiedział wprost, że jak chce cesarkę to ona kosztuje 1500 zł Biedna leżała cierpiała, próbowała naturalnie ale nic i dopiero wtedy z wielką łaską zrobili jej cesarkę, w dodatku z pretensją, że to 8 już cesarka tego dnia (jakby to była jej wina) Słyszałaś o Lilce z Bonifratów? Mi się włos na głowie jeży co się dzieje, co narobił szpital i nawet winy za to nie ponosi, a miesza rodziców małej z błotem -
Oj taj, uwielbiam soczki, i też pomyśle o sokowirówce chyba:) Ja znalazłam ostatnio blender, wrzucam do niego banana, kiwi, kilka orzechów włoskich, kilka migdałów i łyżeczkę siemienia lnianego. Zalewam to mlekiem i dosypuję szczyptę cukru waniliowego. No pyszota na szybkie śniadanie, gdy spieszę się do pracy Ogólnie zaczęłam więcej jeść od kilku dni.Ale cieszę się z tego powodu, gdyż zawsze byłam chudziuteńka Może kilka kg zostanie po ciąży ;P
Patus_777 lubi tę wiadomość
-
Flakonik wrote:Czy tylko ja mam tak pozno pierwsza wizyte? 15 kwietnia?
Czy ktos ma jeszczw tak jak ja? u umnie to bedzie skonczony 7tc +1dzien. czyli 8 tydzien
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. - - 6t6d -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak Mysłowice witają;PWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:04
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Evka wrote:Witajcie.
Miło widzieć tyle grudniowych przyszłych mamuś Sama jestem z grudnia, tym bardziej się cieszę, że TP mojego Skarba to 01.12.2015.
Z mężem staraliśmy się raz - raz jedyny. Mąż pracuje w tygodniu w innym regionie Polski, więć myśleliśmy, że się nie uda - no jak to tak "chcesz i masz?" Tym bardziej, że wg testów owulacyjnych, owu miałam kilka dni po jego wyjeździe. Mój M mówił: Ojjj przecież pływacy mogą kilka dni przetrwać - i przetrwały
Wykonałam bete 2-krotnie, wzrosła ładnie. Pierwsza wizyta u lekarza będzie już w czwartek. Ciekawa jestem co uda się zobaczyć
GRATULACJE:**Evka lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!