Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Suerte dla mnie jesteś wielka bo ja nie mogę wytrzymać jak Mikołaj chwilę płacze a to jeszcze trochę, zaczną się stale posiłki i brzuszek będzie inaczej pracować
Ja dziś cały dzień czytam o wprowadzeniu pokarmu i już zglupialam co strona to inna teoria, chyba trzeba podejść do tematu intuicyjnieKava lubi tę wiadomość
-
Suerte, bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki zebyś jeszcze wytrwała kilka tygodni. Później napewno już będzie lepiej. Niestety nie potrafie ci doradzić bo to moje pierwsze dziecko i sama nic nie wiem, poza tym karmie piersią. A skoro masz mamę teraz do pomocy to może wykorzystaj ten czas i idz np na basen albo na fitness albo do kosmetyczki albo do kina z mężem. Ja chodzę raz w tygodniu na basen i mi to dużo daje tym bardziej ze przy kp trochę sie jest w domu uwiązanym.
A mam pytanie do mam kp. Ile przybieraja wasze maluchy tygodniowo? U nas 130g.
-
Kurde a moje dziecko jak widzi ze my coś jemy to nas zaczepia, mlaska językiem i zaczyna krzyczeć
jak tak dzisiaj robił to dałam mu okruszek biszkopta i tak się delektować tym kawałeczkiem i zaraz się darł że chce jeszcze
chyba zacznę mu dawać pomalutku jakieś słoiczki skoro sam się domaga
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Jak tak Was czytam to moja bardzo szybko przybiera na wadze.. tydzien temu bylo juz 6kg. Ale chyba jej idzie w długość
Tak ja trzymam się swojego zdania, juz nie moge sie doczekać wprowadzania tych marchewczek, ziemniaczkow
A my dzis po usg bioderek..wszystko okiNso87, m@rzenie lubią tę wiadomość
-
niania.ogg wrote:Megi, Marta... jak będziecie włączać dzieciaczkom inne pokarmy niźli mleko - od wieku korygowanego czy faktycznego?
agat wrote:Cześć dziewczyny. Czy któraś z Was korzysta z wagi dla dzieci i może jakąś polecić? Moja córka przez prawie 8 tygodni przybrała tylko 1150g, co przy jej wadze urodzeniowej 4300g budzi niepokój lekarzy i muszę zacząć kontrolować ile je a KP.
http://www.okazje.info.pl/zd/zdrowie/elektroniczna-waga-dla-niemowlat-babyono.html
A my popołudniu bawiliśmy sie w wyklejanki z puszek po mleku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4de74cdddd4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:50
iNso87, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Powaliło was z tym jedzeniem ? Wy tak na poważnie? Jak wam dziecko na domestosa popatrzy i mu się spodoba to tez dacie spróbować? Boże te dzieci maja po 2 miesiące, rozwalicie im jelita. Mózg z łożyskiem wydalony dosłownie.
Lexie, Wredotka, Magnosia, WiedźmaMaKota, jacusianka, BATTINKA, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
NAPRAWDĘ JESTEŚCIE GŁUPIE! Tak maleńkie dzieci i już dajecie im biszkopty jabłka ziemniaki! Ja proponuje schabowy z kapusta do popicia colę i od razu na nocnik bo po co pampers niech małolat się uczy a co?! Matko strach pomysleć co wasze dzieci bedą robić w wieku 6ms biegać ? Pomyślcie lub doradźcie się kogoś odpowiedzialnego! NIE RÓBCIE NA SILE DOROSŁYCH Z TYCH KRUSZYNEK! Do 5-6 msc potrzebne im mleko tylko i wyłącznie!
Lexie, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Napisałam to ogólnie jak można 2 miesięcznemu dziecku dać biszkopta pełnego cukru spulchniaczy i innych gowien. Nie martw nic ja pilnuje swojego dziecka a przyszłam tu nie z forum bo tam już nie zaglądam a z Facebooka bo chyba jesteście już wszędzie Za te mądrości
Lexie lubi tę wiadomość
-
Małgorzatka wrote:Napisałam to ogólnie jak można 2 miesięcznemu dziecku dać biszkopta pełnego cukru spulchniaczy i innych gowien. Nie martw nic ja pilnuje swojego dziecka a przyszłam tu nie z forum bo tam już nie zaglądam a z Facebooka bo chyba jesteście już wszędzie Za te mądrości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 06:03
MeGi1986, Azande, Mama_Julka, Moniusia89, iNso87, Ola_45 lubią tę wiadomość
-
No chyba za spokojnie tu było, ze się Małgorzata pojawiła
Droga Małgorzato, proponuję zatroszczyć się o Twój mózg, który został zapewne pozbawiony części, odpowiadającej za kulturę słowa
My tu się dzielimy doświadczeniami a nie pytamy o pozwolenie.
Justyna, a może na początek wymieszaj mm z mlekiem z piersi? Wtedy Pola łatwiej zaakceptuje zmianę
Suerte, rzucaj mięsem, śmiałoCzasami trzeba, no co
MeGi1986, m@rzenie, iNso87, Madzisek, Kava, Moniusia89 lubią tę wiadomość