Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja ma może z 57 cm, wszystkie bluzeczki i body za szerokie i za duże, ale te jej długie nogi powili przestają się mieścić w pajacach- musi mieć lekko ugięte w kolanach. Tatuś już wieszczy, że zasieki wokół domu będzie musiał zamontować aby odstraszyć zainteresowanych;)
Flakonik, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnkka buciki kupowałam jak byliśmy za granicą. W Polsce jak zwykle chyba nie ma dostępnym. Na zalania kiedyś widziałam ale były już niedostępne te najmniejsze rozmiary
Alicja pięknie wyglądacie. Będzie tata miał co pilnować
Alicja tak u nas w Krakowie od 3miesiaca można w grupie BBS
http://helendoron.pl/niemowleta-0-2
A to jeszcze dostałam na maila jak pytałam o program
Metoda Helen Doron wykorzystuje potencjał niemowlęcego umysłu do nauki języka angielskiego Intensywne i dynamiczne zajęcia realizujące bogaty materiał leksykalny odbywają się raz w tygodniu. Zajęcia dla maluszków nastawione są przede wszystkim na rozwój ich umiejętności poznawczych, emocjonalnych i psychicznych. Kurs BBS przez piosenki, rymowanki i wyliczanki wspomaga rozwój dziecka i pozwala osłuchiwać się z językiem. W toku zajęć najmłodsi są w stanie poznać nawet 550 słów i wyrażeń. Wszystko w naturalny sposób, tak samo jak w przypadku mowy ojczystej.Na zajęciach dziecko przebywa w bardzo bliskim kontakcie z rodzicem. Dzięki temu najmłodsi czują się bezpiecznie i w pełni mogą oddać się zabawie. Z kolei dla rodziców jest to niebywała szansa, by spojrzeć na świat oczami dziecka, pogłębić więź ze swoją pociechą, a przy okazji przypomnieć sobie co nieco z angielskiego.Przez różnorodne aktywności, ćwiczenia i zabawy, rozwijamy zmysły i koncentrację i koordynację ruchową.To wszystko poszerza możliwości umysłowe dziecka - nie tylko w zakresie nauki języka obcego ale w ogóle uczenia się i opanowywania nowych umiejętności. Na zajęciach wykorzystujemy także elementy języka migowego dla niemowląt, co pozwala na łatwiejsze porozumiewanie się z dzieckiem. Oczywiście zajęcia prowadzone są wyłącznie w języku angielskim przez przeszkolonego lektora. Każdemu kursowi towarzyszą starannie opracowane materiały dydaktyczne. Metoda Helen Doron zapewnia codzienny kontakt z językiem. Dzięki materiałowi audio dzieci osłuchują się z angielskim 14 razy tygodniowo plus spotykają się razem z rodzicami w szkole na lekcji w grupie z rówieśnikami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:02
Asiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Moja też. Nosi teraz 62, ale już nie we wszystkie sie mieści. Mamy już 5,5kg ;O
my jutro do pediatry i juz sie boje tego wazenia
ale napewno juz bedzie grubo ponad 6 bo juz zaczynam odczuwac co nosze
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya to my
Antoś dalej taki malutki
Acik, my tez jutro idziemy do lekarza
porownamy wagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:28
Flakonik, Madzisek, Acikk, alicja_, MeGi2986, Nadulka, m@rzenie, pati_zuzia, Moniusia89, Mama-julka, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak wrócimy to czeka nas kolejne szczepienie już.
Nie wierzę że za miesiąc będę mogła już podawać nim coś więcej niż tylko mlekozaczna się jakieś pierwsze otwocki, desery, kaszki. Ale super. Jestem ciekawa ich minek na coś nowego
Acikk, alicja_, kwiatakacji, Pchelkaa, Nadulka, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny