X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mówiłyście już rodzinie, pracodawcy o ciąży?
    Ja czekam na pierwsze USG. Jak wszystko będzie w porządku, powiem rodzinie:)
    Z pracodawcą mogę mieć mały problem, w sensie skrępowania - pracuję z samymi mężczyznami :)

Patus_777 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Do tej pory po cichu Was podczytywałam, w końcu postanowiłam do Was dołączyć. To moja 3 ciąża. Pierwsza poroniłam w 9 tygodniu, druga ciąża - 3,5 letnia córeczka , a o obecną ciąże staraliśmy się z mężem 3 miesiące. Termin mam na 01.12.2015r. Trochę się martwię bo jestem od 2 dni przeziębiona. Do lekarza jeszcze nie zapisałam się, chcę pójść pod koniec 6 tygodnia i mam nadzieje że będzie już widać serduszko :)

79f1bec7e1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:21

Evka, Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
  • Evka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj serdecznie :) Termin taki jak mój! Trzymam kciuki.
    kwiatuszek83 wrote:
    Witam wszystkie przyszłe mamusie :) Do tej pory po cichu Was podczytywałam, w końcu postanowiłam do Was dołączyć. To moja 3 ciąża. Pierwsza poroniłam w 9 tygodniu, druga ciąża - 3,5 letnia córeczka , a o obecną ciąże staraliśmy się z mężem 3 miesiące. Termin mam na 01.12.2015r. Trochę się martwię bo jestem od 2 dni przeziębiona. Do lekarza jeszcze nie zapisałam się, chcę pójść pod koniec 6 tygodnia i mam nadzieje że będzie już widać serduszko :)

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kwiatuszek. Gratulacje ! :* Mam taki sam termin :)
    Kuruj sie tam wszelkimi domowymi sposobamk. Bedzie dobrze.

kwiatuszek83, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Czy mówiłyście już rodzinie, pracodawcy o ciąży?
    Ja czekam na pierwsze USG. Jak wszystko będzie w porządku, powiem rodzinie:)
    Z pracodawcą mogę mieć mały problem, w sensie skrępowania - pracuję z samymi mężczyznami :)

Jeśli chodzi o prace to min w 2-3 miesiącu dobry czas powiadomić.. a rodzinie na święta chcieliśmy jak potwierdzę ciąże w 100%, bo mam bardzo wczesną testy nie wychodzą jeszcze mocne;/ więc chce betę zrobić ale wstrzymuję się 3 dni jeszcze ;/
    a jesteśmy pewni, że jestem w ciąży:)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png

Wysłany: 30 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mówiłam nikomu o ciąży. Wie tylko mąż oczywiście. Rodzinie zamierzam powiedzieć dopiero po 12 tygodniu. A co do pracodawcy to jeszcze nie wiem, bo w tej chwili jestem na wychowawczym , który kończy mi się za miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:33

pg7sjgt.png[/url
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam powiedzieć w pracy, bo miałam teraz podpisywać nową umowę i tak się wszystko zbiegło. Wie mąż, szefowa i jedna koleżanka z pracy. Najblizsi się dowiedzą po usg za dwa tygodnie, jeśli będzie wszystko OK.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie juz w pracy wszyscy wiedza bo jestem juz na.L4. A najblizsi tez wiedza. Wiem ze za szybko powiedzielismy ale tak wyszlo. Skoro juz niepracuje i siedze w domu to i tak szybko by sie wydalo. A lepiej samemu powiedziec niz zeby plotki krazyly.Mam tylko nadzieje ze nie zapesze tym i wszystko bedzie dobrze.

Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek witaj i gratulacje;) ja również jestem przeziębiona;( i też mam usg pod koniec 6 tygodnia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 22:36

kwiatuszek83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy wiedzą i najbliżsi a reszte to jak wszystko się potwierdzi :-) juz na 100 %

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek witam :-)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo chciałabym pracować przynajmniej do końca czerwca. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nic się po drodze nie wydarzy. Będzie bardzo intensywnie, ale obym dała radę.

Widzę, że nie tylko ja walczę z przeziębieniem. Pomogły mi domowe sposoby - syrop z cebuli z imbirem i miodem, kanapka z czosnkiem, trochę leżenia. Katar ma dalej, ale mniej uciążliwy. Zdrówka, dziewczyny :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy w pracy nie powiedzieć.. pracować i tak będę najdłużej jak się da.. w połowie listopada mam urlop, więc mysle, że po nim juz wezmę macierzyński. Tym razem nie będę brała roku macierzynskiego. We wrześniu pewnie znow wrócę do pracy.

Sx0K.png
    ypbg.png

Wysłany: 30 marca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    A ja bardzo chciałabym pracować przynajmniej do końca czerwca. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nic się po drodze nie wydarzy. Będzie bardzo intensywnie, ale obym dała radę.

Widzę, że nie tylko ja walczę z przeziębieniem. Pomogły mi domowe sposoby - syrop z cebuli z imbirem i miodem, kanapka z czosnkiem, trochę leżenia. Katar ma dalej, ale mniej uciążliwy. Zdrówka, dziewczyny :)

Ja wczoraj leżałam w łóżku i spałam cały dzień, gorączka, kaszel, katar, osłabienie i ból gardła. Wypiłam sporo herbaty z miodem i cytryną, jadłam kanapki z czosnkiem a gardło płukałam wodą z solą. Bardzo pomogło, dziś już gardło nie boli i czuje się dużo lepiej :) został jeszcze katar.
    Co do pracy to ja będę chciała iść od razu na zwolnienie bo przy moich warunkach pracy nawet by mnie tam nie wpuścili gdyby o ciąży wiedzieli.

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek to gdzie ty pracujesz? :O

Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

Wysłany: 30 marca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kwiatuszek to gdzie ty pracujesz? :O

W dużym magazynie odzieżowym na 3 zmiany. Praca niestety fizyczna, ciężka i stresująca. Kilkaset osób na jednej zmianie. W poprzedniej ciąży od razu kazali mi iść na l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 23:23

pg7sjgt.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiscie ciezko. :/

Dobranoc:* wyspijcie sie wszystkie dobrze :)

kwiatuszek83, Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje na nocki - w sklepie z ciuchami ;)
    W poprzedniej ciazy poszłam sobie na kasy na dniowki, ale teraz chce zostać na nockach. Wiem, że wPL nie można ciężarnej w nocy robić. Dobrze, że tutaj nie ma takiego wymogu, bo bym nie miala co z córką zrobić. Pewnie będzie ciężko, ale trudno. UK to nie tak bogaty kraj i tutaj na L4 na ciążę ciężkossię dostać ;) musi byc bardzo poważny powód.Na samą ciaze to nie dają :( a szkoda w sumie, bo bratowa w PL od pierwszych dni obie ciąże przesiedziala w domu a ja zasuwalam do tyry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 06:12

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żeyczę Wam zdrowia dziewczyny. Dzisiaj usłyszałam w radio, że na święta może posypać śniegu troche :/ Powtórka sprzed 2 lat?
    Ja będę musiała powiedzieć w kwietniu pracodawcy, bo umowa się kończy ostatniego maja.
    Najbliższej rodzinie powiemy w święta lub po nich.
    Dzisiaj zaczeliśmy 6 tydzień dziewczyny :) Jeszcze 6 i będzie troche mniej nerwowo.

wnidzbmhunwbroqa.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka: ) wyblagalam Panią z labo O wynik bety, bo od rana mam ogromne mdlosci i źle się czuję, więc nie pojechalabym odebrać. Jest 1491 :) pierwsza wizytę mam na 16 kwietnia. Muszę przeczytać kilka stron o nadrobić zaległości: )

alicja_ lubi tę wiadomość

p19uyx8dnezstxe3.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ