X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I o zachodzie :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate teoretycznie możesz karmić jeszcze kilka miesięcy jeśli widok cierpiącego dziecka nie robi na Tobie wrażenia. Moja jak jest najedzona, ma sucho i nic jej nie boli to jest złote dziecko a przez problemy z brzuszkiem jest maruda i płaczka. Pierś to dobre rozwiązanie ale dla zdrowych dzieci. Ja nie widzę sensu by męczyć ją i siebie w imię chorych idei. Z nietolerancją jest jak z alergią to tak jakbyś wiedziała, że dziecko ma alergię na Twoje mleko i ciągle mu mimo wszystko je dawała. Marchewka też jest zdrowa i cacy ale jak komuś szkodzi to przynosi odwrotny skutek.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Fajny pomysl z tym wypadem :D
    Acikk bo tak sobie mysle...planujesz Antka oduczyć wieczornego roladkowania? :D

Wyobrazilam sobie 4 letniego Antka ktory przychodzi wieczorem do Acik z duzym kocem co wieczor i mowi: mama zawin mnie bo nie zasne :-D

nick nieaktualny, moniek90, Dżulia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysl ze spotkaniem :-) moze latem, wtedy latwiej gdzies dojechac i dzieci troszke starsze. Mi odleglosc za bardzo nie przeszkadza, nakwyzej na weekend sie wybierzemy w 3 do danwgp miasta ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie musisz odstawiac jeśli maluszek ładnie przybiera na wadze. Nasza nie tolerowala a karmie cały czas i juz jest lepiej - kupki juz są ładne od jakiegoś czasu :)
    http://www.lllpolska.org/index.php/rzetelllne-informacje/117-nietolerancja-laktozy-a-karmienie-piersi
    Poczytaj sobie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Wyobrazilam sobie 4 letniego Antka ktory przychodzi wieczorem do Acik z duzym kocem co wieczor i mowi: mama zawin mnie bo nie zasne :-D
    Smiejcie sie smiejscie antek wczoraj zasnal o 22 i wlasnie sie budzi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - nie wiem czy pijesz mleko zwykle - jeśli tak to odstaw, ja przeszłam na takie bez laktozy i od tego czasu jest juz dobrze :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze mi sie przysnilo to spotkanie :D bylysny w domu u Mońka i okazalo sie ze moniek z mezem spia na pietrowym lozku :D i jeszcze moniek gotowala dziecku mleko z kartonu w czajniku :D a oliwki szla caly czas kurzyc na balkon ::D

Matleena, rewelka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moniek90, nick nieaktualny, Madzisek, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z Pola dziś do 8 spałysmy :) w nocy cyckowanie o 2, 4 i 6 :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Wasze dzieci tez juz tak wedruja w nocy? Antek juz od jakiegos czasu,ale dzis juz przedszedl samego siebie :P obrocil sie o 90 stopni i obudzil sie bedac poziomo w lozku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka dajesz do poczytania artykuł w którym jest napisane, że ilość laktozy w pokarmie kobiecym się nie zmienia a potem mówisz, że pomogło Ci mleko bez laktozy? Na jakiej podstawie lekarz stwierdził u Ciebie nietolerancję?
    Ja od 2 tygodni nie jem nabiału ani czegokolwiek z dodatkiem mleka więc wiem, że nie jest to alergia na białko mleka krowiego a na poziom laktozy w mleku nie ma to wpływu.
    Ciekawy ten artykuł... Mleko niszcząc kosmki jelitowe będzie je jednocześnie goić? Hmm chyba niepotrzebnie ktoś nutamigen wymyślił w takim razie.
    Tak czy siak moje dziecko przybiera 135gram tygodniowo czyli malutko, najwyżej nie będę matką Polką a licze na to, że córka w końcu będzie spokojna i szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia chustowanie wychodzi nam coraz lepiej. Wczoraj był czwarty raz i głowa mu tak nie latała bo przybliżył się do mnien tylko na uspokojenie musiałam włączyć odkurzacz bo się trochę wiercił.
    W łóżku jest w roladce, położony bokiem i ma wałek za plecami to się nie rusza. Chyba że już niedługo to nastąpi ;-)

Juz kiedyś pisałam że jestem za spotkaniem grudniówek :-D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzia chustowanie wychodzi nam coraz lepiej. Wczoraj był czwarty raz i głowa mu tak nie latała bo przybliżył się do mnien tylko na uspokojenie musiałam włączyć odkurzacz bo się trochę wiercił.
    W łóżku jest w roladce, położony bokiem i ma wałek za plecami to się nie rusza. Chyba że już niedługo to nastąpi ;-)

Juz kiedyś pisałam że jestem za spotkaniem grudniówek :-D

suuuuper :) grauluje :) ja wczoraj sie odwazylam i pierwszy raz malego na plecy wrzucilam :P byl stres, ale kurcze, wygodne to bardzo :P jest to wiazanie dla maluszkow, ale chyba jeszcze poczekam z miesiac az bedzie bardziej wspolpracowal ;)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wiecie ze mi sie przysnilo to spotkanie :D bylysny w domu u Mońka i okazalo sie ze moniek z mezem spia na pietrowym lozku :D i jeszcze moniek gotowala dziecku mleko z kartonu w czajniku :D a oliwki szla caly czas kurzyc na balkon ::D
    Ja pierdole Ty juz nie pij desperadosa przed snem :D prawie sie posikalam :D

Acikk, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    dziewczyny, Wasze dzieci tez juz tak wedruja w nocy? Antek juz od jakiegos czasu,ale dzis juz przedszedl samego siebie :P obrocil sie o 90 stopni i obudzil sie bedac poziomo w lozku :P
    Moja nie wędruje :-) Antek od Acika tez pewnie nie bo on w kokonie śpi :P

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego loza małżeńskiego do zdanie "dzisiaj ja na górze" nabiera nowego znaczenia :D

Matleena, Ola_45, justyna14, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Madzisek, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A co do mojego loza małżeńskiego do zdanie "dzisiaj ja na górze" nabiera nowego znaczenia :D
    Hahaha oj tak :D albo "kochanie, moze wyskoczysz na gore?"

moniek90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was pozytywne wariatki :D Tez jestem za zlotem grudniowek i mega zdjecie na pamiatke :D Mij tez si nie przemieszcza bo robi za fsrsz

moniek90, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wesoło tutaj :)
    Ja też jestem za zlotem grudniowek tylko żebym w pl akurat była :D

d69c20mmk9myteud.png
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ