X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I o zachodzie :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate teoretycznie możesz karmić jeszcze kilka miesięcy jeśli widok cierpiącego dziecka nie robi na Tobie wrażenia. Moja jak jest najedzona, ma sucho i nic jej nie boli to jest złote dziecko a przez problemy z brzuszkiem jest maruda i płaczka. Pierś to dobre rozwiązanie ale dla zdrowych dzieci. Ja nie widzę sensu by męczyć ją i siebie w imię chorych idei. Z nietolerancją jest jak z alergią to tak jakbyś wiedziała, że dziecko ma alergię na Twoje mleko i ciągle mu mimo wszystko je dawała. Marchewka też jest zdrowa i cacy ale jak komuś szkodzi to przynosi odwrotny skutek.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Fajny pomysl z tym wypadem :D
    Acikk bo tak sobie mysle...planujesz Antka oduczyć wieczornego roladkowania? :D

Wyobrazilam sobie 4 letniego Antka ktory przychodzi wieczorem do Acik z duzym kocem co wieczor i mowi: mama zawin mnie bo nie zasne :-D

Madzia890722, moniek90, Dżulia, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysl ze spotkaniem :-) moze latem, wtedy latwiej gdzies dojechac i dzieci troszke starsze. Mi odleglosc za bardzo nie przeszkadza, nakwyzej na weekend sie wybierzemy w 3 do danwgp miasta ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie musisz odstawiac jeśli maluszek ładnie przybiera na wadze. Nasza nie tolerowala a karmie cały czas i juz jest lepiej - kupki juz są ładne od jakiegoś czasu :)
    http://www.lllpolska.org/index.php/rzetelllne-informacje/117-nietolerancja-laktozy-a-karmienie-piersi
    Poczytaj sobie :)

kwiatakacji, Kate4 lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Wyobrazilam sobie 4 letniego Antka ktory przychodzi wieczorem do Acik z duzym kocem co wieczor i mowi: mama zawin mnie bo nie zasne :-D
    Smiejcie sie smiejscie antek wczoraj zasnal o 22 i wlasnie sie budzi :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - nie wiem czy pijesz mleko zwykle - jeśli tak to odstaw, ja przeszłam na takie bez laktozy i od tego czasu jest juz dobrze :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze mi sie przysnilo to spotkanie :D bylysny w domu u Mońka i okazalo sie ze moniek z mezem spia na pietrowym lozku :D i jeszcze moniek gotowala dziecku mleko z kartonu w czajniku :D a oliwki szla caly czas kurzyc na balkon ::D

Matleena, rewelka, Pchelkaa, Madzia890722, moniek90, alicja_, Madzisek, Nadulka lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:37

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z Pola dziś do 8 spałysmy :) w nocy cyckowanie o 2, 4 i 6 :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Wasze dzieci tez juz tak wedruja w nocy? Antek juz od jakiegos czasu,ale dzis juz przedszedl samego siebie :P obrocil sie o 90 stopni i obudzil sie bedac poziomo w lozku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka dajesz do poczytania artykuł w którym jest napisane, że ilość laktozy w pokarmie kobiecym się nie zmienia a potem mówisz, że pomogło Ci mleko bez laktozy? Na jakiej podstawie lekarz stwierdził u Ciebie nietolerancję?
    Ja od 2 tygodni nie jem nabiału ani czegokolwiek z dodatkiem mleka więc wiem, że nie jest to alergia na białko mleka krowiego a na poziom laktozy w mleku nie ma to wpływu.
    Ciekawy ten artykuł... Mleko niszcząc kosmki jelitowe będzie je jednocześnie goić? Hmm chyba niepotrzebnie ktoś nutamigen wymyślił w takim razie.
    Tak czy siak moje dziecko przybiera 135gram tygodniowo czyli malutko, najwyżej nie będę matką Polką a licze na to, że córka w końcu będzie spokojna i szczęśliwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia chustowanie wychodzi nam coraz lepiej. Wczoraj był czwarty raz i głowa mu tak nie latała bo przybliżył się do mnien tylko na uspokojenie musiałam włączyć odkurzacz bo się trochę wiercił.
    W łóżku jest w roladce, położony bokiem i ma wałek za plecami to się nie rusza. Chyba że już niedługo to nastąpi ;-)

Juz kiedyś pisałam że jestem za spotkaniem grudniówek :-D

Madzia890722, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-julka wrote:
    Madzia chustowanie wychodzi nam coraz lepiej. Wczoraj był czwarty raz i głowa mu tak nie latała bo przybliżył się do mnien tylko na uspokojenie musiałam włączyć odkurzacz bo się trochę wiercił.
    W łóżku jest w roladce, położony bokiem i ma wałek za plecami to się nie rusza. Chyba że już niedługo to nastąpi ;-)

Juz kiedyś pisałam że jestem za spotkaniem grudniówek :-D

suuuuper :) grauluje :) ja wczoraj sie odwazylam i pierwszy raz malego na plecy wrzucilam :P byl stres, ale kurcze, wygodne to bardzo :P jest to wiazanie dla maluszkow, ale chyba jeszcze poczekam z miesiac az bedzie bardziej wspolpracowal ;)

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    A wiecie ze mi sie przysnilo to spotkanie :D bylysny w domu u Mońka i okazalo sie ze moniek z mezem spia na pietrowym lozku :D i jeszcze moniek gotowala dziecku mleko z kartonu w czajniku :D a oliwki szla caly czas kurzyc na balkon ::D
    Ja pierdole Ty juz nie pij desperadosa przed snem :D prawie sie posikalam :D

Acikk, alicja_, Mama-julka, Madzisek lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    dziewczyny, Wasze dzieci tez juz tak wedruja w nocy? Antek juz od jakiegos czasu,ale dzis juz przedszedl samego siebie :P obrocil sie o 90 stopni i obudzil sie bedac poziomo w lozku :P
    Moja nie wędruje :-) Antek od Acika tez pewnie nie bo on w kokonie śpi :P

Acikk lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego loza małżeńskiego do zdanie "dzisiaj ja na górze" nabiera nowego znaczenia :D

Matleena, Ola_45, justyna14, alicja_, Mama-julka, Pchelkaa, Madzisek, Nadulka lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A co do mojego loza małżeńskiego do zdanie "dzisiaj ja na górze" nabiera nowego znaczenia :D
    Hahaha oj tak :D albo "kochanie, moze wyskoczysz na gore?"

moniek90, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z was pozytywne wariatki :D Tez jestem za zlotem grudniowek i mega zdjecie na pamiatke :D Mij tez si nie przemieszcza bo robi za fsrsz

moniek90, Madzia890722, alicja_ lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że wesoło tutaj :)
    Ja też jestem za zlotem grudniowek tylko żebym w pl akurat była :D

d69c20mmk9myteud.png
‹‹ 2541 2542 2543 2544 2545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ