X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone kupki to normalne przy zmianie mleka bądź też zawiera więcej żelaza wiec się nie martw.
    Mój po mleku Ha też śmierdzące kupy wali XD aż czasem nie mogę uwierzyć ze to jego :)

Suerte lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kup to przed choroba robila 2 dziennie ladne musztardowe bez problemu, a na antybiotyku to walila nawet 10 na dobe, wczoraj skonczylismy antybiotyk a dzis byly juz dwie. Dodatkowo bardzo smierdzace te kupki, u Was tez?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, też się nie popisalam.. Czasami Miki po 2h zaczynał koncert i ja po kolysaniu, smoczku i wodzie dawałam mu mleko i potem się dziwilam, że ulewa a dopiero teraz na to wpadłam, że ma kolki i nagle je sobie co 3,5h i prawie w ogóle nie ulewa, dobrze, że jesteście ;)

Acikk, justyna14, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:49

kijanka_88 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte, Kuba walił zielone kupy cały okres kiedy dostawał Pepti i podobno tak może być. No i po Delicolu też może robić zielone :)
    Sprawdź jakiej wielkości są miarki i podawaj z jednej :)

• akira Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte - ja bym smoczka-uspokajacza juz nie uczyla. Bartus skonczyl 2 mz, a od zakonczenia 2. miesiaca odruch ssania jest hamowany.

Alicja - zapisalam sie do dietetyka NatureHouse - 1. wizyta z pomiarami bezplatna :-)

Pchelkaa, Suerte, alicja_, genoweffa lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    a tak na poważnie... wcale mi nie jest do śmiechu, bo próbowaliśmy kilka razy <3 i nie może wejść. :(
    próbowaliście jakiegoś żelu? proponuję rozciąganie "ręczne" :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie, kupa "zdrowa" to żółta, zielona oznacza zazwyczaj alergię. my mieliśmy zieloną jak przesadziłam z nabiałem, odstawiłam i po 3 dniach było już ok.
    Pytałam położnej, powiedziała że po kroplach może tak być. Pediatra też nic dziwnego w zielonej kupie nie widziała, bo dopóki jelita dobrze się nie wykształcą to mogą być. Kuba robił zielone miesiąc.
    Dodam że teraz są żółte bo odstawiłam Delicol i mieszam Pepti ze zwykłym Bebilonem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, a może się za bardzo stresujesz? ;) Ja też nie mogłam, bo się panicznie bałam że jak mnie mąż dotknie to już w ciążę zajdę :D :D :D
    Polecam żel Preventivo z Rossmanna, już którejś polecałam :)

• Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    próbowaliście jakiegoś żelu? proponuję rozciąganie "ręczne" :)
    żel już próbowaliśmy.
    rozciąganie ręczne? nie brzmi ciekawie..

któraś z forum miała podobny problem. pamiętacie kto to taki?

• Eve_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:39

ZieloneOliwki, genoweffa lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:

nie pamiętam kto, ale jedna z dziewczyn jest za ciasno zszyta po porodzie i to dlatego :)

No i chyba Lips o żel pytała.

Dżulia lubi tę wiadomość

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Dżulia, a może się za bardzo stresujesz? ;) Ja też nie mogłam, bo się panicznie bałam że jak mnie mąż dotknie to już w ciążę zajdę :D :D :D
    Polecam żel Preventivo z Rossmanna, już którejś polecałam :)
    nie boję się, ani kolejnej ciąży ani niczego. no może ostatniego 6 podejścia się bałam, że nie wejdzie i tak się też stało

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:44

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia, może już pajęczyną tam zarosłaś? :P Nie no, żartuję :D
    Chyba nie ma innego wyjścia jak żel i palce męża żeby trochę rozluźnić co nieco :)

Dżulia lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    nie boję się, ani kolejnej ciąży ani niczego. no może ostatniego 6 podejścia się bałam, że nie wejdzie i tak się też stało
    współczuję problemu, jedyne co mogę doradzić to żeby mąż Cie najpierw ręką lekko porozciągał, albo mozesz sie skonsultowac z ginekologiem. Moze jeszcze seksik w wodzie ułatwiłby wejscie :) powodzenia

Dżulia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie przypuszczałam, że będę miała taki problem :P
    bałam się, że będę za luźna, a nie że za ciasna. :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to może po kropelkach, bo normalna kupa po mleku czy to dla alergików czy zwykłym powinna być żółta, zielona kupa oznacza problemy z brzuszkiem.Trzeba też patrzyć czy śluzu nie ma w kupie, bo to już wtedy na 100% alergia pokarmowa.
    być może. Ja słyszałam też że niby jakieś rzęski czy coś tam jest w jelitach i dopóki to wszystko się nie wykształci to mogą być zielone, czyli do jakiegoś 3 miesiąca nie ma co się stresować.
    U mnie śluzu nie było. Raz były plastelinowate, raz rzadkie, raz z grudkami. Jedna- dwie dziennie. Teraz wali cztery żółte więc z czymś to musi mieć związek :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój głodomor już chce sam trzymać butlę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:08

Pchelkaa, ZieloneOliwki, rewelka, Suerte, MeGi2986, Ola_45, Flakonik, Marta0912, pati_zuzia, Madzisek, Nadulka, moniek90, Aneczka86, genoweffa lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulia wrote:
    żel już próbowaliśmy.
    rozciąganie ręczne? nie brzmi ciekawie..

Ja :-) przez caly polog nie probowalismy, dopiero 7 tyg po porodzie, nie mogl wejsc we mnir jakbym byla za ciasna a mnie cos tam uwieralo jakbym cos miala, normalnie koszmar, wiec skonczylo sie na niczym, druga proba byla 2 tyg po tej sytuacji i to samo. Probuje wlozyc i za chu.. nie dawalo rady, plakalam ze dwa dni ze cos mi przy cc zrobili :-D ze nigdy juz dzieci nie bedziemy mieli itp. Dodam ze pomimo dluuugiej gry wstepnej bylam sucha. Az wczoraj kolejne podejscie i wielkie buum, bylo super :-) nic nie bolalo a i susza przeszla ;-) mysle ze u Ciebie bedzie podobnie, za 2-3 tyg wszystko wroci do normy. :-)

Dżulia lubi tę wiadomość

‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ