SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tez patrze ze mam niedaleko, moze i ja sie wybiore :)

edit: u mnie waga powoli ale ciagle w dół, choc do wymazonej wagi jeszcze daleka droga.

Moja koleżanka z pracy była na tej diecie i zgubiła kg nawet z ud, gdzie do tej pory nic nie chciało ruszyć.
    U mnie waga waha się między 78-79kg, a to pewnie dlatego, że nie mam na nic apetytu, a jak w końcu czuję głód, rzucam się na cokolwiek, a to najczęściej coś słodkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    bede się starala, tylko ja się boję, ze On wtedy tak czy siak bedzie jadl 80 ml, bo w nocy mial taka dużą przerwe i tez wiecej nie zjadl, nie bedzie wtedy za malo dla Niego?

Mi się wydaje, że jak w dzień przetrzymasz 3h to powinien spokojnie wciągnąc więcej. W nocy dzieci mają mniejsze zapotrzebowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Moja koleżanka z pracy była na tej diecie i zgubiła kg nawet z ud, gdzie do tej pory nic nie chciało ruszyć.
    U mnie waga waha się między 78-79kg, a to pewnie dlatego, że nie mam na nic apetytu, a jak w końcu czuję głód, rzucam się na cokolwiek, a to najczęściej coś słodkiego.

oooo to fajnie wiedzieć. A długo na niej była?
    Ja czuje poprawę nawet w samopoczuciu. Jakoś tak zdrowiej i lżej się czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Ala jak to 'cos' (otarcie?) na oczku Malej? bo Moj też ma takie coś i mam wrazenie, że wcale nie schodzi...

Znamionko cały czas jest, ale jest o wiele bledsze niż było. Nie wiem czy kiedyś zniknie całkowicie.
    Najbardziej je widac jak mała mocno płacze i się denerwuje - wtedy się robi nawet lekko czerwone (na codzien jest delikatnie różowe).

Ale powiem Wam... dodaje jej to znamionko uroku, nie wyobrażam sobie jej bez tego ;-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    no to u Nas to samo, jak placze to jemu się robi bardziej czerwone... podobno do roku powinno zejść, ale to wiadomo roznie bywa...

Mi po porodzie powiedzieli, że do 3 dni zniknie. Później przy wypisie uznali, że to naczyniaczek i do 2 miesięcy nie będzie śladu. Teraz mówią znów że do roku... Szczerze mówiąc pogodziłyśmy się z tym z Sarką i nam to nie przeszkadza.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    A dlaczego na siłę uczyłaś go smoczka? Jakoś nie pojmuję tego. Grześ nie chciał i mu go nie dawałam. Nauczyłam się go uspokajać w inny sposób, on też sam nauczył się uspokajać. Co innego Olka, ona kocha smoczek, więc go jej daję.

Niestety w tamtym czasie nic na niego nie działało nawet przytulanie otulanie czy karuzelka w łóżeczku. Uspokajalo go tylko ssanie cyca, ale nie mogę sobie pozwolić żeby wisiał mi 24/7 na cycu więc nauczyłam go ssać smoczka. Teraz znalazł sobie coś lepszego niż smoczek. Wciska sobie obie piastki do buzki i strasznie się slini :)

genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• akira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl lekarz, przebadal dziewczyny. Starsza zapalenie krtani, mlodsza antybiotyk. Powiedzial, ze temperature u takiego malenstwa zbijac juz od 38 stopni. Uwazajcie na dzieciaczki. U nas najpierw ropiejace oczko, potem temperatura 38,5, katar i marudzenie w nocy, final: antybiotyk :(

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znów od kilku dni coś jest nie tak. Mlody drapie mnie po piersiach przy karmieniu, pręży się, szarpie.. nie wiem o co mu chodzi. Biorę go kilka razy do odbicia, beknie i dalej to samo... I kupy robi troszkę bardziej zbite a zawsze były wodniste. Może to zaparcia..?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:20

akira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    niebawem u nas:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f2795da9a8a.jpg

Suerte, akira, MeGi2986, genoweffa, Moniusia89, Marta0912, Marik, moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rączkami i nozkami u nas to samo:) ciągle coś mu się zbiera i niefajnie pachnie:p a co chwilę go mecze mokrymi wacikami.
    W ogóle mały drugi dzień spał mi w nocy 6h, ciekawe czy mu tak zostanie:p
    Też macie tak, ze nie lubicie zostawiać swoich skarbów z kimkolwiek samych? Ja mam jakaś manie.. Nie znoszę jak nie ma go przy mnie:) ostatnio wyrwalismy się na chwilę na zakupy, mieliśmy się wyluzować, a ja i tak ciągle zerkalam na telefon i już chciałam wracać. Okazało się, że mały dał się spokojnie wykąpać cioci i ładnie się bawił i ani nie marudzil no i spokojnie mogliśmy wrócić później ;p

‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ