Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Suerte dla mnie jesteś wielka bo ja nie mogę wytrzymać jak Mikołaj chwilę płacze a to jeszcze trochę, zaczną się stale posiłki i brzuszek będzie inaczej pracować

Ja dziś cały dzień czytam o wprowadzeniu pokarmu i już zglupialam co strona to inna teoria, chyba trzeba podejść do tematu intuicyjnie
Kava lubi tę wiadomość
-
Suerte, bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki zebyś jeszcze wytrwała kilka tygodni. Później napewno już będzie lepiej. Niestety nie potrafie ci doradzić bo to moje pierwsze dziecko i sama nic nie wiem, poza tym karmie piersią. A skoro masz mamę teraz do pomocy to może wykorzystaj ten czas i idz np na basen albo na fitness albo do kosmetyczki albo do kina z mężem. Ja chodzę raz w tygodniu na basen i mi to dużo daje tym bardziej ze przy kp trochę sie jest w domu uwiązanym.
A mam pytanie do mam kp. Ile przybieraja wasze maluchy tygodniowo? U nas 130g.
-
Kurde a moje dziecko jak widzi ze my coś jemy to nas zaczepia, mlaska językiem i zaczyna krzyczeć
jak tak dzisiaj robił to dałam mu okruszek biszkopta i tak się delektować tym kawałeczkiem i zaraz się darł że chce jeszcze
chyba zacznę mu dawać pomalutku jakieś słoiczki skoro sam się domaga
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Jak tak Was czytam to moja bardzo szybko przybiera na wadze.. tydzien temu bylo juz 6kg. Ale chyba jej idzie w długość

Tak ja trzymam się swojego zdania, juz nie moge sie doczekać wprowadzania tych marchewczek, ziemniaczkow
A my dzis po usg bioderek..wszystko ok
iNso87, m@rzenie lubią tę wiadomość

-
Ja zacznę liczac od wieku faktycznego. Maly widac juz interesuje sie naszym jedzonkiem, takze na dniach zaczne od ziemniaczkaniania.ogg wrote:Megi, Marta... jak będziecie włączać dzieciaczkom inne pokarmy niźli mleko - od wieku korygowanego czy faktycznego?

My mamy z baby ono, podaje pełny wynik, mozna fajnie odliczac wage pampersa jak ustawiszagat wrote:Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was korzysta z wagi dla dzieci i może jakąś polecić? Moja córka przez prawie 8 tygodni przybrała tylko 1150g, co przy jej wadze urodzeniowej 4300g budzi niepokój lekarzy i muszę zacząć kontrolować ile je a KP.
http://www.okazje.info.pl/zd/zdrowie/elektroniczna-waga-dla-niemowlat-babyono.html
A my popołudniu bawiliśmy sie w wyklejanki z puszek po mleku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4de74cdddd4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:50
iNso87, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Powaliło was z tym jedzeniem ? Wy tak na poważnie? Jak wam dziecko na domestosa popatrzy i mu się spodoba to tez dacie spróbować? Boże te dzieci maja po 2 miesiące, rozwalicie im jelita. Mózg z łożyskiem wydalony dosłownie.
Lexie, Wredotka, Magnosia, WiedźmaMaKota, jacusianka, BATTINKA, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
NAPRAWDĘ JESTEŚCIE GŁUPIE! Tak maleńkie dzieci i już dajecie im biszkopty jabłka ziemniaki! Ja proponuje schabowy z kapusta do popicia colę i od razu na nocnik bo po co pampers niech małolat się uczy a co?! Matko strach pomysleć co wasze dzieci bedą robić w wieku 6ms biegać ? Pomyślcie lub doradźcie się kogoś odpowiedzialnego! NIE RÓBCIE NA SILE DOROSŁYCH Z TYCH KRUSZYNEK! Do 5-6 msc potrzebne im mleko tylko i wyłącznie!
Lexie, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Napisałam to ogólnie jak można 2 miesięcznemu dziecku dać biszkopta pełnego cukru spulchniaczy i innych gowien. Nie martw nic ja pilnuje swojego dziecka a przyszłam tu nie z forum bo tam już nie zaglądam a z Facebooka bo chyba jesteście już wszędzie Za te mądrości
Lexie lubi tę wiadomość
-
Słuchaj moja droga. Moje dziecko nie ma dwóch miesięcy tylko trzy a sama powinnaś wiedzieć że w rozwoju dziecka jest to kolosalna różnica. Pozatym czytaj ze zrozumieniem bo nie dostał całego biszkopta ale okruszek wielkości dwa razy takiej jak główka od szpilki co napewno mu krzywdy nie zrobi i nie był "pełny różnych gówien" bo piekłam go sama więc wiem co było w środku. I daruj sobie teksty o wydalaniu mózgu z łożyskiem bo jestem doświadczoną mamą, wiem co robię i czym mogę dziecku zaszkodzić a czym nie.Małgorzatka wrote:Napisałam to ogólnie jak można 2 miesięcznemu dziecku dać biszkopta pełnego cukru spulchniaczy i innych gowien. Nie martw nic ja pilnuje swojego dziecka a przyszłam tu nie z forum bo tam już nie zaglądam a z Facebooka bo chyba jesteście już wszędzie Za te mądrości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 06:03
MeGi1986, Azande, Mama_Julka, Moniusia89, iNso87, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
No chyba za spokojnie tu było, ze się Małgorzata pojawiła

Droga Małgorzato, proponuję zatroszczyć się o Twój mózg, który został zapewne pozbawiony części, odpowiadającej za kulturę słowa
My tu się dzielimy doświadczeniami a nie pytamy o pozwolenie.
Justyna, a może na początek wymieszaj mm z mlekiem z piersi? Wtedy Pola łatwiej zaakceptuje zmianę
Suerte, rzucaj mięsem, śmiało
Czasami trzeba, no co 
MeGi1986, m@rzenie, iNso87, Madzisek, Kava, Moniusia89 lubią tę wiadomość