X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika Ty to taki detektyw inwektyw. Serio jak dobrze,ze natrafilas na to,bo kto wie ile by nas jeszcze oszukiwala.

Matlena wstawaj,zeby opowiedziec o tamtym przypadku ;)

MeGi2986, Mama-julka, Pchelkaa, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro prawdziwa mama dziewczynek jest w ciazy to Flakonik tez by zaciazyl teraz pewnie.

Pchelkaa, Madzia890722, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie stad juz starania tak szybko.
    A jeszcze jakis czas temu pisała o swoich rodzicach, o tragedii. Masakra....

A pamietacie czas kiedy wstawiałysmy zdjecia z naszych ślubów??

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Kika Ty to taki detektyw inwektyw. Serio jak dobrze,ze natrafilas na to,bo kto wie ile by nas jeszcze oszukiwala.

Matlena wstawaj,zeby opowiedziec o tamtym przypadku ;)
    Nie wiem jak to jest ale wlasnie ja mam zawsze szczęście w takich rzeczach ze zawsze cos odkrywam nic sie przedemna nie uchowa :) wczesniej lub pozniej ale mam chyba taki troche chyba talent detektywistyczny hehehe ;D, No mysle ze tez by zaciążyła tym bardziej ze teraz tak o tym pisała ze cos tam jej sie usunęło z belly i wogole dziewczyny jej pisały ze łatwiej zajść po ciazy pewnie by napisała dziewczyny miałyście racje!jestem w ciazy łiii :D a potem by dodała zdjecie Z usg potem z 14 tyg bo chyba tamta laska tak ma wlasnie :) No nic ja bym dała flakonikowi czas do wieczora do jutra na wytłumaczenie inaczej trzeba to jakos zgłosić bo sory ale ja bym nie chciała zeby ktos sie podszywał pode mnie Pozatym wiem ze jakos super duzo informacji nie udzielałam ale boli mnie to ze udzielałam a ktos moze to wykorzystać przeciwko mnie bo tak jak piszesz trzeba miec z deklem
    Zeby założyć wątek i sie w nim udzielac, a co do naszego udzielania to akurat w tym nic dziwnego nie widzę poprostu tak nam dobrze szło pisanie na forum bo wszystkie w jednym wieku ciążowym prawie a teraz dzieci fajnie jest mniec z kim pogadac kto nas rozumie i wiedziec ze nie tylko ty masz problem w ciazy pomalować sobie paznokcie u stop czy cierpisz na bezsenność :) widzisz nawet o 5 rano jest z kim popisać hehe :) a laski sie zdziwią jak sie obudza i bedą miały tyle do czytania ;D

Maksymilian
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pewnie stad juz starania tak szybko.
    A jeszcze jakis czas temu pisała o swoich rodzicach, o tragedii. Masakra....

A pamietacie czas kiedy wstawiałysmy zdjecia z naszych ślubów??
    Ja pamietam jak wstawialyscie i pisalyscie jej ze wow ze tak amerykańsko i wogole :) zupełnie inne zdjęcia nic wszystkie wy miała... A co do tej tragedii to ciekawe skąd ten pomysl bo pewnie moze sie to okazać nieprawda...

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok przezyja. Wlasnie fajnie miec zawsze kogos pod reka do wygadania. Ciekawe czy ona to juz przeczytala,choc chyba jest w "Kanadzie"
    Kika juz wiesz jaka prace podjac po macierzynskim ;)
    Megi to o rodzicach to juz serio. Moze ona probuje zwrocic na siebie uwage,bo na pewno chce byc w jej centrum. Blizniacza ciaza,porod naturalny I to lekki,wypadek rodzicow,starania,zaraz druga ciaza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kika tak w ogole nasze Maksie maja rowny miesiac roznicy w wieku :)

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Szok przezyja. Wlasnie fajnie miec zawsze kogos pod reka do wygadania. Ciekawe czy ona to juz przeczytala,choc chyba jest w "Kanadzie"
    Kika juz wiesz jaka prace podjac po macierzynskim ;)
    Megi to o rodzicach to juz serio. Moze ona probuje zwrocic na siebie uwage,bo na pewno chce byc w jej centrum. Blizniacza ciaza,porod naturalny I to lekki,wypadek rodzicow,starania,zaraz druga ciaza...
    Wyjazd do Ameryki, kiedys jej mężowi to auto zniszczyli podobno a ona miała stresa bo była sama w domu ze moze urodzić wczesniej, wogole zajebjste zycie, bardzo drogie sprzęty dla dzieci->najlepsze, potem teściowa ktora im kupowała wózek bo ich jej sie nie spodobał, hmm co tam jeszcze było, Paryz nie? Jako ostatnie chwile razem przed porodem, potem wycieczki tutaj, mieszkanie w Krakowie w samym centrum, potem chciała
    Nazwać dzieci kate i jolie zeby im ulatwiC zycie w przyszłości :D a teraz juz wiem skąd ten pomysl i moze zmieniła na polskie odpowiedniki zebysmy sie szybciej nie zorientowały :) och wiele jeszcze wymieniać nie jestem tez na forum od samego poczatku wiec nie wiem co tam wczesniej opowiadała ale tyle co czytałam do tej pory to kojarzę mniej wiecej

pati_zuzia, hala123 lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie :) moj sie urodził 6 tyg wczesniej takze twoj i tak jest 2 tyg do przodu :D hehe

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze k@#$a nie wierze. Jako trzeba mieć zryty łeb żeby takie coś zrobić :<
    A my ją tu traktowałyśmy jak Boga no bo przecież bliźniaczki i tak super sobie radzi forum ogarnia, pewnie nie jej zazdrościła luksusowego życia, super męża itp.
    Kurde my tu tyle piszemy prywatnego a tu się takie cos okazuje.. jak można!!
    jeszcze wymyśla poszkodowane przyjaciolki. JeEli masz na tyle odwagi to chociaż się odezwj i przepros !

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to nasi Kika tylko 3 dni roznicy i urodzeni w tym samym terminie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w sumie jeżeli juz to czytasz ( o ile nie siedzsz na plaży z dziewczynkami) ...

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 lutego 2016, 21:57

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Za to nasi Kika tylko 3 dni roznicy i urodzeni w tym samym terminie ;)
    Tak dlatego zawsze uważnie czytam twoje wpisy i patrze na zdjęcia franka bo poorownuje go zawsze z moim Maksiem :) zwłaszcza rozwojowo czy rozwijają sie podobnie czy nie bo tak to patrze wlasnie potem na rozwój dzieci w wieku korygowanych juz :) ale raczej chyba normalnie sie rozwija ale my mamy wcześniaków chyba zawsze bardziej bedziemy wyczekiwać bo wiemy ze cos moze byc opóźnione o ten wiek korygowany :) wlasnie jak juz tak pisze to myślałaś moze kiedy zaczniesz podawać posiłki typu marchewka jakies deserki pisze na słoiczkach po 4 miesiącu ale liczysz to od urodzeniowej czy korygowanego? Bo juz sama nie wiem moja kolezanka urodziła tydzien przedemna i juz daje małemu marchewkę, moj nazeczony ostatnio wchodzę do pokoju a on małemu monte daje lizać myslalam ze mu strzelę :D ale małemu nic sie nie działo po tym a oblizywał sie chyba przez następne 2 godz i patrzył gdzie to a dzisiaj wchodzę a stary z młodym lezą oglądają mecz a ten mu lizaka daje lizać masakra! gorzej jak dziecko bardziej starego trzeba pilnował co włoży małemu do buzi niz młodego co sobie wsadzi :)

MeGi2986, Patutka lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ona do Kanady miala jechac I wycieczke po innych stanach zrobic. Pewnie stamtad by byly te zdjecia na sniegu :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja jestem w takim szoku ze masakra niech lepiej odda innej osobie sprawowanie władzy nad grupa albo musimy utworzyć inny wątek.najlepsze jest to ze jak niby urodziła to tez inne dziewczyny innych grup gratulowały i wgl będzie zdziwko

Wredotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika428 wrote:
    Tak dlatego zawsze uważnie czytam twoje wpisy i patrze na zdjęcia franka bo poorownuje go zawsze z moim Maksiem :) zwłaszcza rozwojowo czy rozwijają sie podobnie czy nie bo tak to patrze wlasnie potem na rozwój dzieci w wieku korygowanych juz :) ale raczej chyba normalnie sie rozwija ale my mamy wcześniaków chyba zawsze bardziej bedziemy wyczekiwać bo wiemy ze cos moze byc opóźnione o ten wiek korygowany :) wlasnie jak juz tak pisze to myślałaś moze kiedy zaczniesz podawać posiłki typu marchewka jakies deserki pisze na słoiczkach po 4 miesiącu ale liczysz to od urodzeniowej czy korygowanego? Bo juz sama nie wiem moja kolezanka urodziła tydzien przedemna i juz daje małemu marchewkę, moj nazeczony ostatnio wchodzę do pokoju a on małemu monte daje lizać myslalam ze mu strzelę :D ale małemu nic sie nie działo po tym a oblizywał sie chyba przez następne 2 godz i patrzył gdzie to a dzisiaj wchodzę a stary z młodym lezą oglądają mecz a ten mu lizaka daje lizać masakra! gorzej jak dziecko bardziej starego trzeba pilnował co włoży małemu do buzi niz młodego co sobie wsadzi :)
    No wlasnie tak sie zastanawiam kiedy mu zaczac podawac pomalutku cos innego. Kolezanka zaczela dawac malej w wieku 3.5 miesiecy i ja tez tak planuje. Na poczatku chcialam podawac liczac od daty urodzenia, ale stwierdzilam, ze ok, nauczyc moze sie szybciej czegos tak jak jego rowiesnicy, ale zołądek szybciej sie przeciez nie rozwinie no i poczekam az osiagnie taki wiek korygowany. Maz tez juz malemu podtyka pod nos a ten zaciekawiony ;) narazie mimo 3 miesiecy maly dalej ma duze problemy z gazamu, ciagle jest na espumisanie bo co probujemy odstawic to jest prezenie sie i placz przy baku. Ale za to zaczyna sie juz podciagac do siadu jak chwyci za palce. Oczywiscie go nie sadzam ale nie raz juz sie sam pcha ;) wiec niektore etapy ma normalnie, niektore jeszcze nie. Wiec ja do wszystkiego podchodze z dystansem, bo wiem ze maly ma jeszcze czas, ale jak tylko widze ze potrafi robic cos co jego rowiesnicy w tym czasie to jestem przeszczesliwa :D

• Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze nasze forum dalej pozostanie bo nie wyobrażam sobie zeby go nie było ale jesli cos to mozna założyć swoja jakaś zamknięta grupę do ktorej dostęp mamy tylko my te ktore sie znają w sensie tylko dziewczyny ktore sie zgłoszą z listy zeby było tylko zaufane grono

Maksymilian
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jestem w szoku jak można tyle czasu ściemniać XD
    Ja wiem że można chcieć mieć dzieci i lepsze życie no ale to jest przesadą.
    Jestem ciekawa czy odważy się coś napisać

Ja mam dziewczyny nadzieję że ta sprawa nie zepsuje naszego wątku i będziemy pisać tak jak do tej pory bo pomijając tą kobietę to bardzo fajnie jest móc pogadać z innymi kobitkami z tymi samymi problemami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 06:32

d69c20mmk9myteud.png
  • Kika428 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    No wlasnie tak sie zastanawiam kiedy mu zaczac podawac pomalutku cos innego. Kolezanka zaczela dawac malej w wieku 3.5 miesiecy i ja tez tak planuje. Na poczatku chcialam podawac liczac od daty urodzenia, ale stwierdzilam, ze ok, nauczyc moze sie szybciej czegos tak jak jego rowiesnicy, ale zołądek szybciej sie przeciez nie rozwinie no i poczekam az osiagnie taki wiek korygowany. Maz tez juz malemu podtyka pod nos a ten zaciekawiony ;) narazie mimo 3 miesiecy maly dalej ma duze problemy z gazamu, ciagle jest na espumisanie bo co probujemy odstawic to jest prezenie sie i placz przy baku. Ale za to zaczyna sie juz podciagac do siadu jak chwyci za palce. Oczywiscie go nie sadzam ale nie raz juz sie sam pcha ;) wiec niektore etapy ma normalnie, niektore jeszcze nie. Wiec ja do wszystkiego podchodze z dystansem, bo wiem ze maly ma jeszcze czas, ale jak tylko widze ze potrafi robic cos co jego rowiesnicy w tym czasie to jestem przeszczesliwa :D
    No ja wlasnie tak samo z tym ze moj wlasnie nie chce sie podciągać do siądu za to na brzuchu jak leży to głowę trzyma cały czas i obraca nka z prawo i lewo obserwuje dzisiaj chyba z 5 min leżał i obserwował zabawki, martwi mnie wlasnie to nie podciąganie sie do siadow, mam nadzieje ze zaniedlugo zalapie,my problemów z gazami nie mamy ani z prężeniem mielismy na poczatku jak jadł mleko cow&gate --> ang odpowiednik bebiko potem aptamil czyli polski bebilon az wkoncu dałam mu hipp i bardzo mu podpasowal od tamtego czasu wogole nie ma problemów wiadomo ze raz za czas cos go tam pewnie boli ale bardzo rzadko i chyba nie jakos super mocno, ja sie ciagle zastanawiam nad tym kiedy mu podawać jeszcze mam czas do 9 Marca Bo wtedy Ma 4 miesiac ale tez mysle zeby mu dac Tak jak korygowany Bo wlasnie zoladek przeciez Sie bedzie Chyba rozwijal w swoim tempie.. Chociaz Nie wiem tu pediatra mowil zeby wszystko robic Tak jak wiem urodzeniowy a Ze np smoczki Czy takie Akcesoria wg wieku korygowanego. Mnie dlugo martwil brak usmiechu Czy Nie zwracanie uwagi, Nie wodzenie oczami za zabawka ale przyszedl skok 2 dni I dziecko Sie zaczelo usmiechac patrzec I wszystko OK :)

MeGi2986, aisa lubią tę wiadomość

Maksymilian
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:03

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ