Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia mmr wrote:Czy są jakieś mamy które karmią tylko mlekiem modyfikowanym? Ja chyba wkrótce będę karmić tylko mm i strasznie mi z tym
Kacper dzisiaj daje popalić dopiero usnął na chwilę i to przy włączonych białych szumach na you tube i koniecznie na rękach. Ciężki dzień dzisiaj mamy... ale w czwartek wieczorem idę na manicure, mam nadzieję, że będzie trochę relaksu:) -
nick nieaktualny
-
gosia mmr wrote:Acikk
ja ostatnio przestałam być na bieżąco... a wczoraj jak byłam z Kacprem na spacerze kupowałam kawę na wynos to sprzedawca dopytywał, że przecież na pewno jeszcze karmię kp i czy nie boję się pić kawy. tak mi się przykro zrobiło...
I dlatego chcesz przestać karmić piersią? bo jakiś debil który się nie zna zwrócił Ci uwagę? -
nick nieaktualnyA mnie coraz bardziej rozklada bo gardla goraczka czuje sie kiepsko boje sie ze przejdzie na malego
Wiecie co tupet niektorych ludzi jest nieopisany wczoraj przyszla babcia M zeby kapac z nami malego ( jakbym sama nie umiala ) przeziebiona slychac moj sie pyta czy jest chora a ona ze nie ze zab ja boli a dzis przyniosam mi paczki i mowi ze wchodzic nie bedzie bo ja rozebralo no kurwaaa ona nie mysli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:23
-
gosia mmr wrote:Acikk
ja ostatnio przestałam być na bieżąco... a wczoraj jak byłam z Kacprem na spacerze kupowałam kawę na wynos to sprzedawca dopytywał, że przecież na pewno jeszcze karmię kp i czy nie boję się pić kawy. tak mi się przykro zrobiło...antek tez
swoja droga co za glupi buc ze sprzedawcy co go to obchodzi
gosia mmr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Ale czemu Ci jest przykro ??ja karmie mm i jestem b.zadowolona
antek tez
swoja droga co za glupi buc ze sprzedawcy co go to obchodzi
Bo jak jestem z małym gdziekolwiek i mówię, że karmię mieszanie, ale głównie mm to zaraz muszę się tłumaczyć każdemu pediatrze dlaczego. na puszce mm pisze, że mleko mamy jest najlepsze itp. każda moja koleżanka też dopytuje o kp... także chyba jest wokół mnie spora presja, tylko moi rodzice nie komentują.
a mi szkoda tych przeciwciał....mąż też mówił na początku ze mały będzie chorował...teraz już zrozumiał -
nick nieaktualny
-
rewelka wrote:I dlatego chcesz przestać karmić piersią? bo jakiś debil który się nie zna zwrócił Ci uwagę?
Nie dlatego, odpisywałam tylko dlaczego mi przykro.
Mam strasznie mało pokarmu, coraz mniej, a mały potrzebuje coraz więcej. Robiłam nawet test z waga przez 3 doby i po godzinie karmienia z obu piersi wychodzi ok 30 ml... -
gosia mmr wrote:Bo jak jestem z małym gdziekolwiek i mówię, że karmię mieszanie, ale głównie mm to zaraz muszę się tłumaczyć każdemu pediatrze dlaczego. na puszce mm pisze, że mleko mamy jest najlepsze itp. każda moja koleżanka też dopytuje o kp... także chyba jest wokół mnie spora presja, tylko moi rodzice nie komentują.
a mi szkoda tych przeciwciał....mąż też mówił na początku ze mały będzie chorował...teraz już zrozumiał
He he mnie to rozwala jak nieraz jakieś prawie obce osoby oczekują że będę się tłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej karmie MOJE dziecko... Na szczęście ja nie mam z tym problemu i nikomu się nie tłumaczei Tobie też tak radze
-
gosia mmr wrote:Nie dlatego, odpisywałam tylko dlaczego mi przykro.
Mam strasznie mało pokarmu, coraz mniej, a mały potrzebuje coraz więcej. Robiłam nawet test z waga przez 3 doby i po godzinie karmienia z obu piersi wychodzi ok 30 ml...
To nie ma sensu się męczyć i głodzić dziecko... przechodź na mm i resztę olej. -
Zazdroszcze wam ze mieszkacie w mieście i możecie się przejśc w jakieś ciekawe miejsca na spacer albo na rynek albo gdzieś po drodze do sklepu. My mieszkamy na wsi. Idziemy poboczem i mijamy zawsze te same domy i tylko psy na nas po drodze szczekają i tyle tych atrakcji... No chyba ze ruszające się firanki w oknach (sąsiedzkie radary
).
A jak chodzicie z maluszkami do marketu to jak się zabrać z dzieckiem i z koszykiem ? Bo ja jeszcze nawet z małym na zakupach nie byłam... Jak to zorganizować? -
A tak swoją droga co do KP i mm.. Ok, mm to chemia zgadzam się i zgadzam się że pewnie najlepsze jest mleko matki. Ale w tym co jemy jest jeszcze więcej chemi - w mięsie, warzywach itp. Wątpie że każda z mam karmiących ma dostęp do mieska co sama hoduje i warzywka z własnego ogródka...
Tinusia lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:A tak swoją droga co do KP i mm.. Ok, mm to chemia zgadzam się i zgadzam się że pewnie najlepsze jest mleko matki. Ale w tym co jemy jest jeszcze więcej chemi - w mięsie, warzywach itp. Wątpie że każda z mam karmiących ma dostęp do mieska co sama hoduje i warzywka z własnego ogródka...
Na pewno masz rację, mi nawet nie szkoda, że chemia. Szkoda, że w mm nie ma przeciwciał naszej produkcji.alicja_ lubi tę wiadomość
-
Aha czyli normalnie fotelik w wózku. No tak chyba najwygodniej faktycznie. A podróżujecie same z małymi w samochodzie ? Tzn czy same prowadzicie auto a dziecko z tyłu w foteliku.
My do tej pory wszędzie jeździliśmy z mężem ale mały już ma prawie 2 miesiace i chce z nim zacząć sama wychodzić. -
lips wrote:Aha czyli normalnie fotelik w wózku. No tak chyba najwygodniej faktycznie. A podróżujecie same z małymi w samochodzie ? Tzn czy same prowadzicie auto a dziecko z tyłu w foteliku.
My do tej pory wszędzie jeździliśmy z mężem ale mały już ma prawie 2 miesiace i chce z nim zacząć sama wychodzić.
Ja jeździłam sama, i mały z tyłu w foteliku, na zakupy to tak jak Acikk jak samochodem to małego w wózek sklepowy, a jak z wózkiem, to pakuję na wózek -
lips wrote:Aha czyli normalnie fotelik w wózku. No tak chyba najwygodniej faktycznie. A podróżujecie same z małymi w samochodzie ? Tzn czy same prowadzicie auto a dziecko z tyłu w foteliku.
My do tej pory wszędzie jeździliśmy z mężem ale mały już ma prawie 2 miesiace i chce z nim zacząć sama wychodzić.i auto prowadze
genoweffa lubi tę wiadomość
-
gosia mmr wrote:Na pewno masz rację, mi nawet nie szkoda, że chemia. Szkoda, że w mm nie ma przeciwciał naszej produkcji.
nie stresuj się przecież Ty masz być szczęśliwa i dziecko.
Mój też się nie najadal z cyca i non stop wrzeszczal drapal mnie i wogole masakra. Teraz jest superjemy co 3 godziny, śpi całą noc i wszyscy są zadowoleni
a sąsiadki / koleżanki mamy i różni inni dziwni ludzie? A co mnie to obchodzi
?
gosia mmr, Matleena, pati_zuzia lubią tę wiadomość