X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naox rysunki świetne:)Ja dostałam jakąś książkę od bratowej ale nie miałam jeszcze czasu, żeby ją przejrzeć.

naox lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zadzwoniłam do lekarza, u którego chciałabym prowadzić ciążę i najbliższy wolny termin to 25.04 czy to nie za późno? Byłabym wtedy w 8 tygodniu... Jakoś mnie to przeraziło hehe

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przynajmniej będziesz miała pewność, że zobaczysz serduszko ;)

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wcale nie będzie za późno. Ja w poprzedniej ciąży poleciałam od razu po pozytywnym teście na wizytę, było za wcześnie bo widoczny tylko pusty pęcherzyk (ok 4t+). Gin kazał przyjść za 8 dni żeby sprawdzić czy pojawi się zarodek, przyszłam i pęchęrzyk nadal pusty-znowu za wcześnie. Następna 3 wizyta znowu za 8 dni i wtedy pojawił się zarodek, ale żeby sprawdzić czy wszystko w porządku i czy serduszko bije musiałam przyjść za kolejne 8 dni. I dopiero w 7t+3d było widać piękny zarodek z bijącym serduchem. Całe szczęście wszystkie wizyty miałam w abonamencie. Ale ile stresu sie najadłam... Teraz nie spieszę się z wizytą i tez planuję iść najwcześniej dopiero ok 7tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:09

pg7sjgt.png[/url
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Karola przynajmniej będziesz miała pewność, że zobaczysz serduszko ;)
    W sumie może masz i rację:) jakoś spanikowałam ale już mi przeszło:)

Kwiatuszek teraz to już jestem wyluzowana na maxa haha :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 12:13

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam, ze tak Sie wtrące- mamuśka listopadowa jestem :) tak w sumie przez przypadek do was trafilam.. NAOX szukam tej właśnie książki ze zdjęcia, pomoz proszę co to za książka ;)
    Pozdrawiam was gorąco i życzę wszystkiego dobrego :):*

km5supjy0xczfwah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was pobolewa brzuch...boli? Bo mnie dzis cos boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 wrote:
    Czy was pobolewa brzuch...boli? Bo mnie dzis cos boli

Mnie tez :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naczytalam sie ze bol brzucha jesli nie towazysza mu plamienia jest normalny macica sie rozciaga ale jakos mnie to i tak martwi czytalam tez ze mozna nospe brac ale sama nie wiem co myslicie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    przepraszam, ze tak Sie wtrące- mamuśka listopadowa jestem :) tak w sumie przez przypadek do was trafilam.. NAOX szukam tej właśnie książki ze zdjęcia, pomoz proszę co to za książka ;)
    Pozdrawiam was gorąco i życzę wszystkiego dobrego :):*

Ta książka to "Ciężarówką przez 9 miesięcy".

naox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 wrote:
    naczytalam sie ze bol brzucha jesli nie towazysza mu plamienia jest normalny macica sie rozciaga ale jakos mnie to i tak martwi czytalam tez ze mozna nospe brac ale sama nie wiem co myslicie ?

Ja ma teraz skurcze i takie bóle dosłownie jakby mi się wszystko rozciągło. Aż czuję jak mi się lekko miednica rozzsuwa i promienieje to do krzyża. Ale pewnie dlatego, ze mam małą macicę i zaczyna się to u mnie wcześniej. Nie jest to wielki ból, nawet mniejszy niż na @ ale inny. I nie zdarza się zbyt czesto.

• naox Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sadzić roślinki a tu śnieg sypie, ze hej. Książka jak już pisała Annielica "ciężarówka przez 9msc " :) świetna Książka. Merytoryczna i z poczuciem humoru.

Mnie od wczoraj ciągnie coś w macicy i kluje po lewej stronie.

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche mi lzej ze was tez brzuszek pobolewa ciagnie to chyba faktycznie tak ma byc...dziewczynk ja pracuje w karkonoskich gorach porebie to tu tak nawalilo ze sniegu po kolana i na nartach mozna jezdzic praca mi juz nie idzie wogole wiedzac ze za 5 dni odchodze juz wogole bo na l4 ide to nic Mi sie juz nie chce do tego zle sie dzis cos czuje wyjatkowo jakos :(

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gina planuje isc 17kwietnia :) nie widze sensu wczesniej, skoro progesteron mam doskonały:)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Ja do gina planuje isc 17kwietnia :) nie widze sensu wczesniej, skoro progesteron mam doskonały:)

Chichibi tez ide 17go ale juz na jednej wyzycie bylam

• halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z no-spą nie ma co przesadzać - lekarze zalecają je jak dropsy, ale ja osobiście bym nie brała - w końcu jakieś x lat temu no-spa była tylko na receptę. Wiem, że no-spa może powodować niskie napięcie mięśniowe noworodka.

naox lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki progesteronu-39 ;)
    Ilonia trzymaj sie i nie przemeczaj. Dasz radę :)

p19uyx8dnezstxe3.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalałam i zrobiłam sobie test cyfrowy.
    Teraz to mam czarno (na prawie) białym :D

npeu8h.jpg

naox, iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • naox Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halwaya super, gratulacje: )

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naox staram sie trzymac ale ciezko od 9 do 21 musze byc w parcy i tak jeszcze 5 dni a samopoczucie coraz gorsze ale dam rade dla bobaska mojego :)

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ