Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj dzisiaj w nocy wstawal na jedzenie normalnie co 3 godziny pierwszy raz od dawna. Ale mysle ze to chyba dlatego ze wieczorem przed spaniem dalam mu moje mleko a nie mm a po moim zawsze dużo szybciej jest głodny. I takim sposobem do godziny 7 jadl już. 3 razy
-
nutella_ wrote:Ja juz mam nadzieje wtedy być w kolejnej ciąży
ale to by było zbyt piękne
ja dwa razy zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań, więc jak dalej mąż ma takie ekspresowe plemniki to może znów uda się od razunutella_ lubi tę wiadomość
-
Kava wrote:Jak ja uwielbiam krzywe akcje mojego dziecka. Budziły się na papu, jemy. Potem szybkie przewijanko. Rozbudza się wtedy niestety choć matka stara się że wszystkich sił po cichu, powoli i niezauważalnie przewinac dziedzica. Gdy już skończyła i zapina ostatnie napy w pajacu synek wali mega kupę do czystego pampka
Oby zaraz pozwolił mi dalej spać
Kava ty masz rąk grzeczne dziecko z tego co czytam ze po prostu spadaj szczesciaro!;-P
Pewnie corka tez będzie anioł!
My chcemy starać się za 10 miesięcy. Rodzeństwo ważna sprawa.
A z drugiej strony chce się realizować zawodowo.
Nie będę wracać do pracy, mąż cyce zainwestować w któryś z moich pomysłów i chce bym była na swoim. A boje się jak to połączyć....
Mąż jednak mówi ze wszystko da rade. Ze ciaza nie przekreśla pracy itd.
Ta pierwsza ciaza była taka w stresie i dmuchalismy na zimne, pewnie w drugiej będzie inaczej.
Oj cudownie byłoby to połączyć! -
Matleena wrote:Strasznie się nie wyspałam dziś. Mąż chrapał. Młody marudził, a ja pewna byłam, że już 3h minęły i zrobiłam mu butlę. Na szczęście on nie je więcej niż potrzebuje i zjadł połowę. A potem pocisnął dwudniową kupę. Dawało zgniłym jajem na pół domu.
I strasznie mnie brzuch boli, ale mi się to nie kojarzy z porodem. Dla mnie to zupełnie inny ból.
te bol brzucha miesiaczkowy tez mi sie nie kojarzy z porodemza to skurcze zoladka...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhey,
U nas też dzisiaj dobra noc, Michałek zasnął o 21 po kąpaniu (kąpiemy go co 2 dni)i obudziłam go dopiero o 3.30 na karmienie, czyli przespał 6,5 h, pierwszy raz tak się zdarzyło, ogólnie to śpi po 4 godziny w nocy. I też mi zwalił kupsko w czystego pampersa.
Dzisiaj mamy pierwsze szczepienie i się stresuję, ale musi być dobrze, nie biorę innej opcji pod uwagę.
My też mamy problemy z brzuszkiem, stęka nad ranem codziennie tak od 4 do 6-7. Daję mu zwiększoną dawkę Boboticu, Delicol nam nie pomógł. Teraz planuję jeszcze probiotyk Biogaia kupić może to coś da. Pediatra moja twierdzi że to normalne są odgłosy niemowlęcia, na szczęście nie płacze ani nic tylko tak stęka, czasem przez sen a czasem się obudzi tak jak dzisiaj. Kładę mu wtedy termofor z ciepłą wodą na brzuszek i czasem to pomaga ale nie zawsze. Karmię wyłącznie piersią. Pamiętam że z córcią też tak było i przeszło samo, więc myślę że i teraz tak będzie. Ale chciała bym mu pomóc żeby nie stękał.
Wysłałam do Alicji zaproszenie do grupy na fb, ale nic mi nie odpisała, chciała bym Wam pokazać mojego synka i córeczkę.
Ja bardzo się cieszę że nam się tak poszczęściło i mamy z mężem i córcię i synka, zawsze marzyłam o takiej rodzince. -
Ja tez tylko powiem tyle- Palvin, moglas wyrzadzic duza krzywde. Forum jak forum, ale pisalas z wieloma dziewczynami prywatnie i kij wie co im doradzalas...
Jak czytam niektore wpisy to smiac mi sie chce co wychodzi ze slownikanp. Anko napisala "mąż cyce zainwestować w któryś z moich pomysłów "
Tak, to mój glodomor zjada 120 co 3 h i duuuzo wody. Ale ostatnio coraz czesciej zjada o 21-22, pózniej kolo 2 i dopiero 5-6.
Dziewczyny, jak radzilyscie sobie z potowkami u maluchow? Jak nie urok to sraczka, ciemieniucha wszedzie a potowki na szyi...Kava lubi tę wiadomość