X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma może z 57 cm, wszystkie bluzeczki i body za szerokie i za duże, ale te jej długie nogi powili przestają się mieścić w pajacach- musi mieć lekko ugięte w kolanach. Tatuś już wieszczy, że zasieki wokół domu będzie musiał zamontować aby odstraszyć zainteresowanych;)

Flakonik, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annkka buciki kupowałam jak byliśmy za granicą. W Polsce jak zwykle chyba nie ma dostępnym. Na zalania kiedyś widziałam ale były już niedostępne te najmniejsze rozmiary

Alicja pięknie wyglądacie. Będzie tata miał co pilnować ;)

Alicja tak u nas w Krakowie od 3miesiaca można w grupie BBS
    http://helendoron.pl/niemowleta-0-2

A to jeszcze dostałam na maila jak pytałam o program
    Metoda Helen Doron wykorzystuje potencjał niemowlęcego umysłu do nauki języka angielskiego Intensywne i dynamiczne zajęcia realizujące bogaty materiał leksykalny odbywają się raz w tygodniu. Zajęcia dla maluszków nastawione są przede wszystkim na rozwój ich umiejętności poznawczych, emocjonalnych i psychicznych. Kurs BBS przez piosenki, rymowanki i wyliczanki wspomaga rozwój dziecka i pozwala osłuchiwać się z językiem. W toku zajęć najmłodsi są w stanie poznać nawet 550 słów i wyrażeń. Wszystko w naturalny sposób, tak samo jak w przypadku mowy ojczystej.Na zajęciach dziecko przebywa w bardzo bliskim kontakcie z rodzicem. Dzięki temu najmłodsi czują się bezpiecznie i w pełni mogą oddać się zabawie. Z kolei dla rodziców jest to niebywała szansa, by spojrzeć na świat oczami dziecka, pogłębić więź ze swoją pociechą, a przy okazji przypomnieć sobie co nieco z angielskiego.Przez różnorodne aktywności, ćwiczenia i zabawy, rozwijamy zmysły i koncentrację i koordynację ruchową.To wszystko poszerza możliwości umysłowe dziecka - nie tylko w zakresie nauki języka obcego ale w ogóle uczenia się i opanowywania nowych umiejętności. Na zajęciach wykorzystujemy także elementy języka migowego dla niemowląt, co pozwala na łatwiejsze porozumiewanie się z dzieckiem. Oczywiście zajęcia prowadzone są wyłącznie w języku angielskim przez przeszkolonego lektora. Każdemu kursowi towarzyszą starannie opracowane materiały dydaktyczne. Metoda Helen Doron zapewnia codzienny kontakt z językiem. Dzięki materiałowi audio dzieci osłuchują się z angielskim 14 razy tygodniowo plus spotykają się razem z rodzicami w szkole na lekcji w grupie z rówieśnikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:02

Asiowa lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik koniecznie opowiedz później jak wyglądają zajęcia z takimi maluchami:)

Flakonik lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte ale biegunka u niemowlecia to nie to samo co u dorosłego. U malucha to rzadkie kupy kilka razy pod rząd. I u mnie był śluz w kupie. I mega dużo bączków. Delikol to enzym. Nie zaszkodzi. Najwyżej maluch bedzie łatwiej trawił laktoze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - A jaki koszt takich zajęć?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Moja też. Nosi teraz 62, ale już nie we wszystkie sie mieści. Mamy już 5,5kg ;O
    Nie wierze :D my jutro do pediatry i juz sie boje tego wazenia :P ale napewno juz bedzie grubo ponad 6 bo juz zaczynam odczuwac co nosze :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nie wierze :D my jutro do pediatry i juz sie boje tego wazenia :P ale napewno juz bedzie grubo ponad 6 bo juz zaczynam odczuwac co nosze :D

Serio! Też już mam bicki wyćwiczone! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Flakonik - A jaki koszt takich zajęć?
    Opłata za kurs wraz z materiałami - za 15 tygodni - wynosi 640zł. Płatna w 4ratach

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Serio! Też już mam bicki wyćwiczone! :D
    Przyjemne z pozytecznym heheh :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Opłata za kurs wraz z materiałami - za 15 tygodni - wynosi 640zł. Płatna w 4ratach

Ja to bym sie bała, że młoda mi uśnie w trakcie zajęć :D Bo jak ona chce spać to nie ma bata na nią - zaśnie wszędzie i w każdej pozycji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my :) Antoś dalej taki malutki :) Acik, my tez jutro idziemy do lekarza ;) porownamy wagi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:28

Flakonik, Madzisek, Acikk, alicja_, MeGi2986, Nadulka, m@rzenie, pati_zuzia, Moniusia89, Mama-julka, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście o conversy. Ja kupiłam różowe brokatowe conversy na olx. Za 11 par bucików w świetnym stanie łącznie z przesyłką zapłaciłam 42zł ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócimy to czeka nas kolejne szczepienie już.

Nie wierzę że za miesiąc będę mogła już podawać nim coś więcej niż tylko mleko ;) zaczna się jakieś pierwsze otwocki, desery, kaszki. Ale super. Jestem ciekawa ich minek na coś nowego :D

Acikk, alicja_, kwiatakacji, Pchelkaa, Nadulka, Moniusia89 lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nosimy 68 od jakiegoś czasu.

Alicja Kacperkowi lekarka na podejrzenie skazy bialkowej też kazała narazie na miesiąc wprowadzić mleko HA. Teraz na szczepieniu 24 lutego zobaczymy co dalej bo wysypka ładnie po tym mleczku mu pochodziła.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to już będziecie mieli 2szczepienie czy pierwsze?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja tez juz czekam az bedzie mozna dawac inne jedzonka ale u nas jeszcze 2 mce :( pamietam mine antka na kropelki delicol :D bezcenna :P

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia antek jest podobny do Ciebie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Racja i jaka fajna minke strzelił :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

taaaak? :D miiiłooo :) ostatnio mi wszyscy mówią,że robi się coraz bardziej podobny do męża

• Matleena Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:26

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
‹‹ 2505 2506 2507 2508 2509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ