Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:Wiesz co jest w tej całej sytuacji najgorsze? Że Ty po pierwsze zrzucasz winę na kogoś innego mówiąc, że dziewczyny z wątku nie pilnowały prywatności a po drugie tak naprawdę nie masz zielonego pojęcia o moralności, bo nadal nie rozumiesz co zrobiłaś i nie czujesz się winna. Wyobraź sobie, że ja na przykład namawialam koleżankę żeby nie rodziła w szpitalu Żeromskiego, bo Ty tu opowiedzialas, że tam jest fatalna opieka i strasznie traktują pacjentki. A w rzeczywistości jest odwrotnie. Wiesz ile krzywdy zrobiłaś ludziom? A najgorsze, że jeśli się nie zmienisz to pewnie jeszcze niejedną osobę zranisz takim egoistycznym podejściem do życia. Pora dorosnąć.
Dokładnie tak. Taka jej "zabawa" mogła kogoś bardzo dużo kosztować. Ja bym się bała, że mogę swoim zachowanie zrobić krzywdę jakiejś osobie. Przecież wiele osób tutaj jej się radziło, podobnie przecież mógł ktoś się zachować. To nie był jednorazowy wpis. Ona tutaj była jakby takim "guru". Wątpię, że "wyleczy" się z tego co robi. No, ale mam nadzieję, że zacznie myśleć.https://www.maluchy.pl/li-72160.png -
Evka wrote:No to podziwiam, sama mam tyle pomysłów na ciuszki dla małych dzieci ale niestety talentu manualnego brak
-
Poczytaj sobie nie tylko o kradzieży tożsamości w kk, ale również o naruszeniu dóbr osobistych z kc. Zgodnie z art. 23 k.c. dobra osobiste człowieka pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach. Dobrami osobistymi jest również wizerunek. W takich przypadkach zgodnie z art. 24 § 1 k.c. poszkodowany może żądać zaniechania korzystania z jego wizerunku. Ponadto może on żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej.
Matleena lubi tę wiadomość
-
Palvin wrote:Żałuję tego bardzo i czuje się winna.
Strasznie naciągacie te wypowiedzi moje. Na pewno nikomu nie wciskalam na siłę i nie doradzalam jakiś podejrzanych szczepionek.
Nie pisałam że tam tak źle traktują ludzi tylko że słyszałam takie opinie. O każdym szpitalu są i dobre i złe.
A rady jak rady. Jak ktoś chce to korzysta na własną odpowiedzialność. Wszędzie tak jest.
Tylko pomyśl. Ty podawałaś się za 30-letią kobietę, która po wielu latach starań zaszła w upragniona ciążę. Jakby np czytała twoje wpisy (z radami) jakaś przykładowo 18-letnia dziewczyna (nie uwierzę, że żadnych rad nie było przez kilka miesięcy). To jest pewne ryzyko. Mogło ci się to wyrwać spod kontroli. Zwłaszcza, że to nie pierwsze twoje forum. Szkoda, że Ty to inaczej widzisz. Tylko wiesz karma wraca...https://www.maluchy.pl/li-72160.png -
Mi$ia26 :) wrote:O Madzia skad ta zmiana
Ja tez chce coreczkeeee
a nie wiem... chyba mi już przeszła trauma po porodzie, siły mi wróciłyi jakoś tak mi tęskno za brzuchem się robi
no i jakieś takie pragnienie córeczki mi się pojawia, nawet baaardzo