X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matlenaa a moj marudzil w hustawce ale ze mialam pare garow do zmycia to stwierdzilam ze niech se troche pomarudzi i co :D usnal przy szumie wody haha !! Skonczylam myc podmienilam szum wody na szumisia i kimie nawet smoka wyplul :D
    Tez kocham pepti <3

Matleena lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk Flakonika (szefowej) to nie dotyczy ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Acikk Flakonika (szefowej) to nie dotyczy ;)
    Ale nie zmienia faktu ze jest podwójnie zła matka !! :D

Marta0912 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:17

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk oj narażasz się szefowej ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zgadzam się z Acikk nie możemy flakonika traktować inaczej bo ogarnia forum jest podwójną złą matką więc sorry...

Acikk lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    wszyscy mi to mówią, ale na te chwile przestaje w to wierzyc :(
    przeraza mnie kazdy nadchodzacy dzień, że znowu będzie powtorka...

Maly mi poplakuje przez sen, pewnie i szczepienie swoje zrobilo... a jeszcze jutro jestem sama z Malym caly dzien... :(

chcialabym w koncu sie cieszyc z macierzynstwa, a nie tylko kazdego dnia walczyc ze soba by wstac z lozka...
    Kochana, niedługo zaczniesz podawać marcheweczkę, jabłuszko, kaszkę, zrobi się cieplej, będziecie więcej wychodzić a i organizm małego też inaczej będzie reagował jak zacznie mieć rozszerzoną dietę. Serio Ci współczuję, bo mi jest czasem ciężko to co dopiero Tobie...

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Nawet sie nie zorientowalam ze juz możemy isc :D jeszcze chyba ala byla chetna :D
    ja też chcę...! :(

Acikk, alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę dziewczyny, że to tak radykalnie nie można postapić. Proponuję zawiesić karę w zamian za deklarację, że następnym razem urodzimy sn i będziemy kp ;) Tylko trzeba na to jakiś czas wyznaczyć, żeby nie było np 3 lata ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Dzis moja Laura o 19:45 konczy 7 lat! <3 kiedy to zleciało:D za chwile i nasze Watkowe dzieciaczki tyle będą miały ani sie nie obejrzymy:D
    dużo zdrówka dla Laury! :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę dziś 3 miesiące, czas być poważnym :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66160a0d13c9.jpg

Suerte, Marta0912, Acikk, aannkkaa, rewelka, Moniusia89, ZieloneOliwki, kwiatakacji, Mama-julka, Pchelkaa, pati_zuzia, justyna14, Mi$ia26, Matleena, Flakonik, Madzisek, moniek90, Nadulka, iNso87, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZeloneOliwki pozwoliłam sobie spojrzeć, że urodziłaś przez CC, no nie wiem jak tam Twoja pozycja tabelkowa (bo nie wiem czy kp czy mm) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Megi ładnie to tak z synusia mieć ubaw ;) Franiu, jak będziesz starszy to ciotka z forum pokaże Ci to zdjęcie i dasz matce popalić wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:01

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Ja myślę dziewczyny, że to tak radykalnie nie można postapić. Proponuję zawiesić karę w zamian za deklarację, że następnym razem urodzimy sn i będziemy kp ;) Tylko trzeba na to jakiś czas wyznaczyć, żeby nie było np 3 lata ;)
    To ja musze zostac wywalona bo wlasnie wczoraj zalozylam spiralke :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 hehe tyle dobrego że i on z tego miał ubaw ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem NIEMATKA!! <3 wychodze i nie wiem kiedy wrócę wrócę! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Jestem NIEMATKA!! <3 wychodze i nie wiem kiedy wrócę wrócę! :D

nie poddawaj się. Wystarczy, że obiecasz poprawę następnym razem ;)

aannkkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem NIEMATKA!! To może ojcem jestem? :D

Suerte, dziewczyny dobrze prawią! :)

Jak przyszło Pepti to nie odstawiaj od razu ze względu na jego problemy z żołądkiem. Nie wiem ile ml robisz, ale przykładowo jesli 90ml-3 miarki to mieszaj: 2 dni 1 miarka Pepti + 2 miarki Bebiko, kolejne 2 dni (jeśli oczywiście nie będzie gorzej) 1,5miarki Pepti i 1,5 Bebiko, i znowu 2 dni 2 miarki Pepti i jedna Bebiko, a jak będzie ok to całkiem Pepti.

Tak, jest niedobre- słone i śmierdzące... :P ale Kuba rzuca się na butelkę jakby jakiegoś homara co najmniej mu serwowali :D

I też pisałam, żebyś spróbowała Infacol. Niech Ci mama kupi. JA dawałam długi czas Dicoflor rano do mleka, Infacol przed każdym posiłkiem, Delicol do każdego mleka. Espumisan nie pomagał. I Kuba jest cały i teraz jest lepiej i jestem na etapie dawania mu tylko Infacolu 2 razy dziennie i mieszania mleka. I daję rumianek i wodę. (koniecznie musi być ciepła bo inaczej nie wypije). I też płacze, nawet jak jest na rękach i trzepie rękoma i nogami. Daję smoczek, wypluje. Próbuję jeszcze raz... i jeszcze raz, aż w końcu zasysa i się uspokoi. I znowu się trzepie i płacz więc mówię "ćśśś" i trzymam mu rączki i się uspokaja. I zaraz mogę usiąść i zasypia trochę i odkładam do łóżeczka. Najważniejsze to zachować spokój bo jak mi koleżanka jakiś czas temu powiedziała: Dziecko to taki mały radar i wyczuwa stres, nerwy, smutek, płacz itd. I rzeczywiście musiałam się wyluzować :D I jest dużo lepiej. Każde dziecko płacze- jedno więcej, drugie mniej. Ale w końcu przestanie... Zresztą nigdy nie płacze bez powodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiu, czo ta mama Ci zrobiła!? :P

MeGi2986, Pchelkaa lubią tę wiadomość

‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ