SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

moniek90 – ja kiedys smarowałam na wyjście niveą na każdą pogode ale zaczeła mieć po niej drobne krostki (nie takie plamy jak teraz tylko malutki krostki). Zmieniłam na krem oilatum – jest ok.

Lips – U mnie wygląda to teraz podobnie jak u Ciebie w 1 fazie.
    Jezeli chodzi o sposob na poranek to ja mam zawsze taki sam, bo zawsze Sarke karmie o 6 – czy sie sama obudzi czy nie. Nie chciałam mieć wlasnie tego problem więc ją wybudzam. 6:15 idzie dalej spać do 9 I pozniej już się bawimy.

pati_zuzia – sliczny chłopak! Mam ten sam zestaw ubranek dla Sary :D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Flakonik w wozku jest kasia czy julka bo ciezko poznac w opasce i z zamknietymi oczkami? W kazdym razie niedlugo nie zmiesci sie w wozku ! :D super dziewczynki :)
    Julka. ;) szybko rosną.
    Martwi mnie ten katar. Mam nadzieję że za parę dni będzie po wszystkim.

Pchełka chyba coś przegapiłam. Twoja Irenka ma zapalenie płuc? Jak to znosi? Leżycie w szpitalu czy w domu możecie się leczyć? Dużo zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Znalazłam w Rossmanie w końcu :-) mamy podejrzenie skazy bialkowej. Dostaliśmy tez Fenistil w kropelkach.

I Pani dr kazała Ci dawać mleko HA na to podejrzenie skazy? Moja pije HA od poczatku więc nie wiem teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam wózek co Flakonik i też Sarek się już za niedlugo nie będzie mieścił :D Rosną te dzieci tak szybko że szok..

gosia mmr ja karmie MM od poczatku ☺ Też się przejmowałam kiedyś a teraz jestem szcześliwa i nie wyobrażam sobie inaczej. Dziewczyny dobrze mówią - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte
    Ja jestem na diecie bezmlecznej (lekarki zalecenie) bo mała miała kupki śluzowe i bóle brzuszka i lekarka stwierdziła, że to alergia na białko mleka krowiego. Ja z kolei od początku podejrzewałam nietolerancję laktozy (niunia przybierała 135gram w tydzien wiec słabo). Sab simplex nic nie dawał, więc kupiłam Delicol i dajemy od 2 dni. I jest duża poprawa! Także jestem pewna, że to nietolerancja laktozy. Teraz pytanie czy sam delicol wystarczy, czy będę musiała skonczyc kp i przejść na nutramigen...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - Nie martw się katarem. Podawaj wit. C i kropelki do nosa. Pamiętaj żeby często odciągać ten katarek żeby się nie zbierał, bo to może później powodować zapalenie ucha środkowego czy jakoś tak. I wszystko będzie ok ;-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez 3 miesiace konczymy :) Masakra ale zlecialo :) zaczynalismy od 15ml w szpitalu a teraz maly wypija 150 ml :) urodzil sie bardzo malutki 37 cm ( hipotrifia) a teraz zaczyna wchodzic Na rozmiar 56 :) moj maly wielki mezczyzna :) flakonik uwielbiam kiedy dodajesz zdjecia dziewczynek sa strasznie slodkie I uwielbiam Na nie pAtrzec swojA droga fajnie je ubierasz I wydaje mi sie Ze Masz Oko do fotografowania :) w twoich zdjeciach cos jest :D

Flakonik, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:48

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte moj tez :) strasznie dlugi jest i wyglada na zdecydowanie wiecej niz 2 mce

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te wasze dzieci już są. Moje na zdjęciach wygląda na duże a tak naprawdę to malutkie jeszcze ;)

Cieszę się bo jak wrócimy to zaczynamy ten basen z dziewczynami i idę tez z nimi najpierw na lekcje pokazowa pani mi napisała żeby przyjść jeśli chodzi o angielski. Chciałabym z nimi chodzić do centrum Helen doron. Strasznie fajne są podobno te zajęcia :) przyjaciółka też na to chodzi z dzieckiem. Od 3miesiaca nożna zacząć. Pójdziemy na lekcje pokazowa a potem zdecydujemy bo to jednak kolejne koszty i to podwójne w naszym przypadku więc musialoby być naprawdę Perfect.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jejku my 56 w kartonie juz mamy a Alan nosi 68 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:27

Suerte, Flakonik, Mama-julka, rewelka, Nadulka, Acikk, Moniusia89, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, MeGi2986, Matleena, Pchelkaa, m@rzenie, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy waszym dzieciom też łzawią oczka dość często? Nasza ma większość czasu szkliste oczka i jak np. je to jej łezki ciekną.

Kurde właśnie przełożyli nam wizytę w poradni rehabilitacyjnej z 17 na 24tego lutego. Nie ma jak NFZ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annkka to masz już kawał chłopa :D słodki Alanek :*

Kwiatakacji nam teraz też oczka łzami przez ten katar chyba bo wcześniej nie było takiego problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja startował z 61 cm to nie ma się co dziwic :) dziekuje :*
    Ja nigdy nie mogę się na patrzeć na Twoje córeczki są cudowne :* zresztą jak wszystkie forumowe dzieciaczki :*

P.S gdzie kupowałas conversy dla dziewczynek?

Flakonik lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte my też podawaliśmy delicol jak na początku mały miał problemy z brzuszkiem. U nas akurat przyczyna nie leżała w nietolerancji laktozy. Napwno nie zaszkodzi ci spróbować a zauważysz różnice w zachowaniu dziecka (jeśli oczywiście w tym leży przyczyna). Spróbuj

Mój też jest chyba długi ma teraz 67 cm :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro USG bioderek, a po jutrze pierwsze szczepienie. Po długim dniu mała wreszcie odpadła i mam chwilę dla siebie:)
    Suerte- cieszę się, że się troche uspokoiłaś po wizycie fizjo, mam nadzieję, że teraz pójdzie już z górki.

A to my:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21d263791a3c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 17:51

Suerte, Flakonik, rewelka, Mama-julka, Nadulka, Moniusia89, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, MeGi2986, aannkkaa, m@rzenie, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Suerte moj tez :) strasznie dlugi jest i wyglada na zdecydowanie wiecej niz 2 mce

Moja też. Nosi teraz 62, ale już nie we wszystkie sie mieści. Mamy już 5,5kg ;O

Acikk, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - Helen doron od 3 miesiąca? Jak to?

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ