X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tez patrze ze mam niedaleko, moze i ja sie wybiore :)

edit: u mnie waga powoli ale ciagle w dół, choc do wymazonej wagi jeszcze daleka droga.

Moja koleżanka z pracy była na tej diecie i zgubiła kg nawet z ud, gdzie do tej pory nic nie chciało ruszyć.
    U mnie waga waha się między 78-79kg, a to pewnie dlatego, że nie mam na nic apetytu, a jak w końcu czuję głód, rzucam się na cokolwiek, a to najczęściej coś słodkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    bede się starala, tylko ja się boję, ze On wtedy tak czy siak bedzie jadl 80 ml, bo w nocy mial taka dużą przerwe i tez wiecej nie zjadl, nie bedzie wtedy za malo dla Niego?

Mi się wydaje, że jak w dzień przetrzymasz 3h to powinien spokojnie wciągnąc więcej. W nocy dzieci mają mniejsze zapotrzebowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    Moja koleżanka z pracy była na tej diecie i zgubiła kg nawet z ud, gdzie do tej pory nic nie chciało ruszyć.
    U mnie waga waha się między 78-79kg, a to pewnie dlatego, że nie mam na nic apetytu, a jak w końcu czuję głód, rzucam się na cokolwiek, a to najczęściej coś słodkiego.

oooo to fajnie wiedzieć. A długo na niej była?
    Ja czuje poprawę nawet w samopoczuciu. Jakoś tak zdrowiej i lżej się czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    Ala jak to 'cos' (otarcie?) na oczku Malej? bo Moj też ma takie coś i mam wrazenie, że wcale nie schodzi...

Znamionko cały czas jest, ale jest o wiele bledsze niż było. Nie wiem czy kiedyś zniknie całkowicie.
    Najbardziej je widac jak mała mocno płacze i się denerwuje - wtedy się robi nawet lekko czerwone (na codzien jest delikatnie różowe).

Ale powiem Wam... dodaje jej to znamionko uroku, nie wyobrażam sobie jej bez tego ;-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    no to u Nas to samo, jak placze to jemu się robi bardziej czerwone... podobno do roku powinno zejść, ale to wiadomo roznie bywa...

Mi po porodzie powiedzieli, że do 3 dni zniknie. Później przy wypisie uznali, że to naczyniaczek i do 2 miesięcy nie będzie śladu. Teraz mówią znów że do roku... Szczerze mówiąc pogodziłyśmy się z tym z Sarką i nam to nie przeszkadza.

Suerte lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    A dlaczego na siłę uczyłaś go smoczka? Jakoś nie pojmuję tego. Grześ nie chciał i mu go nie dawałam. Nauczyłam się go uspokajać w inny sposób, on też sam nauczył się uspokajać. Co innego Olka, ona kocha smoczek, więc go jej daję.

Niestety w tamtym czasie nic na niego nie działało nawet przytulanie otulanie czy karuzelka w łóżeczku. Uspokajalo go tylko ssanie cyca, ale nie mogę sobie pozwolić żeby wisiał mi 24/7 na cycu więc nauczyłam go ssać smoczka. Teraz znalazł sobie coś lepszego niż smoczek. Wciska sobie obie piastki do buzki i strasznie się slini :)

genoweffa, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• akira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl lekarz, przebadal dziewczyny. Starsza zapalenie krtani, mlodsza antybiotyk. Powiedzial, ze temperature u takiego malenstwa zbijac juz od 38 stopni. Uwazajcie na dzieciaczki. U nas najpierw ropiejace oczko, potem temperatura 38,5, katar i marudzenie w nocy, final: antybiotyk :(

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znów od kilku dni coś jest nie tak. Mlody drapie mnie po piersiach przy karmieniu, pręży się, szarpie.. nie wiem o co mu chodzi. Biorę go kilka razy do odbicia, beknie i dalej to samo... I kupy robi troszkę bardziej zbite a zawsze były wodniste. Może to zaparcia..?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 15:20

akira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    niebawem u nas:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f2795da9a8a.jpg

Suerte, akira, MeGi2986, genoweffa, Moniusia89, Marta0912, Marik, moniek90, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rączkami i nozkami u nas to samo:) ciągle coś mu się zbiera i niefajnie pachnie:p a co chwilę go mecze mokrymi wacikami.
    W ogóle mały drugi dzień spał mi w nocy 6h, ciekawe czy mu tak zostanie:p
    Też macie tak, ze nie lubicie zostawiać swoich skarbów z kimkolwiek samych? Ja mam jakaś manie.. Nie znoszę jak nie ma go przy mnie:) ostatnio wyrwalismy się na chwilę na zakupy, mieliśmy się wyluzować, a ja i tak ciągle zerkalam na telefon i już chciałam wracać. Okazało się, że mały dał się spokojnie wykąpać cioci i ładnie się bawił i ani nie marudzil no i spokojnie mogliśmy wrócić później ;p

‹‹ 2543 2544 2545 2546 2547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ