X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie matka haha :D ale jak przejde na mm to bede juz niematka prawda ?:P

Suerte smoczek tylko z NUKa!!! Z wieloma mamami rozmawiałam i innych dzieci nie chciały a te bardzo;) moja też!

Matleena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    ZieloneOliwki a to tak mozna 2 rodzaje mleka? bo miarki tez sa w kazdym mleku inne [w sensie te 'lyzeczki']
    U mnie są takie same. Wydaje mi się że powinny być jednakowej wielkości, a na pewno bardzo zbliżonej?
    Co jest napisane na opakowaniu Bebiko dla dziecka 2-4 miesiące? że ile miarek ?

edit:
    100 ml Bebiko 1 = 90 ml wody + 3 płaskie miareczki
    Na Pepti jest to samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh jak nam dobrze tak blisko <3

mamy chustujące- jak Wam idzie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:08

kwiatakacji, MeGi2986, Moniusia89, Marta0912, Mama-julka, Suerte, Dżulia, pati_zuzia, Matleena, Flakonik, aannkkaa, Madzisek, moniek90, Nadulka, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja jestem matka polka. Sama się dziwię,że po tych wszystkich problemach z kp dalej karmię piersią.
    Annielica nie pamiętam już gdzie ale czytałam,że czasem dzieci odrzucają jedną pierś i to jest związane ze skokiem rozwojowym i przechodzi.
    Ja ostatnio w kp doceniam cycka jako uspokajacza.Jak nic nie daje rady noszenie,smoczek,spiewanie to cyc zawsze da rade. Wczoraj po szczepieniu mała była płaczliwa, więc wisiała na cycku a ja oglądałam seriale :)

My mamy smoczka Mam i mała bardzo je lubi,ale ona wszystkie smoczki akceptuje i bierze smoka już od 3 doby życia.

Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Twoj antos jest taaaaki slodziutki wycaluj go odemnie :D <3

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia Twoj antos jest taaaaki slodziutki wycaluj go odemnie :D <3

ok, ale nie teraz, bo śmierdzi :P właśnie jest w trakcie robienia dużej i baaaardzo śmierdzącej kupy :P

Acikk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Często zakraplałaś? Bo nie wiem ile razy dziennie można, a i my się z katarkiem od wczoraj meczymy :\ i ile trwał katarek u dziewczynek?

Pchelkaa jak u Was objawiało się zapalenie? Bo kojażę że chyba wzięło się od kataru?

Mloda pokasliwala i miala temp 37,5 ale nie wiem czy to z zapalenie pluc czy ze szczepienia bo zachorowala 2 dni po szczepieniu.

My po przesqietleniu pluc i kontroli, znowu mam super zdrowa coreczke, lekarz pozwolil wychodzic na spacery wiec odbrazu na godzinke sie wybralismy, a i ja lepiej sie czuje :-) wracamy do swiata zywych :-D

rewelka, MeGi2986, pati_zuzia, kwiatakacji, Marta0912 lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Ja rzadko w chuście noszę bo mały lubi bardziej na macie leżeć ostatnio i jak wiąże to główka mu jakoś lata a niby mocno dociagniete no ale będę ćwiczyć dalej może będzie lepiej :)

Ja też mieszam dwa mleka babevita ha i bebivita 1 i są dwie różne miarki ale używam tej mniejszej(dawkowanie z mleka ha )Jak używałam tylko mleka Ha to moje dziecko było ciągle głodne dlatego mieszam i mój glodomor jest najedzony:)

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    Madzia Ja rzadko w chuście noszę bo mały lubi bardziej na macie leżeć ostatnio i jak wiąże to główka mu jakoś lata a niby mocno dociagniete no ale będę ćwiczyć dalej może będzie lepiej :)

Ja też mieszam dwa mleka babevita ha i bebivita 1 i są dwie różne miarki ale używam tej mniejszej(dawkowanie z mleka ha )Jak używałam tylko mleka Ha to moje dziecko było ciągle głodne dlatego mieszam i mój glodomor jest najedzony:)

no wlasnie zauwazylam,ze mojemu tez zaczela glowa latac... chyba przez to,ze ruchliwy bardziej sie zrobil, woec bede musiala jeszcze mocniej dociagac

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mała tez absolutnie nie chciała smoczka. Dopiero podszedł jej firmy MAM i to po kilku dniach walki. Moje piersi w końcu odpoczywają a ja razem z nimi.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:49

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:18

• Dżulia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co wam powiem?
    jestem znów DZIEWICĄ. !

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:49

7w3d 💔
  • Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na poważnie... wcale mi nie jest do śmiechu, bo próbowaliśmy kilka razy <3 i nie może wejść. :(

• Dżulia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mamy kp ile razy dobe wasze maluszki robią kupę? bo moja Pola ostatnio jakoś rzadko, maks 2 na dobe.
    moja tylko raz dziennie

justyna14, genoweffa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mamy kp ile razy dobe wasze maluszki robią kupę? bo moja Pola ostatnio jakoś rzadko, maks 2 na dobe.
    Moja od kilku dni tez.

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my smoka nie uzywamy, byl dzien ze zlapala ale tylko raz, tak to wypych go jezykiem krztusi sie, mamy 6 smokow i zadnego nie zlapala, wiec dalam sobie spokoj. Mysle ze skoro poradzilam sobie do tej pory to damy rade dalej, najgorzej boje sie zabkowania, no ale zobaczymy ;-)

genoweffa lubi tę wiadomość

‹‹ 2534 2535 2536 2537 2538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ