Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Matleena wrote:Ja też. Ale jednak na chwilę chcę wrócić do życia bez brzucha. I najpierw schudnąć.
Ja chcę jeszcze synka i zamykam warsztatTeż myślałam o chudnięciu, no ale doszłam że to trochę taka syzyfowa robota. Bo namorduję się z ćwiczeniami i zaraz znowu przytyję
Nie wiadomo co tu robić. Śmieję się bo i tak muszę czekać ze względu na cc. No, a poza tym nie mam ochoty w wakacje z brzuchem latach. tzn z brzuchem ciążowym bo bez ćwiczeń też będę z brzuchem
https://www.maluchy.pl/li-72160.png -
Matleena wrote:Ja też daję. Mój marudzi ok 18:00 i różnie to trwa. Jak ma dzień pełen wrażeń to kolki ma do południa i wieczorem i dużo płacze. A jak dzień spokojny, to zdarza się, że go brzuszek boli tylko godzinę. Mojemu espumisan nie bardzo pomagał i jesteśmy na esputiconie. W poniedziałek chcę iść do lekarza i zapytać czy nie lepiej przejść na nutramigen w związku z tym. Martwię się też, bo na Pepti zawsze kupa była co 2 dzień, a dziś nie było. Ale nie prężył się, więc go chyba nie bolał przez to brzuszek. Mam nadzieję, że jutro już zrobi mi tą kupę.
-
Matleena wrote:Bo dalej te kolki się zdarzają i wydaje mi się, że to może być przez mleko. Ale zobaczymy jeszcze co lekarz powie.
Madzia, ja też chciałam w grudniu zacząć, ale okazało się, że moja siostra się zaręczyła i za dwa lata ma być wesele. A ja nie chcę iść na wesele siostry z brzuchem ani gruba zaraz po ciąży.
U nas tez byly jeszcze kolki, krople caly czas w ruchu i przy kupie byl mega placz. Zmienilam mleko na bebilon comfort specjalne mleko ba kolki i zaparacia i jak reka odjal wszystkie provlemy sie skonczyly:)
Nadrobilam Was w pracy:) Dobrze ze forum wraca bo jest czytelniejsze niz fb:) -
Matleena wrote:U mojego już jest baaaardzo duża poprawa od kiedy przeszliśmy na Bebilon Pepti, ale nie jest jeszcze idealnie.
A czym sie rozni nutramigen od bebilonu pepti, ze rozwazasz zmiane? Nutramigen jest jeszcze bardziej delikatny dla brzuszka? -
Karola1990 wrote:A czym sie rozni nutramigen od bebilonu pepti, ze rozwazasz zmiane? Nutramigen jest jeszcze bardziej delikatny dla brzuszka?
-
aannkka wrote:uwierz że tez nie mam talentu parzałam w necie jak zrobić i zamówiłam kawałek materiały na próbe i mimo ze nie jest to idealne to tak fajnie widzieć małego w czapce od mamci
-
Hmm a ja sie zastanawiam... bo my jak w ciagu doby wypijemy 600 ml to maks.
Jestesmy na Enfamil1+Enfamil 0 (mieszany 1:1)+ 1 lyzka humany HN na 90 ml mleka.
Moze ten moj miks jest sycacy bo maly pije w dzien po 90 ml w nocy 120 ml.
Wasze dzieci młodsze a jedza po 120-130 ml.hmmmm