Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka witamy w naszym gronie:) gratulujemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka witamy :* Gratulacje. Oj jak ci pozytywnie zazdroszcze ze tak szybciutko sie udalo :)
    Patrze na twoj suwaczek ze jestesmy na tym samym etapie i ten sam termin porodu :)

Blair lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

Flakonik no o dziwo szybko się udało, ale wiesz, jeszcze wszystko przede mną. Miejmy nadzieje, że zdrowie nam dopisze i obejdzie się bez komplikacji a kilka dni po 1 grudnia pochwalimy się Maluchami :D Byłaś już u lekarza?

Flakonik lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Haha no może tak być:D i obchodziłybyście z dzidzią urodziny tego samego dnia fajnie:D pomagałabyś świeczki zdmuchiwać:P rozumiem, ze rodzić będziesz naturalnie? Ja chyba i tak będę musiała mieć cesarkę bo choruję od dziecka na serce. Zastanawiam się w razie czego nad porodem w Poliklinice Arciszewscy, muszę się zorientować o ile rośnie u nich koszt porodu jeśli ich lekarz nie prowadzi ciąży i sobie to przeczyć co bardziej się opłaca.
    No cos Ty,watpie zebym naturalnie rodzila,pierwsza mialam cesarke bo rozwarcia brak.. a jesli chodzi o prywatne kliniki to ja nie zamierzam,bo jak cos bedzie sie dzialo przy porodzie (tak jak moje komplikacje podczas pierwszego) to i tak Ciebie wioza do szpitala.. takze ja podziekuje:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:48

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:48

Patus_777 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Czyżbys misla na imię Natalia ?
    Ja urodziny 30.11 a imieniny 1.12 i na imie mam Natalia a tetmin porodu na 1.12 czyli bede miala prezent :-D
    Dokladnie;) czyli nie dosc,ze mamy to samo imie i imieniny w tym samym czasie to jeszcze ta sama date urodzin jesli chodzi o dzien i msc;)

nikicia86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka witaj!
    A wiecie co mnie dzis natchnelo i niedawno z zakupow wrocilam z... sokowirowka taka fajna mala;) i soczki,soczki,soczki;D beda :)

Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzięki dziewczyny!

Flakonik no o dziwo szybko się udało, ale wiesz, jeszcze wszystko przede mną. Miejmy nadzieje, że zdrowie nam dopisze i obejdzie się bez komplikacji a kilka dni po 1 grudnia pochwalimy się Maluchami :D Byłaś już u lekarza?

W ciazy jeszcze nie bylam u gina. mam wizyte 15kwietnia dopiero

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Po za tym jak z waszym śluzem? bo ze mnie cieknie... nigdy tyle tego nie było, nawet w dni płodne!

Ze mnie tez. i caly czas mam stresa ze to @

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No cos Ty,watpie zebym naturalnie rodzila,pierwsza mialam cesarke bo rozwarcia brak.. a jesli chodzi o prywatne kliniki to ja nie zamierzam,bo jak cos bedzie sie dzialo przy porodzie (tak jak moje komplikacje podczas pierwszego) to i tak Ciebie wioza do szpitala.. takze ja podziekuje:)

A ja z kolei jak posłuchałam opowiadań moje koleżanki, która niedawno rodziła to postanowiłam za jej radą, że Państwowy szpital to nie jest dobry wybór. Komplikacje najczęściej występuję przez lekarzy, którzy w szpitalach podchodzą do rodzących jak do krów rozpłodowych, byle tylko zrobić swoje i do przodu. Koleżanka miała rodzić cesarką bo dziecko było bardzo duże i miała przegrodę w macicy i arytmię, ale skąd kazali jej rodzić naturalnie. Lekarz bezwstydnie podszedł do jej męża i powiedział wprost, że jak chce cesarkę to ona kosztuje 1500 zł:/ Biedna leżała cierpiała, próbowała naturalnie ale nic i dopiero wtedy z wielką łaską zrobili jej cesarkę, w dodatku z pretensją, że to 8 już cesarka tego dnia (jakby to była jej wina):/ Słyszałaś o Lilce z Bonifratów? Mi się włos na głowie jeży co się dzieje, co narobił szpital i nawet winy za to nie ponosi, a miesza rodziców małej z błotem :(

• Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taj, uwielbiam soczki, i też pomyśle o sokowirówce chyba:) Ja znalazłam ostatnio blender, wrzucam do niego banana, kiwi, kilka orzechów włoskich, kilka migdałów i łyżeczkę siemienia lnianego. Zalewam to mlekiem i dosypuję szczyptę cukru waniliowego. No pyszota na szybkie śniadanie, gdy spieszę się do pracy :) Ogólnie zaczęłam więcej jeść od kilku dni.Ale cieszę się z tego powodu, gdyż zawsze byłam chudziuteńka :) Może kilka kg zostanie po ciąży ;P

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl jest tu jakaś przyszła mamusia ze śląska? :)

Patus_777, alicja_ lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Czy tylko ja mam tak pozno pierwsza wizyte? 15 kwietnia?
    Czy ktos ma jeszczw tak jak ja? u umnie to bedzie skonczony 7tc +1dzien. czyli 8 tydzien
    Ja mam wizytę 14.04., czyli 6 tydzień + 6 dzień. W poprzedniej ciąży w 6 tygodniu 4 dniu już biło serducho. Mam nadzieję, że do tego czasu nie będzie żadnych przygód.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to już będzie serducho widać :) Ja do czwartku chyba nie wytrzymam ;P
    Flakonik wrote:
    W ciazy jeszcze nie bylam u gina. mam wizyte 15kwietnia dopiero

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dokladnie;) czyli nie dosc,ze mamy to samo imie i imieniny w tym samym czasie to jeszcze ta sama date urodzin jesli chodzi o dzien i msc;)

Dokładnie ale superrr :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka witaj :-)

Evka lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak :) Mysłowice witają;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:04

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pati :) Miło widzieć koleżankę zza miedzy. Ja mieszkam w Będzinie.
    Patus_777 wrote:
    Tak :) Mysłowice witają;P

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Witajcie.

Miło widzieć tyle grudniowych przyszłych mamuś :) Sama jestem z grudnia, tym bardziej się cieszę, że TP mojego Skarba to 01.12.2015.
    Z mężem staraliśmy się raz - raz jedyny. Mąż pracuje w tygodniu w innym regionie Polski, więć myśleliśmy, że się nie uda - no jak to tak "chcesz i masz?" Tym bardziej, że wg testów owulacyjnych, owu miałam kilka dni po jego wyjeździe. Mój M mówił: Ojjj przecież pływacy mogą kilka dni przetrwać - i przetrwały :)
    Wykonałam bete 2-krotnie, wzrosła ładnie. Pierwsza wizyta u lekarza będzie już w czwartek. Ciekawa jestem co uda się zobaczyć :)

GRATULACJE:**

Evka lubi tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ