X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

moniek90 – ja kiedys smarowałam na wyjście niveą na każdą pogode ale zaczeła mieć po niej drobne krostki (nie takie plamy jak teraz tylko malutki krostki). Zmieniłam na krem oilatum – jest ok.

Lips – U mnie wygląda to teraz podobnie jak u Ciebie w 1 fazie.
    Jezeli chodzi o sposob na poranek to ja mam zawsze taki sam, bo zawsze Sarke karmie o 6 – czy sie sama obudzi czy nie. Nie chciałam mieć wlasnie tego problem więc ją wybudzam. 6:15 idzie dalej spać do 9 I pozniej już się bawimy.

pati_zuzia – sliczny chłopak! Mam ten sam zestaw ubranek dla Sary :D

pati_zuzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Flakonik w wozku jest kasia czy julka bo ciezko poznac w opasce i z zamknietymi oczkami? W kazdym razie niedlugo nie zmiesci sie w wozku ! :D super dziewczynki :)
    Julka. ;) szybko rosną.
    Martwi mnie ten katar. Mam nadzieję że za parę dni będzie po wszystkim.

Pchełka chyba coś przegapiłam. Twoja Irenka ma zapalenie płuc? Jak to znosi? Leżycie w szpitalu czy w domu możecie się leczyć? Dużo zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Znalazłam w Rossmanie w końcu :-) mamy podejrzenie skazy bialkowej. Dostaliśmy tez Fenistil w kropelkach.

I Pani dr kazała Ci dawać mleko HA na to podejrzenie skazy? Moja pije HA od poczatku więc nie wiem teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam wózek co Flakonik i też Sarek się już za niedlugo nie będzie mieścił :D Rosną te dzieci tak szybko że szok..

gosia mmr ja karmie MM od poczatku ☺ Też się przejmowałam kiedyś a teraz jestem szcześliwa i nie wyobrażam sobie inaczej. Dziewczyny dobrze mówią - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte
    Ja jestem na diecie bezmlecznej (lekarki zalecenie) bo mała miała kupki śluzowe i bóle brzuszka i lekarka stwierdziła, że to alergia na białko mleka krowiego. Ja z kolei od początku podejrzewałam nietolerancję laktozy (niunia przybierała 135gram w tydzien wiec słabo). Sab simplex nic nie dawał, więc kupiłam Delicol i dajemy od 2 dni. I jest duża poprawa! Także jestem pewna, że to nietolerancja laktozy. Teraz pytanie czy sam delicol wystarczy, czy będę musiała skonczyc kp i przejść na nutramigen...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - Nie martw się katarem. Podawaj wit. C i kropelki do nosa. Pamiętaj żeby często odciągać ten katarek żeby się nie zbierał, bo to może później powodować zapalenie ucha środkowego czy jakoś tak. I wszystko będzie ok ;-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez 3 miesiace konczymy :) Masakra ale zlecialo :) zaczynalismy od 15ml w szpitalu a teraz maly wypija 150 ml :) urodzil sie bardzo malutki 37 cm ( hipotrifia) a teraz zaczyna wchodzic Na rozmiar 56 :) moj maly wielki mezczyzna :) flakonik uwielbiam kiedy dodajesz zdjecia dziewczynek sa strasznie slodkie I uwielbiam Na nie pAtrzec swojA droga fajnie je ubierasz I wydaje mi sie Ze Masz Oko do fotografowania :) w twoich zdjeciach cos jest :D

Flakonik, Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:48

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte moj tez :) strasznie dlugi jest i wyglada na zdecydowanie wiecej niz 2 mce

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te wasze dzieci już są. Moje na zdjęciach wygląda na duże a tak naprawdę to malutkie jeszcze ;)

Cieszę się bo jak wrócimy to zaczynamy ten basen z dziewczynami i idę tez z nimi najpierw na lekcje pokazowa pani mi napisała żeby przyjść jeśli chodzi o angielski. Chciałabym z nimi chodzić do centrum Helen doron. Strasznie fajne są podobno te zajęcia :) przyjaciółka też na to chodzi z dzieckiem. Od 3miesiaca nożna zacząć. Pójdziemy na lekcje pokazowa a potem zdecydujemy bo to jednak kolejne koszty i to podwójne w naszym przypadku więc musialoby być naprawdę Perfect.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jejku my 56 w kartonie juz mamy a Alan nosi 68 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:27

Suerte, Flakonik, Mama-julka, rewelka, Nadulka, Acikk, Moniusia89, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, MeGi2986, Matleena, Pchelkaa, m@rzenie, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy waszym dzieciom też łzawią oczka dość często? Nasza ma większość czasu szkliste oczka i jak np. je to jej łezki ciekną.

Kurde właśnie przełożyli nam wizytę w poradni rehabilitacyjnej z 17 na 24tego lutego. Nie ma jak NFZ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annkka to masz już kawał chłopa :D słodki Alanek :*

Kwiatakacji nam teraz też oczka łzami przez ten katar chyba bo wcześniej nie było takiego problemu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 17:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja startował z 61 cm to nie ma się co dziwic :) dziekuje :*
    Ja nigdy nie mogę się na patrzeć na Twoje córeczki są cudowne :* zresztą jak wszystkie forumowe dzieciaczki :*

P.S gdzie kupowałas conversy dla dziewczynek?

Flakonik lubi tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte my też podawaliśmy delicol jak na początku mały miał problemy z brzuszkiem. U nas akurat przyczyna nie leżała w nietolerancji laktozy. Napwno nie zaszkodzi ci spróbować a zauważysz różnice w zachowaniu dziecka (jeśli oczywiście w tym leży przyczyna). Spróbuj

Mój też jest chyba długi ma teraz 67 cm :)

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro USG bioderek, a po jutrze pierwsze szczepienie. Po długim dniu mała wreszcie odpadła i mam chwilę dla siebie:)
    Suerte- cieszę się, że się troche uspokoiłaś po wizycie fizjo, mam nadzieję, że teraz pójdzie już z górki.

A to my:)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21d263791a3c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 17:51

Suerte, Flakonik, rewelka, Mama-julka, Nadulka, Moniusia89, Madzisek, kwiatakacji, pati_zuzia, MeGi2986, aannkkaa, m@rzenie, genoweffa, Dżulia lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Suerte moj tez :) strasznie dlugi jest i wyglada na zdecydowanie wiecej niz 2 mce

Moja też. Nosi teraz 62, ale już nie we wszystkie sie mieści. Mamy już 5,5kg ;O

Acikk, kwiatakacji, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik - Helen doron od 3 miesiąca? Jak to?

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ