X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    No, a ja się właśnie dowiedziałam, że jestem NIE MATKĄ ;)
    To powiem jak w filmie Wkręceni " to kim ja ku..a jestem ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92c166da9950.jpg
    No to jestem podwójna Nie Matka! Muszę się wynieść z tego forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta0912 wrote:
    Acikk Flakonika (szefowej) to nie dotyczy ;)
    Nie ma wyjątków. Już mnie nie ma :P

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik- ZŁĄ matką- przecież rodziłaś SN

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    No a ja jednak będę niematka raczej. W poniedziałek jeszcze mam się skonsultować z lekarką ze szpitala i jak wyrazi zgodę to zgodnir z radą naszej lekarki z przychodni będę musiała odstawić małą od piersi i przejść na nutramigen. Prawie pewne, że nietolerancja laktozy. Dalej są śluzowe kupy (mimo, że 2tyg nie jem nabiału i daję delicol). W dodatku te przelewanie w brzuchu, gazy, bóle brzuszka i słabe przybieranie na wadze...

Ehh no mówi się trudno. Troche mi szkoda tego kp;( ale mm też ma swoje plusy. No i pociesza mnie, że tyle z Was karmi mm a maluchy są zdrowe i szczęśliwe ;)
    Sorry polubilam zamiast cytowac;) bo chciałam zapytać jak wyglądają te śluzowe kupki? Kurcze u mnie chyba też coś jest nie tak bo dzieci robią kupkę konkretną ale raz na 2 dni i taka rzadka że wnika często w pieluchy;/ przelewanie w brzuszku też jest ale to chyba normalne jak głodne dziecko zaczyna jeść?gazy też są, a bóle brzuszka też czasami się zdarza chociaż nie wiem czy zawsze je rozpoznaje;/ kurcze mam nadzieję że to nie świadczy o tej nietolerancji laktozy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Jak przyszło Pepti to nie odstawiaj od razu ze względu na jego problemy z żołądkiem. Nie wiem ile ml robisz, ale przykładowo jesli 90ml-3 miarki to mieszaj: 2 dni 1 miarka Pepti + 2 miarki Bebiko, kolejne 2 dni (jeśli oczywiście nie będzie gorzej) 1,5miarki Pepti i 1,5 Bebiko, i znowu 2 dni 2 miarki Pepti i jedna Bebiko, a jak będzie ok to całkiem Pepti.
    My w taki sposob przechodzilismy z nan na nutramigen. Bo samego nutramigenu nam nie chcial pic i tak podpowiedzial nam nasz pediatra, a tak przy takim mieszaniu po 3 dniach pil juz sam nutramigen i pije do tej pory ze smakiem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak rzeczywiście.:d

Kur*ale się wkurzyłam teraz. Bo zepsułam cały wykres na ovu. Zakończyłam coś na belly i wskoczył mi @ i cały wykres szlak trafił...
    Widocznie nic z tego nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:45

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem PRAWDZIWA MATKA POLKA :D

Inso najlepszego dla Laury :*

Juz ponad Tydzień was nadrabiam i w końcu się udało ale kompletnie nie pamiętam co gdzie i kiedy, masakra lecicie z pisaniem strasznie...

iNso87, alicja_ lubią tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A no tak rzeczywiście.:d

Kur*ale się wkurzyłam teraz. Bo zepsułam cały wykres na ovu. Zakończyłam coś na belly i wskoczył mi @ i cały wykres szlak trafił...
    Widocznie nic z tego nie będzie.

Albo niepotrzebny caly wykres :D who knows ?

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:03

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było pytanie o kolejne dzieci... Ja bym jeszcze się zdecydowała na trzecie ale mój mąż mówi ze dwójką dość :D

Mamom karmiącym mm nic nie doradze bo nawet nie mam w razie w kupionego żadnego :P

Natalka przesypia mi całe noce wiec tez nie jest źle idzie spać o 22-23 cyc o 5,30 i śpi jeszcze do 8,30 :) a w dzień bardzo różnie chodź pory karmienia są dość stałe do wczoraj. Zawsze piła co 2h a wczoraj cod jej się odmieniło i pije co 3h bo jak jej próbuje dać co 2h jak do tej pory to mi płacze na widok cyca wiec wnioskuję ze mię chce pić :D
    Problemy brzuszkowe już za nami i obyło się bez kropelek itd tylko koperek.

Jej ulubiona pozycja do spania to na brzuszku i tak też przesypia całe noce :)

pati_zuzia lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matleena, nie wiem no. Mi kazali powoli przyzwyczajać do nowego mleka. W sensie położna... I obserwować czy nic się nie dzieje. Nie znam się, Suerte zrobisz więc jak uważasz. Ja tak robiłam za pierwszym razem i teraz też tak robię... Tyle że u mnie jest to przejście z Bebilon Pepti na Bebilon z Pronutra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, ja myślę że źle to interpretujesz :P To nie o to chodzi że nic się nie uda, tylko może już jest niepotrzebny :P

edit: po raz kolejny napiszę że Cię podziwiam. Szacun! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, nigdy kupy po mm nie będą takie same jak przy piersi. Na Twoim miejscu poczekałabym na tym mleku na którym jesteś aż się żołądek przyzwyczai bo jak będziesz przeskakiwać z jednego na drugie to żołądek zgłupieje:) Kup Dicoflor i podawaj kilka dni. Obserwuj czy wszystko się unormuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate śluzowe kupki są luźne czasami aż płynne i takie ciągnącej konsystencji. Wygląda to troche jakby ktoś wydmuchał nos w pieluche. Dziś też nam tak jakby wsiąkła a to co zostało było takie lepkie i ciągnące jak śluz płodny. Gdybym nie jadła jabłek ani wafli ryżowych kupki byłyby co 5-6dni a tak to raz dziennie. No i często płacze przy piersi. A takie przelewanie jak po pustych jelitach nie jest normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• bella88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola po mleku Nan są i będą zielone kupki bo to mleko zawiera dużo żelaza. U mojego są cały czas. A jeżeli tak się bardzo prezy to może nan expert sensitive? Mojemu bardzo pomogło na prezenie. No i zmiana mleka powolutku. Mojego przestawialam z bebiko przez tydzień.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Matlenaa a moj marudzil w hustawce ale ze mialam pare garow do zmycia to stwierdzilam ze niech se troche pomarudzi i co :D usnal przy szumie wody haha !! Skonczylam myc podmienilam szum wody na szumisia i kimie nawet smoka wyplul :D
    Tez kocham pepti <3

i tak jestes zla matka;p

Acikk lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evvik wrote:
    i tak jestes zla matka;p
    7no raczej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ