X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 wrote:
    Naox staram sie trzymac ale ciezko od 9 do 21 musze byc w parcy i tak jeszcze 5 dni a samopoczucie coraz gorsze ale dam rade dla bobaska mojego :)

Biedaku :-( jestem z toba

ilonia1985 lubi tę wiadomość

• naox Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle godzin? Co to za praca?

p19uyx8dnezstxe3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje w systemi dwa tugodnie na dwa tygodnie czyli dwa tygodnie w domu i swa w pracy po 13 nawet 14 godzin potem mam wolne za te nadgodziny prcuje w hotel ;) na.szczescie juz po sezonie ludzi nie ma ale przedemna swieta i siedziec treba od rana do nocy :(

• halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12h codziennie przez 2 tyg to dla mnie byłby morderczy maraton.. oczywiście fajnie jest mieć potem 2 tyg wolnego, ale to ja już wolę te moje 5h dziennie codziennie (z wolnymi weekendami). Podziwiam! Uważaj na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:59

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwestia przyzwyczajenia pracuje juz tak 5 lat i lubie swoja prace co dwa tygodnoe urlip dwa tygodnie ale faktycznie czasem jest ciezko a teraz to juz wogole przysypiam przy stole normalnie kawy nie chce juz pic pozatym nie mam nawet checi na nia nie wiem czym tu sie podniesc moze wypije jakas czekolade masakra

• halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia - a jak chcesz pracować po porodzie? tzn po macierzyńskim? Dalej w tym samym systemie?

Sx0K.png
    ypbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no co ty to juz nie przejdzie tezygnuje z tej pracy calkowicie bede musiala znalesc cos w swojej miejscowosci i po 8 godzin dziennie moze pojde na wychowawczy bo roczne dziecko troszke za male zeby do zlobka oddac sie zobaczy narazie o tym nie mysle za wczesniej

• halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie - szkoda by było przez 2 tyg dziecka w ogóle nie widywać :/
    Ja dlatego pracuję teraz na nocki - kończę o 2:30 lub o 4:00 - trochę odsypiam zanim dziecko wstanie i dosypiam jak tatuś wróci z pracy.. też by mi było żal do żłobka oddawać

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1985 wrote:
    naczytalam sie ze bol brzucha jesli nie towazysza mu plamienia jest normalny macica sie rozciaga ale jakos mnie to i tak martwi czytalam tez ze mozna nospe brac ale sama nie wiem co myslicie ?
    Tak tylko nospa z przeciwbolowych:)
    Ja dzis kupilam juz te prenatalne tabsy,kupilam femibion 1 z racji,ze w pierwszej ciazy bralam feminatal(jeszcze wtedy,bo zmienil nazwe) kiedys kurde 7lat temu prawie 50zl kosztowal...a dzis polowa ceny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No-spa działa rozkurczowo a nie przeciwbólowo.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No-spa działa rozkurczowo a nie przeciwbólowo.
    Annielica na jedno wychodzi,na bole podbrzusza,wezmiesz i bol znika,tak?;) a chyba kazdy zna dzialanie nospy,ze jest rozkurczowa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 15:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak bym z nią nie przesadzała dziewczyny:) jak serio mocno boli można wziąć, ale jak nie ma potrzeby takiej to bez sensu. A jak bardzo mocno boli to lepiej iść do lekarza, czy wszystko ok.

Cholera w laboratorium się posunęli i dopiero za pół godziny będą wyniki:/

naox lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze strony poradnikciazowy.pl

"Zarówno lekarze jak i farmaceuci twierdzą, że skoro jeszcze kilka lat temu lek ten był na receptę, to nie warto jest go przyjmować bez omawiania tego wcześniej z lekarzem. Ogólnie odradzają przyjmowanie no-spy w okresie ciąży, działa ona, bowiem rozkurczowo i może przynosić nieprzyjemne a nawet niebezpieczne skutki, zwłaszcza, gdy ciąża jest już zaawansowana.

No Spa w ciąży jest, zatem niezalecana. Nadmierne rozkurczenie mięśni, które może wywołać mogą być dramatycznym problemem w utrzymaniu ciąży. Jeśli już przyjdzie problem ze skurczami, należy omówić przyjmowanie każdego leku z lekarzem i to jego poprosić o lek odpowiedni do przyjmowania w ciąży."

naox lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica masz racje,ja kupilam Ja odrazu ale na szczescie poki co nie korzystam z Niej,mimo,ze czasem mnie cos tam pobolewa albo skurcz zlapie tak dziwnie. A rzeczywiscie jak bardzo mocno boli to tez bym poszla do lekarza zobaczyc czy nic sie nie dzieje.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie mam bolow takich nie do wytrzymania ani mocnych mi to sie wydaje ze jelita pecherz mnoe bola tez jakos ciagnie mnie tam ale to nie jest oatry bo bardziej drazniacy wzielam jedna nospe i jakos mi lepiej gdybym byla w domu to bym polezala i pewnie by przeszlo moja kolezanka cala ciaze brala nospe bo brzuch jej twardnial i bolal ma teraz sliczna Olenke tak ze mysle ze raz na jakis czas jak sie wezmie nic sie nie stanie ;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem ze styczniowek 2015 ale urodzilam w grudniu, zycze wam cudownych prezentów gwiazdkowych i zdrowcyh nudnych ciąż. dbajcie o siebie! pozdrawiam

olka24, naox, halwaya, Evka, alicja_ lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja już po pierwszej wizycie
    jeszcze nic nie widać ;(
    gin powiedział że przy becie 500 raczej tak jest
    dla własnego spokoju mam zrobić bete w czwartek a we wtorek do niego
    dostałam recepte na 3 op dupka
    a co do bronka to mój gin skonsultuje się z endo i mi zadzwoni
    endometrium ok 2cm gin powiedział że to dobrze, i pytał o objawy, czy jest ból w podbrzuszu, mdłości bo jak tak to dobrze

troche mi smutno że nie było widać ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:43

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 457,2 a progesteron 23,57 czyli ok:)

olka24, Flakonik, ilonia1985, iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola witaj i gratulacje! :* a powiedz na kiedy masz Termin porodu? ;)

Beatrice, Blair lubią tę wiadomość

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ